- Gondnokság alá helyeztetnék a Google Chrome böngészőt
- Megerősíti a platformfüggetlen sugárkövetéses tesztjét a 3DMark
- A Seenda ollós klaviatúrája a Microsoft Sculpt Ergonomic Keyboard nyomdokain jár
- Gamescom 2025: Itt a legújabb Gaming NUC
- Cicomától mentes Palit GeForce RTX 5060 a kevésbé tágas gépházak gazdáinak
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA® driverek topikja
- UHD filmek lejátszása
- Milyen széket vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
vargalex #7667 üzenetére
Igen, ezt megerősítem, ha valaki az Arch Wiki user and groups cikkét követi, akkor ott a legelején említett useradd -m blabla sor felhasználónév felhasználót default a felhasználónév csoportba létrehozva teszi be, Archon és Artixon is. Bár nem is értem mit kever a kolléga, ez neki miért fontos, mert ha nincs is saját csoportban, akkor is épp úgy kéne működjön minden. Szerintem valami kókler install scripttel telepítette, vagy rosszul másolt ki valami parancsot.
Egyébként meg úgy kell felhasználót hozzáadni, ahogy Chuck Norris csinálja, systemd-homed-vel, akkor a gid/uid lesz a legkisebb probléma
-
törölt tag
válasz
vargalex #7667 üzenetére
Telepítéskor az első létrehozott user-re gondoltam. Eddig ahány ahányféle telepítésem volt, abban mindben users volt a groups kimenetben, de saját nevű csoport nem.
Második felhasználó hozzáadásakor, mint ahogy említetted. Valóban létrejön a saját csoportja, másban nincs is benne.
Ezért is vágtam rá gyorsan az első hozzászólásban, mert nekem is furcsa volt deb rendszerek után.
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Path of Exile 2 early access kulcs
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Apple iPhone 8 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Logitech MX Master 3 for MAC vezeték nélküli egér
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest