- Nyaralás előtti hardverszemle
- Azonnali processzoros kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fujifilm X
- Milyen videókártyát?
- Több tucat gyorsító összeköthetőségét kínálja az Instinct MI400 sorozat
- Utólag szállít kábelt az MSI az újabb tápjaihoz
- Házi hangfal építés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
#63718632 #7668 üzenetére
Archon nincs telepítéskor létrehozva semmi. Pont ez a lényege az egész Archnak, pont azért nincs telepítője sem. Alapból csak egy root felhasználó van, be nem állított jelszóval. Nincs létrehozva semmilyen más user telepítéskor, te hozod létre, és az meg úgy jön létre, amilyen kapcsolókkal beveretted az useradd parancsot (Installation Guide vagy Arch Wiki alapján).
#7673 sati: én is akartam venni ilyen K400-at, de letettem róla, rossz latency, meg ez az Fn mizéria, kellene lennie a billentyűzeten FnLock-nak, de nincs. Csak windowsos szoftverrel lehet megoldani, ha van is rá valami linuxos progi, az tuti X.org-alapú, és Waylanden nem fog menni. Persze nem lehetetlen, hogy létre lehet hozni egy egyedi X.org-kiosztást, amit utána meg lehet adni a Sway beállításainál, de ilyet még nem csináltam, fogalmam sincs hogyan kell.
Az új laptopom is ilyen, gyárilag Fn-t kell nyomkodni a funkcióbillentyűkhöz, szerencsére van a billentyűzeten FnLock, meg az UEFI BIOS-ban egy opció, ami automatice bekapcsolja induláskor, így nem kellett szenvednem ilyennel. Jó lenne, ha a billgyártók ezt a Fn+ dizájnt dobnák, marha nagy balfékség, semmire nem jó kavarás.
-
vargalex
félisten
válasz
#63718632 #7668 üzenetére
A második/harmadik/stb. usert ugyan úgy és ugyan azon a rendszeren hozod létre, mint később. Legfeljebb, ha nem követed teljesen a telepítési leírást (ahogy pl. én), akkor még chroot-ban létrehozod. De az akkor is ugyan az a rendszer, ugyan úgy működik.
Szerk.: Van virtuális gépen egy 2016.07.25-én telepített Arch linuxom, amit ugyan úgy telepítettem, mint mindig. Már ott is saját csoport jött létre:
[gavarga@nmhh-build ~]$ cat /var/log/pacman.log | head -n 1
[2016-07-25 11:17] [PACMAN] Running 'pacman -r /mnt -Sy --cachedir=/mnt/var/cache/pacman/pkg --noconfirm base base-devel'
[gavarga@nmhh-build ~]$ grep gavarga /etc/passwd
gavarga:x:1000:1000::/home/gavarga:/bin/bash
[gavarga@nmhh-build ~]$ grep 1000 /etc/group
gavarga:x:1000:
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- GTA V
- One mobilszolgáltatások
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Goddess of Victory:Nikke
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Okos Otthon / Smart Home
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest