- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Philips LCD és LED TV-k
- Az évtized végéig maradhatnak a PC-kben a PCI Express 5.0-s SSD-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Archttila #7141 üzenetére
XWayland mindenképp kell, nem úszod meg, telepítsed a csomagját. A dmenu is X alapú alkalmazás, meg a Termite is, hiába állítják utóbbinál hogy natív waylandes, ettől még nem rossz terminál, én is ezt használom.
Ha jól emlékszem, Firefox alatt sem elég csak egy környezeti változót módosítani, valamit kell hozzá mókolni az about:config oldalon is, hogy tényleg Wayland-módban menjen, és még utána is lehet egyes Firefox-verzióknál instabilitással számolni, mert csak kísérleti szinten támogatott feature. A Firefox meg a böngészők is alapból X-et használnak, én is így használom.
A Waylandnek ez a baja, hogy kevés alkalmazás van rá natívan, vannak, de nem mindenre, de ez nem baj, mert az X-es alkalmazások felé az XWayland tökéletesen működik, egyedül a vágólapkezelés problémás, amire múltkor írtam megoldást. Nem kell tőle tartani, mert nem dobja meg túlságosan az erőforrásigényt.
Félre ne értsd nem bugos, amik vannak Waylandre alkalmazások és WM-ek, DE-ek, azok jól működnek, de még mindig nem túl sok minden támogatja natívan. Valahogy a fejlesztők lusták és konzervatívak, hogy jó volt eddig 30+ évig az X, akkor nem holnaptól fogják dobni, jó lesz az továbbra is alapon. Pedig már rég használható állapotban van a Wayland is, én már majd 2 éve használom, fél évig Gnome-mal, és másfél éve SwayWM-mel, de tettem kitérőt Westonra is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Háztartási gépek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Philips LCD és LED TV-k
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Az évtized végéig maradhatnak a PC-kben a PCI Express 5.0-s SSD-k
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest