-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
Githubhon rengeteg hasznos guide és script halmazt találtam, így azt hiszem egyelőre nincs többre szükségem, ezen felul elmentettem pár hasznos YT csatornát is, de köszönöm a sok hasznos okosságot és felajánlást!
Közben történt a desktop körül pár változás, (konkréten most nincs de soon status-ba van)
így a TV alatt lapulo PI-re kell hagyatkoznom, illetve arra sem
mert eladtam,
de jövő hét szerdán érkezik egy 4 gigás modell szóval (ha lassan is) de indul az az Openbox project.
(egész nap ezen kattogok a munkahelyen
) Szóval (egyelőre) nem Arch alapokon startolok lévén nekem már van itthon egy felkonfigolt Raspbian Lite server. Semmi extra csak ami feltétlen szükséges: iptables, ssh, samba, transmission, dlna, sftp... ezeket csak azért írom, hogy mert bár messze állok az általatok bírtokolt tudástol
de ilyesmit álmomból felkeltve is összedobok terminalba
service-ket lelövök, source-bol forgatok, illetve olyan 8-10 éve kernelt is forgattam egy régi Inteles Prescott vasra
(azt hiszem default nem volt HT)
elvagyok mc-be maximum egy Double Commander-t tennék fel, nem kell Login manager tökéletes az xinit startx megoldás és sorolhatnám...
szóval ˜hálisten nem teljesen az alapoktol kell kezdenem.
Lényegében amiben majd segítségre szorulok azok inkább a korábban DE-vel jövő bloat programok, a WM rendszer jellegéhez igazított alternatívái, mert ugye ezekkel eddig nem kellett foglalkoznom mivel (többnyire) hozta magával puttonyba a dagadt Meta package.
szóval gondolok itt ilyenekre, hogy XFCE4 terminal helyett ti melyiket javasolnátok, vagy pl hogyan (inkább melyik) progival automatizáljam a telefonom felcsatolását (mert gondolom erre sem lesz fent alapbol semmi), Pulseaudio vagy Alsa....? szóval ezeknek a kisérletezésvel nem töltenék el heteket ha nem muszaj, mert azért csak könnyebb megnézni 1-3 alternatívát és dönteni, nemde?
szerk.: az Openbox alatt szokásos editorok, témázók, compiz és ezek automatikus indítása eléméletben
már megy, meg guide-ok alapján annyira nem tűnik nehéznek, inkább időigényes pepecselős szerkesztgetés (amit élvezni fogok)
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen notebookot vegyek?
- The First Berserker: Khazan
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen alaplapot vegyek?
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Androidos tablet topic
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest