Hirdetés
- Lassacskán fenyőfát állítanak a hardverek
- Tudjuk, de nem tesszük: a magyarok többsége nem törődik adatai védelmével
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Irodát kért, de gyárat kapott Elon Musk a Samsungtól
- Nyílt forráskódú lett a legegyszerűbben használható AI tartalomgeneráló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Rogyásig pakolható a Cooler Master Cosmos szériás csúcsháza
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- VR topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bluetooth hangszórók
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPad topik
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
Githubhon rengeteg hasznos guide és script halmazt találtam, így azt hiszem egyelőre nincs többre szükségem, ezen felul elmentettem pár hasznos YT csatornát is, de köszönöm a sok hasznos okosságot és felajánlást!

Közben történt a desktop körül pár változás, (konkréten most nincs de soon status-ba van)
így a TV alatt lapulo PI-re kell hagyatkoznom, illetve arra sem
mert eladtam,
de jövő hét szerdán érkezik egy 4 gigás modell szóval (ha lassan is) de indul az az Openbox project.
(egész nap ezen kattogok a munkahelyen
) Szóval (egyelőre) nem Arch alapokon startolok lévén nekem már van itthon egy felkonfigolt Raspbian Lite server. Semmi extra csak ami feltétlen szükséges: iptables, ssh, samba, transmission, dlna, sftp... ezeket csak azért írom, hogy mert bár messze állok az általatok bírtokolt tudástol
de ilyesmit álmomból felkeltve is összedobok terminalba
service-ket lelövök, source-bol forgatok, illetve olyan 8-10 éve kernelt is forgattam egy régi Inteles Prescott vasra
(azt hiszem default nem volt HT)
elvagyok mc-be maximum egy Double Commander-t tennék fel, nem kell Login manager tökéletes az xinit startx megoldás és sorolhatnám...
szóval ˜hálisten nem teljesen az alapoktol kell kezdenem. 
Lényegében amiben majd segítségre szorulok azok inkább a korábban DE-vel jövő bloat programok, a WM rendszer jellegéhez igazított alternatívái, mert ugye ezekkel eddig nem kellett foglalkoznom mivel (többnyire) hozta magával puttonyba a dagadt Meta package.
szóval gondolok itt ilyenekre, hogy XFCE4 terminal helyett ti melyiket javasolnátok, vagy pl hogyan (inkább melyik) progival automatizáljam a telefonom felcsatolását (mert gondolom erre sem lesz fent alapbol semmi), Pulseaudio vagy Alsa....? szóval ezeknek a kisérletezésvel nem töltenék el heteket ha nem muszaj, mert azért csak könnyebb megnézni 1-3 alternatívát és dönteni, nemde? 
szerk.: az Openbox alatt szokásos editorok, témázók, compiz és ezek automatikus indítása eléméletben
már megy, meg guide-ok alapján annyira nem tűnik nehéznek, inkább időigényes pepecselős szerkesztgetés (amit élvezni fogok) -
Új hozzászólás Aktív témák
- Java programozás
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AliExpress tapasztalatok
- Rogyásig pakolható a Cooler Master Cosmos szériás csúcsháza
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Éjszakai műszak
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4078
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:87%
- magyar billentyűzet - 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

így a TV alatt lapulo PI-re kell hagyatkoznom, illetve arra sem
mert eladtam,
de jövő hét szerdán érkezik egy 4 gigás modell szóval (ha lassan is) de indul az az Openbox project.
(egész nap ezen kattogok a munkahelyen
de ilyesmit álmomból felkeltve is összedobok terminalba
BoB