- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Apple MacBook
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Sugárkövetés nélküli sugárkövetés felé menetel az új PlayStation
- 3D nyomtatás
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós kamerák
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2 #5223 üzenetére
Jó neked, hogy ilyen 10-12 gigás SSD-kkel beéred, én 480-525 gigás kategóriában nézelődök
Tudom, hogy elgépelted, gondolom a 12-es az 120 gigás akart lenni, az Intelnél meg a 10 az lehet 120 vagy 180 giga?
Abban igazad van, hogy átlag felhasználó, amilyen én is vagyok, elvan planár TLC-vel is, mivel nem ír annyit rá, hogy számítson a TLC, 3D TLC, MLC írásterhelhetőségi különbsége. Amúgy is a vezérlő fárad el, nem a cellák. Szóval nyugodtan meg lehet venni ilyen kifutó SSD-ket olcsón, nem baj az se, ha planár TLC, csak sokat nem szabad érte adni.
A 16K-s align onnan jön, hogy 3D TLC-nél 16K-s lapokba vannak a cellák szervezve, nem 4K-ba. Ez az átlag usert nem érinti, mivel a modern particionálóprogik és telepítők továbbra is úgy alignálnak, hogy mindenfajta eszköznek megfeleljen tekintet nélkül a fizikai szektorméretre, az OS felé meg tudják a 0,5K-s módot emulálni (egy szektor 512 bájt sémát). A lényeg, hogy ilyen DOS-os meg meg Win9x-es progikkal nem szabad particionálni, meg XP és annál régebbi Windows telepítőjével sem, azok a partíciókat 63-mal osztható szektoron kezdik, mivel a HDD-ken egy sávban 63 szektor volt. Ez az SSD-nek nem jó, jelentősen belassul tőle.
Új hozzászólás Aktív témák
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 256GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS2213 ,96% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB // Ajándék // Számla // Garancia //
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3328, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest