Hirdetés
- Nikon DSLR topik
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Szeretne nagyobb versenyt a Microsoft, de nem szeretne túl sok gyártót a piacon
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2
üzenetére
Azért mert a cron-ba a haladóbbak is néha beleszerkesztenek, aztán csak csodálkoznak, hogy valami jogosultsága vagy egyéb hiba miatt nem fut le a cucc, vagy nem normálisan, vagy nem akkor, mikor kéne neki. Az fstrim system service-t meg bekapcsolod, és megy, mindenféle kínlódás meg paraméterezés nélkül, egyszerűen nem lehet elrontani.
-
törölt tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Systemd státusz:
[kikcsillag@kikcsillag-pc ~]$ sudo systemctl status fstrim.service
● fstrim.service - Discard unused blocks
Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/fstrim.service; static; vendor preset: disabled)
Active: inactive (dead)
[kikcsillag@kikcsillag-pc ~]$A cron.weekley üres volt. Az fstab-ban a root partíció "noatime" és "discard" opcióval volt csatolva. Ezeket töröltem. A cron.weekley-be tettem a trimmelést.
#!/bin/sh
# Trimmelés naplózással
LOG=/home/kikcsillag/TrimmLog/trim.log
echo "*** $(date -R) ***" >> $LOG
fstrim -v / >> $LOGA systemd részben nem voltam biztos, azt viszont nem szerettem volna, hogy anélkül teszem a cron.weekley-be, hogy ne bizonyosodjak meg a trimmelés állapotáról.
Hálás köszönet a sok hasznos infóért mindenkinek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Árváltozás+játék!The Witcher 2 Assassins of Kings Collector's Edition
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Asus ROG Strix G G531GT - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 9300H - 16GB - Win11 - GTX 1650 - MAGYAR
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3735, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
BoB