-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Fritz Teufel #1400 üzenetére
Szerintem feleslegesen hergeled magad, és elég nagy butaság a komplett unix alapú platformot lehúzni, azért mert nem megy neked a Manjaro.
Én október óta használom úgy, hogy fő rendszerként, windoge már csak néhai játék miatt van a gépen.Ha az adatlapodon lévő Sony noteszt használod te is, akkor nagyjából megegyezik a gépünk, nálam mondjuk lenovo van, de szintén T9400, és 3650 (csak nekem a 256-os verza).
A 0.8.8-as verziójú Manjaro egyébként tökéletes volt, sőt még a kezdeti 0.8.9 is, csak az updét pakk nemtudomhány óta vannak fagyik.
Az biztos, hogy nem a gépemmel van a baj, mert a windoge 7 soha nem fagyott le ezen a gépen – de ettől függetlenül a windóz ugyanúgy egy rakás sz***, elavult, és béna, logikátlan platform a linuxhoz képest.
A mostani nehézségek ellenére áldom azokat a napokat, amikor először felraktam a Debiant, majd a Chakrát és később a Manjarot, és az is nagy élmény, hogy lassan de biztosan áttérek Archra. Ha az sem jönne be, akkor még mindig van millió lehetőség, és az is biztos, hogy soha többé windoge!
Azt is tegyük hozzá, hogy a Manjaro team (bár nem tudom ezt a részét pontosan, sem Arch részről) nem egy profitorientált vállalkozás, hanem afféle hobbi, és nekik az a hobbijuk, hogy egy mondhatni saját OS-t farigcsálnak. Bár ennek az open szórsz témának és GNU dolgoknak még utána kéne néznem
Elhiszem hogy rendkívül bosszantó a fagyás, nekem is az. Véleményem szerint ez azért van, mert a kernelben található radeon driver még nem forrt ki eléggé, és most ugye van ez a buli a xorg-gal is, lehet itt van a kutya elásva. Az viszont fix, hogy később ezek javulni fognak, hiszen az elmúlt 10 évben mocskosul sokat fejlődött a desktop kategóriában IS a linux, már játék is egyre több van ami a tech. szektor egy (a sok közül) húzóereje.
Azt is tegyük hozzá, hogy a notebookok az egyedibb hardverrel (főleg ugye a sony) azért egy egzotikusabb fajta az asztali megfelelőjéhez képest, bár két tökéletesen egyforma gép + rendszer ott sincs..Én azt mondom próbálgass mást is, rengeteg disztró van, a distrowatchon ott a toplist, de a helyezés nem mindig mérvadó abban, hogy neked mi fog tetszeni.
Azt javaslom, ha nem jön még be ez az Arch-féle frissítősdi, akkor inkább próbálj egy stabilabb vonalat, olyat, ami Debianra épül, vagy valami Red Hat féleségre
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Dark Souls sorozat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Háztartási gépek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged