Hirdetés
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
Most van az első komolyabb szívásom Arch-al. Eltűnt a /usr/sbin könyvtár tartalma, a frissítés le sem futott emiatt, mégegyszer elindítottam, ekkor már lefutott de a /usr/sbin tartalma nem állt helyre. Pár program és az nfs service hiányolt dolgokat onnan ezeket symlinkeltem a /usr/bin ből a /usr/sbin-be, de gondolom ez nem jó megoldás. Googleban nem találtam semmit hogyan állítható helyre e könyvtár tartalma, attól tartok újratelepítés lesz a vége, nagyon jól összelőttem a rendszert az évek során, úgyhogy nagy meló lesz az újrarakás. Visszatettem a gépbe egy régi 84%-os samsung 840 120-as ssd-t, feldobtam a debian 11-et tesztelni, hülyét kaptam a telepítőtől, volt pár kör mire átverekedtem rajta amit akarok, egyéni partícionálás, titkosított root. Meglepett de a telepítőt leszámítva kellemes csalódás a debian, sokkal összecsiszoltabbnak tűnik a 11 mint a korábbi változatok, debian desktop environment-el raktam fel, ez gnome-ot jelent, az ubuntu alaptelepítéshez hasonló cuccokkal.
Van ötletetek a /usr/sbin mappa tartalmának helyreállítására ? Szeretném megúszni az arch újratelepítést.
Van artix is telepítve, azzal eddig nem volt komolyabb szívásom.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Google Pixel topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Vékony tokot, nagy és fényes kijelzőt kapott a Huawei Watch Fit 5 és Fit 5 Pro
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Diablo IV
- Arc Raiders
- Betáblázta magát az Oppo
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- HP Thunderbolt 4 kábel
- Honor Magic7 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LG UltraWide 38WR85QC-W IPS Monitor! 3840x1600 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
- 27% - NiPoGi MINI PC AMD Ryzen 9 6900HX / 16GB DDR5 / 512GB NVMe
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
BoB