Hirdetés
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
anorche1
őstag
Szeretnek uefi modban archot telepiteni egy acer aspire e5-532-p78v laptopra.
A sajat leirasomat kovettem, ami alapjan a dell e6440 -emre mar tobbszor sikerult feltelepitenem.Egyszeru tortenet, sda -n 2 particio, az elso 256MiB -os fat32 -re formazott, a masodik ext4 -re formazott. Sda1 /mnt/efi -re csatolva, az sda2 / -re.
Ezutan kovetem arch wikit.Grubot telepitesenel ezt csinalom:
grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=/efi --bootloader-id=GRUB
pacman -S intel-ucode
grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfgA laptopomon ez igy tokeletes, az aceren is lefut hiba nelkul, de restart utan no bootable device.
Probakent felraktam egy manjarot, azzal nem volt gond, az bootolt. De az rendszerbetoltesre mintha nem grub -ot hasznalna.
/boot/efi/EFI/Manjaro mappaban volt a grubx64.efi fajl
de volt egy /boot/efi/EFI/boot mappa, amiben ha jol emlekszem talan egy boot.efi fajl.
Ez utobbit kitorolve mar nem bootolt be tobbet, szoval ez lehet a kulcs.
Grub helyett probalkozzak meg systemd boottal? Vagy lehet csak annyi a gond, hogy en a grubot /efi -be telepitem, /boot/efi helyett?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gitáros topic
- Alkoholista nevelde
- PlayStation 5
- Házimozi belépő szinten
- Elektromos autók - motorok
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- 212 - Lenovo IdeaPad Slim 5 (16IMH9) - Intel Core U5 125H, no GPU
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760 i5 12600KF 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Asus A31 PLUS TG ARGB 750W
- Apple iPhone 13 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Beszámítás! Asus ROG Phone 9 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
BoB