Hirdetés
- Canon MILC: EOS R és M topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Más termékek kárára gyárt több AI gyorsítót idén az NVIDIA
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
Kipróbáltam a Kubuntut a hardveresen gyorsított chromium-beta chromium-dev miatt, de végülis nem tetszett a rendszer filozófiája, vissza tértem az Arch-ra, amit megint uefi telepítéssel raktam fel. Ezúttal viszont grub-ot raktam fel systemd-boot helyett és a másik lemezen levő szintén uefi módú windowst az os-prober segítségével adtam hozzá a grub menüjéhez ezen leírás szerint, működik. Nem kellett átmásolni a Microsoft mappát a windows efi partíciójáról /boot/EFI alá mint systemd-boot-nál, így nem jelenik meg kétszer a windows boot manager az alaplap menüjében. A grub és az os-prober ezt kultúráltabban megoldja.
Viszont egy negatív jelenséget felfedeztem ami sajnos érinti az Arch-ot és a (K)ubuntu-t is, hogy mikor átmásoltam a zenéimet (több tíz giga) az ntfs-es adattáróló lemezről a linuxos lemezre akkor közel 100% körül volt a prociterhelés(Pedig mindkét lemez ssd). Keresgéltem a google-ban de megoldást nem igazán találtam erre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Canon MILC: EOS R és M topik
- BestBuy ruhás topik
- Futás, futópályák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Más termékek kárára gyárt több AI gyorsítót idén az NVIDIA
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Adobe Indesign
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Okos Otthon / Smart Home
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- PC Game Pass előfizetés
- Gyermek PC játékok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
BoB