- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- A Sony még nem döntötte el, hogy miképpen reagálnak az USA vámpolitikájára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
szmayer1
senior tag
Sziasztok!
Adott egy 2015 Macbook air, amin sokáig a sima sierra osx futott hibátlanul. Kb 1-2 hónapja feltelepítettem a High sierrát, [ez alapján] és azóta random újraindul a rendszer.
Pl: lecsukott kijelző után csak simán felnyitom a fedelet, akkor látom hogy nem oldja fel órával magát. Vagy ha csak simán zenét hallgatok rajta, egyszer csak újraindulÚgy vettem észre hogy ,max 20-25 percig jó, utána újraindul.
Létezik valami megoldás erre??
Köszi -
duracell89
senior tag
válasz
#30786816 #87047 üzenetére
Én sem gondolom, hogy hardveresen barmi gond lenne, Apple-ék mostanában OS-t tákolni nem tudnak.
Olyan szempontból különösen ígéretesnek tűnik az uj AS SoC széria, hogy már most is jó számokat hoz, ám ehhez a 2018as iPad SoC-hez képest sokkal combosabbra faraghatják magok számában és teljesítményében is mivel egy MBP házban nagyobb TDP megengedhető és nem mellesleg aktív hűtéssel bátrabbak lehetnek minden terén.
Nagyon sok fog múlni még a Rosetta2 teljesítményen és hogy mennyi partnert vesznek rá az AS SoCra fejlesztesre és hogy azok mennyire optimalizalnak jól. -
SharpSA
veterán
válasz
pászka #87035 üzenetére
Itt a teljes képernyő gombra egy új asztalra rakja az ablakot (és a touchpad-del ilyenkor 3 ujjal tudsz jobbra -balra váltani az asztalok között), viszont ha duplán nyomsz valahol az ablak tetejére, akkor - beállítástól függően - az ablakot kinyújtja a képernyő széléig..
-
bmakszim
senior tag
válasz
#30786816 #87038 üzenetére
Szerencsére nem kell consono gondolataira hagyatkoznunk, mert vannak már benchmark eredményei a devkit-nek, amit a 2018-as iPad Pro processzora hajt. Az, hogy az Intel alapú benchmark-ban (tehát emulált környezetben) a vele egykorú Mac mini teljesítményét tudja, több mint bíztató.
-
pászka
tag
válasz
TigerCat #87034 üzenetére
"Az adott alkalmazás dönti el, hogy mi jelenik meg teljes képernyőn. Ez nem a rendszer hibája. Ahogy írtam, nézd meg, nem rejtetted-e el a füleket fulscreen-ben."
Hahh köszi!!!!! De elrejtettem
Én nyomtam el véletlen csak nem tudtam hogy van ilyen!
Köszönöm a segítséged!
Megnyomtam a nyíl fel + command + F gombot egyszerre mikor gyakoroltam a full képernyős billentyű kombinációt.
-
-
-
pászka
tag
válasz
TigerCat #87034 üzenetére
Köszönöm válaszod. Winről jövök ott ha kirakom az operát teljes képernyőre látok mindent fülekkel együtt. F11-re lesz fulscreen úgy hogy eltűnnek a fülek is. Megnézem azt a beállítást amit mondtál.
Mail: Igen nekem 1 oldalasak a PDF-ek. Megnézem ezt a mentés beállítást is. -
válasz
pászka #87032 üzenetére
Az adott alkalmazás dönti el, hogy mi jelenik meg teljes képernyőn. Ez nem a rendszer hibája. Ahogy írtam, nézd meg, nem rejtetted-e el a füleket fulscreen-ben.
Csak az egyoldalas PDF-eket mutatja teljes valójában, a többoldalasakat ikonnézetben jeleníti meg. Egyébként jobb klikk, ikonnézet. Sajnos nem jegyzi meg, minden alkalommal külön kattintanod kell. Létezik rá terminálos megoldás, de hogy a legfrissebb rendszereken is működik-e, azt sajnos nem tudom.
Egyszerre is tudod menteni. Menüben ott a parancs: Mellékletek mentése... Erre állítottam gyorsbillentyűt, így egyszerűbb. Mármint nekem.
-
pászka
tag
válasz
TigerCat #87027 üzenetére
Köszönöm a válaszod, hát ezt elég nagy baromságnak tartom. Ha teljes képernyőben szeretnék használni egy programot akkor az ne vágja le a program tetejét jelen esetben az Opera füleit mert így használhatatlan a program.
Mondjuk a mailt sem értem.... mármint a működési beállítását, miért nem lehet a beállításokban megadni hogy csak bélyegképet adjon be a PDF-ről vagy csak lássam hogy van 4 csatolmány. Ha legközelebb 10 vagy több PDF-et kapok akkor mindegyiket menthetem le egyesével vagy állítsak be rá külön billentyű kombinációt. -
brickm
őstag
válasz
muszurkefal #87028 üzenetére
Néha bebugol a jutub safariban, van hogy a kép kezd el zizegni, vagy villanni 15-20mp-enként. Én rendszerint ha már nagyon elfajul a dolog nyomok a gépre egy restartot, de amúgy a safari full bezárás meg szokta oldani. (60-90naponta indítom kb ujra a gépet....)
-
muszurkefal
aktív tag
válasz
muszurkefal #87028 üzenetére
Most vettem észre, hogy a bal felső csavar mintha nem rögzítené olyan szorosan a gép alját, mint a többi 3. Minimális erőkifejtésre, ha megnyomom a gép bal oldalát alulról, recseg össze-vissza.
-
muszurkefal
aktív tag
Hello!
Amikor beletekerek egy videóba, akkor a Macbook Pro-m bal oldali hangszórója egy pattogó hangot ad ki. Kipróbáltam fejhallgatóval is, és ekkor a fejhallgatóban hallottam a pattogó hangot.
Tegnap még semmi baja nem volt, ma reggel kezdte.
Valaki találkozott már ilyen jelenséggel? Gondolom valami szoftveres bug lehet.
Olyat is tapasztaltam, hogy ha egy bizonyos tabra lépek Safariban, akkor pattog, de ha bármi másra akkor nem. -
válasz
pászka #87026 üzenetére
Ez így működik. A teljes képernyő helyett próbáld a maximális méretet használni. ALT lenyomása mellett kattints a zöld gombra. Egyébként a füleknek látszódnia kellene, az is lehet, hogy csak elállítottál valamit. Nem ismerem azt a böngészőt.
A Mail a mellékleteket tartalomként kezeli, ráadásul a PDF kezelés rendszer szinten integrálva van, így látod a tényleges előnézetét kicsiben. Több oldalasakét nem, de ami egyoldalas, azt igen. Speciel a mentésre beállítottam egy gyorsbillentyű kombinációt a Rendszerbeállítások - Billentyűzet menüben, így egyszerűbb a több csatolmány mentése. "Mellékletek mentése..."
-
pászka
tag
Sziasztok!
Teljesen új vagyok mac területen eddig windost használtam, viszont pár napja vettem egy használt macbook pro-t. Tanulmányoztam már sokmindent de van néhány kérdés amit még nem sikerült megoldanom ezért kérném segítségeteket.
Nos az első hogy amikor az ablakokat megnyitom képernyő nagyságra akkor fullra beteríti a képernyőt és csak a felső becsúszó menüsor működik. Ez nem is lenne nagy baj de a böngészőben (opera) több fület használok és így eltűnnek a fülek és nem tudok köztük navigálni. Mindig kisebb méretet kell választanom hogy használni tudjam. Eredetileg nem így működött csak pár napja csinálja a gép, pont egy hete van nálam. Lehet hogy valamit elállítottam csak nem tudok rájönni hogy mit.
A másik dolog hogy a mail-ban ha küldenek levelet akkor a pdf csatolmányok megnyílva jelennek meg, nekem elég lenne ha azt látnám hogy van 4 csatolt pdf max egy kisméretű előnézeti képpel amit egyben kijelölve le tudok menteni a gépemre.
A gép: macos Catalina (MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2013 vége)
Válaszokat előre is köszönöm!
-
blscrn
tag
Sziasztok!
Még kb. 1,5 hónappal ezelőtt rendeltem egy egyedi (+RAM) 2020-as MacBook Pro-t az iStyle-tól, akkor 4-6 hetes szállítási határidőt ígértek. A gép azóta sem érkezett meg, a rendelést előre ki kellett fizetnem. Mivel ez az első ilyen rendelésem, nem tudom, hogy ez a késés mennyire normális. Van valakinek tapasztalata erről? Köszönöm előre is.
-
kchris78
veterán
Aksi csere eseten a Top Case csere mit jelent? Billentyuzet gombjai benne vannak azt erzekelem azok tuti ujak.. A felette levo kijelzo is? Most kaptam vissza a gepet, felfujodott az aksi mert sokaig volt bedugva terhelten porgott a gep volt hogy napokig, az aksi nem szerette... Almarium pro-ban jol megcsinaltak. Most terheletlenul 45 fokos a CPU. 60 netto volt az ar. 2016 rMBP. Ezek utan azt hiszem nem mostanaban fogom ujra cserelni a gepet...
-
Syl
nagyúr
válasz
vadászcsiga #87013 üzenetére
Nem, valószínűleg R.P. McMurphy-vel ([link])
Jobs akkor azt mondta, nem kellenek kurzor gombok, ott az egér... Ez a rosszul tartod 1984-es verziója
-
jegesib
aktív tag
-
Sakab
senior tag
válasz
bLaCkDoGoNe #87010 üzenetére
Tudom, én se nagyon bízom ezekben a kinai vacakokban. Valami normális gyartó nem gyárt esetleg megbízható adaptert?
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Én nem bíznék a 700 forintos kínai szarban.
Kicsit off példa: van egy régi iMac-em, az ODD helyére rendeltem aliról egy optibayt, abba raktam egy SSD-t. A sebessége nem feltétlenül rossz, de ha az SSD-ről bootolok macOS-t, akkor 1-2 nap után a gép képtelen felébredni sleepből, csak egy szürke képernyő fogad. HDD-ről nincs ilyen gond. -
Sakab
senior tag
válasz
duracell89 #87008 üzenetére
OWC, Transcend ezekből egy 1TB 100+e. Ez amit linkeltem 30-40 körül kijönne. Van esetleg valakinek saját tapasztalata? A 3-4x es árat kicsit soknak tartom, tudom h a gyari megoldasok jobbak lennének, de ha stabilan hozza azt a 400-500MB/s et nekem már megfelelő lenne.
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, van egy 2013 évvégi A1502 es macbook pro-m, amibe szeretnék SSD-t cserélni. Ezeket néztem ki, ezzel az adapterrel és az ssd-vel müködne szerintetek? max mekkorat kezelhet le szerintetek?
-
TBMC
addikt
válasz
akisbandi #86990 üzenetére
Szia!
Igen, ezzel tisztában vagyok, de nem ez volt a kérdés.
MX Mastert használok, nem Magic Mouse-t. Illetve ha még az anywhere 2S-nél is jobbat szeretnél, akkor MX Master 3.Visszatérve, senki nincs, aki az alábbi egerek vamalemyikét használná?
- razer basilisk ultimate
- logitech g502 lightspeed
- logitech g903 lightspeed
- logitech g pro -
Syl
nagyúr
válasz
vadászcsiga #86998 üzenetére
Nem. Az eredeti Mac-en még kurzor billentyűk sem voltak
-
r4z
nagyúr
válasz
vadászcsiga #86998 üzenetére
Az eger/tapipad kenyelmes, a billentyukombo meg gyors. Kinek mi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook Air 15,3" M2 (2023) 23 Ciklus - 100% akku , 8GB, 256GB (MQKR3MG/A) Ezüst - MAGYAR
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Lenovo Yoga C630 notebook 4K UHD 15,4" kijelző i7-8550U/16GB ram /128GB SSD
- HP ENVY 17,3" 4k UHD IPS notebook - Core i7-1165G7, 16GB, 1TB SSD
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest