Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atee94
tag
Bocsánat, rosszul fogalmaztam, köszönöm a javítást.
Azt akartam írni, hogy EU-s szabályozás szerint minimum 5 év. Ugye sok készülék kap még biztonsági frissítést(még ha főverzió frissítést nem is), bár a biztonsági frissítések általában már nem olyan sűrűn (kb. 2-4 havi rendszerességgel) jön, mint az éppen a fő verziónak a szinte havi frissítései.
"The only thing here built to last is the engine that turns your world to trash" - Slum Planet, 3teeth
-
hapakj
senior tag
Itt egy cikk, hogy egy kicsit beszigorítottak a limiteken, gondolom mert még sok 4GB-s eszköz aktív és külön kell alkalmazásfejlesztőként kérni, hogy extra RAM-hoz férj [link]
Gondolom, ha az alkalmazás manifestjébe ilyen benne van, akkor az kevés RAM-mal ellátott készülékeken meg se jelenik Appstore-ba
-
janeszgol
félisten
A droid se használja ki, pedig az többet kér. Persze third party appal telíthető, de a rendszer szabadon is hagy.
A tesztelő iOS felhasználó, ez a preferenciája. Gondolom használta rendesen az 1 hét alatt a telefont. Ő írta.
Gondolj bele, hogy vastagon vannak 4 GB-os modellek a támogatási listán. Xs/Xs Max, sőt a Xr is, amiben 3 GB van, 11-es széria, 12-es széria és még a 13/13 Miniben is 4 GB van. Az Apple szerintem nem úgy csinálja, mint a droidos gyártók.Az androidnál már a kezdeti foglaltság is a rendszermemória mennyiség függvénye. 4 GB-os modellnél a kezdeti OS foglaltság 2GB alatt marad. 6 GB esetén 2.5 GB kb. 8 GB esetén már 4-5 GB is lehet. Felette meg több, de 8 GB alatt marad.
Az iOS szerintem minden készüléken egyforma mennyiséget foglal le magának. Örülnék, ha idejönne egy hozzáértő és megerősítene vagy megcáfolna ebben.A tesztelő írta a max 2GB foglaltságot. Igaz az Apple AI nincs ebben ugye, amiért megalkották az egységes 8GB kiszerelést.
-
lolal
senior tag
Jaja
Így valahogyÉn vagyok a Magyar Népgazdaság. Azért vagyok felakasztva, mert így legalább úgy látszik, mintha állnék.
-
Busterftw
nagyúr
A Oneplus 7 Pro-m 90Hz-es, mar ott is irja amikor bekapcsolod, hogy ezzel csokken az akkuido.
Illetve amikor felajanlja neha, hogy mivel "optimalizalhatom" az akkuidot, az egyik javaslat a 60Hz-re valtas.Szerintem teljesen egyertelmu, ha a kijelzo tobbszor "frissul" akkor tobbet fogyaszt.
-
Shyciii
veterán
Én végig magamról beszélek, hogy engem nem érdekel a 120Hz, de ezt más emberek magukra veszik
Pár kommentel feljebb ezt írtad:
"Igen, rendkívül szórakoztató, amikor több alternatíva létezik, számukra abszolút megfelelő hw-es paraméterekkel, sőt még a sw is sokkal fejlettebb, de továbbra is az a probléma, hogy az Apple kiad egy telefont, ami nekik nem jó, bár nem is kötelező megvenni, s ők frusztáltak, hogy azok akik szívesen, tudatosan megveszik át vannak cseszve "De még feljebb még több van hogy másról beszélsz.
Egész egyszerűen pofátlanul hazudsz. Ennyi. Az már csak hab a tortán, hogy közben inkompetens vagy a témában (is). Úgyhogy részemről ennyi. További jó f.szaságok írását, elvégre valakinek le kell húznia a színvonalat. -
Shyciii
veterán
Azzal remélem tisztába vagy mielőtt ostobaságokat írsz, hogy az Apple Promotion az egy adaptive sync implementáció, tehát csak az idő csekély részében kapcsol 120Hz, s statikus tartalom esetén leszabályoz akár 30Hz is, ezzel a magas képfrissítés előnyeit kombinálja a takarékos akku használattal.
Szerintem húzd ki a fejed a marketing szövegből, mert ettől nem leszel okosabb. Attól hogy ezt leírják, attól még tény marad, hogy zabálja az akkut. Konkrétan nekem 1 órával kevesebb kijelzőidőm van így.
Jah amúgy csak tudd, hogy a 15Pro chipje az A17 Pro chipen alapul, ami szuper takarékos 3nm-es csíkszélességen készült, és agyon optimalizált. Közben meg úgy melegszik, hogy nyáron pikk-pakk leszabályozza a fényerőt. Ennyit a marketing hablatyról, amit sikerül minduntalan kimásolnod a webről, csak épp a valósággal nem vagy tisztában.Jah, boccs, azhittem magamnak veszek telefont, s továbbra se értem miért vannak elalélva az emberek egy 120Hz-es facebook feedtől a telefonjukon.
Magadnak veszel, de közben arról beszélsz, hogy más hogy használja a telefont. Konkrétan több milliárd ember mobilhasználatát és szokásait írod le hosszasan, és magyarázod hogy kinek mi a jó. Ilyenkor mindig "jó" látni, hogy olyan emberek osszák az észt, akik azt se tudják, hogy mikor miről írnak.Erről eszembe jut az 50 első randiból 10 másodperces Tom...
-
FіkuszKukіsz
őstag
[ Szerkesztve ]
Romanes eunt domus
-
doooo
veterán
Biztos van olyan, aki akarattal nem kapcsolja be. Egy jelentéktelen réteg. De az is tudatos, opciója van mindenre, ő dönt így. Olyan viszont nincs, hogy alapból ki van kapcsolva (konkrétan soha nem hallottam ilyenről még, nem tapasztaltam ilyet, és ahogy mondod is, semmi logika nincs benne, hogy így legyen, tehát ha igaz is, amit mondasz, lehet bug is, meg lehet egyetlen középkategóriás modell viselkedése is, ami ismételten jelentéktelen az összképet nézve), tehát ha valaki nem is tudja mi az, de a mobilja képes rá, az használja.
-
csƵ
addikt
Nem is értem, hogy bírták az emberek hosszú éveken keresztül használni a telefonjaikat 60Hz-en. Hát ANNYIRA feltűnően használhatatlan!
Pár éve még igény se volt rá, most meg már használhatatlan egy telefon 120Hz alatt.
Azért egy Redmi 60Hz-et meg egy iPhone 60Hz-et ne hasonlítsunk már össze..."nyilván ezzel a hardverrel nem is fog max felbontáson játszani"
De legalább van benne AMÓLED meg FHD+ felbontás!!! -
Shyciii
veterán
még mindig a beállításokban kell bekapcsolni a 120Hz-et egy jó nagy figyelmeztetés mellett, hogy zabálja az akkut?
Jah hogy már az is baj, hogy a Xiaomi figyelmeztet arra, hogy a 120Hz jobban eszi az akkut, mint a 60Hz? Mert ugye gondolom azzal tisztában vagy, hogy iphone esetén is zabálja az akkut a 120Hz a 60Hz-hez képest.
Facebookot és instát görgetni továbbra se látom értelmét a 120Hz-nek.
Az hogy te minek látod értelmét az teljesen irreleváns. Főleg ha ostobaságokat beszélsz, mert a 120Hz-nek pont akkor van értelme, ha nem statikus a tartalom, hanem mozgásban van, tehát PONT a menüben a görgetésnél, vagy appokban a tartalom görgetésénél (lásd facebook, insta stb), vagy játékokban a mozgásnál stb van értelme.
-
batai15
félisten
Azért azt elfelejted hogy nem csak te használod ezeket az eszközöket
Nagyon sok telefonon vagyok túl ki merem jelenteni hogy az Apple nem hallgat a felhasználókra hanem a felhasználók mennek az Apple után. Mondom ezt úgy hogy lassan egy éve ip15 használok (többnyire elégedetten) de ez sem tökéletes , ugyan úgy mint a droid. És ennyi pénzért már vér ciki a 60hz kijelző és nincs objektív érv amivel ezt lehetne magyarázni[ Szerkesztve ]
-
ak76
senior tag
10 éves kiskölök, suli után játszik vele max napi másfél órát, Viber chat, pár kép a haverokkal edzés után, erre tökéletes a cucc.
Nem, nem adott az adaptív 120Hz, be kell kapcsolni, egyébként szembetűnő a két opció közti változás, aki azt mondja nem látja a különbséget az vagy nem látott még ilyet, vagy ideje szemorvost keresnie, egyébként nyilván ezzel a hardverrel nem is fog max felbontáson játszani, nem is erre vettem, de ezért a pénzért tudja azt, amit a több mint hatszor annyiba kerülő i16 nem.
A Redmi megéri 65-ért az i16 nem éri meg 400-ért, csak ennyi. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Iphone 13Pro 128Gb Graphite független Eladó!
- iPhone 15 128GB green 6 hónapos német ALZA vásárlás! Akku 100%! 2025 június 18-ig Apple garancia!
- Iphone 13 128GB Blue 84% Akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest