Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nyakunkon vannak a Microsoft új Surface mobilgépei
- Steam Deck
- Milyen notebookot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
A jelek szerint nagyon félkész állapotú még a szoftver erre a telefonra. Biztos, hogy a kamerán is reszelnek még. Na majd a 18.1.
-
válasz
csakany2001 #516 üzenetére
Nekem Messenger ugyan nincs, de a Viber (üzenet) és a Skype (videóhívás), ami sokat fogyaszt. Ezeken kívül Chrome, Gmail, YouTube és "hagyományos" telefonálás. Ezzel nagyjából ki is fújt.
8 óra SoT lazán kijön ezzel a használattal úgy, hogy kb 30% még marad az akkuban. Nyilván ha sokat fotóznék és videóznék 4K-ban, akkor más lenne a helyzet, de a kamera tudását ilyen szempontból finoman szólva nem használom ki.
-
válasz
MikeWazowski #513 üzenetére
Na igen, azért a játékok rendesen bele tudnak harapni az akkuba.
-
válasz
MikeWazowski #511 üzenetére
A 15 Pro üzemideje valóban nem kiemelkedő, de normál felhasználás mellett abból is ki lehet hozni lazán 1,5 napot. De cáfolj meg, ha rosszul gondolom, mert nekem nem volt ilyen telefonom, így csak a GSMArena tesztjére tudok hagyatkozni.
Hogy a 16 Pro mit tud, azt eddig nem követtem figyelemmel, de a sima 16 üzemideje elképesztő. Szerdán délután 5-kor töltöttem fel 98 %-ra, túl vagyok a 3,5 óra SoT-on, a legnagyobb fogyasztók a Chrome, a YouTube és a Viber és most vagyok 59 %-on úgy, hogy telefonáltam több, mint egy órát, csak az ugye nincs benne a SoT-ban a kikapcsolt kijelző miatt. -
-
Nem gyorsabb érezhetően, nekem a 13 sebességére sem volt panaszom. A 8 GB RAM örvendetes, bár totál felesleges, mert nem tudja kihasználni a rendszer. Játszani nem fogok rajta (arra ott a PlayStation), stresszteszteket sem futtattam rajta, ezért nem tudom, hogy mennyire hajlamos a melegedésre.
Az új programozható némító gomb tetszik, kényelmesebb a használata. A 13-ból iOS 17.6-nál költöztem ki, szignifikáns különbségek vannak csak a 18-ban, de ezt ugye a 13 tulajok is meg fogják tapasztalni.
Van még egy csomó dolog, amit nem teszteltem, például a szemkövetéssel való irányítást és hasonló dolgokat.
A kamerát 12 és 24 MP-en is fogom tesztelni, a videofelvételt pedig 4K 30 FPS-en.
A DI nekem jobban tetszik, mint a notch, de hát kinek mi...
Nem sok időm volt tegnap este, egy hét múlva már sokkal okosabb leszek.
-
Tegnap végre megérkezett a telefon, este nagyjából be is laktam. Mint már írtam, kis kitérővel iPhone 13-ról váltottam és nem bántam meg.
Üzemidőről ilyen rövid idő alatt nem tudok nyilatkozni, csak a készenléti fogyasztásról, ami gyakorlatilag nulla. Tegnap este 98%-on volt, amikor leraktam és ma reggelre egyetlen %-ot sem merült.
A hangszórók döbbenetesen jól szólnak, tiszták a hangok, vannak mélyek.
Nagyon pattogós, nem gondolkodik, csak teszi a dolgát. Kigyomláltam sok mindent, néhány iOS appot a Google megoldására cseréltem, nekem így jó.
Ez egy nagyon jó kis ketyere, de akinek minimum iPhone 14-ese van, annak nem feltétlenül éri meg váltani. Sőt, talán még 13-ról sem feltétlenül, ezt mindenki döntse el maga.
Ha jó idő lesz hétvégén és lesz időm, a kamerát az ARC kiállításon fogom tesztelni a Bikás parknál.
Hát egyelőre ennyi, még kell egy kis idő, hogy megismerkedjünk.
-
válasz
hegedus001 #454 üzenetére
-
Alapvetően egyetértek azzal, amivel reflektáltál a hozzászólásomra. Nem szeretek autós hasonlattal előjönni és kérlek emiatt ne is érts félre, de ha például vesszük a Ferrarit, ott sem az F430 a csúcs, hanem a 296 GTS. Mégis 35-40 millió forint egy 15 éves F430, mert a gyártó veszi a bátorságot, és csilliárdérd adja az autóit.
Az Apple magához szívja az okostelefonok árrésének több, mint 90 százalékát azáltal, hogy az alap modelljéért is elkéri egy kétszemélyes egy hetes mediterrán nyaralás árát.
Egyetértünk fórumtátsam, ugye? Ilyen a popszakma, aki iOS-t szeretne használni, annak nagyon mélyen a zsebébe kell nyúlnia.
-
300+ hozzászólás eddig. 80%-ban a 60Hz, a 128GB és a 400 ezer forintos ár miatti köpködés, egymás sértegetése. Remélem pár napon belül kitisztul a topik, mert ennek semmi értelme.
A tesztelt telefon nem csúcskategória, hanem a gyártó alap modellje. Tessék a Pro-ra kiszurolkolni + 100 ezer forintot, ha kell a 120Hz és egyéb nyalánkságok.
Nehogy már nekem és másoknak, akik az alapmodellt választották, megmondják a tutit.
Szégyellje magát mindenki, aki egy telefont azért savaz, mert azonos áron vagy olcsóbban ad nagyobb képfrissítést, több tárhelyet vagy például USB 3-at.
Senkit sem akartam megbántani, de akinek csípi a szemét az Apple árazása, az vegyen Androidot. S22 Ultráról írok, mocskos jó telefon, de a maga módján az iPhone 16 is az.
Köszönöm a figyelmet. Peace!
-
válasz
enginev3.0 #79 üzenetére
Szerintem arra gondolt, hogy tele van a piac 120Hz-es ipari hulladékokkal.
-
Ami a platformokat illeti, én házasságszédelgő vagyok. Android a feleségem, iOS a szeretőm. Vagyis alapvetően az Androidot szeretem, de időnként átmegyek a szomszédba. Jelenleg S22 Ultrát használok, amire iPhone 13-ról váltottam. Holnap érkezik az iPhone 16.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Minőségi alapmobil, aminek az új funkciói közül alig elérhető valami a termékstart napján.
- Politika
- BestBuy ruhás topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen autót vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- További aktív témák...
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- Google Pixel 9 Pro 256GB Obsidian, Karcmentes, Újszerű Állapotú, Fekete, Garanciális
- Samsung Galaxy S21 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 256GB, Akku: 89%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest