Hirdetés
- Acer notebook topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- Hisense LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penge_4
veterán
"Gyengebb minoseg. Nekem nincs szuksegem felhoben levo dokumentum kezelesre."
Gmail, Maps, Android, stb. Nem csak a Drive-ról van szó.
"Ezert nekem megeri szervert uzemeltetni. Egyreszt hobbi masreszt paranoia."
Harmadrészt szakbarbarizmus IT-s jövedelemmel vegyítve. Konkrétan arra céloztam, hogy a titkosítva tárolt levelezés (vagy bármilyen internetes tevékenység) soha nem lesz mainstream, mert nem fogod tudni megmagyarázni az átlagembernek, hogy miért is jó neki.
És mivel nem lesz mainstream, ezért
1. Mindig meg fogják kérni az árát (illetve olcsó szerverekkel szívni fogsz).
2. Mindig körülményesebb lesz next-next-finish-nél és nem utolsó sorban utánajárást is igényel."A sajat mailszerveren azt es ugy allitok be amit akarok akkora a tarhelyem amekkorara nekem szuksegem van. Olyan nevet valasztok a @ ele amit akarok. Tarolhatom titkositva a leveleimet."
A mai több gigás postafiókok korában nincs igazán létjogosultsága a dolognak. A @ előtti névre meg van egy csomó szolgáltató, pl. anonymail.
"Meg ha PGP-vel nem is tudok veluk levelezni akkor sem megy at a guglin."
Nagyot néznél, ha megtudnád, hogy hány KKV-nak vannak Gmail vagy valamilyen más hasonló e-mail címei vagy használ Google Apps-t. Illetve céges hálónál is van, hogy nem proxy mögött van, olyat is láttam már, hogy Google DNS-ei voltak beállítva az ISP helyett.
(#29) radi8tor1: "Ha a másik fél Google-os, az persze nem ideális, de még mindig jobb, mintha mindketten azok lennénk."
Mivel? Hogy innentől csak a levelezése 90%-ával fognak tudni adandó alkalommal valamilyen formában visszaélni/felhasználni ellene, a maradék 10% (amit ha nem terrorszervezetekkel, akkor paranoid geekekkel folytat) rejtve marad?
Ez olyan, mint mikor jönnek azzal, hogy "Én, a tudatos felhasználó letitkosítom a Facebookomat." aztán elég csak a leggyengébb láncszeme(ke)t megtalálni az ismerősi hálóban, aki(ke)n keresztül majd leinfózzuk az illetőt. És ez még egyelőre csak a felhasználói szint. Képzeljük el mi mindenhez férhetnek hozzá emelt jogosultsági szinten, ahol mindenhez hozzáférnek. Még a "papíron" törölt (archív) anyagokhoz is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Latitude 7430 14" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506HE / 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Legion Slim 5 16AHP9 16" QHD+ IPS Ryzen 7 8845HS RTX 4070 32GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Be Qiet Dark Rock PRO 4
- Apple MacBook Pro Touch Bar(13-inch, M1, 2020)- 181 Ciklus - 96% Akku -8GB/256GB SSD - Ezüst -MAGYAR
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Honor Magic6 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3350
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3223, 93% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest