- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA® driverek topikja
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Google Chromecast topic
- Amazon Kindle
- Dell notebook topic
- Azonnali fotós kérdések órája
Aktív témák
-
FreeM
aktív tag
Jó. Nézzünk néhány példát innen:
http://www.pricewatch.com/menus/m37.htm
9800XT ($426) --- 5950U ($415) => ATI drágább
9800Pro 256 ($424) --- 5900U ($288) => ATI drágább
9800 128 ($144) --- 5900 ($196) => NVIDIA drágább
Ezekből nem az látszik, amit mondtál. Ráadásul még normális AF-et sem kapsz az ATI-val! :P -
FreeM
aktív tag
Ez egyenes beszéd. De akkor neked nincs szükséged se tesztekre se elemzésekre, sőt semmilyen más információra sem azon kívül, hogy személy szerint mit érzel amikor ránézel a képre. Ez derék dolog, csak ott bukik meg az egész, hogy azt mondtad, hogy nincs tapasztalatod a másik oldallal. Akkor mi alapján állítod hogy az ATI a jobb?
Ez olyan mint a régi választások, ahol 1 jelölt indult, következésképpen csak rá lehetett szavazni, és hihetetlen módon ő nyert! :DDD -
''I would remind you guys to keep in mind that your gaming experience is really what matters...to most people anyway. Of course those of you that have been called on to fight the video holy wars in forums around the world are not included in that statement.''
[H]ardOCP megjegyzése a teszttel kapcsolatban... :U -
Ez a mondat explicite értelmetlen.
Nincs mértéke a képminőségnek, hiszen nevéből eredően nem képmennyiség, hanem képMINŐSÉG. Egy jellemző, egy tulajdonság sosem lehet ''objektív'' vagy ''szubjektív''. Ezeket a címkéket csak a jellemző megítélésének kategorizálására használjuk... -
L3zl13
nagyúr
Tudtommal jelentős gyorsulást az optimalizációk csak tesztek alatt okoztak nV-nél.
Ebből volt a balhé. Gyakorlati tapasztalatom nincs, mert nincs ilyen kártyám. Ezért tesztelgetni nem nagyon tudtam.
Ha játékok alatt is működött és rontott is a minőségen akkor lásd a kettővel korábbi hozzászólásomat. Nem a kimerevített képkockák számítanak, hanem hogy valós játékban melyiket érzed jobbnak. Ebben pedig szubjektív véleményem szerint az ATI a jobb. És nálam ez számít. -
FreeM
aktív tag
Gyors FPS-eknél játék közben nem sokan fogják észrevenni a trükközéseket. Ellenben a megjelenítést lehet vele gyorsítani (ami viszont ott fontos), és lehet spórolni a chip-re integrált elemek számával (csökkenthető az ár és/vagy növelhető a profit). A baj az összehasonlításoknál kezdődik.
Az hogy az ati olcsóbb lenne ez önmagában elég meredek kijelentés. Attól függ, hogy mit mivel hasonlítunk össze és hogy hol. -
Amíg valós játékok (alkalmazások) túlnyomó részében, játék közben (nem kimerevített egyes képkockáknál!) az ATI vezet nálam, és a nagy töbségnél is, addig nem ''erősebbek'' az érveik.
Azért ez egy kicsit kétélű érv, nem gondolod? Az nVidia ''optimalizálásai'' közül sem lehet túl sokat játék közben, nem kimerevített egyes képkockáknál észrevenni. Akkor az is OK? -
L3zl13
nagyúr
Zoller34: ''Képminőségben szerintem akkor is az ATI magasan a legjobb''
FreeM: ''No ezt az állítást cáfolja a 3dcenter és az xbitlabs cikke, már ami az AF-et illeti. És nekik egy kicsit erősebb érveik vannak annál mint hogy ''szerintem''.''
Tehát ő a képminőségről beszélt.
Te erre a cikkel jöttél, és hogy az ő érveik erősebbek.
Szerintem meg nem.
Amíg valós játékok (alkalmazások) túlnyomó részében, játék közben (nem kimerevített egyes képkockáknál!) az ATI vezet nálam, és a nagy töbségnél is, addig nem ''erősebbek'' az érveik.
Max annyit mondtál, hogy az ATI nem tökéletes. Hát nem mondhatnám, hogy meglepődtem. Ennyi. :)) -
kbalage2
aktív tag
Tiszta felüdülés olvasni itt a flame-hegyeket, amiket persze a jó öreg Radeon 7500 tol ki a monitorra, még jó hogy sosem hallott semmilyen anizotrópiáról meg antialiasingról és egyebekről :DDD Szerencse hogy a 3dsmax viewport nem igényel ilyen csodákat ;]
-
szepi79
őstag
Nnnna.
Az ati csal. Remek.
Az nVidia csal. Hurrá.
Az ati olcsóbb. Szuper.
Az nVidia AA-val és AF-el lassabb. Oké.
Szvsz ennyivel le is lehet zárni a topikot, mindenki meg olyan kártyát vesz, amit az ízlése és a pénztárácja megtűr.
Ui.: aki szabad szemmel, mondjuk egy 19''-es monitoron Q3 közben (csak hogy klasszikusoknál maradjunk), pörgő akció mellett észreveszi ezt az égbekiálltó gazemberséget, azt meghívom egy dobozos sörre. -
FreeM
aktív tag
Ők egyszerűen ezt a magyarázatot tartották valószínűnek. De ezt még csak nem is támasztották alá semmivel sem, ígyhát vagy úgy van vagy nem. Annyit írtak, hogy majd megvizsgálják. Ebből e fentieken kívül más következtetést nem nagyon lehet levonni.
De azt mondjuk nem értem, hogy állításod szerint sosem volt FX-ed (feltételezem tapasztalatod sem vele), a cikkeknek nem hiszel, ''száraz tények''-et nem mondasz, akkor mégis mi alapján döntesz mondjuk egy vásárlásnál? Hogy a haveroknak mi van? Az sem rossz, csak adott esetben ez a stratégia nem arra optimális, hogy olyat vegyél amire neked személy szerint szükséged van. -
Zoller34
aktív tag
száraz tényekkel nem tudok szolgálni ugyanis még sosem volt nv geforceFX-em
http://www.tomshardware.hu/graphic/03q2/030512/geforce_fx_5900-22.html
Anizotróp szûrés esetében gyakorlatilag nem mérhetõ jelentõs különbség az FX kártyák között. Az ATi kártyái valószínûleg azért maradnak le ennyire, mert jobb minõségû textúrákkal dolgozik. A képminõséget is vizsgáló hamarosan megjelenõ tesztünkben visszatérünk még erre a kérdésre.
Itt mintha azt írnák hogy az ATI jobb minőségű textúrákkal dolgozni .
Légyszíves magyarázd meg hogy is van ez , mert te vagy az okosabb ;) -
FreeM
aktív tag
1. Nem tudom, hogy megugrik-e. Ha elolvastad volna amit írtam, éppen azt javasoltam, hogy kellene írni rá egy programot amivel meg lehet nézni.
2. Semmilyen lehúzás sincs, a tények ismertetése van.
3. Ehhez nem kell ismerős, nem egy radeon-t kipróbáltam már. De ez a fórum nem arról szól, hogy kinek milyen kártyája van, hanem arról, hogy mit írt a 3dcenter a cikkében.
4. Nem ismerem az ismerőseidet, úgyhogy erre gondolom nem kell reagálnom. :P
5. Lásd mint. 4 -
Nem ismered még a rendszert? Na várjál, összefoglalom röviden:
Ez úgy működik, hogy FreeM állít valamit bizonyítás nélkül, ha valaki nem ért egyet, na ANNAK kell bizonyítania az álláspontját. FreeM érvei maguktól megállnak, hiszen ő mondta... egészen addig, amíg ki nem derül, hogy ő nem is azt mondta, illetve igen, de máshogy, és te vagy a hibás, amiért félreértetted ( nyilván szándékosan ). Na, még kérdés?
((( Hú, mit kapok én ezért ruditól... :t ))) -
Zoller34
aktív tag
Hali!
1. Nem akarok kötekedni , de te meg honnan tudod hogy megugrik ?
2. Nem -e azért akarod lehúzni az ATI-t , mert neked NV van ?
3. Ha van Ati-s ismerősöd , akkor próbáld elkérni tőle a kártyát hogy meg is győződj az állításod helyességéről .
4. Nem vagyok hozzáértő , de az ismerőseim 90%-nak ATI-ja van ( biztos azért mert az NV a jobb :))) )
5. Egy haver a napokban vett ati-t , gondolom ő is csak a csapnivaló minősége miatt ;P
Na de tényleg nem flame akart lenni , én úgy gondolom mindenki használjon olyan videókártyát ami bejön neki meg persze amire futja ! -
steveetm
őstag
Egyébként a dolog érdekelne, ha te tudod hol van _normális_ dx9 spec akkor lécci ne kímélj(normális alatt értem hogy microsoft által kiadott, nem vmi mittomén mien weboldal által magyarázott). Fáradt vagyok ma már keresni, de ha nincs akkor holnap előkotrok sdk-t hátha abba lesz...
Üdv.: steveetm -
FreeM
aktív tag
Amire az elemzések rámutatnak, az éppen az, hogy az ATI-nál azért esik kevésbbé a teljesítmény AF bekapcsolásakor, mert egyrészt kisebb belső pontossággal számol másrészt n*22.5 foknál (ahol n =1, 3, 5, ... ) szinte semmit sem csinál az AF impementációja. Ez a megadott esetekben drámai képminőségromlást eredményez ( de cserébe gyors, hiszen jóval kevesebbet csinál ). Az NVIDIA AF megvalósítása a ''nagy könyv szerinti'', nem is függ a dőlésszögtől de ehhez több munkát kell végezni.
-
steveetm
őstag
Így se teljesen korrekt. Nézd csak meg például a 22,5 fokos szögben készült képeket, ott magasan az nv a jobb, de 45 foknál ismét atié a szebb.
Azt is érdemes egyébként megnézni, hogy mennyivel csökken ati ill nvidia kártyák teljesítménye ezen funkciók bekapcsolásakor.
A ez után lévő oldalon lévi AA-s tesztképeknél nekem nvidia kártyái talán kicsit szebbnek tűnnek, persze 8x vs 6x, de tényleg csak hajszálnyival, de a teljesítmény itt is jelentősen romlik(nvidiánál).
Üdv.: steveetm -
Jenő
aktív tag
9700 Pro Quality
[L]http://www.xbitlabs.com/images/video/geforce-fx/1-ati-q-mip.jpg[/L]
5800 Application
[L]http://www.xbitlabs.com/images/video/geforce-fx/1-fx-app-mip.jpg[/L]
Ha már ennyire igényesek vagyunk, akkor ne a teljesítményorientált beállításokkal nézzük már kérem szépen. -
Power
senior tag
-
FreeM
aktív tag
Ne nekem, hanem xbitlabs-nak mondd meg, hogy mit rakjon mi mellé! Ha elolvastad volna a cikket, akkor tudhatnád, hogy mindkettőnél ez (volt) a leggyorsabb beállítás. De ha az NVIDIA-nál bármi mást raktam volna az ATI speed-je mellé akkor is hasonlót lehetne látni (lsd. cikk).
Már nem tudom hanyadszor írom le, hogy ez a téma az AF-ről szól! Nem tűnik fel? -
sequator
senior tag
valaki használja egyáltalán a kártyáját speed módban? nekem eszembe sem jutott, mjad talán ha kijön a HL2, vagy Doom3 és kevés lesz hozzá a vas max minőséggel, akkor lehet visszaveszek:))
tényleg, lehet hogy el kéne adnom a r9700emet, és venni egy ilyen csudajó, csudaszép, csudagyors FX kártyát? :DD
Sautia -
dnacrew
tag
Nem szoktam flame topicokba írni de ezt már nem bírtam ki.
NE A SPEED-et RAKD AZ AGRRESIVE MELLÉ TE... !!
De ha már ragaszkodsz ehhez a feálláshoz, akkor mennyi FPS-t produkál 1600*1200-ban az ATI speed AF-el, és a FX5800 Agrresivevel 6xAA melett?
És ne gyere Q3 meg Unreal-al mert a Directx8-as gamek már öreganyám gépén is futnak max grafikán.
Ha annyira elvakít az Nvidia képminősége akkor jácc 6xAA és Aggresive (ez hányszoros amúgy????) AF-el egy új(DX9) game-el, és néz egy nagyon jó minőségű képregényt. Addig én a ronda ATI-t bámulom 1600*1200*6xAA*16AF-el minden játékban bőven 30FPS felett.
Flame Over ------------------------------------------------------------------------------- -
FreeM
aktív tag
Kedves ollie. Ezt már hihetetlen sokszor ki lett tárgyalva, hogy nem így van. Sosem írt elő a DX9 24 bitet, hanem minimális pontoságot ír elő (a kettő között óriási különbség van). Az pedig vagy FP16 vagy FP24 ( regisztertől függően ). Emiatt az NVIDIA egyáltalán nem tért el a szabványtól ( FP16 és FP32 is >= FP16 ) így az állításod hamis.
Mellesleg itt az AF-ről van szó! -
faster
nagyúr
A speed mode az ATI-kon eléggé kaki minőség, és az AF minősége a textura szögéhez képest is ismert egy ideje, nem is beszélve a bi-trilinear keverésről AF esetén. Ezért érdemes a digit-life-os cikkeket olvasni ezek az oroszok nagyon pengék, pont ezen okok miatt csak quality módban, ATI-nál 16-os, Gef-nél 8x-as AF-gel tesztelnek. Ráadásul rájöttek arra, hogy ha nem a driverben, hanem a játékban kapcolják be a triliear filteringet, akkor az esetek többségében igazi trilineart produkál a kártya. Épp keresem a vonatkozó cikket, csak nagyon hosszúak, ezen a fránya munkahelyen meg néha dolgozni is kell! :DDD
-
FreeM
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #6 üzenetére
Hogy jobban megértsd:
9700 Pro speed
FX 5800 aggressive -
''So, we see that GeForce FX doesn’t bring any positive innovations over GeForce4 as far as anisotropic filtering quality is concerned. On the contrary, by introducing the mixture of tri-linear and bi-linear filtering instead of true tri-linear filtering they tend to worsen the image quality quite tangibly.''
R200 -> R300 : javulás és gyorsulás
NV25 ->NV30 : romlás és gyorsulás
Nos tehát akkor? -
Power
senior tag
''Nem rossz dolog a minél nagyobb belső precizitás...''
A kérdés mindig azt, hogy mit nyersz vele és mit veszítesz, ha vmi olyan pontosságért felére csökken a sebesség, amit emberi szem nem vesz észre, akkor nem éri meg. Minden hw kompromiszum.
''...és a szabványoknak megfelelés''
Ebben az nv-nek több szégyenkezni valója van. -
Oh, ezt megint miért éreztem közeledni... nyilván minden a te érved mellett szól...
A cikkek igazságtalanok, sőt talán le is vannak fizetve, a többiek simán csak ATi monopóliumot szeretnének látni, hogy jó drágán kelljen megvenni azt a videókártyát, és csak FreeM itt az utolsó harcoló nV alakulat, igaz? Bah. -
FreeM
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #6 üzenetére
Randább? Hol?
Hát ha neked ez:
[L]http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/geforce-fx_12.html[/L]
randább akkor válaszd a ''szebbiket''! :DDD -
Scream007
őstag
kár erőlködni az ati jobb vga most, ezt százból kilencvenen ezt mondanák most, aki nem ezt mondj ahazudik.
olcsobb, jobb, gyorsabb és szebb is mint a nvidia.
kell ennél több?
nekem nem!ű
radeon 4ever! -
sequator
senior tag
ott a pont!
kit érdekel, hogy mi hol hány bit? az a lényeg, h szemre szép legyen és gyors. akit meg az érdekel, az meg vegyen ez alapján kártyát.
engem szvsz az érdekel h szép legyen a kép és a élvezhetően lehessen játszani, a bitek, meg a 3dmark eredmények nem hoznak lázba
Sautia -
bendi
tag
Én pedig megkérdezném, észreveszi ezt a 8 helyett 6 bitet bárki? Vagy a 32 helyett 24-et?
Vessetek meg ezért, de én nem veszem észre...
Annyi csalás van a számítástechnikában, pusztán azért, mert kidobálják a felesleget, ami a szem tehetetlenségéből nem vehető észre...
Szerintem ezért felesleges vitákat folytatni, én se vitázni akarok, akinek Ati kell, úgyis azt veszi, aki NVidiát akar, meg fogja venni... -
beeboy
addikt
sorry (mindenkitől) de engem ez már arra emlékeztet, mikor az ókorban ''bebizonyították'' hogy a teknős gyorsabb a nyúlnál.
szépen levezetve az elméletet.
ha valaki azt mondta: nézd marha, tedd egymás mellé a kettőt oszt nézd meg, behunyt szemmel üvöltöztek, hogy ELMÉLETILEG igazunk van, a gyakorlatban ki se próbáljuk. -
-
Goose-T
veterán
De még így is sokkal több ember van a fórumon, aki csak és kizárólag az nV-t lehúzó és az ATi-t dicsôítô cikkeket linkel be, sôt, a PH! szerkesztôsége pedig ilyeneket is ír! Ezt egyáltalán nem tartom korrektnek, hogy van egy ember, aki az nV pártján áll és általában minden nyitott topikja után 10 perccel ellene fordul mindenki. :(
-
-
Goose-T
veterán
-
faster
nagyúr
Kedves FreeM!
Az a baj az általan nyitott topikokkal, hogy csak azokat a cikkeket, leírásokat,teszteket linkeled be, amik az ATI-t lehúzzák, vagy a Nvidia-t dicsőítik, ezért érthetően eléggé gyanakvóak a kedves fórumtársak a te teszteredményeidet illetően. Ezzel az a gond, hogy azt sem hiszik el, amikor igazat mondasz, mint pl. jelen esetben, bár ebben a tesztben is van egy-két furcsaság, hogy NV25-tel hasonlítják össze, nem pedig egy FX példánnyal. Az NV25 jó, szerintem senki nem vitatja ezt.
Ezért javaslom ugyanezen az oldalon megjelent másik cikk olvasását is:
[L]http://www.3dcenter.org/artikel/2003/10-26_a_english.php[/L] -
FreeM
aktív tag
Ez abszolút nem igaz, hogy minden teszt ezt állította volna ( az AA az egy másik kérdés, itt az AF-ről van szó! ). Már több mint egy éve megjelentek olyan cikkek, amik rávilágítottak a turpisságokra.
Lássuk a te szemed hazudik-e: :P
[L]http://www.3dcenter.org/artikel/2003/11-21_pic2.php[/L]
[L]http://www.3dcenter.org/artikel/2003/11-21_pic3.php[/L]
[L]http://www.3dcenter.org/artikel/2003/11-21_pic4.php[/L] -
''[...]whatever area of R300 we were poking at, we've always found something that could have been done better[...]''
''[...]akármit vizsgáltunk az R300 kapcsán, mindig találtunk valamit amit jobban lehetett volna csinálni[...]''
Gratulálok, ez igazán meglepő... ''jé, mindent lehetne mégannálissokkaljobbabban csinálni''... micsoda leleplezés! Persze screenshotok AF összehasonlításánál meg azért nyert mindig az ATi, mert a fenbojok megbundázták a dolgot... :U -
FreeM
aktív tag
Állítottam én olyat, hogy nincs lefizetve?
Más.
Egy kis összefoglaló azoknak, akiknek túl nehéz lenne a cikk szövege:
ATI -> only 5 Bit precision on linear interpolation for trilinear filtering (Nvidia: 8 Bit)
ATI -> only 6 Bit precision on matrix quantization for bilinear filtering (Nvidia: 8 Bit) -
FreeM
aktív tag
Lám lám. Az ATI csúnya csalásai előbb utóbb mindenki számára nyilvánvalóvá válnak. Itt bizony nagyon keményen feláldozták a minőséget a sebesség érdekében.
[L]http://www.3dcenter.org/artikel/2003/11-21_a_english.php[/L]
Idézet a cikk végkövetkeztetéséből:
''R300's texture filtering logic is an improvement upon R200's: BF block artifacts are still there, AF was an improvement over R200 but still won't match the competition's quality.''
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- E-roller topik
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Megbízhatóság, minőség, megtakarítás ez a HP nyomtató most verhetetlen áron a tiéd lehet!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest