Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
svgyula
addikt
Szia! Hát ezt én nagyon nem erőltetném autóban! A digitális rádiózás még stabil vevőegységgel, jó minőségű antennával is rendes rálátást igényel. De egy mozgó autóban....................
Nézd meg a TV vétel követelményeit. Ott is csak külső antennával lehet normális eredményt elérni, ami irányított és van megfelelő rálátás. Ha van megfelelő mennyiségű net a telódon akkor inkább egy wifi megosztással próbálkozz, jobban jársz.
-
svgyula
addikt
Szia! Az antennaerősítőkben a rezgőkör tölti be a sávszűrő szerepét is. Az URH sávra általában 82pF-os kondenzátor a kicsatolás a VHF sávban pedig a sáv függő I-II 39pF, III 22pF, a IV-V 5,6pF vagyis hiába van megfelelő hosszúságú antenna a bemeneti szűrő eleve csillapítja. Csak kérdés mit akarsz VHF sávon? TV adás már nincs(itthon) A DBV-T2 pedig autóból szinte reménytelen kísérlet, vagy inkább a "codda" kategória mint anno' a DX tévézés.
-
-
seger
addikt
válasz
st3v3np3t3r #992 üzenetére
Iso csatiban van kék vezeték a táp csatlakozóban. (Ant)
Arra kötöttem.
link -
svgyula
addikt
válasz
Szia! Amikor cserélted a modult nem tesztelted a rádiót? Ha kint az asztalon beledugsz az antennába egy darab drótot azzal is működik. Ha nem akkor a kocsiban sem fog. Jellemzően a VW csoport-nál használnak erősítős gyári antennákat. Ez azt is jelenti, hogy a gyári rádiókban van egy beépített fantomtáp és úgy küldi fel a 12v-ot a fejen levő erősítőbe. Ez nagyrészt 1db tranzisztor és egy rezgőkörből áll (tekercs/kondi) Ha nem kap feszültséget akkor ezen nem megy át a nagyfrekvenciás antennajel, és nincs adás..........
-
Diák66
őstag
válasz
Lehet 12V-re is, de a kínai rádióból kijön a párja, ugyan így kék lesz, amivel össze kell dugni.
-
-
seger
addikt
válasz
st3v3np3t3r #988 üzenetére
Erősítőre rákötötte a vezetéket? Elsőre nekem sem fogott be semmi (nem ez a tipus) de volt egy vezeték (nekem kék) amit még antenna erősítőre is rá kellett kötni. Utána jó lett minden.
-
az eredeti gyári rádió az jó... azt mondja valamit befog, de amit gyári rádió képes venni, azt az androidos nem találja... elvileg a héten jön kocsival... arra gondoltam, hogy nem-e szállt-e el az antenna középérintkező és az fm modul ANT bemenete közé sorba kötött smd kondi vagy az esd dióda amit az antennajel és a test közé tettek be. Mert ahogy néztem, ha a kondi megdöglik, megszakad az antennától érkező jel, ha az ESD dióda döglött meg, akkor meg az antenna jelet testelheti le... Miért is nem lehet nehezebben megoldani ezt?!
-
Diák66
őstag
válasz
st3v3np3t3r #988 üzenetére
Nem, sajnos semmi állítási lehetőség. Antenna erősítő nélkül is kellene azért vennie valamit. A bekötésre figyelni kell, mert a VW-nél nem biztos, hogy csak egyszerűen bedugja az ember és kész. Meg kell próbálni másik rádióval.
-
-
-
Diák66
őstag
válasz
st3v3np3t3r #985 üzenetére
Ezek mindegyike kínai "okosság", nem gyári megoldás. (semmiképpen sem VW ) Csak és kizárólag egyedi ROM-okat találsz rá. (tökmindegy, hogy Hizpo-nak, Dicola-nak, Wondefoo-nak....stb... hívják. Ezek csak a kereskedő által kitalált fantázia -márka- nevek.) Nem látsz rá hogyan is készül el egy ilyen. Valaki legyártja az alkatrészeket, valaki pedig összerakja, majd fog egy "ismeretlen" forrásból származó szoftvert, firmwaret és megpróbálja átalakítani. Ha sikerült és félig meddig működik, megy a piacra. (természetesen az android verziót igyekeznek frissíteni a piaci igényekhez, ami vagy valós rendszert takar, vagy egyszerűen FAKE felületet kap a régi rendszer).Vannak MCU verziók, melyekhez már elég sok ROM elérhető és lelkiismeretesebb fejlesztők tökéletesre csiszolták. Ugyanakkor ezek az MTC A/B/C/D/E... stb MCU verziók. Az MCU feladata az android rendszer és a rádió, valamint az autó közötti kommunikáció megteremtése. Enélkül képtelen működni.
-
-
Diák66
őstag
válasz
st3v3np3t3r #983 üzenetére
Igen az MCU: TS907
Erre keress rá, de úgy látom ez egy régebbi megoldás, nem biztos, hogy találsz rá másik firmware-t. Szóval, ha a javítás után most jól működik, lehet nem érdemes piszkálni. -
-
Diák66
őstag
válasz
st3v3np3t3r #981 üzenetére
Az MCU verzióját keresd meg a menüben. Az alapján el lehet indulni.
-
Üdv Mindenkinek.Egy ismerősöm hozott egy ilyen Hizpo 2DIN-es androidos fejegységet FM rádió hibával. Azt mondta,egyszer csak megállt benne az FM rádió,elnémult és semmire sem reagált,de minden más hiba nélkül működött. Ezt sikerült javítanom,a gyári FM modul megdöglött,de találtam egy leírást,az alapjám modulcserét kellett csinálni. Viszont volt egy kérdése, hogy valamilyen frissítést lehet-e feltenni rá? Így néz ki
(VW Das Auto bootlogós)
kép link
kép link
kép link
A gyártó honlapján semmi sincs...
Ha jól láttam, Android 9 2018.májusi biztonsági javítású OS van rajta. -
hacki87
senior tag
válasz
Impair1980 #979 üzenetére
Sajnos a horizongo nem megoldas mert telekomos vagyok
-
hacki87
senior tag
Srácok! Mivel tudnám elrejteni a rootot a rádión? Várakozás közben nézném a tvgo-t de nem engedi arra hivatkozva, rootolt.
-
svgyula
addikt
Üdvözletem! Megint sikerült egy "új" felmérést készíteni az autósok reakciójáról!
Érdekesek az eredmények. A végén még az elektromos autókban is villanykapcsolókkal kell a menüket váltogatni mert azt ki lehet tapogatni........... -
Galla007
csendes tag
Sziasztok .A segítségetekre lenne szükségem Van egy usb dash cam androidos fejegységhez.Akitől vettem nem mondta ,H csak SD kártyával lehet használni Emiatt a belső nand túlterheltr magát mivel cache-ként is müködik és raw formátumba lett a partició a flash memórának én buta meg persze töröltem .Csak mentéssel lehet visszaállítani a flasht Maga a flash nem ment tönkre bad Sector nincs benne csak a particiós táblát nem tudom máshogy visszaállítani
6-os és 9 androidot támogat a kamera [kép] [kép] Persze firmware frissítés nem segitett
-
nydavid29
lelkes újonc
Sziasztok. Tudnátok ajánlani normális 2 din-es, androidos fejegységet? Lehetőleg olyat amiben már van tapasztalatotok. Köszönöm!
-
Diák66
őstag
válasz
slezakimi #963 üzenetére
Hát szerintem nem nagyon van, tuvábbá ezek az appok sajnos tuner specifikusak (megkockáztatom MCU-val is passzolnia kell). Kerestem már sokat, de amit találtam az nem működött vele. Próbáltam kérni is másoktól, hátha kimenthető a rendszerből, de nem jelezte senki, hogy bevállalná. Megoldottam, hogy egy SDR vevő is bekerülhet, csak ahhoz sincs normális app androidra.
-
svgyula
addikt
-
svgyula
addikt
Szia! A "csere" helyett keress egy működő alkalmazást a play-ról. Ha letakarítod és nem lesz rendesen működő akkor nem lesz rádiód. A gyári beállításokban (ami kóddal nyitható és típusonként változó) lehet találni másik illesztő alkalmazást és azzal is ki lehet próbálni.
Sajna megfelelő jelszintet biztosító antenna nélkül ez a része nagyjából mindnek 0-a. Ugyanis egy nagy érzékenységű rádió egység
duplázná a költségeket a régiós rendszereltérésről nem is beszélek. -
seger
addikt
Ezekben a kínai kütyükben le lehet cserélni a gyári rádió app-ot?
-
mumtaz
senior tag
Üdv. Van itt esetleg olyan, aki 1DIN-es műszerfalat alakított át 2DIN-esre?
'A' Zafirában tudom, hogy lehet és volt is, aki csinálta, csak a mikéntjét nem írta le senki, csak a végeredményt mutatták meg.
De én arra lennék kíváncsi, ki hogyan csinálta, milyen megoldásokkal és anyagokkal.
Köszi. -
Galla007
csendes tag
Univerzálisba Xtrons,Pumpkin,Eonon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest