Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
bokarcsi71
aktív tag
Sziasztok!
Androidos fejegységnél, az IPS vagy a QLED kijelző a jobb?
Ha van lehetőség, érdemes a QLED kijelzőst választani, vagy annyival nem jobb? -
Johnny077
csendes tag
válasz
lszanto #5288 üzenetére
Szia! Igen jól tudod, a rózsaszín vezeték a tolatókamera kapcsoló szál. A fehér csatiból kihúzhatod nyugodtan. KEY 1-2: mondjuk úgy, hogy "analóg" multikormány kapcsoló vezetékek. Azokhoz az autókhoz vannak kialakítva amiben van multikormány de nincs CAN BUS, akkor ezeken a vezetékeken lehet a rádiót megtanítani, hogy a rádiód melyik gombnyomára milyen műveletet végezzen. ANT: kapcsolt 12 volt. Általában audióerősítőt, vagy antenna erősítőt lehet rákötni.
-
lszanto
csendes tag
Sziasztok!
Rendeltem egy ilyen fejegységet:
https://www.aliexpress.com/item/1005001468284858.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.635d4c4dFzfvPKGolf 5 2006-ba akarom bekötni nincs kormányvezérlésem a kocsiba így a CANBUS-t hagyjam ki ? Ha jól tudom a canbust csak akkor kell rákössem ha van kormányvezérlésem.
Illetve beakarok kötni egy reverse kamerát is:
https://www.aliexpress.com/item/32812115984.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.1323689fzVK1Yt&algo_pvid=a8b3655d-0b43-4da2-8242-fe3180dfdeea&algo_exp_id=a8b3655d-0b43-4da2-8242-fe3180dfdeea-2&pdp_ext_f=%7B%22sku_id%22%3A%2264604968200%22%7D&pdp_npi=2%40dis%21HUF%21%214831.5%216039.37%21%21%21%21%402101fd4b16561369064767713ec035%2164604968200%21sea
A legtöbb videóban a fejegységeknél van REVERSE megnevezésű kábel erre a célre ami gondolom az áramot adja a kamerának. Sajnos nekem a csatlakozón ilyen nincs csak egy BACK jelzésű rózsaszín kábel ami össze van kötve a a power csatival és a CANBUS csatlakozójával(nem értem míért). Szerintetek húzzam ki a canbus csatiból ezt a kábel véget majd ezt a kábelt kössem össze a kamera áram kábelével?
KEY1 KEY2 és ANT kábelek vannak még.
Írtam a forgalmazónak de nem nagyon akar válaszolni..
-
aero.
veterán
-
EQMontoya
veterán
Ket dinest keresek en is, MX5-be (nbfl).
Apple Carplayt tud barmi?
Nagy igenyem nincs, nem kell koncerttermi minoseg cabrioba, bluetooth azert legyen normalis, usb portok, akar toltonek is hasznalva.
Ha tud wifit es azon keresztul spotifyt, az szinten pluszpont. -
Digger
senior tag
válasz
darvinya #5277 üzenetére
Az én fejegységem kicsit más, de sok minden részlet meg azonos.
A két USB csatlakozás nálam is 4 illetve 6 tüsis aljzat, de amíg 4-eshez USB0 van írva, a 6-osnál van USB1 és USB2 is, de a csatlakozó ott sajnos nekem is üres. Lehet, hogy az enyémben egyel több USB csatlakozás van?Rendeltem hozzá komplett csatlakozó szettet, minden van a készletben ugyanúgy mint az eredeti Hondához való szettben, de az A és B csatlakozó vezetékeinek másik vége üres. Remélem át tudok pakolni pár csatlakozást és akkor tesztelhetem az USB2-t! Hátha.
Nézegettem, hogy azon a csatlakozón amire a tolatókamera RCA csatlakozója megy, mi az a két fityegő drót.
A te hátlapfotódból derült ki számomra, hogy az a Bluetooth és a Wi-Fi antennája! -
Lukitomi
aktív tag
Sziasztok!
2 dines fejegységet keresek Skoda Fábiába, ami tudja a DAB+, MKV-t, MP3-at, tud tolatóradart fogadni és van benne GPS!
Ha tudtok ajánlani max. 60 körül ilyen külyüt, ami megbízható is, azt megköszönném! -
pengegyerek
aktív tag
Sziasztok.
Volna egy 2002- es C Vectra kocsim amibe nézegettem a fejegységeket de csak ezt találtam:
https://www.autodvd.hu/automarka/valaszto/opel/vectra-c/opel-vectra-c-radio-beepito-szett/opel-kenwood-apple-carplay-iso.htmlAz összes többi amit láttam facelift utáni Vectrába jó ahogy írtákm így érdeklődni szeretnék valaki tud e ennél olcsóbb és jó fejegységet ami az én kocsimba is megfelelő?
-
darvinya
titán
Ilyen android csatlakozásom, de nincs hozzá cam-busz.
Csak RCA és 2 fajta USB.
6 PIN-es USB-t megfejtésre vár.
Viszont már gyári csatlakozóból külön van vezetve 3 szál, ami a Blaupnukt TravelEX-be lett külön bekötve és azzal működött a kormány oszlop kapcsoló.
PÜ üzenetben lévő jobban érdekelne, ha tudsz segíteni. -
Szia,
Nyáron jó ötlet lehet a "klimatizálás", de télen nem klimatizálás, hanem forrósítás lenne, szóval valami csúszkás megoldást alkalmaznék, hogy télen lehessen elzárni.
A kapcsolós dolog nem rossz ötlet, de a dióda megfelelő legyen, hogy ne eresszen át semmit, nehogy menet közben halványan pislogjon a tolatólámpád -
-
válasz
AndrewTdi #5265 üzenetére
Nem kell semmi reset, ez egy régóta ismert hiba, nálam is előjött nemrég. A megoldás az, hogy az appok között az Android Webview és Chrome app-oknál eltávolítod a frissítéseket és letiltod az auto update funkciót. A Webview-ben valami iframe gubanc van állítólag, ez az oka.
-
gjoco1
addikt
Szisztok !
Még egy kérdés a fentebb említett fejegységről . . .
[Ennyi] GPS jel elegendő a navigációhoz ? Egyenlőre jobb helyet nem találtam a boxban .
Köszi ! -
jones965
Modder
Találkozott már valaki hasonló problémával?
Ford Transit custom fejegységhez adtak minden csatlakozóhoz (kivéve egyhez, ezt majd lejjebb) átalakítót. A gond az, hogy az egyikhez nincs a fejegységen csatalkozási lehetőség.
Amire tippelek, hogy a gyári navigációnak és a kihangosítónak az lcd panelen megjelenő infókhoz van köze, illetve a betápot biztosítja a számára. Egyelőre a hiánya nem zavaró, de ha adnak hozzá átalakítót, gondolom lenne funkciója.
A másik gyári csatlakozó, amihez viszont nincs semmilyen átalakító már nagyobb probléma, mivel ezen érkezik be az utasoldali légzsák on/off jele. Ennek hiányában a műszerfalon ott a hibás légzsák jel, amit kiolvasva egyértelműen a kontroll led hiányát jelzi.
Ezt áthidaltam azzal, hogy betuszkoltam az android fejegység mögé a lecsupaszított gyári kezelőpanelt, de ez nem a legcélravezetőbb megoldás, lévén az új fejegység hűtése így korlátozottabb.
Nem tudom, hogy 12V-os leddiódákkal kiváltható lenne-e a gyári kezelőpanel? -
kaboska
aktív tag
Sziasztok! VW polo 5 2011-es Ehhez keresnék fejegységet a gyári helyett!
Ezt néztem ki: [link] Tapasztalat? Vélemény esetleg valakinek? Előre is köszönöm! -
darvinya
titán
Sziasztok
Valaki tudja Focus Mk 2 kormány oszlop kapcsolóit miként kell bekötni android-os fejegységbe?
1db 16 PIN-es csatlakozója van, s csak Key ± utal valamilyen vezérlésre. -
Digger
senior tag
Sziasztok!
Honda CR-V-hez rendeltem egy fejegységet, a 8/128-as méretűt, így kaptam hozzá egy dashcam-ot, külső mikrofont és egy 5 voltos ventillátort is "ajándékba"
[link]
Tegnap fogtam hozzá a beszereléshez, de elég lassan haladok vele, biztos a 65 évem miatt.
Mára maradt a tolatókamera, a többi rész már többé kevésbé működik.
A rádió az AM sávon használhatatlan, viszont az FM sávon meglepően jó az érzékenysége! TDA7708-as SDR rádió chip van benne, az RDS is kiválló.
A hangminőség megfelelő lenne, ha nem lenne időnként egy pillanatra torz. Nem tudom mi okozza, olyan mint amikor videót nézel és reccenés van időnként. Alig 1 másodpercig torz, utána megint minden OK. Más műsort még nem hallgattam rajta, kíváncsi leszek, hogy MP3 lejátszásnál is csinálja-e.Beszerelés közben jött néhány ötlet, kíváncsi vagyok, hogy mit szóltok hozzá. Tesztelés közben, normál hangerőnél is elég jelentős a kütyü melegedése. Gondolom nem véletlen a hozzá adott apró 5 voltos ventillátor. Ennél a Hondánál a fejegység felett van a levegő beömlő nyílása és arra gondoltam, hogy klimatizálom a fejegységet. Ezt úgy képzeltem el, hogy a kiömlő belső részén, a szögletes műanyag csövön, tehát kívülről láthatatlan helyen fúrok egymástól pár centire két lyukat. A kettő között egy sniccerrel átvágom, majd lefele is vágok vagy két centinyi részt. Aztán alulról felfele felnyomom, felhajlítom a kivágott részt, így a klimatizált légáramba belekerül 45 fokban és lefele a fejegységre nyom bizonyos mennyiségű hideg levegőt.
Marhaság, vagy jelenthet valamit?Aztán, mint írtam ma készülök a tolatókamera beszerelésére. A szokásos bekötés, a kamera párhuzamosítva van a tolatólámpával, majd a mellékelt 5 méteres videokábel melletti piros vezetéken kap kapcsolójelet a fejegység, hogy az RCA képét tegye a kijelzőre.
Ez az eredeti felállás. Én meg arra gondoltam, hogy teszek előre egy plusz kapcsolót amivel 12 voltot adok neki és így a hátramenettől függetlenül kézzel be tudnám kapcsolni a kamerát, mintha visszapillantó tükör lenne. Azért, hogy a kézi kapcsolásra ne világítson a tolatólámpa is, egy diódával leválasztanám.
Vélemény? -
gjoco1
addikt
No , megcseréltem a két vezetéket . Most úgy megy , hogy van boot logó - rendszer betöltés.
Rádió memória is megmaradt . Szóval így is jó . Viszonylag gyorsan feláll . Óra kb. 30 mp alatt mutatja a pontos időt . Amúgy így is jó Nekem , mert ezt az autót csak 2x használom hetente . SZ-V . Hajnalban el , majd megállás után , csak délután indulok haza .
Tehát igazán mindegy melyik állásban van a két vezeték . -
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
2 éve vásároltam wgy Isudar PX6 készüléket a Vw Touranomba, ami ezidáig teljesen jól.mukodott. most viszont pára napja nem indul el rajta sem a waze, sem a Chrome, sem a Google. Betöltetlen után kilep. Már túl vagy az újra indítson, az alkalmazasok ujratelepitesen, de a helyzet ugyanaz maradt.
10es android van rajta.
Van ötletetek mit tudnék csinálni, hogy minden működjön újra ahogyan eddig?
Esetleg van lehetőség android verziót frissíteni rajta? -
gjoco1
addikt
Bocs . . . Elküldtem már a hozzászólást , így külön kell írjak .
Ha valóban nem zabál jobban , akkor salom le .
Igen , max annyiban lenne rosz a vezetékek variálása , mert nagyon nem volna vicces , ha minden beállítás menne a levesbe .
Már arrra is gondoltam ma , hogy esetleg , ha elnyomkodtam , csinálok egy gyári visszát . Viszont nagyon útálok belakini Androidot . -
gjoco1
addikt
-
Johnny077
csendes tag
Első berakásnál azért lehetett Logo, mert teljesen áramtalanítva volt a rádió. A sárga vezeték az az állandó 12V, a piros pedig a kapcsolt fesz /memória száll./ De ezekben a kínai csodákban volt már rá példa, hogy meg kellet fordítani a két vezetéket, mert elfelejtette a beállításokat. Alvó állapotban sajnos nem tudom, hogy mennyi idő alatt meríti le az akkut.
-
gjoco1
addikt
válasz
Johnny077 #5247 üzenetére
Nos , délelőtt volt egy kis időm szórakozni . Sajnos semmi opciót nem találtam sehol . A " Rejtett " beállításokban sincs . Van egy [Reboot] és pacsi . Erre nyomva természetesen látni a beállított logót és az Android indítását . Az autó beállításoknál viszont [ezt] dobja .
Szóval itt megállt a tudományom ., logikus , amit mondsz , viszont akkor az első indításnál , amikor betettem miért volt logó és az " Android indítása " jelenség ? Onnantól ha beteszem a kulcsot 1 fordításra indul a rádió 12 óra elteltével két nap egy más után , illetve ma 5-6 x indítottam - mentem . . . .
Mint mondtam tegnap , van Androidom a személy autómba és annál boot bejelentkezés van logóval stb , amikor indítok . . . Ott anno be is állítottam a 20 perces " készenlétet" . Az eredeti gazdinál viszont úgy volt , ahogy szeretném . Más a kötés szál Nálam ? ( Ez pedig azért érdekes , mert amit kivettem Kenvood 1 dines rádiót , az mindig " beköszönt " ) .Ha a sárgát megszüntetem lesz boot ?
Mondjuk alapjában nagyon nem zavar . Nem a logó szépségéért tettem be .
Kérdés , hogy ebben az esetben jobban szívja e az akkum ? Nem napi szinten közlekedek vele . Szombat - Vasárnap csak álltalában .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- 88 - Lenovo ThinkBook 16p G4 (IRH) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P15 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest