- Kivenné a részét az új HBM memóriák tokozásából az LG
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- A TSMC gyárthatja a Nova Lake legfontosabb komponensét
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
ksanc
őstag
Egy korabban feltett kerdesemre azonban azota sem jott valasz, miszerint;
Ha csak system.img-t flashelek, akkor az a data allomanyba beleszol?Amikor én annó idetévedtem, elkezdtem olvasgatni a topikot az elejétől. Rengeteg kérdésre megvan már a válasz. De sajnos ez azon kérdések egyike, ami csak azt bizonyítja, hogy a legalapvetőbb alapokkal sem vagy tisztában. És így nagyon nehéz segíteni.
Elhiszem, hogy gyorsabb felszórni a topikba bármilyen kérdést de hidd el, nagyon fárasztó 27483278484. alkalommal is leírni az alapokat.
Keress és olvass! -
ksanc
őstag
Írd be még egyszer majd a hiba után írj egy dmesg parancsot. Elvileg ott lesz a pontos hiba.
Meg kis kiegészítés Keeper írásához: berakhatod a simg2img fájlt az /usr/bin mappába és akkor bárhol kiadhatod. Érdemes abban a mappában lenni, ahol a mókolandó img van és csak a célt megadni.
-
ksanc
őstag
Jaaaaa, sztornó az egész, én vagyok hülye...
kimentett userdata fizikai mérete is 393216 blokk
Persze, mert a scatterben szereplő értéket adtam meg, de furcsa, hogy egyezik..Ilyen blokkértékkel nincs partíció a cat kimenetében.
nincs hát, mert nem 1,5GB az /user partíció mérete...Na most ha én csak ennyit mentek le a mittudomén hány GB-ból, akkor ne csodálkozzak, hogy bajai vannak...
Hexeditorral megadtam neki az 1,5 GB partícióméretnek megfelelő szuperblokk adatokat, egyből ki tudta javítani a hibákat. Csak ugye azok az adatok, amik olyan node-ban voltak, amik nem lettek lementve, törölve lettek...Eh, kijöttem a gyakorlatból
És most már emlékszem arra is, miért nem az userdata-val mókoltam közvetlenül. A fene sem fog 8,10,12 GB-okat mentegetni. Viszont adatmentésre jó a módszer
Amúgy lehet valahogy ext4 fájlrendszerben az adatokat a partíció elejére mozgatni?
-
ksanc
őstag
válasz
cappa72 #3418 üzenetére
Egyébként sokat nem segít, mert az eredeti üres userdata-t kibontva a simg2img-vel és megvizsgálva 393216 blokk van benne. Ilyen blokkértékkel nincs partíció a cat kimenetében.
A kimentett userdata fizikai mérete is 393216 blokk , csak ugye a szuperblokk mutat jóval többet, ezt kellene kijavítani. -
ksanc
őstag
A boot és recovery képfájlokat teljesen más módszerrel kell kibontani/összerakni, azt szerintem hagyjuk most.
A letölthető simg2img bináris állományok közül érdekes módon nekem egyik sem volt hajlandó működni, fordítanom kellett a forrásból, az egyből ment, ahogy kell.
Ha már linux alatt vagy, ajánlom például a Midnight Comander-t, egyszerűbb lesz vele a munka és a fájlok jogainak változtatása.
Ja és szerintem felejtsd el az ilyen nem telepített, live linuxokat, legalább virtuális gépre telepíts egy 64 bites 12.0.4-es Ubuntut és azt használd.cappa72: Szia Cappa!
Hát ha tudnám így hirtelen, hogy a sok mmcblk közül melyik az, akkor megmondanámDe ahogy írtam, a kibontott/lementett méretek tökéletesen megegyeznek, csak ugye a lementettben a fájlrendszert kellene rendberakni.
-
ksanc
őstag
Üdv, régen jártam erre. Nem is boldogulok egy-két aprósággal
Miért nem tudom közvetlenül felcsatolni az MTK telóról Flash Tool-al lementett userdata partíciót? Valószínűleg azért, mert a benne lévő fájlrendszer mérete ugye nem foglalja el az egész partíciót.
De akárhogy próbálom javítani, nem sikerül semmivel. És nem találom a jegyzeteimetKöszi!
-
ksanc
őstag
válasz
cappa72 #2356 üzenetére
Már jó, az új Ubuntu verziókban a modemmanager nem kompatibilis a flash tool-al (vagy fordítva?
), el kell távolítani.
Nem tököltem, ment telibe a Firmwre Upgrade
Működik.Azért is örülök a Linuxos verziónak, mert gyaníthatóan itt nem lesz mindenféle bdrom meg egyéb hiba, nem kell másik usb port/másik kábel trükköket csinálni
Csak akkor küldözget hibákat, ha valóban az van.
-
ksanc
őstag
válasz
tibcsi0407 #2199 üzenetére
Annyira rosszba, hogy az nem is az
Az a factory mode, különböző teszteket lehet futtatni, másra nem nagyon jó... -
ksanc
őstag
válasz
Joeker67 #2110 üzenetére
A win csak pár másodpercre ismerheti fel a telót, utána kapcsolat hiján eltűnik az eszközkezelőből.
Valószinüleg nincs feltelepitve a VCOM driver.
Most hirtelen nem tudom, hol van az eredeti linkje, magamnak szoktam magamtól letölteni innen, ha kell valahova
Megpróbálhatod kézzel is telepiteni, de nem egyszerű. A rendszerednek megfelelően a 32 vagy 64 bites telepitőt futtasd le. -
ksanc
őstag
válasz
dzsoke2 #2095 üzenetére
A Maui proginak kettő fájlt kell betallózni! Egyszer a modemfájlt és egyszer egy adatbázisfájlt, az APDB kezdetűt. Na ez utóbbi az, ami csak a gyári fw-ben van meg. A modemfájlt a telóról is le lehet szedni, emezt nem.
Szóval ezt kell betallóznod, mikor az adatbázisfájlt kéri és nem a BPL kezdetűt! -
ksanc
őstag
válasz
Keeperv85 #1968 üzenetére
Próbáltad úgy, hogy a művelet előtt elmentett NVRAM, Protect_f/s mentéseket raksz vissza? Ha vannak ilyenek, persze
Az Firmware Upgrade a háttérben először lementi ezeket a particiókat és a flash után visszairja ezt a mentést. Ezért nem szállnak el ilyenkor ezek a particiók. Törli ezeket is, de az előtte készült mentést visszarakja utána. Ha ezekbe menti az infókat ez a cucc, akkor Firmware Upgrade-el nem is fog eltűnni.
De ha egy korábbi, ugyanerről a készülékről történt mentést raksz vissza, akkor egyből kiderül, mi van...
Esetleg a bootloader szakaszába irkál és akkor hardcore -
ksanc
őstag
válasz
Keeperv85 #1514 üzenetére
Az ellenőrzést azért csinálom, mert egyszer nagyon sokat szívtam azzal, hogy a telón r-w módban felcsatolás után mégsem tudtam írni semmit, mert read-only maradt a fájlrendszer. Aztán gondoltam egyet, hogy megnézzem a logot, na abban ott figyelt, hogy hiba van a fájlrendszerben, a rendszer automatikusan újracsatolja csak olvasható módon. Köszi.
A nagy szívás ott van, hogy az alatt a pár másodperc alatt, amíg ez megtörténik, addig írható a fájlrendszer. Ez nagyon frankó abban a megtörtént esetben, amikor egy progi-val írkálnál pl. a build.prop-ba.
Átállítja a fájlrendszert rw-módba, megcsinálja a backupot, majd törli az eredeti build.propot, na itt visszaáll a f.r. read-only módba, az új build.prop nem kerül kiírásra, hibaüzenet sehol, újraindítasz, aztán többet nem bootol a teló.
Azóta sem volt soha fájlrendszer hibám, de én inkább minden módosítás után csekkolom, többet nem szívat megÉs ez a vadiúj W450-el történt. A mai napig nem tudom, hogy valamelyik rootolási módszer okozta-e - megszenvedtem azzal is - vagy gyárilag volt hibás.
Nem kell számolni, lefuttatod a e2fsck-t és az kiírja, hány blokk foglalt. Vagy ezt írod a resizefs-be, vagy nagyobbat, aszerint, hogy akarsz-e szabad helyet. Na meg én minden buherát a system.img-n csinálok, nem a telón, szóvak én nem szoktam üres helyet hagyni, illetve max. csak pár 10 kByte-ot.
-
ksanc
őstag
válasz
Keeperv85 #1511 üzenetére
Köszi, nagyon szép összefoglaló.
Én mount -t -o loop-al csatoltam fel eddig is, őszintén szólva ezt az ajánlást láttam mindenhol.
A system.img becsomagolásánál már a múltkor is akartam válaszolni, hogy nem muszáj azt vissza simg-elni.
Kell egy resizefs és mehet tömörítetlenül. Az igaz, hogy így csak annyi szabad hely lesz a /system-ben, amennyit a resize-el hagysz, de ez nem probléma, oda nem írkál az ember normális esetben.
Fájlrendszer ellenőrzést nem szoktál lefuttatni umount után? Én mindig, na meg a resizefs-hez is kell, hogy mekkora méretet hagyjak.
Jó ez a SELinux dolog, eddig úgysem foglalkoztam vele, igazából nem is tudom, mi fán terem. Úgy tűnik, ez meg fog változni :S -
ksanc
őstag
válasz
Keeperv85 #1428 üzenetére
Hibás IMEI-vel kizárt dolog. Hogy pont úgy sérüljön a szám, hogy az utolsó számjegy is stimmeljen, elég valószínűtlen.
Azt is kizártnak tartom, hogy azonosítás nélkül bármit csinálhatnál, már csak a számlázás miatt sem. A 0 Ft-os egyenleg más tészta.
Persze láttunk már érdekes dolgokat, engem nagyon meglepne, ha így működne.
De ki fogom próbálni. -
ksanc
őstag
válasz
Keeperv85 #1423 üzenetére
Hopsz, valóban, azonosítás/ellenőrzés nem csak a regisztrálásnál van, köszi.
Azt azonban továbbra sem tudom elképzelni, hogy hibás az IMEI és adatkapcsolat van, hangalapú meg nincs. Melyik hálózat enged fel érvénytelen IMEI-vel?
Más lesz itt a gond szerintem, inkább valamelyik szolgáltatás áll le, vagy el sem indul.
Nem tudom, hogyan és milyen módon került rá a másik rom, aztán meg vissza a mentés. Elég sok itt a problémalehetőség.
Esetleg egy wipe cache kellene. Meg persze a tuti a factory reset, ha utána is csinálja, akkor valami el lett szúrva a romcserénél. -
ksanc
őstag
Na lejárt a szerkesztési idő...
csl1982:
Itt nem IMEI probléma van szerintem, azt egyből jelezné.
Viszont a Droidtools mentés teljes volt? És visszaraktad az egészet? Mert ha pl. csak a /data-t, az biztosan problémát fog okozni, ha közben változott az FW. -
ksanc
őstag
válasz
Blue Eagle #1419 üzenetére
És most gondold el, ha még veled is előfordul, akkor miket művelhet az egyszeri user
Keeperv85: Az IMEI ellenőrzés már megtörténik a hálózatra való felcsatlakozáskor. Hívásindításkor én nem tudok külön ellenőrzésről. A SIM figyelése meg folyamatos, ha pl. leejted a telót és el tud mozdulni a kártya, már írja is a hiányzó SIM kártyát.
Kizást dolognak tartom, hogy hiányzó/rossz IMEI mellett adatkapcsolata legyen valakinek. Kivéve, ha a wifi is megy és automatikusan átvált, ha gond van a mobilnettel.
Vagy megint hiányzik valamilyen infó -
ksanc
őstag
Van nekem ez az ipari hulladék W450-em, MTK6582-es procival és 1GB RAM-al.
Egy dologgal nem volt soha gond az életben: a sebességével. A másik dolog, amivel szinte soha nem volt problémám: a RAM.
Minden szar ezen a szerencsétlen telón, de momentán ezekkel pont nem volt gond.
Szóval az én véleményem az, hogy ha a hardveres hibát kizárhatjuk, akkor minden esetben user error a fagyás vagy lassúság, akkor is, ha nem tud, vagy nem akar róla tudni az az user.
Ha másért nem, akkor azért, mert nem tudja, mire képes az eszköze és azt hiszi, hogy azt csinál vele, amit akar.
Magam részéről a gravityboxot egyébként kerülöm, a Greenify-ről meg azt sem tudom, hogy micsodaFoose:
minden olyan gyári vackot töröltem amit lehet, ami nem kell a rendszernek
És bizos, hogy a törölt dolgok nem kellenek a "rendszernek" vagy egy másik appnak?
Csak kérdezem, mert a system/app cuccokkal még én is vigyázok... -
ksanc
őstag
Valóban. Mint 'deviszont'. Hányszor láttad így leírva?
Deviszont 'de viszont' alakban még mindig suttyóságEz pontosan olyan, mint az 'ám' ás a 'bár'. Én is szoktam használni az 'ámbár' (sőt, lehetnék költőies: ámbátor') kifejezést, de az 'ám bár' alakot nem, mert ugyanúgy rossz.
"Igen szép ez a mi anyanyelvünk, ám elég nehéz megtanulni."
"Igen szép ez a mi anyanyelvünk, bár elég nehéz megtanulni."
"Igen szép ez a mi anyanyelvünk, ámbár elég nehéz megtanulni." -
ksanc
őstag
válasz
cappa72 #1288 üzenetére
Ebben sajnos más a gond: módosítások utáni ÚJRAcsomagolás után vannak problémák.
Vagyis a kibontás az simán megvolt.Eh, ez az egész is olyan irányba megy, hogy nem nagyon lehet majd mókolni.
De nem baj, jön majd valami gyökeresen új technológia és úgyis megy a szemétbe ez a mostaniAddig is nem veszek Huawei-t.
-
ksanc
őstag
válasz
Keeperv85 #1283 üzenetére
Hasonló témáról már volt szó. Magyarán ez azt jelenti, hogy nem tudjuk kibontani, ugye?
105kacsa: ez egy grafikus felület az apktool-hoz. Nem kell annyit írni a terminálba
Nem éppen mai verzió és mellesleg nekem semmit sem sikerült kibontania
Nem az OS X miatt van, hanem ahogy Keeper írta. Nagyjából csak a kiterjesztése szabványos -
ksanc
őstag
válasz
105kacsa #1273 üzenetére
Ahhoz, hogy bármit ki tudj bontani, telepíteni kell az if paranccsal az adott készülékhez tartozó framework-res fájlt. (Általában a system/framework mappában van). Ha még egyáltalán nem volt ilyen telepítve, akkor pláne.
Ez típusonként változhat, szóval nem nagyon létezik univerzális mediatek-res.apk! Arról a készülékről való kell, amelyiknek az apk fájljait macerálni akarod.
Aztán meg én is az 1.5.2 verziót használom általában, de volt, ami csak a 2.0-ással működött rendesen.
-
ksanc
őstag
válasz
include777 #1247 üzenetére
Hát rekerestem a modem fw-re, van egy pár. Egyik sem az persze, ami ebben van.
Töltsd le pl. ezt, cseréld ki a gyári FW-ben lévővel és úgy csináld meg újra a flashelést.
Hátha...
Flash nélkül is ki lehet próbálni, elvileg a /system/etc/firmware/modem_1_wg_n.img fájlt (vagy hasonlót, pl. csak modem.img, a lényeg, hogy a legnagyobb fájl) kell kicserélni, cwm-ben újrandítani, wipe cache majd reboot.
De a flash biztosabb, főleg, ha nem a gyári fw van éppen rajta. -
ksanc
őstag
válasz
berjo52 #1241 üzenetére
Akkor nincs több "bíztatásom"
És Firmware Upgrade módot használtál?
Ha igen akkor is csak két tippem van: mégsem Myaudio Series 5 Plusz a teló vagy pont most döglött be a hardvered
Azt kétlem, hogy a gyári FW-ben lenne elbarmolva a komplett modem fw.
Bár láttunk már érdekes dolgokat.... -
ksanc
őstag
válasz
berjo52 #1230 üzenetére
Akkor biztosan nem a gyári ajánlás szerint telepítetted a gyári fw-t, vagyis nem Firmware Upgrade módban.
Ahogy az hasonló többit sem, különben régen tégla lenne.
A cwm-ből telepíthető fw-ket felejtsd el, ha nem biztosan a te típusodhoz valók. Elindulhat utána a teló, de pont úgy, ahogy írod...Olvasgass egy kicsit ebben a topikban és olvass összefoglalókat a fórumban. Tudom, idő, de ez már csak ilyen...
Esetleg nem is Myaudio Series 5 Plusz telód van...
-
ksanc
őstag
A driver önmagában még kevés. Ha a rendszerből pl. hiányoznak (márpedig hiányozni fognak) a szükséges dll fájlok, akkor hiába raksz fel bármilyen drivert. Mellesleg a WinCe rendszer nem igazán könnyen elérhető romból fut, hogyan oldod meg, hogy a driverfájlok fixen megmaradjanak?
Ha meg az Android kezeli esetleg, hasonló a szitu.
Ez a lényege a beágyazott rendszereknek, semmi más nincs bennük, csak ami kell. -
ksanc
őstag
válasz
Laza... #1068 üzenetére
Senki sem fog posztert nyomtatni az itteni képekből és teljesen felesleges ekkor felbontású képeket linkelni.
Normális felbontásra kell konvertálni és máris jöhet a kép:
Minden látszik rajta és csak 86kB, nem 2MB, mint az eredeti, de a kétszer ekkora is csak 300kB, és azon aztán már tényleg látszik minden.
Én az összes eddigi hozzászólásomban, ahol kép van, így használtam.
Nem muszáj a csavarhoz érinteni egyébként, pont olyan jó a SIM- vagy SD kártya tartólemeze is
-
ksanc
őstag
Ha meg eddig nem csinálta, akkor az akksi is halódhat. Vagy köze sincs a cellakészenléthez a dolognak, csak látszólag. Több ötletem nincs
-
ksanc
őstag
válasz
szili.tamas1 #1002 üzenetére
Mert valószínűleg az MTK procik vagy akármi, ami ezért felelős, tartalmaznak valahol egy tutira beégetett meghajtót amit így lehet aktiválni. És nem a PC-nek kell felismernie, hanem a Flash Toolnak. De mintha írták volna, hogy megjelenik az eszközkezelőben is.
Engem mondjuk nem érdekel, ha működik -
ksanc
őstag
A w450-en KCOLO néven fut. Kipróbálni nem szeretném, pillanatnyilag ez az egyetlen működő telóm
A kimérés annyi, hogy ha nincsenek jelölve a teszt pontok, akkor meg kell keresni azokat, amin feszkó (3,5-4V, akksi legyen feltöltve) van, ezeket NEM szabad földelni. A többit meg sorban kell próbálni addig, amíg a Flash Tool el nem indul. Ha jól értelmezem.Közben írtál: én a guglival kerestem bootanimációt. Hát éppen át lehet méretezni, kibontod a zip fájlt és az összes jpg-et átméretezed
Nyilván valami progival csoportosan érdemes.
-
ksanc
őstag
Ezek után nehezen vágja rá az ember, hogy nem!
Gratulálok én is, most legalább tudjuk, hogy létezik forced preloader mode MTK-n
Szóval elvileg annyi, hogy a COLO, KCOLO vagy KOLO pontokat a GND-hez kell földelni és voilá?
Keeper, nálad elvileg van most egy rossz preloaderes teló, kipróbáltad már? -
ksanc
őstag
Hanyagoljuk Cappa topikját. Ide is beírom, amit oda válaszoltam, későn kapcsoltam
"Nem. A probléma az, hogy a telód most olyan, mint egy számítógép, aminek kitörölték a BIOS flash ic-jének tartalmát. Bekapcsolod és semmi, mivel nincs szoftver, ami el tudna indulni. Vagyis SEMMILYEN módszer nem működhet hardveres beavatkozás nélkül.
Asztali gépen egyszerűen beraksz egy másik, típusnak megfelelő bios ic-t és kész (nagyjából), a telón viszont ez nem külön ic-ben van, hanem egyben a tárral. Ez az a bizonyos 4,8,16,32 GB stb. ROM.
Valahogy vissza kellene írni a preloadert. Csakhogy ez kizárólag úgy megy, ha rá tudsz csatlakozni az alaplapon fizikailag a processzorra és a flash IC-re, ehhez kellenek ezek a Test Pontok. És még kellene az illesztő-égető elektronika, a szoftver ami ezt megcsinálja, na meg a preloader fájl, amit visszaírsz.
Az utóbbit még csak-csak beszerzed egy működő telóról, a többit nem. Ez még "brandebb" telókon is ritka, nemhogy ezeken a fake cuccokon.
A sufnigyártó laborját kivéve ezt senki sem fogja neked megcsinálni. Lehet, még ők sem, ha a flash eeprom eleve felprogramozva kerül az alaplapokra.
Szóval gyakorlatilag eladhatod alkatrésznek, mert ebből telefon nem lesz." -
ksanc
őstag
Hamisítvány ide vagy oda, egyértelmű a típusjelzés.
Mellesleg innentől a Lenovo név használata maximum etikátlan, de mivel ilyen készüléke nincs a Lenovonak, ezért szigorúan vett értelemben nem is beszélhetünk hamisítványról. Megtévesztésről annál inkább. Ha a készülékleírás a valós adatokat tartalmazza (mtk6572 stb.), akkor görénység ugyan, de nincs mit tenni. Ezt az eladót viszont pi***n kéne rúgni Lenovo 960t Az ár ordít, de ettől simán átverés, hiába szerepel a klón szó és az s960t tipusjelölés a leírásban.Szóval milyen firmware is került rá, ha ilyen Lenovo fw nincs is?
Bezzeg ilyen van: Alps s960t -
-
ksanc
őstag
válasz
kelzsoca #952 üzenetére
Há' minden problémát én oldjak meg?
Ez egy általános leírás volt. Egyébként ugyanezt kell csinálni, csak nem a korábbi verzióval hanem pl. az Apex-el és ha fent van, akkor lehet megcsinálni a korábbi gyárival. De a Lenovo-s launcherekről nem zengenek ódákat...
Egyébként honnan lehet megtudni, hogy egy rendszeralkalmazás milyen lib fájlokat használ? A telepítetteknél nincs gond, csak meg kell nézni a /data/app-lib mappát.
Ha kibontom apktool-al abban megtalálom? Mert mintha már próbálkoztam volna ilyesmivel... -
ksanc
őstag
válasz
szili.tamas1 #949 üzenetére
Elvileg egyszerű, pláne ha van root.
Én cwm-el még nem próbáltam, közvetlenül a system.img-be pumpálom a fájlokat és azt flashelem, de csak factory resettel együtt ment tutira. Biztosan ki lehet taktikázni valahogy én nem nagyon foglalkoztam vele. Az biztos, hogy az eredeti rendszerrel készült data backup-al nem fog működni, tehát azt elfelejtheted. Vagy megmókolod azt is...- fogod a kedvenc launcheredet, feltelepíted és beállítod alapértelmezettnek.
- megnézed a data/app-lib mappában, hogy milyen lib fájlokat használ
- készitesz egy update.zip-et, belerakod a kedvenclauncher.apk-t meg a .so fájlokat és a megfelelően megírt scriptet. Ezzel .apk fájlt berakod... rendszertől függő, pl. 4.2 alatt /system/app/Launcher2.apk helyére, 4.4 alatt pedig /system/app/Launcher3.apk helyére. A .so fájlokat pedig a /system/lib mappába.
Ezután a scripttel még beállítod a jogokat. Ha szerencséd van és a /system-ben található fájlrendszerben van szabad hely, akkor simán menni fog. Ha nincs, akkor helyet kell csinálnod valamiknek a törlésével. Na én ezért mókolom közvetlenül a system.img fájlt. Csak ahhoz meg linux kell.
Az Apex launcher-nél pl. egyszerű a dolog, nem használ külön lib fájlokat, csak az .apk-t kell betenni.Ha nincs root, akkor annyiban bonyolultabb a dolog, hogy nem férsz hozzá közvetlenül a /data tartalmához, ezért vagy cwm, vagy Flash Tool vagy akármilyen alkalmas mentésből kell kiszedned a fájlokat.
Ha nem akarsz factory resetet, akkor mindenképpen kell egy wipe cache/wipe dalvik és talán elindul. Mondom, én így nem próbáltam.
Mellesleg ezzel a módszerrel bármilyen appot be lehet tenni rendszeralkalmazásnak (tuti módszer, csak kicsit bonyolult
),nem lesz gond az userdata-val sem, de a launcher speciális eset
-
ksanc
őstag
válasz
szili.tamas1 #947 üzenetére
Meg lehet csinálni, de miért nem elég az, hogy telepítetek másik launchert?
-
ksanc
őstag
válasz
Keeperv85 #939 üzenetére
Én ki szoktam, mert érdekes módon hiába van 0-ra állítva, pl. Android Commanderrel (adb-t használ) nem tudok pc-ről root-ként matatni.
A csere után igen, az asztali gépről tudok bármit csinálni. KitKat alatt persze ugyanúgy nem megy pár dolog, ahogy a telóról sem.
Csak a ro.secure vagy bármilyen másik tulajdonság mókolásával nekem nem ment. Lehet, hogy én szúrtam el valamit, mindenesetre én automatikusan cserélem -
ksanc
őstag
válasz
Keeperv85 #919 üzenetére
Na nekem meg ilyenem nincs
Viszont asszem rájöttem, mire jó nálam ez a boot_logo fájl: kitöröltem és bepipáltam (alapértelmezetten be van, de én mindig kikapcsolom) a kisegítő lehetőségeknél a gyorsindítást, majd kikapcsoltam a telót. Többet nem is indult el csak úgy, ha recoveryből csinálok egy rendes power off-ot, majd úgy indítok.
4.2.2-es Android, de nálad szerintem tuti nem az van. -
ksanc
őstag
Na felraktam ide átmenetileg, aki tudja, töltse le és tegye fel valami normális helyre.
-
-
ksanc
őstag
válasz
WOT-H-A-C #895 üzenetére
Ja igen. Na én meg ezért utálom pl. a 4shared-et is.
Regisztrálnod kell, anélkül a 20 mp-s free letöltésre kattintva facebookos, twitteres meg mittudomén milyen fiókkal tudsz csak letölteni. Ami úgy megy, hogy engedélyt kell adnod, hogy a 4share hozzáférjen bizonyos adataidhoz.
Na ez nekem nem játszik, ezért regisztráltam még régebben külön.
Gyors és ingyé' van. -
ksanc
őstag
Ezzel az a probléma, hogy a sima usb tesztpontokat nem tudod használni, ahhoz szintén kell a preloader.
A kimérés nem rossz dolog, de ahhoz már érteni is kell hozzá és hacsak nem a jó haverod az, aki a hozzáértő, nem biztos, hogy megéri a dolgot.
És ha meg is van minden a JTAG-hez, még mindig ott az égetőszoftver és az illesztő elektronika.
És nem árt kb. ilyen szintű ismerete a hardvernekEzen találtam is érdekes dolgot: több helyen említik a Based on your system level design... mondatot, többek között a GPS-el kapcsolatban is. Vagyis az alaplap tervezésétől függően ha jobb vételre van szükség, akkor nézd meg a javasatokat.
Írtam még korábban a GPS topikban, hogy megvan a gyártói ajánlás a chiphez, az alaplap tervezője és gyártója dönti el, milyen megoldást használ.
Szóval az MTK chipek igenis képesek a tuti vételre, csak éppen az óccsó körítés miatt nem lehet kihasználni. -
ksanc
őstag
Jelentem alássan, neked volt igazad: a format ALL+download szintén töröl mindent!
Há' most nézem, miért nem hív az én kedvesem: mert invalid imei vanDe én csak a térerőket néztem
Ezért még kapni fogok
Mentésből ment vissza, most megint jó.
Na ezt jó tudni, megmondom őszintén, meglepődtem. Á, nem pont ezt magyarázta mindenki
Szóval én is megerősítem (): a format opciót csak úgyis-minden-mindegy-már alapon használjuk, pláne ha nincs tuti mentésünk!
-
ksanc
őstag
Elhiszem
Ahogy írtam, én ugyan nem foglalkozom ezzel nagyban, de egyéb tapasztalataim alapján az ember néha belefut olyan dolgokba, hogy a haját tépi, és hiába írja le, hogy igen, megcsináltam, igen, kellene mennie, igen igazad van b**meg, de akkor sem jó
Szóval nem azt akartam írni, hogy TE nem tudod, hogy mit csinálsz, egyébként is szerintem nagyobb tapasztalatod van, mint nekem. -
ksanc
őstag
Ilyen FW-vel én még nem talákoztam
De én akkor is az FW Upgrade-t használnám. Márha van persze bármim, amiből gyárthatok egy fw-t.
Persze az igaz, hogy én nem foglalkozom nagyüzemben telók javításával, mert amikor az x-dik jólszituált jönne azzal, hogy höráraktamazwindóz23-at a zandroidradenemment osztmegpróbátam rárakni a haver androithját azenyimre a cwmtrwpaos rekúveryvel de assementpedigénnagyon értekhozzá kiráyvagyokmost nem megy de persze minden kelleneatelóról, akkor annak nem lenne annyira jó vége -
ksanc
őstag
Nem volt itt vita, csak információhegyek
Az auto formatnál még meg lehet adni, hogy kihagyja a preloadert. A többit darálja, az már szentigaz.
Én mondjuk akkor sem értem, kinek jut eszébe a format.
Annak biztosan nem, akinek kis pukija is van ezekről.
Én az életben nem használtam még. -
ksanc
őstag
Ahogy írtam, kipróbáltam
A 3-as flash Toolt régen használtam, az 5-ös biztosan nem fog formázni olyat, amit nem látsz az ablakban.
És itt ugye csak Format All van, ami NEM vonatkozik minden blokkeszköz szakaszra, ahogy ki is próbáltam.Azt gondolom, hogy mikor az ember ilyen mókolásokra kényszerül, akkor általában már megvan a baj.
Az én véleményem az, hogy jóval nagyobb károkat lehet okozni ezekkel a CWM alól telepíthető cuccokkal, mint a Flash Tool-al. Mivel sokan ugyanmibajlehetne felkiáltással ráeresztenek bármit a telójukra, merthogy cwm ez is, az is és milyen király az a rom...
És ugye nagyon gyakran azzal kezdődnek ezek a problémák, hogy eztésazt megpróbáltam cwm alól felrakni... -
ksanc
őstag
Ez igaz. De aki a formázást választja, az, már bocsánat, de meg is érdemli.
Ezt a funkciót normális esetben egyáltalán nem használjuk, se szimpla partíciócserére se firmware upgrade-hez nem kell.
Mellesleg a kedvedért kipróbáltam, ez sem bántja azokat a partíciókat, amik nem látszanak (vagyis az ALL kizárólag az ablakban látszódó szakaszokra vonatkozik), tehát ezzel sem lehet pl. az nvram-ot törölni. Az viszont már nem óhajtom kipróbálni, hogy format+download módban egy teljesen idegen FW-t megpróbálva jön-e a PMT changed üzenet (szerintem igen), vagy simán formáz a scatternek megfelelelően és így persze el lehet küldeni az nvramot is.A helyzet ugyanaz, ha nem megfelelő a preloader, akkor tönkrevágtad. A szoftver helyetted nem tudja eldönteni, hogy jó-e, vagy sem. Ne felejtsük el, végül is ez a szoftver a flash irására/olvasására készült, a kedves felhasználó felelőssége, hogy mit akar ráerőltetni.
Részemről megint csak azt tudom mondani, hogy aki nem tudja, hogy mit csinál, az inkább ne csináljon semmit.
-
ksanc
őstag
Pedig bizony csinál, Firmware Upgrade esetén biztosan, amennyiben még nem használtad az adott fw-t.
Ha meg már igen, akkor ki kell törölni a history.ini fájlt és tutira lesz backupTalán észrevetted már, hogy Read Back-el kezdi:
Ha közben megnézed a Flash Tool mappájában a BackupData mappát, valami ilyesmit fogsz benne találni:
Namost az a négy darab raw fájl az bizony sorban a preloader, nvram, protect_f és protect_s partíciók tartalma, pontosan ezeket fogod kapni Read Back-ekkel is, nyugodtan ellenőrizheted.
Ezeket a fájlokat és a mappát viszont törli a folyamat után, vagyis ha az upgrade során nem megfelelő preloadert töltöttél fel, akkor fújhatod. Addig kell ezeket kimásolni, amig a download folyamat tart.
Nem tudom pontosan, hogy ebben a formában mire jó ez a backup, mindenesetre még egy módszer a kényes partíciók mentésére -
ksanc
őstag
válasz
Nerich34 #832 üzenetére
Semmit, mert szoftveresen többé nem lehet helyrehozni. A lergalapvetőbb szoftvert irattad felül.
Hardveresen meg hidd el, hogy nem éri meg99%, hogy nincsenek kivezetve az alaplapon a szükséges csatlakozási pontok, BGA forrasztást pedig nem fogsz csinálni.
De Keeper valószinűleg mesélhet még arról, hogy még akkor sem valószinű, hogy helyre lehetne hozni, hacsak nem a gyári laborban vagy. -
ksanc
őstag
válasz
Blue Eagle #824 üzenetére
Igy van, ahogy Keeper irja.
A Flash Tool elég okosan van megirva, a kedves felhasználótól teljesen függetlenül csinál egy backupot az érzékeny részekről (preloader és nvram is!!), ha format is szerepel a műveletben, amit aztán szépen visszarak. Ezeket a biztonsági mentéseket megtalálod folyamat közben a Flash Tool backup mappájában, csak törli a tartalmát a folyamat végén.
Mellesleg ezt akkor is megcsinálja, ha egy teljesen új teló-FW párositással csinálsz FW upgrade-t.
Márcsak ezért sem lehet az nvram-ot tönkrevágni egy rávaló FW-vel...
Ez csak az első esetre vonatkozik, ha már egyszer flasheltél egy teló-fw felállással, másodszor már nem fog backupolni! -
ksanc
őstag
válasz
Gyurmasina #785 üzenetére
Szia!
Ha ilyenek vannak, akkor pedig bizony egy tiszta, gyári FW ráhúzása kell.
Nem hiszem, hogy antenna kontakthiba lenne. Az elég durvaBár pont ilyen durván hülye hibákat is produkálna, ha mégis, bár én olyat még nem láttam
Az mit jelent, hogy aktív 3G mellett eldobja? Teljesen megszűnik a vétel, mindenestül, tehát a térerő nulla vagy nagyító?
Sajnos az én jó öreg W450-nél ez az egyik gyártási/típushiba, ami miatt szokták cserélni.
-
ksanc
őstag
válasz
Keeperv85 #776 üzenetére
Köszi!
Eddig nagyjából én is eljutottam
Kicsit körüljártam a dolgot és valami ilyesmi a dolog:Szóval a recoveryben a rutin ellenőrzi a su bináris (vagy symlink) meglétét a bin és az xbin mappákban. Ha egyikben sincs, akkor felajánlja a rootolást. (Itt jegyezném meg, hogy az a root.zip, ami jó JB-re, egyáltalán nem jó, pontosabban kevés KitKat-hoz, további fájlok is kellenek, nem csak a su bináris meg a /bin/.ext/.su. Merthogy amikor problémám volt a rootolással, valaki írta, hogy ugyanaz a script jó hozzá, mint JB-hez. Hát nem jó.)
Ha valamelyik mappában megtalálja, pl az xbin-ben ( if (0 == lstat("/system/xbin/su", &st)) akkor megnézi, hogy egyáltalán reguláris fájl-e (if (S_ISREG(st.st_mode)).
Ha az, akkor megnézi a kapcsolók állapotát egy maszkolással, mégpedig a set user id és a set group id kapcsolókat
if ((st.st_mode & (S_ISUID | S_ISGID)) != (S_ISUID | S_ISGID)).Na ez nem világos, miért ezeket nézi?
KitKat alatt ezek a kapcsolók törlődnek, vagyis ez a feltétel sosem lesz igaz, ha egyszer is futtattuk a rendszert. Vagy valami ilyesmi. Az is igaz, hogy 10.1-es a fordítói környezet
Aroma File Managerben megnézva a rutin által elfogadott kapcsolók ezek: rwsr-xS-x, mert be van állítva a setUID és a setGID is. Elindítva a rendszert azonban ez visszaáll rwxr-xr-x állapotra, ami persze nem passzol a recoverynek.
JB alatt nincs ilyen gond. Igazából itt sem, csak érdekes. Valamit már megint nem tudok
Mondjuk ez már kicsit kilóg a fórumtémából, asszem. -
ksanc
őstag
Szia Keeper, kellene egy kis segitség. Az Alcatel One Touch 995 - mélyvíz topikjában volt szó a CWM recovery root meglétének ellenőrzéséről.
Konkrétan ez érdekel:
if (S_ISREG(st.st_mode)) {
if ((st.st_mode & (S_ISUID | S_ISGID)) != (S_ISUID | S_ISGID))Mit is csinál ez pontosan? Merthogy megvan a su bináris (meg a többi kóceráj, működik is root ahogy kell), de kilépésnél mindig figyelmeztetést ad. Teljesen mindegy, hogy engedem utána neki módositani a jogokat, a root primán működik de legközelebb megint előjön ez a recoveryben.
Az igaz, hogy 4.4.2 alatt használom ez pedig még 4.2-es környezethez iródott.
Mivel a recovery-t egyébként is átirtam konkrétan az adott készülékhez, ezért legfeljebb ignorálom az egészet, szóval nem gond, csak miután ez is megy majd fel Needromra, ne nézzenek majd értetlenül, hogy mit akar a recovery kilépéskor.
Azért érdekelne a háttérKöszi!
-
ksanc
őstag
Akkor jó lesz az.
Az első keresés általában sokáig tart.
Én is most kísérletezgetek firmware-kkel, az első pozíció elég sokáig tud tartani a folyamatos nulláról indulás miatt.
Egyébként az Engineer Mode-ban szokott lenni egy Location Based Service-nek is az YGPS felett, abban van Map. Na azon látszik, hogy először mindig Kínában vagyok
A pöttyöknek viszont meg kell jelennie, anélkül csak a tiszta GPS-t használja, aminél az első fix elég döcögős lesz.Igen, a 3betűs saját gps kezelést használ, nem támaszkodik a készülék pozícióadataira, csak a sajátjára.
-
ksanc
őstag
Akkor kell egy nvram, nincs mese.
Itt most Cappa írja, hogy a sima nvram csere is veszélyes általában, szóval ez igazából akkor menne jól, ha együtt lenne a két teló, hogy véletlenül se legyenek egy időben a hálózaton.
Szóval vagy szerzel egy másik telót és/vagy elviszed valaki buherátorhoz
Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Reklámblokkolók topikja
- 90-es években voltam gyerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OLED TV topic
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest