- Hobby elektronika
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen házat vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Mini PC
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- DUNE médialejátszók topicja
-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
IldiH
tag
válasz
makoss #128246 üzenetére
Az okostelefon másképpen kezeli pl az ékezeteket, a név/keresztnév/csoport/akármi helyekre beírandó adatokat, mint a buta telefon (sőt egyes telefonok, rendszerek is eltérnek). Ha mindenáron okostelóban akarod a simre menteni, akkor célszerű
1. a hosszú nevet rövidíteni, space-t elhagyni, ékezet/hosszú ékezet helyett rövidet használni vagy elhagyni
2. nem külön írni Vezetéknév, Utónév, Akármit, hanem az egész nevet pl a Vezetéknévhez beírni
3. egy névhez csak egy számot és mondjuk Kovács 2 néven a másodikat
4. nem berakni csoportba
stb. Tehát nem szabad kihasználni az okosteló lehetőségeit, a sokféle megadható adatsort. Ha mégis többet szeretnél, akkor 1-2 névjegyet tölts ki mindenféle adattal és nézd meg, hogy miként reagál átrakva. Mi hova keveredik, hogyan alakul át, stb.
És legalább egyszer nézd végig a névjegyzék beállításait: mit, honnan és hogyan jelenítsen meg, hova mentsen, stb.Egyébként nem kell a sim kártyás névjegyek megjelenítésének elrontásához okostelefon, bőven elég mondjuk egy buta siemens és egy buta nokia között átrakni a kártyát. Mivel mindkettő másképpen kezeli az adatokat (mező nevek/kódok, mezők adatformátuma, stb), ezért összekeverednek, elvesznek a nevek, számok, csoportok, stb.
A Névjegyzék kezelése nem nemzetközileg egységesen meghatározott, előírt. Ez egy adatbázis, ha egyszer nem mindenkire kötelezően meghatározott egységes az adatszerkezet, akkor csak szerencse kérdése, hogy a különböző rendszerekbe pakolgatva egyformán jól működjön.
(Bocsánat, grafomán lettem)
-
törölt tag
-
-
paolinho
őstag
válasz
makoss #127887 üzenetére
A publikus számodról regisztrálj a Viber és/vagy WhatsApp-ra, így a veled azon csacsogó, csak ezt a számodat fogja látni. Viszont a két alkalmazás alatt a Névjegyek vagy Kontaktok alatt látni fogod azokat megjelölve az alkalmazás ikonjával, akik szintén rendelkeznek ezekkel az alkalmazásokkal. Egyébként az alkalmazások nem fognak különbséget tenni aközött, hogy melyik SIM-hez milyen neveket és számokat tárolsz. Bár megjegyzem, én egyik kártyán sem tárolok számot, mindent a Google felhőre mentek, ergo így a hívás indítás során dönthetem el, ha akarom, hogy kit melyik számról hívjak.
Szerintem mind a Viber, mind a WhatsApp sokkar modernebb, mint az SMS, én mind a kettőt használom, szerintem az SMS már a múlté. -
IldiH
tag
válasz
makoss #127887 üzenetére
Egyiket sem használom, de gondolom ezeknél ugyanúgy működik, mint bármelyik tel.számot használó alkalmazásnál: egy számmal is működik. Egy ilyen alkalmazásnál egy számmal regisztrálsz egy fiókot, másik számmal szerintem másik fiók lenne.
Gondolj a dual telefonra úgy, mintha 2 külön telefon lenne egymás mellé rakva. Egymástól függetlenül működik a 2 sim (eltekintve persze standby üzemmód jellemzőitől).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IPhone 11 Pro max 64GB megkímélt új emelt kapacitású akku!
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged