- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
betyarr
veterán
válasz
sasa311 #24760 üzenetére
igen,azt is olvastam.de ha jól emléxem,volt akinek nem nagyon jött össze.bár most az ebayről berendelt rézszalagos topiktárs eredményét várom,hátha az jó eredményt mutat.
imis:
hmm,nekem elég fontos lenne a gps,így ha nem mutatja megfelelően az adatokat,akkor lehet mégsem vágok bele egy csájnafónba.úgy látszik ez valami gyermekbetegsége ezeknek a telóknak.or somethin'.most olvasom,hogy félreolvastam a hsz-od.mi az a trekkelés?
-
Peaceliker
addikt
válasz
sasa311 #24313 üzenetére
De azt ugye tudod, hogy ebből a 4GB ból elmegy erre-meg arra és ebből van a rendszermemória is (amire a programok települnek, nme minden megy fel SD re root nélkül). Nekem a 8GB ROM úgy alakul, hogy 1GB rendszer memó (ugye progiknak) és 5GB nekem...az ugye 6, 2 a semmire... egy 4 gigásnál szted ez mennyire jó? Marad neked 1-2, persze az mind1, csak legyen a progiknak 1 GB, mert ha nincs annyi, akkor kezdhetsz átparicionálni és akkor nagyon sajnálni fogod azt a 20 dolcsit :S
-
peter76bp
aktív tag
válasz
sasa311 #24315 üzenetére
Ok, de itt nem erről van szó, hanem arról, hogy megvezetik a webshopok a népet, mert kiadták 4GB-os verzióban is és ezt nem írják ám ki most már a címsorba, aztán ha mrkatona vagy bárki más benézi és lecsap rá mert megörül, hogy hirtelen esett majd húsz dolcsit az ára aztán egy hónap múlva kézbe véve meg majd csodálkozik, hogy Ő nem is ezt akarta.
Na mindegy, nem vitázni akartam, meg nem a drágább verzió felé terelni bárkit, csak szólni, hogy ez nem a megszokott kiszerelés. De felőlem végül is mindenki arra költi a pénzét amire akarja.
De persze nyugodtan le lehet torkollni mert segítőkész szándékú hozzászólást vétettem
-
peter76bp
aktív tag
válasz
sasa311 #24313 üzenetére
Mi az hogy és? Adjál már nekem akkor SD-t 2 fillérért. Kérek egy zsákkal.
Nem tudom miről beszélsz. Sem 20 ezer forint többletről sem 32GB-os belső tárolóról nem beszélt senki. 220 USD körül mentek az eredetileg kiadott 8GB-s verziók, és mivel a minideal trükkösen kivette a címsorból ezt az infot emiatt szóltam, mert nem biztos, hogy a kolléga ezt észrevette. És így nézve már rögtön nem olyan kedvező a dolog szerintem.
Olcsóbbnak olcsóbb persze, mert megfelezték a ROM méretet. De egy 8GB-os verzióval egy ideig elég jól el lehet lenni plusz kártya nélkül is a 4GB-osra ez már nem igaz.
-
robertone2
tag
válasz
sasa311 #23994 üzenetére
Köszi.
Én is olvastam ezt valahol, de nem tudtam igaz-e, mondjuk ha rendelek egy mobilnetet SIM kártyával akkor egyszerűen körülmetélem és jó lesz? Ha mégsem akkor az elég szívás, csinált már itt valaki ilyet? Érdekelnének konkrét tapasztalatok mielőtt nekiesem egy ollóval...
Ráadásul azt hiszem a SIM kártya a szolgáltató tulajdona, de ebben sem vagyok biztos. -
hungobungo
senior tag
válasz
sasa311 #23982 üzenetére
Semmi gond, de jobb a békesség, nehogy valaki beugorjon neki.
A napokban röppent fel egy hír, hogy felrobbant egy xiaomi Mi2 tolaj telefonjának akksija.
Aztán kiderült, hogy kínai másolata volt. Írónia rulez?Képek:
http://bbs.xiaomi.cn/thread-6843602-1-1.html
A rendőrséggel nyomoztat a cég a hamisítványok után, pl. ezeket is így foglalták le:
Hamis Mi2 és eredeti telefon összehasonlítása, nehogy valaki beugorjon:
http://bbs.xiaomi.cn/thread-6457932-1-1.htmlbalra eredeti, jobbra fake, vagy fordítva?
-
hungobungo
senior tag
válasz
sasa311 #23980 üzenetére
Vegyél sokat!
Ezt a gyár 1000-es tételben adja 152$-ért, de Te biztosan fogsz kapni 100$-ért kiskereskedőtől... ne legyetek már naívak!
Letu MT6589 5.5″ 960×540 for $152 -
-
Sennalacy
aktív tag
válasz
sasa311 #23839 üzenetére
Szerintem nem azzal volt a baja, hogy bárki meg akart volna neki magyarázni valamit, hanem hogy azt mondták neki, hogy úgyis képtelen lenne megérteni a választ mert annyira nem ért a dologhoz.. ezt kérte ki magának, szerintem jogosan. Abban is igaza van, hogy aki tud (és akar) lényegre törően összeszedetten segítsen abban, hogy a problémát meg tudja oldani, a többi pedig csak szükségtelen személyeskedés. Teljesen kár vele teleszemetelni a fórumot, amivel pont a hasznos információ megtalálása válik egyre nehezebbé. A többség nem bájcsevegni jön ide, hanem az infóért. Egy jó fórum pedig pont attól jó, hogy könnyen gyorsan megtalálható rajta az info. rendezett formában, vagy ha nem akkor megfelelő emberekkel hoz össze akik hatékonyan segítenek a megoldás irányába.
@Terentius: Köszi.
-
LámaZ
addikt
válasz
sasa311 #23839 üzenetére
Tényleg fura fazon vagyok én.
Nézd meg pld. itt, amikor tavaly decemberben megérkezett a telefonom.
A rootolásban kértem segítséget, akkor sem segített senki.
Végül (lásd a következő oldalt), külföldi fórumon, az XDA-n talált infók alapján oldottam meg, és - én hülye önzetlen - siettem megosztani másokkal is a megoldást. Ez aztán megismétlődött többször.
Gyakorlatilag semmilyen kérdésemre nem kaptam itt választ, annyi, hogy legalább kiírtam magamból a gondomat, és utána megoldottam magam, majd megint megosztottam az információkat, én, hülye, mindenkivel!
Hát, azt hiszem eddig tartott e fórumbeli szereplésem, keresek magamnak más, jobb helyet.
Minden jót! -
LámaZ
addikt
válasz
sasa311 #23700 üzenetére
Tévedés. Én a belső tárhelyet bővítettem, nem a RAM-ot.
Tehát én is tévedtem, amikor itt a RAM-ra panaszkodtam, az androidos topikban a kolléga megjegyzésre rávezetett, hogy a belső tárhelyem fogyott el az on-line térképrészletek letöltése során (vagyis a Link2SD egy nagy kamu volt, nem csinált semmi érdemlegeset. Lehet, hogy a fizetős....).
Újra kéne partícionálnom a belső tárhely - telefonmemória tárhelye-elosztást, mert nekem a majdnem 2 GB helyett 100 MB bőven elég a telefonnak, hisz sem üzeneteket nem tárolok egy hétnél tovább, sem névjegyeket nem tárolok helyileg. -
LámaZ
addikt
-
LámaZ
addikt
válasz
sasa311 #23678 üzenetére
Engem nem érdekel, hogy ti mit láttatok, és mit nem, én leírtam a saját tapasztalatomat. 5 hónapig nem volt ilyen probléma, ma előjött.
Pedig használom a Link2SD-t is. Lehet, hogy épp ez a probléma, nem tudom.
Elképzelhető, hogy ezek az optimalizáló programok inkább rosszat csinálnak.
Várom a további véleményeket, a lehúzósakat is. -
-
vegyszer
addikt
válasz
sasa311 #23552 üzenetére
Ha van róla adásvételi szerződés, ami bizonyítja, hogy használt volt mielőtt kimenet, és így azt is, hogy valamely (Vagyis az első) tulajdonosa kifizetette az áfát, és vámot, akkor újra nem kérhetnek rá vámot, áfát sem. És kérj egy levelet a dobozba arról, hogy mit kellett javítani... Talán segít.
-
GIJoe
addikt
válasz
sasa311 #23525 üzenetére
jó hát érted, van aki meg tudja itthon oldani a dolgot, (szerintem relatíve márkásabb telefonnal sanszosabb)
meg van aki nem. Csak én továbbra is inlogikusnak tartom kísérletezni noname gyártókkal, akik most tanulnak telefont csinálni... Egyébként nem hiszem hogy egy értelmesen működő cégnél a vezetők az alkatrész beszerzésig követik a dolgokat, az már régen rossz lenne..Zsolt_72: inkább felhívom hétfőn, írásban lerázzák a luzereket, ha hallom h le akarnak rázni, vezetőt szoktam kérni rendszeresen, őt meg egyéb dologgal stresszelem
Ha pl az enyimnek baja lenne, HUAWEI Ascend G615 névvel vetettnél fel szervizelni. Majdhogynem 1:1 ua.
-
GIJoe
addikt
-
GIJoe
addikt
válasz
sasa311 #23520 üzenetére
garanciába nem de pénzért valószínű, meg biztosra veszem hogy rendelhetnek alkatrészt hozzá...
meg érted + rizikó az újabb oda vissza utaztatás a noname telefonokkal, simán elkaphatják a vámon...osztraksajt Nekem Honor 2 van kb 2 mp alatt 100% magyar nyelvű menüje lett.
(de van a logouton, a Honor2 bemutató nézd meg) -
fil
őstag
válasz
sasa311 #23252 üzenetére
Na, most melyik? "tökéletes", vagy "elfogadható minőségű"
Egyébként, az ,hogy a 3 komponens melyike a leginkább a ludas a problémákban, én nem tudom, de gyanítom, hogy bizonyos mértékig mindegyik. Az tény, hogy az antenna buzerálással állítólag nagymértékű javulást sikerült többeknek elérni. Ami a szoftvert illeti, szerintem az sincs a toppon. Mindenesetre a Defy+-ommal, soha föl sem merült, hogy a GPS engedélyezésén kívül bármi mást is kellene tennem. Csak működött...
Ami a chipet illeti, az előbbi kettő nélkül nem lehet nagyon minősíteni, hiszen ki tudja, milyen lenne egy igazán jó antennával és sw-el. A három alkot egy rendszert. Nekünk meg a (jól) működő rendszer kell(ene).
Még egyszer, ez nem minősíti (le) a telefonokat egészében, csak a GPS-t. (Pl. a wifi-je jobb mint a Defy-é volt és azt többet is használom). -
LámaZ
addikt
válasz
sasa311 #23252 üzenetére
Egyébként, nem értek veled egyet. Az MT6620-as csipet feljavítottam antennaügyileg egy alufóliával. Tény, hogy ma, szórványosan felhős ég mellett 10 műholdat fogott 26 mp alatt a korábbi 2-3 perc és 5-6 műhold helyett. De a pontosság percek múlva is 25-30 m. Külső Bluetooth GPS-nél azért lemegy 2,5 m-re is.
A 25 m sávváltást is kezelő naviknál sok. -
-
citkar
addikt
válasz
sasa311 #23165 üzenetére
a beállítások/helyszolgáltatások (gondolom ez a local service)/ után 3 kipipálandó dolog van: A google helyszolgáltatása, a GPS műholdak és a Hely és Google keresés, ebből nekem a GPS műholdak vannak pipálva, hogy azokat használja, de semmiféle egyéb beálítás nincs...
-
hungobungo
senior tag
válasz
sasa311 #22752 üzenetére
Csak bosszant ha valaki ilyen igénytelen:
"EZEKRE ÉS MÁS EGYÉBB HIBÁKRA ITT A MEGOLDÁS!!
GYORS MEG BIZHATÓSZERVÍZEL RENDELKEZÜNK MINDEN TÍPUSU KÍNAI KLÓN DUAL SIMES MOBIL TELEFONOK SZERVIZELÉSÉT VÁLALJUK,GYORSAN PONTOSAN MEGBÍZHATÓAN !!!!!!
....
EMAIL:tnorbika@hotmail:com"Tele van helyesírási hibákkal, és még az email címét sem volt képes helyesen megadni...
Ha már szervizel, szerintem az az alap hogy a műhelyről, szétszedett telefonokról feltol néhány képet. -
apeelme
addikt
válasz
sasa311 #22590 üzenetére
A 2-3 nap-ot ugye te sem gondoltad komolyan?
Jó lesz az 2-3 hónapnak is de csak akkor ha van kernel és egy tökéletes eszköz fa (device tree) forrás az adott android verzióhoz.
(#22594) hun_gery: Köszönöm már kerestem. Gyorsan összediffeltem a hungi félével, és az általad megosztott sokkal több mindent tartalmaz mint az övé.
-
Brotha00
tag
válasz
sasa311 #22579 üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Akkor marad angol nem igazán vagyok ilyen tech-es hogy akkor most csináljak rá ROM-ot, angolul is tudok csak gondoltam lehetne magyar
Aksit az ebayről meg sehonnan nem tudok hozzá nagyobbat szerezni? Nekem is megy két email, a gtalk, meg netes játék rajta folyamatosan meg hát persze azért aktívan használom de mindig lemerül szinte nap végére....Éljen! Akitől vettem azt mondta hogy lehetr rajta frissiteni egy jobb androidra de mindegy nekem ez is megteszi! Amíg HD videó megy a playen szerezett gammák jól mennek és a gps is ok akkor nem frissítem!
De még egyszer köszönöm a választ!
-
hajduzoli
csendes tag
válasz
sasa311 #22463 üzenetére
Debrecen közelében a Szentannapuszati horgásztó
Egy gyönyörű magánkézben lévő tó. Ennek köszönhető hogy saját szaporulattal van tele. A pontyok ősnemes szaporulatok. Olyan feketék, hogy teljen beleolvadnak a környezetbe. Mivel nem tudják a rabsicok lelopni a halat így tele van. -
Sanyesz.
őstag
válasz
sasa311 #22233 üzenetére
Azon NEKÜNK innen Magyarországról kár agyalogni, hogy melyik kínai gyártó mikor dobja piacra egy-egy modelljét és miért éppen akkor. Ebbe sem beleszólásunk, sem bele látásunk nincs. Én is kíváncsian vártam történetesen a Jiayu G4 tényleges megjelenését, de nem dőlök a kardomba, ha ez csak májusban lesz (vagy amikor).
A ködösítésben igen nagy szerepük van a webshopoknak. A Pandawill emlékeim szerint már január közepén elkezdte "pre-sale" árulni, akkor még február végi szállítással.Ez a "rendeld meg, fizesd ki, aztán majd küldjük egyszer" szindróma. A Vaterán is lehetett "kapni" egy-két jól értesült eladónál.
Legyen ez ebben az esetben a Jiayu cég baja, ha hagyja, hogy a négymagos telefonra várók türelmüket vesztve más modelleket rendeljenek be. Ettől még magát a Jiayu márkát én jónak tartom. -
Dominó85
addikt
válasz
sasa311 #22233 üzenetére
Xabi78
Aztán meg ha olcsó lesz, akkor mindenki örül majd. De engem különösebben nem izgat a G4 csúszása, mert tökéletesen meg vagyok elégedve a G3-mal is. Nem vagyok benchhuszár, nálam az ár/érték arány mutató a fontos, illetve a hosszú üzemidő és jó anyaghasználat. A neves gyártók telói már rég 20k pont felett mászkálnak, ami hidegen hagyja a kínai gyártókat. Az MT6589 is úgy lett belőve, hogy olcsón a 2 illetve 4 magos telók teljesítménye közé essen kedvező árfekvéssel. Azt meg tudjuk, hogy fogyasztásban jobbak (értsd kevesebbet zabálnak) és a leghűvösebbek a piacon (lásd Gizchina teszt). Ha valakit zavar a G4 csúszása, vegyen más kínai telót azt csókolom, de ne rinyáljon itt, amikor egyértelmű volt, hogy csak nyáron jönnek ki a G4-vel.sasa311
Ebben van igazság, mint ahogyan Xabi78 írásában is. De szerintem a lényeg, hogy a végén egy valamennyi szempontból korrekt készülék kerüljön a kezünk közé és korrekt áron (azaz minél olcsóbban).
Az hogy kell-e majd nekem a G4? Ha nem lesz notification led és erősebb led villanó a kamera mellé bepakolva, akkor nem fog érdekelni. Na meg az előbb említett beárazáson is sok fog múlni... Májusban megjelenik, júniusra lesz elegendő teszt, Augusztus elejére meg talán egy olcsó készülék is.
Egyelőre nem látom záros időn belül lecserélésre ítélve a G3-am.
-
válasz
sasa311 #22107 üzenetére
Így van, csak a gyanúsakat.
A teljes lista arról, amit leszed:
/ System / recovery-from-boot.p megakadályozza a telepítését a módosított rekoverynek
/ System/media/bootaudio.mp3, hang, amikor betölt az Android
/ System / app / caivs.apk fizetett sms-t akar küldeni
/ System / app / PinyinIME.apk
/ System / app / PinyinIME.odex
/ System / app / KaiXinAccountService.apk
/ System / app / KaiXinAccountService.odex
/ System / app / RenRenAccountService.apkű
/ System / app / RenRenAccountService.odex
/ System / app / Sougou.apk
/ System / app / Sogou.apk
/ System / app / androidmarketu.apk
/ System / app / SmsReg.apk
/ System / app / SmsReg.odex
/ System / app / MobileLog.apk fizetett sms-t akar küldeni
/ System / app / ModemLog.apk
/ System / app / ModemLog.odex -
-
-
Bargain
tag
válasz
sasa311 #21686 üzenetére
100 %-os feedback.
De nagy a kísértés, hogy bele ne próbáljak, mindjárt chatelek az emberrel egyet és berendelem eladásra. Csak attól félek mire megjön akkorára lesik mindenhol az ára és a nyakamon marad.
Ha nekem kellene, azonnal rendelnék egyet.
Mi kockázat van? Escrow véd. -
Bargain
tag
válasz
sasa311 #21682 üzenetére
Tessék, van jobb 160 dollárért is van Jiayu G3:
[link]Ez egyébként már annak a szele, hogy mekkorát fognak zuhanni az MTK6577 telefonok árai 1-2 hónapon belül és 180-200 dollárárt tömegével lesznek 6589 telefonok. Még meg nem is akármilyenek.
Akinek ráér a telefon érdemes lesz most várni. -
sasa311
veterán
válasz
sasa311 #21598 üzenetére
Hm, factory módba belépve volt egy "clear flash" opció, ami nem tudom ugyan mi, de újraindítás után most bekapcsolt a telefon .... Érdekes
LámaZ:
Szép is lenne. Osztrákiában is ilyenek vannak, hogy 20 eurós havidíjért valami embertelen sok lebeszélhető percet kapsz.... De ez magyarisztán. Itt olyan jól keres mindenki, hogy had ketyegjen a 40 ft-os percdíj havi 4000 havidíj mellett! -
LámaZ
addikt
válasz
sasa311 #21592 üzenetére
A hétvégén az unokaöcsém a mobilomon hívott Németországból. Tíz perc után szóltam neki, hogy nem lesz sok?
Azt mondta, hogy havonta 1000 perc ingyen van neki a világ bármelyik országába.
Kicsit hihetetlen, de ha a mobilszolgáltatók ezt bevezetik, a voipolás hamar befuccsol.
(Ld. még: Mobilhasználat külföldön) -
imis
senior tag
válasz
sasa311 #21422 üzenetére
ezt remélem hamarosan kipróbálhatom,
nekem nem mindig jöttek be a buherált romok, igaz most az xperia ray-nél sem a gyári rom lett a nyerő.W8, mert magyar is van benne, mert a vélemények szerint a thl viszonylag minőséginek számít és mert a legtöbb videó erről jelent meg felhasználóktól. Sajnos a G3-mal sem volt mindenki elégedet, így a G4 is kétséges számomra, de majd meglátjuk. Az elképzelésemnek most a w8 megfelelőnek tűnik. Persze tapizás után szubjektív véleményt is adok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fogyjunk le!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Acer notebook topic
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite+ Honor Choice Earbuds fülhallgató, fekete, bontatlan, eladó
- Samsung Galaxy s23 256GB (Snapdragon Gen 2-es SOC) Cream színű gyári garanciás + carbon szálas tok.
- iPhone 11 Product RED Független 64GB
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Poco F7 Ultra 512/16GB Black 3év garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest