Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Necc

addikt

válasz ncc1701 #46077 üzenetére

Mint ahogy azzal is tele van a net hogy "neha teljesen le kell meriteni, igy formazod az aksit" holott az aksikkal foglalkozo szakmai oldalaknal meg egyenest biztositekokat vagsz le a szakik fejeben ilyen hozzaszolasokkal :DDD

Nezd, jo par eve volt szerencsem egyik nyaralasom soran egy olyan elektrokemikussal osszefutni aki pont a litium aksik kutatasaval foglalkozott, es kapva kaptam az alkalmon es kifaggattam egy kicsit, erre alapozva irom amiket irok. Igaz, azota mar az apro reszletek reg elvesztek a fejemben, minthogy miert is kell ~50% -on tartani pontosan, de a nikkel es litium alapu aksik mukodesi elvere a mai napig nagyon jol emlekszem.

Nyilvanvaloan sokminden art es sokminden hasznal az aksinak, de konyorgom, nem ezen kell lovagolni, meg azon hogy ilyen meg olyan netes oldal ilyen meg olyan szintetikus tesztekkel kimert grafikonokat mutogat a kepunkbe (mindannyian jol tudjuk, hogy a szintetikus tesztek mennyit is tukroznek a valosagbol, ugye?), hanem azon, hogy megertessuk egy atlag mezei juzerrel, hogy mik azok a legalapvetobb tevhitek, amiket el kell kerulni, es hogy hogyan lehet a legegyszerubb modszerrel hosszu elettartamot biztositani a keszulekeinknek.

u.i.: azt a "feszultseggel tolt" dolgot nem nekem cimezted ugye?

• TRob1

veterán

válasz ncc1701 #46077 üzenetére

Oké, győztél, töltsd félig az akksidat... csak már hagyd a témát (én meg töltöm teljesen ahogy mindig is csináltam, és mindig is jól bírta/bírja az összes akksim, nem csak a telefonoké - mind kapacitásra, mind élettartamra).

(#46080) ncc1701 :
    De valószínűsítem hogy semmi mást sem fogsz 10-15 év múlva használni a mai kütyüid közül.

Amúgy ha így tönkremegy, akkor pl. anno a k610esem miért bírt az elején is 1 hetet ki feltöltve, meg évek múlva is ugyanúgy 6-7 napot? Jöhet privibe is, mert itt már eléggé teleszemeteltük a topikot, lévén nem appokról van szó.

Aktív témák