Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• St3ven

addikt

válasz userxy #18059 üzenetére

Húha, nekem kb. fél napomba telt, mire kibogoztam, hogy egyáltalán hogy kell beállítani a Call Meter 3G-t, de azóta tökéletesen működik, megpróbálom valahogy visszaidézni, ha nem pontos a leírás, majd itt a többiek segítségét is igénybe vesszük.

Nekem nincs egyébként csúcsidő, csak mobil és vezetékes megkülönböztetés, plusz a barátnőmmel ingyen beszélek, szóval egyszerűbb is a dolog meg kicsit bonyolultabb is.

Először is a Beállításokban a Haladó beállítások mellé egy pipa.

1. Beállítások - Számcsoportok

Itt hozz létre annyi számcsoportot, ahány féle kimenő tarifád van. Itt tudod megadni, hogy pl. +3630% az összes T-Mobile-os szám, vagy van olyan szám ami vmi miatt külön csoportot képez (mert ingyenes, pl. 1430).

2. Beállítások – Díjcsomagok, tarifák

Itt hozz létre mondjuk egy T-Mobile-os tarifát, pl. 30 Ft (ha perc alapú a számlázás, akkor a Számlázás módja 60/60).

Fontos, hogy az itt beállított dolgok fognak majd a főoldalon az összefoglalóban megjelenni, így érdemes több időd rászánni, hogy kinézzen valahogy.

3. Beállítások – Szabályok

Itt hozzuk össze a fenti két dolgot.
    Hozz létre egy kimenő irányú szabályt pl. a T-Mobile-ra, kiválasztod a létrehozott tarifát, ami ezekre a hívásokra vonatkozik, majd lent a Tartalmazott számoknál már csak ki kell választanod az 1-ben létrehozott csoport(oka)t.

Fontos, hogy az itt beállított dolgok egyben prioritást is jelentenek, vagyis fölülről lefelé fog haladni a progi, hogy eldöntse, melyik hívás melyik szabály hatálya alá tartozik. Azaz ha pl. van egy ingyenesen hívott T-s ismerősöd, akkor vele kezdd felül az első szabály létrehozását, különben besorolódik a többi T-s közé. (Persze utólag mozgathatók ezek a szabályok, ha valami logikai gubanc lenne a végén.)

Röviden ennyi, értelemszerűen, ha több szolgáltatóra is ua. a kimenő tarifa, a 3. lépésben ezeket egyben is kezelheted.

Meglátod, milyen jó lesz, az első alkalommal sokáig fog számolni, mert - ha megvan a telódban a híváslistád - akár hónapokra visszamenőlegesen is kiszámolja a forgalmadat.

Aktív témák