Hirdetés
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz #30610944 #144223 üzenetére
A ROM-ok App Ops jogát használja egy kisegítő lehetőséggel kvázi automatizálva, így - a leírása szerint - startkor megadja és kilépéskor el is veszi a kívánt jogot attól az apptól amire beállítottad. Ha ez az automatizálósdi nem kell és csak a jogosultságkelés az, ami kell akkor próbáld ki az AppOpsX-et vagy az App Ops-ot (root nélkül kell hozzá a Shizuku Manager is).
Én személy szerint nem szeretem azokat az appokat amik ilyesmihez hozzáférnek és nem nyílt forrásúak, még akkor se, ha Play-ből telepített és nincs Internethozzáférési jog a jogosultságkezelésében (ha-ha, pont arra való, hogy appoknak jogokat adjon vagy vegyen el, értedhogyhogymondom'. Azt se teljesen értem hogy hogy tud működni, hogy hogy szerez magának arra jogot hogy jogosultságokkal babráljon, root és|vagy adb nélkül egy szem kisegítő lehetőséggel - nem tudom egyáltalán működik-e, nem-e placebo, úgy értem aztírjahogy-pedigdehogy.. gyanakvó vagyok, főleg az ilyesmivel).
-
MODERÁTOR
-
crok
Topikgazda
válasz #30610944 #142912 üzenetére
Cink, akkor nálad nemigen lehet kikapcsolni mert még így is benne van az AA kapcsolata. Pontosabban ha talán olyanra állítod amit nem ismer fel a kocsi.. de nincs benne az AA se akkor technikailag megoldottad. A file transfer az az MTP, az USB tethering az a netmegosztás PC felé, a MIDI hangszer, a PTP az egy fényképezőgép/nyomtató "mód" meg ugye marad a no data transfer. Próbáld ki a tethering-et vagy a MIDI-t, az valószínű nem ismeri a kocsi és nem is lesz benne az AA se.
-
MODERÁTOR
válasz #30610944 #142722 üzenetére
"En nem adtam meg email cimet csak beirtam a kulcssot"
Az appon belül? Ezt írtam én is.
De mikor megvetted a kulcsot, akkor kellett megadni email címet. Ha belépsz a neten a fiókba, ott láthatod, milyen licence(i)d van(nak).
Ha mondjuk, venni akarnál még egy kulcsot, azt is csak a neten, a fiókodba belépve lehet.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
MODERÁTOR
-
crok
Topikgazda
válasz #30610944 #142677 üzenetére
Program promók topikban latom most is volt akciojuk cca. 3 hete, szokott lenni..
-
válasz #30610944 #142647 üzenetére
Technikailag csak úgy tudod elrejteni az IP címedet, ha VPN-t használsz, de persze a VPN üzemeltetője akkor is látja az IP-det, és ha megbízható nem tárolja vagy továbbítja máshova. Firewallal nem működik a VPN?
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
crok
Topikgazda
válasz #30610944 #142643 üzenetére
Szerintem nem véletlen nem találsz ilyet.
Talán az lehet a gond hogy nem tudod vagy érted hogy működik a root nélküli adblocking.Az AdGuard és a Blokada (és társai) egy elég speciális VPN megoldást használnak, így tudják kontrollálni hogy mi kerüljön be / ki a forgalomba helyileg de ennek a végpontja helyben van a készülékeden, ez egy "trükk".
Amit VPN-nek hívnak meg úgy "rejt" el téged, hogy kapcsolódsz egy valamilyen országban levő valamilyen VPN szolgáltatóhoz, rajta keresztül fog menni minden forgalmad (smh..) és utána majd az kidob valahol egy másik szerveren (akár egy másik országban, ugyanis megutaztathatják a csomagjaid bárhova..) és így jön össze hogy más IP-t látnak mint ami public IP-d neked van (most az mindegy hogy van-e a szolgáltatódnál CGNAT vagy nincs). Mivel ehhez mindenképp kell jónéhány pár szervert meg egyéb hálózati háttért fenntartani így ez nem lesz ingyen - ez szinte biztos - ami ingyen van az meg úgyis valamilyen szinten korlátozott lesz (sávszél, egyidejű kapcsolatok száma, etc..).
Namost.. volt itt róla szó ollie meg énáltalam is hogy miért nem látsz egyes oldalakat VPN-en keresztül. Na, emellé jönne még az hogy reklámblokkolnál. Tartalomszolgáltatói oldalról ez nem tűnik jó ötletnek (én azt értem hogy szerinted meg jó ötletnek tűnik (:
Szürke öttlet: ha van olyan VPN-ed ami már bevált miért nem használsz esetleg olyan DNS kiszolgáló(ka)t ami eleve reklámszűréssel működik és azokat a lekéréseket mik nagy val'séggel reklámot visszaadó domain-re mutatnak azt "kiiktatják"? DNS szervereket találsz itt az egyik Logout bejegyzésemben ha rákeresel arra hogy "DNS szerverek", pl. egy bevált VPN mellé AdGuard (176.103.130.130 / 176.103.130.131)? Esetleg Alternate-DNS..? Vagy más..
A Blokada-nak van fizetős VPN-je egyébként. Vagy ugye root, gondolom az nem játszik.. ha mégis akkor van arra is némi mankó a blogbejegyzésben..
-
-
crok
Topikgazda
válasz #30610944 #142454 üzenetére
Az attól függ mit értesz hivatalos alatt mert ők ezt https://vanced.app/ és 15.05.54 a letölthető verzió. De a net tele van "hivatalos" Vanced app oldalakkal, erre fel is hívják a figyelmet az XDA thread-jükben (és itt is előfordult már ilyen nemhivatalos link említve, ott amúgy nincs ott a 15.x.y verzió.. valószínűleg nem véletlenül.. te is egy ilyet nézel - vagy pont ezt nézed).
-
MODERÁTOR
-
válasz #30610944 #142438 üzenetére
De azt meg kell értened, hogy az összes weboldal/fórum magánterületnek minősül, amennyiben nem az állam üzemelteti. Márpedig magánterületen nem lehetsz ismeretlen, ha a tulajdonos nem akarja, vagyis magánterületen nem alanyi jog az, hogy anonim legyél. Ha anonim akarsz maradni, akkor nem látogatod azokat a weboldalakat, ehhez jogod van.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
crok
Topikgazda
válasz #30610944 #142402 üzenetére
Gyakori, ismert VPN-en:
a közkedvelt, sokak által használt (aka. well-known) VPN szolgáltatások, mittudomain' NordVPN, ProtonVPN, ExpressVPN, SurfShark, CyberGhost.. @XDA.. @AndroidAuthority, hosszú a sor.Mi az oka:
hogy egyet mondjak pl. a célzott hirdetések ellehetetlenítése: ha VPN-t használsz akkor úgy fog látszani hogy máshonnan jött a kérés mint ahol valójában vagy, vagyis a helyileg releváns hirdetés nem lesz releváns (magyar oldalt nyitsz meg holland VPN-en akkor valszeg holland hirdetéseket látsz ami így nem lesz releváns és értelmét veszti a hirdetés vagy ha az oldal találati listáját pl. helyhez is igazítja akkor a hirdetőnek / wenoldalnak ez így nem okos). -
crok
Topikgazda
válasz #30610944 #142251 üzenetére
"Fejleszto meg lerazott azzal, hogy nala jo minden...na bumm." - az igen, az már a hozzáállás :S
Pie LOS16 van most fent, ezen ilyesmit én se tapasztalok, de előtte Nougat-on se, Oreo-n se.. MIUI-val se.. A környezetemben más is használja de nekik sincs ilyesmi, mondjuk egyik se Nokia. Ebben most nem hiszem hogy tudok segíteni :\
-
crok
Topikgazda
válasz #30610944 #141200 üzenetére
Nem ez a lényeg: ahhoz, hogy a helyzetmeghatározáshoz szükséges adatokhoz (most az teljesen mindegy hogy GPS és|vagy Wifi scan + BT scan + ) egy app hozzáférést kapjon ahhoz be kell kapcsolni azt az Android rendszerben hogy a helyzetmeghatározás elérhető legyen az appok számára. Onnantól még mindig le lehet tiltani az appoknak hogy ehhez az adathalmazhoz hozzáférhessen de ahhoz, hogy egy app (nem, nem mindenféle szervek meg egyebek.....) az adatokhoz hozzájusson ahhoz az adatokat először a rendszernek elő kell állítani (fent leírt eszközökből kinyerve) amit az app lekérdezhet ha akar és van rá joga. Azért fogalmaztam úgy hogy az adatokat elő kell állítani mert épp hamis adattal is el lehet árasztani azt az adathalmazt (mock location) és akkor az app is hamis adatokkal lesz feltöltve.
Amit Somatom is ír hogy GPS aztán menjen át az adat valahogy - ahhoz is be kell kapcsolni a location-t és device-only-ra kell állítani hogy mit használhat forrásak, de állíthatod (Android SDK-tól és ROM-tól függően) akár device-only-ra vagy battery friendly-re (ekkor cella+WLAN+BT van csak a helyzet pontosságához).A Location bekapcsolásávan mondod meg a rendszernek (nem a Google-nek, a készülékednek) hogy gyűjtsön adatot ha egy app olyan API kérést dob be hogy neki helyadat kell. Pl. egy vegytiszta LineageOS esetében milyen Google dologról beszélünk? Semmiről.. de a Location-t akkor is be kell kapcsolni hogy a készülék és rajta a rendszer adatot gyűjtsön és rendelkezésre bocsásson a kérő appnak. És egy ilyenhez kelleni fog még (ha nincs Google lib) mondjuk a Unified NLP hogy a cellaadatod valahogy helyadatra leképezhesd ("háromszögelés"). A "hatósági" háromszögelés megint más, mert ott a készüléktől függetlenül a szolgáltatótól kérdezik majd le a telszám - SIM - IMSI - cella + toronyadatokat és abból képezik le a helyzetét a készüléknek. Te ilyet nem tudsz, neked be kell kapcsolni a location-t hogy legyen adatod, ők meg a szolgáltatót "kérik meg" hogy szolgáltasson adatot.
Amiről Snowden ír az egy teljesen más dolog.
OFF vége.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz #30610944 #141200 üzenetére
Miért nem jó a GPS? Automatizáló lekéri a pozíciót és átküldi másik készülékre. Meglepne, ha a három ajánlott automatizáló közül bármelyik gyűjtené a helyadatokat. Zeon.hu -nak volt ilyen project -je E-Robottal. A Google térkép pedig meg tud mutatni egy helyet földrajzi koordináták alapján. Nem kell ehhez általa kreált link.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
crok
Topikgazda
válasz #30610944 #141197 üzenetére
"olyan app ami tudja hol vagyok, vagyunk location bekapcsolása nélkül" - akkor nem érted hogy hogy működik a Location API, mert amit akarsz olyan nincs. Max. bekapcsolod a location-t és kikapcsolod a location share-t meg a location history-t, de a location bekapcsolás kell ahhoz hogy a location info kinyerhető legyen mert máshogy nem férhet hozzá helyadatokhoz maga a rendszer - ez remélem világos hogy miért kell.
Eddig mi is azt használtuk amúgy (bár ez igazából a Google Maps és azon belül a location sharing, gondolom erre gondoltál mikor "Google felé location-t" írtál) de áttértünk a Life360-ra.
[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
válasz #30610944 #141154 üzenetére
én azt nem vágom, hogy Facebook miért tart fenn két hasonló funkcionalitású üzenetküldő alkalmazást? (a saját Messenger és megvásárolt WhatsApp)
Nem tűnik gazdaságosnak két alkalmazást fejleszteni, inkább gyúrnák egybe a kettőt, ezzel a felhasználói bázist is.jelenleg nagyon szerteágazó az emberek üzenetküldő használata, van aki ezt, van aki azt, van aki Vibert, stb, használ...
[ Szerkesztve ]
-
csipuka
senior tag
válasz #30610944 #140973 üzenetére
Igazabol eleg szimpla elven dolgozok:
1. banki/penzzel kapcsolatos jelszo soha sincs tarolva. Fejben van, minta alapjan.
2. ahol eros jelszo kell, ott a lastpass megjegyzi. pl amazon, ebay, stb
3. a tobbi regebb ota hasznalt oldalon kozos jelszo van, de ezek leginkabb forumok.Most nezem, hogy a bongeszoben csak a PH van ami jelszot ker. Az app-ok vagy megjegyzik a jelszot, vagy van desktopos belepes es ott jegyeztetem meg a jelszot a lastpass-al, es ha kell a jelszo, akkor laptoprol szedem ki.
Amint irtam, a telon nem nagyon hasznalok jelszavas belepest igenylo dolgokat, ezert sincs fenn a lastpass. A gugli meg jegyezze csak meg, amire szuksegem van.
Mivel a guglis emilcimem van mindenhol regisztralva, igy ha azt torik, akkor az uj jelszo keres ugyis oda fut be, es b@szhatom -
Somatom
veterán
válasz #30610944 #140954 üzenetére
Küzdök a LastPass -szal, de ez nem akar nekem működni (Oreo, Opera). A legtöbb, amit sikerült elérnem, az egy állandó értesítés. Ha ismert oldal beléptető profilját érzékeli, akkor az értesítésben megjelenik és onnan már kitölti. De, hiába van engedélyezve az autofill és az auto login, akkor sem léptet be automatikusan. Régebben (a Google korlátozás előtt) ha telepítve volt a beépülő és az adott oldal autologinra volt állítva, akkor a beléptető felületet megnyitva automatikusan beléptetett. Most viszont nincsenek külön beépülők, csak az app, amiből viszont képtelen vagyok ezt a ficsőrt kicsikarni.
-
MikeWazowski
veterán
válasz #30610944 #140653 üzenetére
Ezer hála!
Az ingyens linkje nem jó, de nem is baj, mert annak úgy sincs semmi értelme. Az express VPN és a Secure VPN for Android: Surfshark VPN App havidíjas vagy egyszeri fizetős?
[ Szerkesztve ]
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
-
crok
Topikgazda
-
Somatom
veterán
válasz #30610944 #140015 üzenetére
Mozilla. Alapítvány. Nem érdeke üzletet csinálni a felhasználóiból. Mondjuk, Firefox Focus
-
eclipse19
senior tag
válasz #30610944 #139816 üzenetére
Ha ingyen kell, akkor Blokada.
Az AdGuard nem csak reklám blokkoló (pl. tűzfal is van benne), de pénzbe kerül.
Ha szükséged van az extra funkciókra és nem sajnálod rá a pénzt amennyibe kerül, akkor AdGuard.[ Szerkesztve ]
Hogy a telefonom működése attól függjön, hogy valaki más fizeti-e a számláját??? Viccnek is rossz....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest