Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Amazon Kindle
- Steam Deck
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozek
nagyúr
Ismer valaki olyan podcast alkalmazást, amit lehet szinkronizálni Windows-al is? Pocket Casts kilőve, soha többé nem telepítem fel a telefonomra, undorító a fejlesztőgárda.
-
Bozek
nagyúr
válasz Rigormortiis #143125 üzenetére
Pedig azzal nem kellene csinálnia. Régebben volt, hogy nem kapcsolta ki teljesen a kijelzőt, csak egy idő után, mert különben nem ment az ujjlenyomatos feloldás.
-
Bozek
nagyúr
válasz Rigormortiis #143118 üzenetére
Nova Beállítások - Haladó - Képernyő zárolási módszer mire van állítva?
-
Bozek
nagyúr
válasz Rigormortiis #143089 üzenetére
Hosszabb szövegek esetében (pl. egy telefonos interjú) hasznos, ha utólag nem azon kell gondolkozni, hogy mit is írtál le. Egyszerűbb visszahallgatni.
-
Bozek
nagyúr
válasz TODI1111 #142986 üzenetére
Én áttértem a Kiwi Browser-re. Alulra lehet rakni a címsort, lehet kényszeríteni a mobilos, illetve desktop nézetet, valamint van sötét téma, ami a weboldalt is úgy jeleníti meg. És még a kiegészítőket is támogatja. Nagyrészt még az oldal újratördelése is megy, igaz, nem mindenhol.
-
Bozek
nagyúr
válasz WhiteWalker #142829 üzenetére
FolderSync-ben van ilyen lehetőség. Én a belső SD-ről másoltam így fájlokat a külsőre.
-
Bozek
nagyúr
válasz MikeWazowski #142777 üzenetére
Esetleg Total Commander WebDAV pluginnal? Ha már gépen akarod lementeni.
-
Bozek
nagyúr
válasz zhata #142348 üzenetére
Roottal elég sok megoldás van. Én a Boldbeast Recorder-t használtam roottal: [link]. Érdekes, mert azt írja, hogy 10-es alatt a legtöbb telefonnál nem kell root, nekem Xperia 5-ön még a saját hangom se veszi fel. De az S10-re, Note10-re azt írják, hogy megy.
Alapvetően ingyenes, de ha automatikus felvételt akarsz, akkor ahhoz kell a pro verzió, ami itt is drága (3490 Ft).
-
Bozek
nagyúr
Most láttam, hogy a PowerAMP unlockernek nem kell végig telepítve lennie elvileg a teljes verzióhoz. Indításkor kiírja, hogy a vásárlás/telepítés után 2 nappal törölhető.
-
Bozek
nagyúr
válasz WhiteWalker #142197 üzenetére
Te meg nézz utána a szerver és a kliens közötti különbségnek. Folyamatosan az előbbit hangoztatod, miközben a kérdező nem a telefonhoz akar FTP-vel csatlakozni...
-
Bozek
nagyúr
válasz kaciokos #142088 üzenetére
Mondjuk épp lehet regisztrálni Google vagy FB-fiókkal is. De akkor már inkább Lightroom, abban is van kamera.
(#142087) crok: "közlik hogy akkor tegnapról holnapra csak úgy megy ha" - És? Akkor nem használod. Amúgy az említett Lightroom is maradt ingyenes. Persze vannak fizetős funkciói, de ami egy átlagembernek kell (sőt, még több is annál), az ingyen van.
-
Bozek
nagyúr
válasz SG3rg0 #141931 üzenetére
Tucatapp... Az 1. és legfontosabb az lenne egy RSS olvasónál, hogy ne csak egy eszközön lásd a dolgokat.
A legjobb szerintem a gReader volt, de az megszűnt. Igaz, ott is Feedly-t használtam anno. Azóta átálltam az Inoreader-re, annak a saját alkalmazása is jó. Igaz, ha a legtöbbet akarod kihozni belőle, akkor fizetős.
-
Bozek
nagyúr
válasz WhiteWalker #141906 üzenetére
Akkor tiltsák le a fizetős alkalmazásokat is, mert véletlenül azt is megveheti. Ezt is ugyanúgy kell, anélkül, hogy te rányomnál az előfizetésre, nem fogsz fizetni érte.
-
Bozek
nagyúr
válasz svgyula #141899 üzenetére
Például az említett Z Camera alkalmazás. Ott van a leírásában feketén-fehéren, hogy "Automatikusan megújuló előfizetés a 3 napos ingyenes próbaverzió után. [...] Az automatikus megújítás bármikor kikapcsolható a Play Store-ban a vásárlás után. [...] Ha nem választja a Z Camera VIP vásárlását, egyszerűen tovább használhatja azt ingyenesen."
Látod, ennél is le van írva, sőt, ott van az is, hogy nem kell megvenni a VIP-et, lehet anélkül is használni. Akkor nem a user a hibás ugye?
Mondjuk ez a ProfitLine oldal kb. beállhat a HVG és az Index mellé. Ez azért vicces:
"KALKULÁTORUNKKAL (csak kattints rá) MOST KISZÁMOLHATOD, HOGY:
- Mekkora az agyad a magyar átlaghoz képest?"[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
válasz darvinya #141798 üzenetére
"Ráadásul nálam, mint szolgáltató sem jönne képbe, mivel alacsony a hálózata, s csiga tempóban net-ezni 2020-ban már csak komédiában lehet jó."
Ezzel azért vitatkoznék, 3G-n jók, 4G meg max. akkor kell, ha letöltögetni akarsz. De az meg viszi az adatkereted."Amúgy mutass szuperbiztonságos tárolót a web hálózaton?"
Driveban tárolom a jelszavakat, de SafeInCloud-dal (256 bites titkosítással), tehát még ha hozzá is férnek a Drivehoz, akkor sem tudják azokat kideríteni. Van Chrome, Firefox és Opera kiegészítő is hozzá, tehát még csak nem is vagyok egy böngészőre korlátozva, valamint már az alkalmazások is hozzárendelhetőek, tehát mondjuk az FB-be is be tudok lépni simán (nem böngészőből), nem kell keresgetnem.[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
válasz darvinya #141796 üzenetére
"S nem kell telefon után böngésznem web címet, mikor asztalon folytatom, s nem kell minden jelszavakat,stb. cetlizni."
Ez is csak azoknál a böngészőknél megy, amelyiknek van Win-es (esetleg Linux-os) verziója. Különben mivel szinkronizáljon? A Chrome-mal, a Firefox-al vagy az Operával?
A jelszavakra meg vannak alkalmazások, nem kell a böngészőnek tárolnia őket. Én sose adnám oda a Google-nak sem, hogy az tárolja a jelszavaim.
-
Bozek
nagyúr
válasz darvinya #141793 üzenetére
Most akkor tömörítést akarsz vagy reklámblokkolást? A kettő nagyon nem ugyanaz, utóbbit simán meg tudod oldani Adguard-al (meg szerintem Blokada-val is), és azzal is spórolsz az adatkereten.
A Vodafone esetében például van tömörített APN (alapból azt használják a telefonok), szóval ott már még jobban tömöríteni nem nagyon lehet. Én szívtam is vele anno, igaz PC-n, mert írtam egy programot, ami a weboldal forrásából szedi ki az adatokat. A tömörítés miatt még a sortöréseket is kivette a HTML kódból a Voda, meg is borult az alkalmazás. Eltartott egy ideig, míg rájöttem, mert a forrást sokáig meg se néztem mobilneten, csak DSL-en.
"Ha meg paranoiát kergetjük, akkor miért szinkronzálok bármit is."
Azért nem mindegy, hogy olyan helyre szinkronizálsz, amit ismersz, vagy egy teljesen ismeretlen böngészőnél használod a tömörítést ily módon.[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
Valamelyik Android verzión (talán 4.1.2-n, de nem vagyok benne biztos) meg alapból hibás volt a mediascan, beragadt az magától is.
Emlékszem, Z1 Compact-ot csak kikapcsolva tudtam tölteni, mert gyorsabban merítette a telefont a töltésnél. Aztán pár nap után magához tért.
-
Bozek
nagyúr
válasz HdRew #141421 üzenetére
Valami gáz van vele. De ha kilépsz a hozzászólásokból, majd újra megnyitod, akkor megjelenik. Lehet, hogy nem elsőre, de többszöri próbálkozásra biztos.
Ha meg valami olyan, ahol van összes hozzászólás a lenyíló menüben, ott meg működik úgy is, hogy azt választod ki többször.
-
Bozek
nagyúr
válasz MikeWazowski #141400 üzenetére
Most épp nem, de amúgy használtan már egy ideig. Mi a kérdés?
Mondjuk egyszerűbb lett volna mindjárt azzal kezdeni. Ha használja valaki, akkor úgyis válaszol, ha meg senki, akkor erre se kapsz választ.
-
Bozek
nagyúr
válasz Somatom #141384 üzenetére
1.: Szerintem ilyent nem tud. De ez nem is a fájlkezelőnek a dolga. Amit te kiraktál a kezdőképernyőre vele, az maga az APK. Azt vagy telepíteni, vagy tömörített állományként megnyitni tudod. Ha letöltesz valahonnan egy APK-t, azt se tudod telepítés nélkül futtatni.
2.: Erre meg látom már megkaptad a választ. Bár nem értem ezt a hosszan és közepesen hosszan nyomást. Ha a szövegre nyomsz hosszan, akkor megnyitja. Ha az előtte lévő ikont fogod meg, akkor meg tudod húzni fel-le. Ott aztán mindegy, hogy mennyire hosszan nyomod.
-
Bozek
nagyúr
válasz Somatom #141366 üzenetére
A 2-es pont megvan a MiX-ben is. Kijelölöd a fájlt, három pötty, megosztás és ott van ilyen, hogy Nyilvános link. Azt meg már az Android alap megosztásával oda küldöd, ahová akarod.
Lehet, hogy korábban nem volt benne, de most ott van.
Sőt, akár be is állíthatod a MiX-el a mappa/fájlok megosztását, vagy törölheted is azt.
-
Bozek
nagyúr
válasz kiraly.andra #141364 üzenetére
A beépített képnéző, videólejátszó nekem hasznos. De tud tömöríteni is, ha arra van szükség. Ezek alapból benne vannak a Silverben, az ingyenes némelyiket külön kell telepíteni az add-onokból.
-
Bozek
nagyúr
+1 a MiXplorer-re. Én sokáig Solid Explorer-t használtam, de aztán áttértem erre.
A Solid belső hálózaton eléggé hullámzóan másolt, sokszor leesett a sebesség szinte 0-ra egy másoláson belül.
-
Bozek
nagyúr
válasz HoldfenyLuna #141288 üzenetére
Én se mászkálnék két telefonnal, ha a Google nem nyírta volna ki a hívásrögzítést. A cégesen szükségem van rá, a kontakjaim már nem is beszélnek lassan egy hosszabb interjú közben, mert tudják, hogy felveszem. Pedig dual SIM-es telefonom van, szóval akár használhatnék egyet is.
-
Bozek
nagyúr
válasz HoldfenyLuna #141277 üzenetére
"De nem értem, céges kártya van, nettel a levelek miatt, telefon meg nincs hozzá???"
Nekem is van egy céges kártyám, a saját régebbi telefonomban használom. Hogy miért? Mert a 8 GB belső tárhellyel rendelkező, alsókategóriás Samsungot inkább nem kértem. Még akkor sem jó, ha csak a céges levelezés van rajta, mert a cache folyamatosan megtölti a belső memóriát.
-
Bozek
nagyúr
válasz WhiteWalker #141101 üzenetére
Egy nagyon egyszerű példán keresztül bemutatom.
Adat: 1234
Jelszó: 2121
Titkosított adat: 3355 (összeadva a megfelelő helyiértéken lévő számokat)A SafeInCloud csak a titkosított adatot tárolja, a jelszót nem. Ha te megadod a jelszavad, abból vissza tudja fejteni az eredeti adatot. Minden más jelszó esetén mást fog kapni. Ha például 1111-et írsz be, akkor az 2244 lesz visszafejtve, ami ugyebár nem az eredeti adat.
Természetesen ez az egész nem ilyen egyszerű, de így talán érthető.
[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
válasz WhiteWalker #141099 üzenetére
A hivatalos oldal szerint sehol nincs tárolva a jelszó, szóval nem tudják kinyerni. Viszont ez azzal is jár, hogy ha elfelejted, akkor te se hetes többé hozzá az adataidhoz, mond lehetőség a jelszó visszaállítására.
-
Bozek
nagyúr
Googlenél elmentek otthonról? Még anno 2014. április 2-án vettem egy alkalmazást, amit ma egy teszt miatt felraktam. Teszt után töröltem a telefonomról, erre a Google küldött egy e-mailt a következő szöveggel:
"Kedves Felhasználónk!
Megkaptuk a(z) 990,00 Ft összegű visszatérítési kérelmedet a következővel kapcsolatban: BK Dictionary Hungarian; a tranzakció azonosítója xxx. Nem tudunk visszatérítést biztosítani erre a vásárlásra vonatkozóan, mert nem felel meg az irányelveinknek. A kellemetlenségért szíves elnézésedet kérjük!"Egy 5,5 éve megvett alkalmazásra nem is akartam visszatérítést kérni, simán csak töröltem... Itt valami nagyon beakadt náluk.
-
Bozek
nagyúr
válasz Somatom #141060 üzenetére
Nem hiszem, ugyanaz a fejlesztője, mint a Taskernek. Bár még mindig nem jött meg a 10-es az Xperia 5-re (lassan már csak a mi régiónk hiányzik), de ha lesz, akkor megnézem.
Én is használok Join-t (nem joint), mivel nem akarom a céges e-mailt beállítani a saját telefonomon, így a cégesről küldök át vele értesítést.
-
Bozek
nagyúr
válasz merqree #140939 üzenetére
Bár ez lenne a bajom, de ennyire hülye azért nem vagyok. Egyszerűen ez is csak mikrofont vesz. Ha menne, még én is megvenném a Pro-t, de így nem.
Mondjuk én még akár egy külső megoldással is megelégednék, mert úgyis tudom, hogy mikor kell felvenni a szöveget. A kihangosítás viszont annyira nem jó ötlet.
-
Bozek
nagyúr
válasz SunMount3r #140778 üzenetére
"Állandó forrásként sem lehetne hozzá adni a telót, mert nincs fix ip kiosztva neki (és nem is lesz)."
És miért nem? Amúgy meg rakd fel a BubbleUPnP-t a telefonra, és ha megy a TV-n a Kodi, akkor elvileg simán át tudod küldeni a videót, képeket rá. Persze ehhez be kell kapcsolni a DLNA-t a Kodi-ban is. Én most próbáltam, telefonról PC-re simán működött.
-
-
Bozek
nagyúr
válasz zsoltzsolt #140500 üzenetére
A kommentáror nem mondja?
-
Bozek
nagyúr
válasz Somatom #140213 üzenetére
És tudsz segíteni abban, hogy hogyan lehet beállítani a telón az SMB szervert? Servers Ultimate megvan, de sehogy sem sikerül ezt megcsinálni. Root is van.
Pedig általában nem vagyok hülye az ilyenekhez, és nem szoktam feladni, amíg rá nem jövök a megoldásra, de ez most kifogott rajtam.
-
Bozek
nagyúr
válasz kalapacsolok #139917 üzenetére
A tárcsázóban is működik, amikor hívod, úgy írd be a számot. Ahhoz nem kell menteni.
-
Bozek
nagyúr
válasz darvinya #139593 üzenetére
Mert a nem béta Android 10 az nem jövőbeli OS? Szerintem egyértelműen leírták, hogy nem lesz támogatva se az, se a 11, se a 12, stb.
A táblázatról meg annyit, hogy a Samsung notebook abban a futottak még 19,8%-os kategóriában van valahol. Valamint a részesedésük 5,7% alatt van, erről nincs pontos adat. De ha felette lenne, akkor nem az Acer szerepelne a táblázatban. Tehát nem feleződik meg a bevételük, mert nem tőlük vesznek notebookot, hiszen eddig se tették.
-
Bozek
nagyúr
válasz darvinya #139582 üzenetére
Olvasd el újra, mert látszik, hogy nem érted.
"will no longer provide support on future OS and device releases"
Ebből neked az jön le, hogy "nem biztos, hogy nem fog megint lenni droid 10-en"?"Összeségben megfeleződik a bevétel."
Ez hogy jött ki? Nem mindenki Samsung notebookot vesz, sőt, sokkal inkább más márkákat vásárolnak.[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
válasz Probert75 #139507 üzenetére
Akkor rosszul gondoltam. Én anno csak a Facebook-nál használtam, de annál is trükkösen. Nem küldött értesítést, és ki se rakta valamiért, úgyhogy Autotools-al oldottam meg.
Lehet, hogy az menne itt is, de oda kell egy automatizáló is, plusz a Nova, a Tesla Unread és az AutoTools is.
-
Bozek
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
válasz perempe #138992 üzenetére
Mondjuk valamelyik RSS olvasó. Én FeedMe-t használok, de ez csak külön szolgáltatással (pl.: Feedly, Inoreader, stb.) működik, sima RSS olvasóként nem.
Még a Palabre-t néztem, de mivel bőven van mobilnetem, ezért sokat az offline részével nem foglalkoztam.
A legjobb amúgy a gReader volt, béke poraira. Működni ugyan még működik, de az új rendszereken már csak belső tárhelyre ment. Ha más helyet akarsz választani, akkor megfagy, legalábbis nálam.
-
Bozek
nagyúr
Én régebben próbáltam két telefont összekapcsolni, de jelszót kért, amit sehol se találtam.
Amúgy sokáig a SuperBeam-et használtam erre a célra, de régóta nem frissült és már nem elérhető. Nálam már csak a Pro kulcs látható Play-ben, de az a program nélkül semmit sem ér.
-
Bozek
nagyúr
válasz szabi__memo #138771 üzenetére
Milyen érzékeny banki információt szivárogtat ki illetékteleneknek?
-
Bozek
nagyúr
válasz Lalikiraly #138765 üzenetére
A slow motion az lassított felvétel, azt nem tudod megcsinálni. Legalábbis úgy, hogy jól is mutasson, és ne akadjon a kép.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- MIUI / HyperOS topik
- Szólánc.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Steam topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest