Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Stauffenberg

nagyúr

válasz bpmcwap #26349 üzenetére

Annyira nem ismered az ipari formatervezés fogalmát, hogy tényleg kár ezt folytatni. Egy táblagép nem csak kijelzőből és előlapból áll. Vagy az autó csak beltérből áll és tökmindegy, hogy milyen a külseje? Elvégre vezetés közben nem látod kívülről...

Ipari Formatervezés Wiki | Ezt egy kicsit olvasgathatnád.

Te azt állítod, hogy minden táblagép kijelzője ugyan úgy néz ki, ezért nincs köztük különbség. De basszus, ne nézz már értetlen baromnak... nem azt mondom, hogy legyen háromszög, vagy kör alakú... Nézz rá egy Samsung Galaxy Note 10.1-re... teljesen máshogy néz ki, mint egy iPad, szép is, ízléses is. De a már említett Google Nexus 7 is tök máshogy néz ki, ráadásul szintén ízléses (ahogy a többi ASUS táblagép is).

Nem értem mit nem lehet ezen felfogni.

Fotós és filmes vagyok, a vizuális kommunikációból élek, akárcsak egy ipari formatervező, designer (mellesleg az egyetemen tanultam formatervezést, majdnem átnyergeltem arra a szakmára, de inkább maradtam a fotónál). Szeretem a szépet, esztétikusat és utálom mikor a szakmabeliek egymástól lopnak. Ezért visszatetsző nekem egy iPad koppintás. A szememben sokkal szebb valami amiben igazi munka van és nem csak egy lenyúlás.

De egyébként az a Concorde gép nem a kinézete miatt nem kell, csak megjegyeztem, hogy mellesleg szerintem rohadt gáz dolog, hogy 2012-ben még mindig vannak gyártók akik egy 1:1-ben történő iPad design másolástól remélik a boldogulást. Egyébként is unalmas már az Apple termékek formaterve, részben mert nem nagyon újulnak meg mostanában, másrészt meg minden hülye őket utánozza és már nagyon uncsi.

Azt meg már csak halkan teszem hozzá, hogy most fikáztad le azokat akik birka módon ugyan azt csinálják egyediségnek nevezve. De azzal meg nincs bajod ha egy gyártó lemásolja a másik (bevált és sikeres) formatervét.

Új hozzászólás Aktív témák