Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple notebookok
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
Ha jól látom abból csak a 4GB RAM-os változat csúszik be 100 ezer alá. Én az utóbbi években flagship Androidos telefonokhoz voltam szokva (amíg iPhone-ra nem váltottam tavaly). Mennyire elég ez a 4GB RAM hosszabb távon ezen a platformon? Nekem az utolsó ilyen telefonom már eléggé dadogott ettől és az sem ma volt. Apám például egy OnePlus 6-ost használ a mindennapokban, arra már nem emlékszem, hogy a 6 vagy 8GB RAM konfigot (jellemzően korábbi levetett telefonok oda szoktak vándorolni).
-
Stauffenberg
nagyúr
Sziasztok!
Szüleimnek bedöglött a régi Lenovo tablete és vennék nekik egy másikat, iPad 9 (2021) is a kalapban van, mert azt még sokáig támogatni fogják és 130k.
De nem feltétlenül költenék ennyit, ha ilyen kis netezős, Netflixezős, Facebookozós meg videochetelős feladatokra egy jóval olcsóbb Androidos gép is megteszi.
Viszont azt nézem, hogy a legtöbb 100 ezer alatti Androidos tabletben eMMC tároló van, nekem ezekkel kifejezetten keserű tapasztalataim vannak (nem mostanából), lelassul, dadog és nekem kb 2-3 év alatt annyit degradálódott, hogy már minden fájlművelet kínszenvedés volt vele. Ezek a "modern" eMMC 5.1 tárolók mennyire életképesek?
Idős emberek, nem akarom kitenni őket annak, hogy a tablet valami háttérfolyamat miatt szarakodik, lelassul és nem értik mi történik.
Az UFS tárolós Androidos tabletek meg már közel iPad árban kezdődnek, ami jóval gondozásmentesebb rendszer. A család többi része mind almán van, szóval iMessage/Facetime miatt hajlunk az iPad felé, de eddig is megoldottuk más csevegőappokal, nem ez a fő szempont.
Csak kérdés kell-e félni az eMMC-től? Mert ha overkill a fenti feladatokra egy iPad, akkor nem okvetlenül költünk ennyit rá.
(Ja és fontos, hogy külföldről rendelés meg egzotikus webshopok nem játszanak, ma megrendelem, holnap tegye elém a GLS).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz spiritex #26372 üzenetére
Rosszul fogalmaztam. Azt szerettem volna mondani, hogy minden kisebb gyártó (Wayteq, Concorde és több száz kínai sufnigyártó). My bad.
Ennek ellenére többször leírtam számos ellenpéldát, hogy sok gyártó viszont képes alkalmazni egy derék formatervezőt aki csinál egy normális kinézetet ami nem iPad copy. Te is beszélsz a két oldalú igazságról, de az én mondataim közül csak azt vagy hajlandó kikukázni ami téged igazol.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Chaser #26370 üzenetére
Valóban, ezen az áron is elég jó vétel a többihez hasonlítva, de igazság szerint nálam 100k körül van az a lélektani határ amit még hajlandó vagyok kifizetni. Nem döntene anyagi csődbe az a +30k, de végső soron ez csak egy kanapén fetrengős magazin/könyv olvasgatós, netezgetős játékszer lesz. 100k a teteje és kész. Nexus 7-ből talán még megvárom míg befut a legnagyobb tárhelyű verzió, elvileg az pont ennyi lesz.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz csibe1 #26367 üzenetére
Pont annyi garanciával, mint a legtöbb Androidos táblagépet. Amúgy kiforgatod a kolléga szavait, ő nem hibátlant, hanem jó minőségűt mondott. Hibátlan nem létezik.
(#26368) smkb: Leírom megint: Mert a moderátorok MINDEN topikot bezárnak ami táblagépekkel foglalkozik és ide irányítanak mindenkit aki egy táblagépes gyűjtőtopikra kíváncsi. Mindennek van "Milyen XY-t vegyen?" topikja, legyen az notebook, VGA, CPU, stb... Ha valaki ilyet nyit táblagépesben akkor a modik bezárják is ide küldik. Nem tehetek róla, hogy egy táblagépes vásárlással kapcsolatos kérdést ami iPad-et is érint, kénytelen vagyok egy olyan topikban feltenni aminek a nevében benne van az Android szó.
De igen, belátom, hogy hiba volt.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz spiritex #26362 üzenetére
Ennyire nem tudok magyarul leírni épkézláb mondatokat, vagy te sem értettél semmit abból amit mondtam?
1.) Unalmas, hogy még akadnak akik mindig az Apple-től másolnak. Ez hol jelenti, hogy mindenki tőlük másol?
2.) Az Apple design unalmas nekem. Ezáltal a tőlük lopott designok is.
3.) Korábban leírtam, hogy mindenki lop mindenkitől. Apple a konkurenciától és konkurencia az Apple-től.
Mindegy, kár volt ebbe a topikba jönnöm néhány hasznos tanácsért, mert a legkisebb elejtett félmondatból is Apple fikázás lesz. Csak az a nagy baj, hogy soha nem szűnik meg a fanboykodás, ha a moderátorok bezárnak minden topikot ami általánosan kezeli a táblagépeket... van iPad meg Android, szigorúan csak külön-külön.
De az eredeti témára visszatérve: A Nexus 10 sajnos nem lesz 100k körül, hanem sokkal inkább felette. A Google üzletpolitikája az, hogy Európának drágábban adja. Ha az USA-ból rendelném akkor vámot kell fizetni és a dollárban megadott ár (400 USD) nettó, azaz még jön rá az áfa. Ha az EU-n belül rendelem akkor már csak a postaköltség jön rá az árra, de a UK ár 320 GBP + 20 GBP posta, de mivel eBayen is keresni akar rajta az eladó, ezért 380 GBP árával (postával együtt) már 130k fölé megy. Ennyiért vélhetően nálunk is kapható lesz, hiszen mindenképpen az iPad 150k induló ára alatt kell maradnia, de én nem várom meg. Inkább maradok a Nexus 7-nél.
Köszöntem a segítségeket és örültem, hogy lehettem Apple fanboy amiért szentségtörésként leírtam, hogy a Nexus 7 mellett az iPad minin is gondolkozom...
szerk.
(#26365) bpmcwap:
"A tabletek nem lehetnek egyediek, nem birnak"
Nincs miről beszélni, még mindig a leghaloványabb fingod sincs arról mi az a design. Te még mindig nem érted mik azok az ívek, hátlap, kezelőszervek, stb...
Ha megfordítod a táblagépet akkor a hátulján nincs semmi... csak egy dimenziókapu ami egy fekete lyukba vezet.[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Tenager18 #26354 üzenetére
Nem azon a Concorde gépen megy a vita, hanem a kolléga képtelen felfogni, hogy mi az a formatervezés és miért unalmas az, hogy mindenki az iPad design-t másolja.
BTW rákérdezek a Samsungnál, hogy mi a helyzet egy Angliából rendelt Nexus 10 esetén ha garanciáztatni kell. Nem szívesen várnék a hazai megjelenésre... az árakra meg főleg nem.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz bpmcwap #26349 üzenetére
Annyira nem ismered az ipari formatervezés fogalmát, hogy tényleg kár ezt folytatni. Egy táblagép nem csak kijelzőből és előlapból áll. Vagy az autó csak beltérből áll és tökmindegy, hogy milyen a külseje? Elvégre vezetés közben nem látod kívülről...
Ipari Formatervezés Wiki | Ezt egy kicsit olvasgathatnád.
Te azt állítod, hogy minden táblagép kijelzője ugyan úgy néz ki, ezért nincs köztük különbség. De basszus, ne nézz már értetlen baromnak... nem azt mondom, hogy legyen háromszög, vagy kör alakú... Nézz rá egy Samsung Galaxy Note 10.1-re... teljesen máshogy néz ki, mint egy iPad, szép is, ízléses is. De a már említett Google Nexus 7 is tök máshogy néz ki, ráadásul szintén ízléses (ahogy a többi ASUS táblagép is).
Nem értem mit nem lehet ezen felfogni.
Fotós és filmes vagyok, a vizuális kommunikációból élek, akárcsak egy ipari formatervező, designer (mellesleg az egyetemen tanultam formatervezést, majdnem átnyergeltem arra a szakmára, de inkább maradtam a fotónál). Szeretem a szépet, esztétikusat és utálom mikor a szakmabeliek egymástól lopnak. Ezért visszatetsző nekem egy iPad koppintás. A szememben sokkal szebb valami amiben igazi munka van és nem csak egy lenyúlás.
De egyébként az a Concorde gép nem a kinézete miatt nem kell, csak megjegyeztem, hogy mellesleg szerintem rohadt gáz dolog, hogy 2012-ben még mindig vannak gyártók akik egy 1:1-ben történő iPad design másolástól remélik a boldogulást. Egyébként is unalmas már az Apple termékek formaterve, részben mert nem nagyon újulnak meg mostanában, másrészt meg minden hülye őket utánozza és már nagyon uncsi.
Azt meg már csak halkan teszem hozzá, hogy most fikáztad le azokat akik birka módon ugyan azt csinálják egyediségnek nevezve. De azzal meg nincs bajod ha egy gyártó lemásolja a másik (bevált és sikeres) formatervét.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz bpmcwap #26306 üzenetére
Nem a kijelzőbe... de látom hiába beszélek, mert az összehasonlító képek alapján nem látsz a két készülék között egy csepp hasonlóságot sem. Lehet téged nem zavar egy 98%-os iPad copy, de engem igen, szerintem rettenetesen béna.
(#26312) tvamos: A Note 10.1 nekem is nagyon tetszik, de az már jóval a keretemen túl van. Lehet kapni egy-két helyen 100k körül, de átbaszós sufni GSM-től nem veszek semmit. Cipős dobozban, tartozékok nélkül, bolti garanciával (mivel néhány havonta amúgy is felszívódnak és más néven újra nyílnak, ezért semmit sem ér). Egy rendes viszonteladótól, aki valódi Samsung garanciát ad, jó esetben 150k az ára.
(#26344) Tomix24: Pont az imént volt szó egy Concorde táblagéprőlm, olvass vissza. Kijelző: 9.7", IPS, 1024*768, dupla magos, rögtön 4.1 Jelly Bean van rá. Ha téged nem zavar, hogy egy magyar iPad koppintás a design, akkor 60k újonnan (ahogy néztem még nem kapható csak 1-2 hét múlva).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz csibe1 #26301 üzenetére
Igen szabadalom, sőt még nyalogatom is néha az Apple részvényesek seggét jókedvemben, mert olyan odaadóan szeretem őket.
Engem nem izgat, hogy ki honnan és mit lop. Letojom az Apple és a konkurenseinek a fejét is, mert mindenki lop mindenkitől. A felbontást és a kijelző méretét, oldalarányát csak azért hoztam fel, hogy jobban látható legyen az igyekezet, hogy a Concorde egy alma logó nélküli iPad koppintást csinál.
Ez engem maximum annyiban izgat, hogy tök idegesítő, hogy nem tudnak egy kis egyediséget magukba erőltetni. Egyrészt már baromi unalmas az iPad design, másrészt az is unalmas, hogy mindig tőlük kell lopni. Miért nem lopnak mástól is egy kicsit ha saját designer alkalmazását nem tudják vagy nem akarják kifizetni? Legalább színesebb lenne a paletta.
Azért jó látni, hogy akad elvétve egy-egy gyártó aki inkább az önálló munka mellett voksol (pl: a Google hatására minden Nexus gyártó, legyen az LG, ASUS vagy Samsung, stb).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz bpmcwap #26298 üzenetére
Igen, de előbb még le kell zongorázni a köröket, mint a Nexus 7 esetében. Hónapok telnek el míg nálunk is kapható lesz, ami nem baj, megrendelem én külföldről, de a Nexus 7 esetében is sokáig kétséges volt, hogy mi van az ASUS garanciával. Hivatalosan tegnap óta kapható a Nexus 10 ha jól tudom... szóval még pár hetet várnom kell vele.
-
Stauffenberg
nagyúr
Vedd le az alma logót és már meg sem tudod különböztetni őket! Plusz ehhez jön, hogy a kijelző mérete 9.7" mindkét esetben, a kijelző képarányba 4:3 mindkét esetben és a képernyő felbontása is 1024×768 mindkét esetben.
Szerintem iPad (2) koppintás akar lenni. Csak nem úgy mint a kínaiak amik mindenféle iPab, iBad, iDap, iPat, stb néven jön ki.
Amúgy nem akarom előre leírni... azért kipróbálom majd, de én anno a Wayteq X-Tab100s-hez is nagy reményeket fűztem. Aztán minden téren alulmúlta a várakozásokat annyira kínosan szar lett.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
Jól hangzik, de nekem fontos, hogy amíg megvan, addig legyen mindig szoftveres frissítés hozzá. Nexus esetében ez adott, még egy 2 éves vasat is támogatnak (lásd: Nexus S). Meg az Apple esetében sem jelent ez gondot. A többi gyártó meg eléggé leszarja, akkor adja ki amikor kedve tartja, nem érzik azt, hogy sietni kéne vele.
Persze ettől függetlenül megnézem személyesen is, jól megszaglászom, de azért az zavar, hogy béna iPad koppintás az egész design. Ha ilyen kinézetet akarok, akkor megveszem az eredetit... nem értem miért jó ez. Szegény ember vízzel főz, oké, de hát akkor is lehetne egy értelmes, épkézláb formatervet összehozni.
Szerk: Megnéztem kicsit jobban. Ez annyira fájdalmasan ügyefogyott iPad koppintás, hogy a kijelző felbontását és méretét is 1:1-ben onnan vették. Mint a Wayteq az X-Tab100s esetén. Az nem tetszett, szerintem ez sem fog, de azért kap egy személyesen megnyomkodós esélyt.
100k a keretem, ennyi pénzből már inkább iPad 2 ha akarok egy alacsony PPI-s táblagépet.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz bpmcwap #26278 üzenetére
Más Androidos cucc nem kell, csak Nexus. Sajnos túl jól ismerem a többieket és ezen a téren nem teljesítenek jól... fél éveket kell várni a frissítésekre és 100k alatt nem létezik értelmes sebességű gép 10" méretben.
Ja meg fotózom és alapkövetkelmény a jó színekkel és nagy betekintési szögekkel operáló IPS panel. Megrendelőnek prezentálni cuccokat, vagy videó módban kontroll monitornak használni, stb.
Ezért ki vannak lőve az olcsóbb kínai táblák. Néztem a Wayteq X-Tab100S-t még régebben az IPS megjelenítője miatt, de aztán elvetettem a dolgot... közel sem sikerült olyan jól, mint kellett volna.
Amúgy nem 15.4"-ről váltok, hanem egy netbookomtól válok meg ami 10.1" méretű. És igen, én is jobban preferálnám ezt a méretet, de sajnos 100k körül nincs értelmes sebességű (játékhoz) meg jó monitorral ellátott (a már ismertetett okok miatt).
(#26277) faresz5: Miben kötöttebb egy iPad a Nexusnál? Állandóan visszatérő téma ez... a munkahelyemen a grafikus srácok sok UI-t készítenek iPad alkalmazásokhoz, így van bent nálunk developer céllal néhány Almás deszka. Szoktam őket használni és persze tudom mi a különbség az Open Source meg egy iOS között, de én tartalom fogyasztóként és nem fejlesztőként mégis miért szenvednék az úgynevezett kötöttségektől?
Alkalmazásokat fogok leszedni tonnaszám? Igen. Könyveket akarok olvasni? Igen. Magazinokat akarok olvasni? Igen. Játszani akarok? Igen. Netezni akarok? Igen.
Akkor ezek közül melyik az amit hátráltat egy iOS?
Összehasonlítva az iOS meg Android kínálatot kiadványok terén (nem csak az eBookokra gondolok, hanem sok sok magazinra, művészeti katalógusra, stb) az iPad egyszerűen belefullad a kínálatba, míg Androidon... hát ott sokszor kong az üresség.
Amúgy ettől eltekintve nekem is jobban tetszik az Android, mint az iOS. Telefonban nekem is zöld robotos vasam van és nem váltanék iPhone-ra, mert ott nem érzem semmi előnyét, de táblagép esetén sokkal jobban el van látva tartalmakkal az iPad. Sajnos. Biztos behozza majd a lemaradását az Android, főleg a Nexus táblák miatt, de addig még lefolyik 1-2 generációnyi modell frissítés a Dunán.
-
Stauffenberg
nagyúr
Sziasztok!
Kerestem, de egyszerűen nem létezik általános táblagépes topik, de úgy láttam ez nagyjából azt a szerepet tölti be, viszont most almázni is fogok, amit nézzetek el, eddig akárhányan nyitottak általános táblagép topikot, mindig bezárták a moderátorok és ide irányították az illetőt.
Na de a kérdésem:
Táblagépet akarok venni egy netbook helyettesítésére. Mivel azzal is csak netezgetek meg blogokat olvasok a kanapé kényelmében, ezért ezerszer praktikusabb erre egy táblagép. Alapvetően 100k-ig nézelődök és két kiszemeltem van, de nem tudok dönteni (pro és kontra véleményeket szeretnék kérni tőletek).
- Nexus 7 / 16 GB (vagy 32GB amint megjelenik)
- iPad mini 16 GB Wi-Fi onlyNekem alapvetően mindkettő tetszik, de inkább az iPad felé húzok, mert ezerszer több táblagépes tartalom van rá (könyv, alkalmazás, magazin, stb), míg Androidon is van már egy kevés, de szerencsére Magyarországot nagy ívben leszarja a Google, ezért például könyveket és magazinokat nem tudnék a Store-ból venni. Ez a legnagyobb érv az iPad mellett... mert mire megyek egy Nexus-szal ha közben lemaradok egy csomó értékes tartalomról.
A Nexus mellett viszont az szól, hogy klasszisokkal jobb a kijelző. Jobb a felbontás és a kisebb terület miatt jobb a PPI is. Szerintem a Nexus 7 kijelzője csak nevet azon amit az iPad miniben műveltek.
Viszont tartok attól, hogy ha most megveszem az iPad minit, akkor fél év múlva kukázhatom, mert jön a növelt felbontású, erősebb hardverrel szerelt új iPad mini (lásd: iPad 3gen -> iPad 4gen erősebb hardvere amit csak néhány hónap után kapott). Jó azért kukába nem vágnám, de pont az lenne kijavítva benne amit most utálok és akkor enném a kefét..
Illetve gondoltam rá, hogy megvárom a Nexus 10 megjelenését (amikor már az eBay-en is árulnak) és rendelek egyet, remélhetően külföldről rendelve 100k körül, vagy kicsivel felette megállna. Nekem jobban tetszik a nagyobb kijelző méret, de az iPad 3 és 4 esetében a 150k induló árat már sokallom.
Szerk: Elfogult fanboy véleményekre nincs szükségem, szóval a fúj sznob Apple meg a gagyi fos Android megjegyzések maradjanak a fiókban! Ja és az ár különbséget ne kalkuláljuk, 100k körül van a keretem és kész. Ha valami olcsóbb, annak örülök, de felkészültem rá, hogy eltapsolok ennyi pénzt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Samsung Galaxy TAB S8 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor Pad X9 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad mini 7th Gen. (2024) 8.3" WIFI 128GB Purple, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
- iPad Pro 13 M4 13", Wi-Fi+5G CELLULAR 256GB Makulátlan szép állapot 2025.05.15 Deák térnél Átvehető.
- APPLE IPAD 8.GEN /2020/ 32GB Wifi SZÉP ÁLLAPOTBAN ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest