- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házimozi belépő szinten
- Plazma TV topic
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topik
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
zobika #28464 üzenetére
Nem is írtam, hogy rossz.
Hozzá kell tenni viszont, hogy ezekre a termékekre csak 6 hónap garancia vonatkozik, ahogyan az fel is van tüntetve.
Emellett viszont adott az elállás joga, tehát megkapod, és ha valamiért nem tetszik, 8 munkanapon belül visszaküldheted és ezt követően az eladónak kötelessége 30 napon belül vissza utalni a termék vételárát. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
buta29030 #28460 üzenetére
Az érdekeltségemről csak annyit, hogy hivatalosan munkanélküli vagyok egy ideje. Itthon a saját hírportálom szerkesztem, ami többek között tabletekről szól.
A hiba amiről beszélek, használhatóság terén abból adódik, hogy adott a Te tableted, ha jól rémlik a ConCorde Tab Play-t írad. Ez a készülék egy kínai bérgyártmányban készülő tablet. Azért kerül 45 ezer forintba, mert egy esetekben a minősége nem olyan, mint egy drágább modellé. Érthető ez alatt az általad is írt ragasztási hibát. Emellett a kínai készülékek sok esetben nem kapnak olyan minőségű touch panelt, mint a drágább alternatívák, ha egymás mellé helyeznénk mondjuk egy GAlaxy Note 10.1-et és egy Tab Play-t, hamar látszódna is a különbség az érzékelésben.
A másik hiányosság a szoftver optimalizálása a hardverre. Nem véletlen az, hogy a nagy gyártók hónapokig szöszölnek azzal, hogy a legfrisebb rendszerverziót kiadják frissítés formájában. Ez azért van, mert igyekeznek a legjobban optimalizálni (ideális esetben), hogy ne legyen akadás, hiba. A kínai tabletek esetében nagyon hamar jön a frissítés, azonban ez elég felületes optimalizációt kap, nem kerül összehangolásra a hardver képességeivel.
Igazából az, hogy Te alkalmatlannak és szava hihetetlennek találsz a témában, nagyon nem zaklat fel. Egyrészt, mert dühből írsz most, amelyet a csalódottságod keltett, másrészt azért, mert tisztában vagyok a munkám minőségével, amíg te nem. Részemről ez külön vitát sem ér meg.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
zobika #28457 üzenetére
Nem hibásak! Az lehet, hogy van benne olyan, ami mondjuk egy hónapja kijelző hibával érkezett be a szervizbe és azt kicserélte egy újra a gyártó. A hibásat megjavították, újra csomagolták, majd itt érték csökkentve újra értékesítik. Tehát elvileg itt gyártó által átvizsgált és eredeti új állapotába visszaállított használt készülékek lehetnek.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
buta29030 #28449 üzenetére
Valószínűleg azért is írod ezt ennyire magabiztosan, mert első tabletes vagyok, míg nálad több száz tablet járt már az elmúlt évek alatt... Na mindegy.
(#28448) laszlohu: Tegyük hozzá azért, hogy itt a refurbished cuccok vannak, azaz garis, vagy 3 napos hibával visszaérkezett cuccok átvizsgálva, újra csomagolva.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
buta29030 #28445 üzenetére
Az, hogy az egy másodperces művelet fél perc, az nem az Android hibája, hanem azé, hogy olcsó cuccot vettél. Próbáld ki pl. a Galaxy Note 10.1-et, ott hibátlanul megy ez. Ahogyan én is pillanatok alatt megvagyok ilyenekkel az iPad Minin. És ne mond azt sem, hogy drága. Mert számítógépet sem 45 ezerért vesz az ember.
Egyes műveleteknél valóban hiányzó lehet a Flash, Silverlight, bár ezt én speciel az iPaden nem igazán szoktam tapasztalni, az elmúlt egy évben talán a kezemen megtudom számolni, hogy hány alkalommal hiányoztak ezek a tableten.
És mint írtam is fentebb, a sebesség, minőség nem feltétlenül Android hiba, hanem annak köszönhető, hogy "gagyi", nem jól optimalizált készüléket használsz.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
buta29030 #28442 üzenetére
Ez igazából elég relatív, hogy a Windows-hoz, vagy a Linuxhoz képest szar. Mire szeretnéd használni, szövegszerkesztés, videó vágás, torrentezés? Mert akkor tényleg nem Android kell.
De ha csak egyszerű netezés, videózás a cél, akkor (szigorúan csak a felhasználás módjától függően, de) jobb az Android.
Persze ez függ a készülék minőségétől is, illetve a felhasználói igényektől is. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
ufonauta #28438 üzenetére
Én értem. Hozzáteszem, egy rossz első tablet ronthat annyit az élményen, hogy az embernek el is mehet a kedve az egésztől, ez saját tapasztalat. A régi motorosok talán emlékezhetnek az Eken M001-re, az iPad megjelenése után talán az első kínai tabletek között volt, 100 dolláros áron. Én is megvettem, kb. 23 ezer ft volt. Három héten belül adtam el, mert akkora egy hulladék volt, szinte semmire sem volt jó. Lassú volt, a kijelzője rettenet volt és szinte semmit sem lehetett vele kezdeni. Nem is akartam már utána tabletet. Talán egy hónappal később került kezeim közé a Dell Streak, amit elsők között tesztelhettem. Akkor az volt az egyik csúcs androidos kütyü, nem is volt olcsó, 185 ezerbe került. Azzal szerettem bele teljesen a tabletekbe, annyira király és jó volt. Azóta meg sem tudom számolni, hogy hányféle tablet járt nálam, de száznál több.
Tehát elsőre nekem is elment a kedvem az egésztől egy rossz készülék miatt, viszont visszajött egy nagyon jónak köszönhetően. De nem biztos az, hogy másnak is lehetősége lesz néhány hétig egy csúcsmodellt használni, hogy megtapasztalja az élményt.Halkan hozzáteszem, ez 2,5 éve volt már. Idén ősszel vettem egy ugyan olyan Dell Streaket, egyrészt nosztalgiából, másrészt mert nagyon-nagyon baráti áron sikerült hozzájutnom egy új példányhoz. Már közel sem az az élmény volt, mint mikor teszteltem. Annyit változott a piac azóta, hogy ami régen gyors és király volt, ma már picit lassú és nehézkesen használható lett. De ez már más tészta, eljárt felette is az idő.
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
ufonauta #28434 üzenetére
A vicc, hogy még maga a dps.hu domain is szabad, lehet rá lecsapni. Bár szerintem maga a márka nem létezik, szerintem valamelyik nagy disztribútor kreálta a brandet, és csak az árra figyelnek, ezért sincs support hozzá.
De ma Magyarországon mit keresnek az emberek? Jó árat, vagy jó támogatottságot? Te is megvetted a DPS-t, így gondolom a válasz nem meglepő, hogy a minél olcsóbb árat...
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
spiritex #28429 üzenetére
Ez nem így megy, mivel az oldal a boltaneten.hu domain alatt megy, ami egy gyűjtőoldal, bárki csinálhat webshopot alatta. A Domain kereső én pedig a subdomaineket nem fogod látni, illetve Te hivatalosan nem is tudhatod meg ezeket az információkat. Feljelentés után a nyomozás során majd a rendőrség kérheti ki az üzemeltetőtől a subdomainhez tartozó személyes adatokat.
Bár hozzá teszem, semmire nem mész vele. Engem itt a HardverAprón húztak le vagy 4-5 éve 14 ezerrel. Megtettem a feljelentést úgy, hogy megvolt minden személyes adat, valamint csatoltam, hogy tudomásom van öt másik feljelentésről is az illető ellen, sorolva ezeket. A feljelentés után 2 év volt, mire az ügyészséghez került az ügy, másik fél év, mire bűnösnek találták. Megkaptam a levelet, hogy bűnös, felfüggesztettet kapott. Emellett benne volt, hogy az eljárási költséget 14 napon belül kell megtérítenie. Oda volt írva, hogy a kárt is meg kell fizetni nekem és a többi átvertnek, itt viszont már határidő nem volt. Megkérdeztem egy hozzáértőt, azt mondta, hogy polgári peres útra terelhetem a dolgot, de sok értelme nincs, mert az megint két év, tegyem bele a pénzem és ha az illetőnek nincs pénze (mert egy 18 éves drogos hülyegyerek), akkor baszhatom, csak több pénzem megy el rajta...
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Elek23Elek23 #28321 üzenetére
Hohóóó, de jót nevettem a hozzászólásodon. Nexus 7-hez hasonló minőséget szeretnél, annak árának harmadáért?
25-30 körül teljesítményben, minőségben és támogatásban sem fogsz találni olyat, ami megközelíti a Nexus 7-et. Ha Nexus 7 közeli élményre van szükséged, akkor esetleg nézd meg az Acer Iconia Tab A110-et, az olcsóbb, de hasonló hardverrel rendelkezik, mint a Nexus 7. Szolidabb hardverrel, de hasonló minőséggel meg Galaxy Tab 2 7.0. De mind a három készülék 60 ezer alatt nem igazán vehető meg kiskerben újonnan... -
z0d1AK
nagyúr
Készítettem egy Sony Xperia Tablet S tesztet, ha esetleg érdekelne valakit a készülék.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
laca71 #28307 üzenetére
Nehéz eldönteni. Hardveresen talán forma-forma, bár a Note 10.1 dupla annyi RAM-mal rendelkezik, amit a programok szeretnek.
A Samsung előnyei:
- 2GB RAM
- Stylus, és arra kihegyezett szoftver
- Többképernyős üzemmód
- Beépített 3G (N8000 esetén)Az ASUS előnyei:
- Gyorsabb frissítés (natív Android, minimális módosítok)
- Billentyűzet dokkolhatóság (netbook funkció, hosszabb akkumulátor idő)
- microHDMI, standard USB (dokkolón)Tehát mind a kettőnek megvannak az előnyei, mind a kettő csúcsmodell. Tegyük hozzá, a Transformer Prime már elmúlt két éves, tehát nem mai modell, míg a Galaxy Note 10.1-et nyár végén adta ki a Samsung, mondhatni friss és ez a jelenlegi csúcsmodellje (az ASUS-nak a TF700T).
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
CHIPman #28245 üzenetére
Akkor nem kell aggódnod. Ez azt jelenti, hogy a készletből egy darab a tied, ami úton van az adott átvevő pontba amit Te megadtál, ez néhány nap. Ha ez oda ért, akkor kapsz mailt, hogy átvehető, illetve átáll a státusz is arra, hogy Foglalt, átvehető.
De a biztonság kedvéért írhatsz mailt is nekik.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
pempellini #28122 üzenetére
Ez már a géptől is függ, van amelyiken némi módosítással megoldható, de nem tudom, hogy az összesre elérhető-e.
Amikor megvolt a Concorde Tab One, azon az egyik rendszerfájlban át lehetett írni, hogy mi legyen az elsődleges tárhely, megoldható volt, hogy a memóriakártyát lássa belső tárhelynek. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
pempellini #28113 üzenetére
Onnan, hogy azokat engedi áthelyezni a kártyára. Amit nem lehet, ott szürke az áthelyező gomb.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
pempellini #28103 üzenetére
Az alkalmazáskezelőben egyes appoknak az adatait át lehet tenni a memóriakártyára.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
kovacspityu2 #28101 üzenetére
Előnyöd nem nagyon lesz. Azok az alkalmazások, amelyek nem támogatottak 4.1 alatt, talán nem működnek.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
N.Zola89 #28054 üzenetére
A Prestigio-nak egyetlen egy forgalmazója van, minden kiskereskedő tőle veszi. Na most ha az egyik nem tud beszerezni, akkor a másik sem fog tudni. és mivel ár/érték arányban nem olyan rossz amit keresel, és itt a karácsony, így nem meglepő az, hogy esetleg maga a Prestigio nem tud annyit szállítani az országba, amennyire igény volna. Ennek lehet az oka, hogy nagyobb a kereslet, mint amennyit gyártottak (és újabb adagot gyártatni, szállítani időbe kerül), vagy más országok felszippantják a nagyobb mennyiséget. Tehát ha a magyar forgalmazó kap belőle x darabot, akkor hirtelen mindenhol meg fog jelenni, hogy elérhető. Ennyi.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
dugesz77 #28033 üzenetére
Nálam tavaly járt egy ilyen androidos TV box, ami kb ugyan ezzel a funkcióval rendelkezett, csak akkor még dobozban volt. Nálam a távirányító és a billentyűzet egybe volt építve. Igazából én utáltam használni, mert rettenetes volt vele irányítani, nagyon nem jött be, igaz ez giroszkópos volt, nem touchpades.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
peter76bp #27953 üzenetére
Nekem november 26.-án indult el egy csomagom, ami még nem jött meg, bár ez még nem is feltétlenül meglepő. előző hónapban volt, ami 20 nap alatt ide ért, de mikor barátnőmnek nyakláncot rendeltünk szeptember 17.-én, akkor nem gondoltuk volna, hogy csak november 30. körül érkezik meg....
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
peter76bp #27948 üzenetére
Igazából Kínából én semmiképpen sem rendelnék másikat. A legjobb talán, ha itthon veszel, az biztosan megvan és ha bár drágább is, legalább normális garancia van rá. Ellenben megkéne valami módon bizonyosodni, hogy nem-e jön meg a tablet amit korábban rendeltél, hiszen két tablet meg luxus ajándékba.
-
z0d1AK
nagyúr
Én inkább az ASUS mellett tenném le a voksom. Lassan két éve gyárt tabletet, a Samsung talán szűkösen egy évvel ha előrébb van. Azonban az ASUS gyorsabban frissít szoftvert, mint a Samsung. E mellett a TF300T erősebb is, mint a P5110, nem beszélve a billentyűzetes dokkolhatóságról.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
#46372352 #27935 üzenetére
A "Minden filmet" kijelentés nem teljesen igaz, a komolyabb bitsűrűségű fájlokkal lehet probléma, de általánosságban elmondható, hogy a filmek 90%-át viszi (FullHD-ban is, tévére kötve). Memóriakártya slot van rajtuk, valamint USB OTG átalakítóval (van a csomagban) lehet rá pendrive-ot is kötni. Természetesen 3,5 mm-es Jack csatlakozó van az összesen, ahogy Play is, innen lehet számos alkalmazást, játékot letölteni.
-
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Watto1991 #27850 üzenetére
Mivel fontot írtál, így meg kell kérdeznem, hogy hol használnád? Mert az Amazon rendkívül sok plusz szolgáltatást ad (részben pénzért), amelyek viszont csak adott országokban érhetőek el, használhatóak ki és Magyarország nincs közöttük. A Kindle Fire HD itthon leginkább csak egy félkarú óriás a szolgáltatások nélkül, így egyértelmű lehet, hogy a Nexus 7 jobb választás nála (itthon).
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
pempellini #27721 üzenetére
USB Van rajtuk, erre kötheted a tablet USB- töltő kábelét (ha van ilyen). Maga az akksi általában szintén USB-n keresztül tölthető fel.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
pempellini #27718 üzenetére
De, léteznek ilyen vésztöltők, külső akkumulátorok.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
#12488704 #27699 üzenetére
Ez egy VGA-HDMI kábel. Szerintem VGA-Mini HDMI egyben nem is létezik, mindenképpen kellene egy átalakító, egy adapter az általad linkelt kábelhez.
Emellett erősen kérdésesnek tartanám, hogy miképpen kezelné le a tablet azt, hogy analóg jelet kéne összedobnia a tévére, monitorra. Nem vagyok benne biztos, hogy lekezelné azt. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
Pinochet #27512 üzenetére
"Van nála jobb ebben az árkategóriában? "
Ugyan az a hardver nagyjából, mint az ASUS Transformer Prime, Transformer Pad esetében, azonban mind a kettő olcsóbb nála, nem beszélve a billentyűzetes dokkolóról."Ár/érték arány? "
140 a hivatalos ára, annyiért szerintem sok, annyiból kijön egy iPad 4 is, de akár egy nagyobb felbontású androidos is. -
z0d1AK
nagyúr
Nálam a hangminőségre nem volt igazából panasz, annyit tudott, amennyit egy átlag tabletnek kell.
Azt kell vásárlás előtt tudni, hogy vajon mennyi mindent tárolnál rajta. Nekem a 8 Gbájtos Nexus 7 kevés volt, ellenben a többi tabletnél a 16 GB bőven elég volt, mindegy volt, hogy iPad 2, 3, Mini, Galaxy Tab 10.1, vagy más. Ugyebár Galaxy Tab 2 7.0-ból csak a 8 Gbájtos választható, viszont bővíthető. ASUS esetében külföldről behozott 8 GB-os Nexus 7 még talán létezik, de az alap már a 16 GB, vagy van 32 GB is 3G-vel. Viszont a Nexus ugyebár fix memóriás, nem bővíthető fizikailag. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
rokarudi #26994 üzenetére
Én még akár azon sem volnék meglepődve, ha valahol fel volna tüntetve jogszabály szinten is az, hogy akkumulátorra minimum 6 hónap vállalása kötelező. Igazából az egész szavatossági történet érdekes Magyarországon, össze-vissza van már ez csavarva, variálva sajnos, és ezt a végén pont a fogyasztók szívják meg sok esetben.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
rokarudi #26990 üzenetére
Igazából minden gyártó úgy veszi, hogy a természetes elhasználódás miatt elhal az akksi, ezért szinte minden ilyen terméknél fél év van, notinál nagyon ritka, hogy 1-et is adnak rá. Üzleti modelleknél néha van rá 3 év, de az már nagyon sokba kerül.
Tabletnél sincs ez máshogy. -
z0d1AK
nagyúr
Bocsi, balfasz voltam, félre olvastam.
Na, a Navon Platinum 10 már valóban piacon van egy ideje, viszont teszt azért nincs rá, mert a gyártó igazából szarik az egészre és csak eladja a cuccot, de supportot szinte semmilyen formában nem biztosít, illetve tesztkészülékeket sem nagyon oszt a sajtónak. -
z0d1AK
nagyúr
Tudtommal nem lehet. Ha jól emlékszem, ez még Honeycombbal jött ki, amelyben alapból nem volt benne a telefon funkció, hiszen az csak tabletekre szánt OS volt, nem volt rá szükség.
Esetleg ha ICS, JB került rá, akkor abban talán benne lehet, ha a ZTE, illetve a Vodafone is úgy akarta, illetve a tablet GSM modulja is támogatja az adatkapcsolat mellett a hanghívást is. Ha nem, akkor igazából bukta, szerintem utólag nem nagyon lehet rá hackelni, vagy nem tudom, lehet-e olyan cumtom ROM hozzá, amellyel ezt megoldották. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
stranger2006 #26847 üzenetére
Feltételezem, hogy nálad a Maxellen kívül más tablet még nem nagyon járt.
Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy munkámból kifolyólag minden árkategóriából jár nálam tablet. Azt nem mondhatom, hogy az összeset kipróbálhatom, ami kapható, de a legtöbb, ami itthon megjelenik, az átfut a kezeim alatt. Így van némi rálátásom arra, hogy 30 ezer alatt is mit kéne tudnia egy-egy terméknek.
Úgy szarozom le, hogy tudom, hogy van nála jobb választás, nem is egy.Természetesen ahogy mindig leírom, mindenkinek a saját igényeihez méreten kellene felmérni azt, hogy mit is szeretne.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
afgk2012 #26839 üzenetére
Ez gondolom tablet típusától is függ.
A Nexus 7-et pl. otthon is gond nélkül fel lehet nyitni, majd visszazárni anélkül, hogy bármi olyan beavatkozás történne, ami a készüléket elrontaná, vagy a garanciát megvonná.
Igazából ahogy kezdtem is, tablettől függ a szétszedhetőség és javíthatóság. Egyébként Magyarországon nem nagyon vannak maszek szervizek, akik tablet javítást vállalnak. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
tragiQss #26836 üzenetére
Én az akkumulátor nem cserélhetőségéről azt gondolom, hogy dizájn oka is van. Ahhoz, hogy cserélhető legyen az akkumulátor vastagabb készülékház kell, hiszen a plusz borítás sokat vastagít a gépen. Emellett tervezés során vékonyabban elhelyezhető az akkumulátor, ha nagyobb kiterjedése lehet esetleg, viszont ha egy téglalap formájú telepbe van zsúfolva, akkor vastagabbnak kell lennie.
Jó példa erre a Toshiba Folio 100 két évvel ezelőttről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- újszerű iPad Pro 11" (2018) Wi-Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- Samsung Galaxy Tab A9+ 4/64GB
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB space gray asztroszürke Smart Cover
- iPad Air 2. 128 GB - HIBÁTLAN
- MICROSOFT SURFACE PRO 7 12.3" i5-10th 8GB/256GB Notebookká alakitható Windows Tablet
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest