-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #510 üzenetére
És ha megkérdezhetem, te mire is használod? Minek neked, ha ennyire ellene vagy?
Azt nem értem, akkor mit is keresel itt? Fikázni? -
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #507 üzenetére
Mitől volna alkalmasabb egy netbook excelre? A cop/paste miatt is? Az egy nettáblában is megvan. Az én általam említett példában speciel leginkább csak a számok változnak, amikor is készletinfókat egyeztetnek. 3-4 számot nem nehéz megnyomni.
Több ilyen ismerősöm is van, és nem nagyon szeretik a netbookot.Mail: főnököm speciel csak olvassa telón a mailt, a megírást az irodában teszi. Egy 5"-os Dell Streak, vagy egy 7"-os Commtiva N700-al pedig nem tud méretben versenyezni a netbook (a Sony-nak van UMPC méretű netbookja, pár száz ezer forintért).
Próbálkozz meg akkor a kocsiban, vonaton, vagy csak a buszon elővenni a 106"-os tévéd, és légy büszke, hogy azt nézheted még ott is.
USB-s 3G modem: ez még gyakran számítógépek esetében is márka kérdése lehet (routernél meg főleg). USB sticket alapból nem dugnék rá, éppen ez az, ami megéri a plusz pénzt, hogy legyen beépítve WWAN.
DVB-T vevő: ki a fene akar a buszon kihúzni belőle egy 20cm-es antennát?
Melyik telefon támogatja az összes Bluetooth headset-et? Nem sok olyan van.
Milyen nettáblát használok? Most semmilyet. Ami volt, rögtön eladtam, mikor megjött a Dell Streak. Azt élvezet volt használni. A héten itt az Archos 101, rákövetkező héten pedig a Dell 7"-os nettáblája, valamint a Commtiva N700.
Te milyet használsz?
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #501 üzenetére
arra jó, hogy netezz rajta korlátokkal, illetve gps. filmezésre nem való, mert kicsi
Mert te csak erre használod, már csak erre jó?
Életszerű példák:
Excel van rajta, a területi képviselők máris egy negyed akkora súlyú, kompaktabb formával rendelkező géppel mehetnek ki az ügyfeleikhez, és könnyen egyeztethetnek készletet. Excel-ben készletinfókhoz nem szokott kellene gyorsírói papír.
Mail kliens van rajta, tökéletes az olyan vállalati vezetők számára, akik állandóan online vannak. Ilyen a főnököm is, ő 3,5"-on, iPhone-on csinálja ezt. 5-7" még mindig hordozható gond nélkül, és könnyebb rajta olvasni is.
DivX lejátszó is van rajta, és egy normál minőségű filmet is gond nélkül lejátszik az 1GHz-s processzor. Utazáskor csak magad elé teszed, és nézheted. Nem szükséges 27"-os IPS monitor senkinek sem a vonaton/buszon. Én pl valószínűleg minden reggel/délután utazás közben megnézek majd egy sorozat epizódot.
Rögtön említettem 3 különböző réteget, más-más felhasználási területtel. Ez nem kiegészítő. Egy headset, vagy töltő, az a kiegészítő. Ez inkább egy új termékkategória. Ugyan így lehurrogták az EeePC 701-est is három éve, hogy hát mire lesz ez jó 7"-al, ki veszi majd meg? Akkor még akár 100 alatt is 14"-os notebook (gyenge konfiggal). Most nagyjából nincs, 100-ért netbook-ot veszel.
-
z0d1AK
nagyúr
Legolcsóbb kapacitív megoldás az Archos 70 és 101 jelenleg. A 101 már 100-ért megvásárolható itthon, a 70-es valamivel olcsóbb lesz.
Az a 300$ az egy gyártó által kalkulált ár. Arra rá kell számolni a járulékos költségeket is. sajnos.Nagy árverseny nem lesz, lévén nem sok jó eszközt fognak behozni Magyarországra. Az Archos mellett a Commtiva lesz kapacitív kijlezővel, és viszonylag kedvezőbb árral, míg rezisztív kijelzővel már lehet majd kapni 60 alatt a Bluepanthert is.
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
philoxenia #486 üzenetére
De olyan ronda, és ehhez képest még drága is. Egy dolgot utálok csak az Archos-ban: csesznek megadni a pontos specifikációt...
-
z0d1AK
nagyúr
Érdekes egy dolog az Archos 8 Home Tablet nevű valami is. Egy nettábla és egy digitális képkeret keresztezésével valami borzadályt hoztak létra.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #470 üzenetére
Igen, jobb vétel, ha arra van szükséged. De nem szeretnék netbook-ot. Nettábla kell.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Drótszamár #463 üzenetére
Akkor az ZT nagy hátránnyal indul, bár nekem ez az a81 sem tetszik.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Drótszamár #459 üzenetére
A ZT-180 az 600mhz + 400mhz DSP chip, vagy maga proci egésze 1ghz? Mert flash szempontjából nagyon nem mindegy.
(erre a kérdésre valószínűleg nem te tudsz majd válaszolni, csak a válaszra kattintottam.
)
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #455 üzenetére
Igen, ez így van. Nincs semmilyen szabályozás rá, így nem nagyon tudsz még reklamálni sem.
-
z0d1AK
nagyúr
Ez olyan, hogy sokan mondják, hogy ha ingyen adnák, se kéne neki Suzuki. Aztán mikor az orra alá nyomnák a kulcsot, rögtön ülne is be.
Amiért nekem megéri a felár:
- kapcitív kijelző
- normális processzor
- magyarországi garanciaEmellett nagyon örülnék még a 3G-nek, GPS-nek és egyéb dolgoknak. De ezek alapján ami leginkább megfelel az igényeimnek, az a Galaxy Tab (bár az se, nem szeretem a TW-t...), de ekkora felárat már nem ér meg, mert két ipad-ot is lehet annyiért kapni (3G nélkül).
Más: dupla nick nem szeressük dolog erre. Ha nem tudsz belépni, keresd lezso6-ot vagy Parci-t.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
timeline #435 üzenetére
Az Archos nem számít rossz márkának, és egyáltalán nem sorolnám Eken-hez és társaihoz.
De már.Egyébként a jövőhéten csütörtök-péntek környékén jön az első szállítmány, és azzal az én teszt példányom is. Még nem tudom, hogy melyik tablet-et választom, kíváncsi vagyok az Archos-ra, de van még pár alternatívám.
Rá egy hétre remélhetőleg megérkezik a Dell Streak 7"-os verziója is.
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
Huhúú, hamarosan itt a Streak 7"-os testvére. (Azt, hogy itt, azt nem úgy értem, hogy kapható, hanem hogy ITT)
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #401 üzenetére
A legtöbb kínai tablet-re amúgy sincs support, szóval várható volt, hogy a régi tulajok le vannak ejtve.
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
philoxenia #391 üzenetére
Egy 3G stick viszont meglehetősen sérülékeny, és valamennyire kényelmetlen is.
-
z0d1AK
nagyúr
-
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
#16820480 #371 üzenetére
Igen, marha nagyot fizetünk azért, mert ott élünk, ahol. Látom, hogy a külföldi nagykerben mi mennyi, és hogy mennyibe kerül, mire a boltban a polcra lehet tenni (úgy, hogy mi se húzzuk le a rolót). Ez van.
Néha szívesen szárnyra kapnék, és mennék világgá. Sajnos nyelvi gondjaim lennének, meg hát nem vagyok olyan vakmerő, hogy csapot papot itt hagyva elinduljak. Ez van, fizetek többet.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
philoxenia #365 üzenetére
Egy egyszerű PDF readert kell feltenni, és voilà, kész is.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
philoxenia #361 üzenetére
Sygic Mobile navi jogtisztán vásárolható hozzá memória kártyán. Marketen van több fizetős navi is. IGO megy rajta, csak nem tudom, hogy külön, készülék nélkül megvásárolható-e.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
philoxenia #359 üzenetére
Az viszont egy jó kérdés, így valóban félreérthető a dolog.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
philoxenia #357 üzenetére
2x2400mAh-el nem lehet olyan rossz az akkuidő szerintem.
-
z0d1AK
nagyúr
"Kíváncsi lennék, mennyi idő kell, míg csökken az ára, mondjuk 50-re, azért az barátibb lenne"
Ez egy ilyen jó magyar hozzáállás, hogy legyen benne 3G, nagy felbontása legyen, kevés benzint egyen, csak nekem legyen, csúcsmodell legyen, piros legyen, és legyen jóval olcsóbb.Sajnos megvan mindennek az ára. Ha úgy érzed, hogy szükséged van rá, akkor nincs mit tenni, össze kell kaparni, kifizetni. Lemegy majd 50 ezerre, csak kérdés, hogy akkor már hol járunk majd a technikában.
Mod: Ezzel nem megsérteni akarlak, csak nekem fáj, hogy minden fórumban, minden kütyünél azt olvasom, hogy tök jó, csak drága, legyen fele ennyi.
-
z0d1AK
nagyúr
Legolcsóbb alternatíva, ami elérhető az országban(pár hét múlva), az a Bluepanther Thunder, vagy valami kínai masina.
Viszont kapacitív kijelzőre 70 ezer alatt egyelőre ne vágyj. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
philoxenia #344 üzenetére
Végül is kezdésnek jó.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
philoxenia #331 üzenetére
Első körben ki kéne találni, hogy mi is volna a helyes magyar megnevezése egy Android-os tablet-nek. Még nem jutott eszembe olyan szó, ami értelmes is, magyar is, és le is fedi az eszközt.
-
z0d1AK
nagyúr
És csak az eladó hozzáértését tükrözi az, hogy szerinte a 600mhz-s proci és az 500mhz-s kisegítő chip már azt jelenti, hogy 1,1ghz.
De ami földhöz vágott:
Szia! Market elérhető róla? - Darkaman 2010/09/24 13:16:22
Tisztelt Darkaman! Szia! Bocsi de nem tudom mit jelent az hogy "Market" Üdv. - androidbazar 2010/09/24 13:18:28 -
z0d1AK
nagyúr
Egy sima gagyi kínai tablet. Olcsónak tűnik, de nem az, a százvalahány dollárod verzió.
28000 forint ugyan a vételár, ám az aukció alján ott virít: szállítás 5000ft, az áru külföldről érkezik.
Gusztustalan módszer. Te kifizeted, ő megrendeli, elkönyveli a hasznos, és nem bukik rajta semmit sem.Ami viszont óriási: Andriod OS 1.988
-
z0d1AK
nagyúr
Witstech A81E
Processzor: 600MHZ, TI OMAP3 CORTEX A8
Memória: 256MB/256MB RAM/ROM
Kijelző: 7", rezisztív
Felbontás: 800x480
Operációs rendszer: 2.2
Tárhely: 2GB, microSD
WiFi: 802.11 b/g
3G: nincs
GPS: opcionális
Kamera: nincs
Akkumulátor: 2900mAh
Csatlakozó: USB, jack
Extrák:: Flash támogatás -
z0d1AK
nagyúr
válasz
#16820480 #304 üzenetére
Nemrég került fel egy hír a HTC tabletjéről, "megbízható forrásból", amit a HTC természetesen tagad. A specifikáció alapján nagyon kamunak tűnik.
-
z0d1AK
nagyúr
Ha AMOLED kerül a Galaxy Tab-ba, akkor jó indok volna, de nem az van benne. Ismerősöm azt mondta, hogy nagyon jól kezelhető, a Viewsonic-kal együtt, mind a kettőről hozott videót, csak még nem tudtam feltolni a Youtube-ra.
Ha olcsóbb modellt vársz, akkor nem tudom, hogy érdemes-e. A ViewPad 7 kb 136ezer forintért rendelhető elő házhoz szállítással együtt.
-
z0d1AK
nagyúr
Eken M003
Processzor: 600MHZ
Memória: 128MB RAM
Kijelző: 8", rezisztív
Felbontás: 800x600
Operációs rendszer: 1.6
Tárhely: 2GB, SD, MNC
GPS: nincs
Akkumulátor: 2400mAh
Csatlakozó: USB, jack, AC
Extrák:: - -
z0d1AK
nagyúr
Eken M002
Processzor: 533MHZ
Tárhely: 2GB, SD
Akkumulátor: 1600mAh
Csatlakozó: 30pin, jack, AC
Extrák:: -[ Módosította: Ndruu ]
-
z0d1AK
nagyúr
Eken M001
Processzor: 533MHZ
Tárhely: 2GB, SD
Akkumulátor: 1600mAh
Csatlakozó: 30pin, jack, AC
z0d1AK
nagyúr
Camangi WebStation WS171
Processzor: 624MHz, Marvell PXA300
Memória: 128MB/256MB RAM/ROM
Tárhely: microSD
Akkumulátor: 4000mAh
Csatlakozó: USB
z0d1AK
nagyúr
1&1 SmartPad
Processzor: 500MHz, ARM 1136JF-S
Memória: 256MB RAM
Tárhely: 1GB, microSD, MMC
WiFi: 802.11 b/g/n
Akkumulátor: 2800mAh
Csatlakozó: MicroUSB
z0d1AK
nagyúr
ViewSonic Viewpad 10
Processzor: 1,66GHz, Intel Atom N455
Memória: 1GB RAM (DDR3)
Kijelző: 10", kapacitív, LED
Felbontás: 1024x600
Tárhely: 16GB (SSD), microSD
WiFi: 802.11 b/n
3G: opcionális
GPS: ?
Kamera: 1,3mpx
Akkumulátor: 3200mAh
Csatlakozó: Audio Out, USB2.0, DC-In Port, Mini VGA
Extrák:: Dual boot (Windows 7 / Android 1.6), Intel GFX 200MHz VGA -
-
z0d1AK
nagyúr
Elvileg megjelent, bár sehol sem találtam meg egy forgalmazót sem, így árról sem tudok. Az biztos, hogy borsos ilyen specifikációval.
Elég gyilkos lehet a Froyo + Tegra 2 + 1GB RAM kombó! -
z0d1AK
nagyúr
Interpad 10 Home Edition
Processzor: 1000 MHz, nVidia Tegra 2
Memória: 1GB RAM
Kijelző: 10", kapacitív, transzflektív
Felbontás: 1024x600
Operációs rendszer: 2.2
Tárhely: 16GB, microSD
WiFi: 802.11 b/n
3G: ?
Kamera: ?
Akkumulátor: 3900mAh
Csatlakozó: MiniUSB, jack
Extrák:: Video kimenet, Flash támogatás, HDMI -
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
Huawei S7
Processzor: 768MHz, Qualcomm Snapdragon processor, ARM cortx A8
Memória: 256MB RAM
Operációs rendszer: 2.1
Tárhely: microSD
3G: van
Kamera: 2mpx
Akkumulátor: 2200mAh
Csatlakozó: MiniUSB, jack
z0d1AK
nagyúr
Archos 7
Processzor: 600MHz, Rockchip RK2808
Operációs rendszer: 1.5
Tárhely: 2/8GB (flash), microSD
Akkumulátor: ?
Csatlakozó: MiniUSB, usb 2.0
z0d1AK
nagyúr
Archos 5
Processzor: 800MHz, ARM CortexTM-A8, 32 bit,
Kijelző: 4,8", rezisztív
Operációs rendszer: 1.5
Tárhely: 8/32GB (flash), 160/500GB (hdd), microSD(csak flash verziónál)
GPS: van
Akkumulátor: ?
Csatlakozó: MiniUSB, usb 2.0
Extrák:: -
Teszt -
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- HDD probléma (nem adatmentés)
- BestBuy topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest