Hirdetés
- Nem csalás, nem ámítás: megérkeztek a Xiaomi notebookjai
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Visszazavarná az előző évezredbe az AMD és NVIDIA GPU-kat a Bolt Graphics
- SSD kibeszélő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
válasz
tjb007 #49397 üzenetére
Hopsz tényleg, A5-ös, ennyire legalja chipet belerakni
Ez ám tényleg csak kirakat-négymagos... Vicc, hogy a jelenlegi öregben lévő A8-as lekőrözi clock-to-clock, per-mag teljesítménye csak a másfélszeres órajel miatt erősebb
Néztem a teszteket és a topicját, hát... azért a böngészésnél és szövegbevitelnél laggolás, akadás, nem tudom, hogy csak eltúlzott egyéni vélemény, egyedi eset volt-e, de kicsit megingatott.A 70qci-hez hasonló árban van a 700qci, bár nem látok sok különbséget őszintén. Kicsivel drágábban, 26.5-ért találtam 70dci-t is, lehet, hogy az lesz belőle.
-
tikshow
addikt
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek szüksége lenne egy tabletre. Amit tudok, hogy kell neki 3G, irodai és általános felhasználásra kellene. A csavar, hogy maximum 35.000 Ft lehet. Eddig egy MyAudio Series 7 708GN 3G szemelt ki magának, de gondolom ti tudtok ettől jobb alternatívát!
Előre is köszönöm a válaszotokat!
-
.mf
veterán
Sziasztok!
Tanakodom magamban megint, mérlegelve az opciókat...
Ágyból, úton filmnézésre használom néha még a régi tabletem, mert ugyan a telefon hw-ben köröket fut körülötte, csakhát az egérmozi. Viszont a régi már a HD-vel is bajban van.- HD (1280×800) IPS
- bírja gond nélkül a HD filmeket, lehetőleg a fHD is menjen valamennyire
- proci, RAM: csak amennyi filmhez kell, játékra nem nagyon használnám
- microSD kell
- SIM, 3G, telefonos képességek, GPS: nem szükséges
- legyen rendesen összerakva, bírjon ki pár évet
- hazai garanciás preferált, de külfölditől sem zárkózok elSzóval úgy látom, hogy a választás 7", vagy pedig ~10" a következő, ahol a HD felbontás előfordul, a 8" és 9" kategóriában valamiért fehérholló.
Mi lenne a legkedvezőbb árú 7" ill 10"-es, ami HD IPS paneles, és nem esik ránézéstől szét?
Köszi! -
cagro
csendes tag
Először is üdvözlet minden olvasónak! 4 napja vásároltam egy BEEX s4-et.A kis tablet amilyen jó,annyi hiányosságokkal rendelkezik. Ebook olvasó helyett kiváló,kezeli a DJVU fályt is!A Wiffi érzékenysége kiváló,azonban az adója igen gyenge!Nagyon jó a ké- pernyő felbontása.Nagy hiányossága az aksija gyenge,egy mikro usb van rajta,külön tőltő bemenet nincs! Amennyiben az usb-n külső wiffit csatlakoztatunk /Vodafon-Huvay/maga a töltés már nem biztosított.Nincs bluetoot,sem gpr beépítve.Az igaz, hogy az ár a tudása mellett igen kedvező/25000 ft/Amennyiben speciális összekapcsolás révén a saját töltőjét párhuzamosan ráadjuk az usb-n lévő külső internet vevőegységre,a tőltést a kijelző jelzi,de a számláló a %-os mutató lefelé számol.Szeretném ezt az olcsó és igen gyors kis készülék tudását tovább fejleszteni,külső bluetooth-val,Tv-vel,Nagyobb hatású wiffi erősítővel,külső gps használatával.USB kábel,vagy bluetuson keresztül. Továbbá a legjobb appok letöltését különböző helyekről.Azért szeretném ezen készülék tulajdonosainak tapasztalatait egy helyre gyűjteni és megosztani.A 4 nap alatt vásároltam hozzá egy tokot billentyűzettel,melyet kifogástalanul kezel.bár az egér nyilát billentyűzet irány nyilaival kell kezelni.Továbbá a korábbi laptophoz használt Huvay vodafonos kapcsolattal a külső Wifi nélküli internet is lehetséges.Várom a BEEX S4 tulajdonosok,és a hozzáértők segítőkész válaszsait.
-
-
törölt tag
-
WestBam
senior tag
Nekünk 3 tab van a családban, egy nekünk meg kettő a gyerekeknek.
Nekik olcsó dsp tab van, mert kellett nekik is, egyik sima egymagos, a másik dual core de borzasztó mindkettő. Nekünk samu tab 2 7.0 aminek a procija lassabb mint a dsp dual core-é de maga a gép 1000x simábban működik, alig lehet összehasonlítani. Persze az ára is duplája volt a dualcore dsp-nek ellenben a menü nem laggol és normálisabb a kijelző benne. Egy tesztprogiban biztos megverné a dsp a samut (lehet dupla pontszámmal) de ha cserélnünk kellene hamar földhöz lenne csapkodva, szóval erre tényleg nagyon nem lehet alapozni ezt tapasztalatból írom.
Mondjuk ha ennyire nem magasak az igényeid lehet még most is jól járnál egy tab2-vel ha találsz valami utolsó szériásat hibátlanul garival lehet az jobban megér 25e-t mint egy ilyen vacok újonnan -
válasz
#33253120 #49383 üzenetére
Na de ez engem nem fenyeget. A facebook-ot a mai napig nem értem mire jó, messengert sem használok, skype-ot jó ha fél évente elindítom. Játszani max kis tilitoli logikai játékokkal szórakozom, ami még egy ZX81-en is röhögve elfutna. Mivel 3-4 program futna napi szinten (nem baj ha nem egyszerre!), nagy baj nem lehet. Vagy mégis? Akkor viszont kiknek gyártják ezeket?! Hogyan skálázódnak?
-
törölt tag
Értem én... De hajítasz rá pár appot, és ennyi. Alaphelyzetben lesz lassú, döcögős. Az a jó ezekben a tesztekben, hogy frissen kicsomagolt vasakon futnak. De ha már a háttérben figyel egy facebook messenger, skype, pár online alapú játék daemonja, akkor az 512 ram ami abban a vasban van, már igen szűkös...
És akkor jön, hogy s**r a droid... -
válasz
WestBam #49379 üzenetére
Na de az új no name cuccokban pont, hogy van kraft. PL. Ezen a videón is látszik, hogy a 27k-s gép ereje tejében vanik. Legalábbis elég "nagy neveket" előz be a lista alapján.
T_chris
Döbbenet... Philips tablet?! Egyből beindult a márkafétis, mivel Philips TV-m van
Köszi a tippeket! -
törölt tag
Passz. Én csak olyan neves gyártó vackait venném, amiről nem gondolnád, hogy tabletet is gyárt. Philipps, HP, ilyesmi...
29900 újonnan,
Nekem meg ilyen volt amíg el nem törtem, Tescoban volt akcióban 30990 tavaly tél elején. Ennyi pénzért háztól-házig garanciás...Viszont ezek a régiek, már nem fognak új android verziót kapni...
-
WestBam
senior tag
"Nem is értem miért nincs WP-s tablet?!"
Van és jók is, de a legnagyobb bajuk amit fentebb is írtak: sokkal drágábbak.
Ennek is megvan a miértje, mivel elég erős kiszerelésben kaphatóak elég nagy tárhellyel. Ellenben nem wp hanem windows rt vagy w8-w8.1 fut rajtuk (ez utóbbiak teljes értékű oprendszerek mint a gépeden).
Ha sok pénzem lenne én sem a következő droidos tabletet nézném, válogatnák ezek közül...Bocsi most látom írtál tudsz róla
Amit írtál abban az árban tényleg elavultakat kapni, én is egy ilyen használt árban futó samu tabnak keresem az izmosabb utódját, egyszerűen kevés a kraft. -
-
törölt tag
Van win tablet, de nem ennyiért.
A droiddal nincs baj. A gagyi gyártókkal van.
Saját tapasztalat, hogy két normális mag jobb mint 4 gagyi. 0.8-1giga gyors ram jobb mint 1.5 giga lassú.
De mindez semmit nem ér, ha a gyári rendszer nincs optimalizálva. Akkor mindegy milyen hw van alatta, nem lesz jó.
Ennyiért egy használt jobb tabletet jobban megérné megvenni, mint egy új gagyit. Azzal csak azt éred el, hogy hamarabb megutálod a droidot, mint ahogy megismered.
Overmax ügyben meg olvasgass. Szerintem van róla teszt, meg topic valamerre. Szerintem annyira nem dicsérik. -
Kaphatnék pár tippet?
- hány hüvelykes legyen a kijelző? szerintem a 7" elég
- új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni? újat szeretnék
- itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció? Itthonról, sőt helyben. Náunk csak Bestbyte, és Euronix van, ill. az iSpar-ban láttam 1-2 Overmax-ot. Szóval ha lehet valamelyikben lehessen kapni.
- mire szeretnéd majd leginkább használni? Internet, e-könyvek, magazinok
- mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum? 20-25kMég dilemmám pl. hogy kell-e bele (dual)GSM modul. Ezekkel még lehet a szokásos módon telefonálni?
Tudom, tudom, gyüjtsek még, és vegyem meg a ... De ha nincs több, akkor nincs több. Inkább a tartalomra költöm e-könyv, újságelőfizetés pl. digitalstand.hu. Ha meg bejön, és nyerek a lottón úgyis veszek 1-2 számmal jobbat, szebbet. Szóval Ismerkedésre, tapasztalatgyüjtésre kellene egy kezdőnek.
Android nem bejövős (talán mert minden készülékspecifikus fórum azzal van tele, hogyan rootoljad, meg hogy éppen mi az előnye/hátránya az n+1. ROM verziónak. Engem ez abszolute hidegen hagy. Nem akarok turkálni benne. Alapból legyen stabil, és gyors. Nem is értem miért nincs WP-s tablet?!
-
dopeman1
csendes tag
Sziasztok,hálám üldözné ha valaki tudna segíteni.
Adott egy "Skyview" táblagép. Amit tudok róla:
ATM7029 ARM Cortex A9 4 x 1,2 GHz 1GB RAM
16GB belső memória
1024x600 felbontásu
kétkamerás
két micro USB az egyik "HOST"
sztereo hangszórók
a ki-be kapcsolón kívül a tetején a hangerő gombok mellett van egy visszagomb.
Milyen ROM-ot tudnék felbűvölni rá?
Pad Firmware -val már próbálkoztam felrakni de egyik sem volt jó. -
sagit
veterán
Sziasztok
Keresem a Magyarországon kapható legolcsóbb skype képes tabletet. (előlapi kamera, mikrofon kell ugye
)
Nem baj ha akad, nem baj ha lassú csak skype menjen. Nagymamának lesz, csak erre lesz használva. Ötletek?
-
Zeki
nagyúr
Az Aldiban a a saját márkás 10"-os Medion tablet 60 ezer... ez meg 69, és nagyon lealázza azt.
Nem is értem az Aldi, de az Auchan saját márkás tablet árképzését sem. -
törölt tag
válasz
SkyLine3000 #49363 üzenetére
Van valami amin el lehet indulni? Reset lyuk, bill kombó, esetleg van pár nem samsung (elég ritka) tablet amit samsung módon rá lehet bírni a download módra... [link]
Szerk.: Rockchip.... Akkor arra nem jó a videó... Passz... -
SkyLine3000
addikt
Még annyit hozzá, h ha töltőn van, folyamatosan újraindul egy idő után. Bootképernyő, robot+3szög és reboot.
-
SkyLine3000
addikt
Sziasztok!
Adott egy lengyel gyártmányú Tracer Ovo 2.0 tab. Rockchip RK3066 1,6ghz+Mali400Mp4+1Gb ram+8Gb háttér+1024*600 kijelző.
Tegnap utazás közben a gyerek játszott vele (mondjuk igazából ő használja), miközben szépen lassan lemerült. Ki is írta, h ki fog kapcsolni. De nem kapcsolt ki, hanem nem reagált semmire. Ki tudtam kapcsolni, aztán itt kezdődtek a gondok. Bekapcsolás után a fekvő robot fogadott a piros 3szöggel. Oszt annyi.
Hiába lépek be a recoverybe és csinálok factory resetet, vagy akármit, semmi nem történik. Jön a robot a 3szöggel restart után. Az a baj, h van hozzá romom, meg program is, amivel fel tudnám tenni, de egyszerűen nem látja a tabot.
Megpróbáltam asszony gépén is. Csatlakoztattam, fel is ismerte a gép, h usb eszköz. Telepítettem a drivert, de ott sem látja a proggi. Szóval nem tudom, mi lehet vele?Ha van vkinek vmi használható ötlete, szívesen fogadom!
Mivel a tab ingyenbe volt (grátiszba kaptam. ez is megérne egy történetet...), nem vág földhöz a dolog, ha nem jön rendbe, csak jó lenne, ha nem kéne újat venni, mert amúgy jó kis tab, tök gyors.
(Remélem, jó topikba írtam)
-
tjb007
nagyúr
válasz
WestBam #49355 üzenetére
Qualcomm Snapdragon 600/800/801/805/808/810, Samsung Exynos 5 Hexa (5260) és Octa (5420, 5422), NVIDIA Tegra K1, Rockhip RK3288, Allwinner A80, MediaTek MT6595 stb. stb.
(#49356) St3ven
Annyira ajánlott, hogy nyugodt szívvel meg lehet vásárolni.
A MediaTek chipset meg akkor lesz gond, ha a legújabb, legdurvább játékokat szeretnéd futtatni rajta.
A MeMO Pad 8 -ba már valóban nem MediaTek SoC került, hanem a Rockchip RK3188-asa, de az többe is kerül.(#49358) bijesz
Esetleg még a 2013-as Nexus 7, de ebben az árkategóriában ezeken kívül nincs más, ami jobb lenne.
-
St3ven
addikt
Asus MeMoPad HD 7 ME173X mennyire ajánlott kategória? A mobilarénás teszt szerint az, de ez a MediaTek chipset nem gond? Mintha a 8-as nagytesónál már nem is ezt rakták volna bele.
-
-
WestBam
senior tag
Sziasztok guruk!
Az lenne a furmányos kérdésem, hogy nézegetve a piacot az erős közép kategóriában leginkább a RK3188 procit lehet megtalálni az olcsóbb gépek frontján. Kétmagosak közül van-e ami ennél jobban teljesíthet, vagy ennek már csak 4 magos prociban van ellenfele? És ha igen akkor kb. milyen procik lennének a következő lépések? Gondolom nem csak a tegra 4 létezik, van még valami köztük?
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Hálózati / IP kamera
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Nem csalás, nem ámítás: megérkeztek a Xiaomi notebookjai
- Elektromos autók - motorok
- Nők, nőügyek (18+)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- iPhone topik
- További aktív témák...
- iPad 7th. 128GB Wifi Használt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4206
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest