Hirdetés
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen processzort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Egérpad topik
- Abit is7-e-re passzív nb hűtőt de milyet?
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mike88
senior tag
No jobb helyet nem találtam, ahol kibeszélhetem ezt magamból, persze lehet hogy van jobb hely csak én nem találtam. =) Szóval kérés nélkül, két kínai csodáról leírnám a tapasztalataimat. Az első a Pipo S3:
Mit szoktak erre a jelenségre mondani? Az illesztések jóknak tűnnek, ugyanakkor recseg ropog? Na, kb. igen, ez a helyzet, ugyanakkor ezzel nem szembesül az ember az első kézbevételnél, viszont amikor egy kicsit jobban szorongatod, már rá is jössz, hogy a spórolás ismételten az anyaghasználatban keresendő. Tehát összességében nem vészes, abszolúte együtt lehet élni vele. Előlapi kamera középre került, ami mostanság annyira nem is általános a kínai tableteknél, felbontás a szokásos 0.3Mpixel, ami videótelefonáláshoz elégséges. A Hátlapra is került egy kamera, ami viszont 1.9Mpixeles, igy ha megvan a kellő perverziónk ahhoz, hogy tablettel fényképezzünk, megtehetjük. Alul s felül nem találhatunk sem kezelőgombot, sem aljzatot, amibe bármit is beledughatnánk. Szintén a hátlapon találjuk a hangszórót, ami hangzásban az átlagnál sokkal jobb, nagyon magas hangerőn néha betorzít, de az már egyébként is zavaróan hangos, nem hinném, hogy ember addig tekerné a volumét. Bal oldalt, felül a ki-be kapcsoló gomb, alatta a hangerőszabályzó gombok, ezalatt szabványos 3.5 Jack aljzat. Az agybadugós füles, amit kapunk hozzá borzasztó minőséget produkál, veszélyes hulladék között lazán megtalálja a helyét, viszont önmagában a tablet egy normális fülessel, az átlag embernek jó minőséget szolgáltat. A Jack aljzat alatt találunk egy MiniHDMI csatlakozót, igy TV/monitorra is köthetjük elméletileg akár FullHD felbontással, gyakorlatilag a rendszer max. 720p felbontást enged, ami érthetetlen számomra, de minden kínai tabletnél igy van. S végül, legalul kapott helyet, a micro USB, amihez kapunk is egy OTG kábelt. USB-HUB-ot kezel, mondanom sem kell, hogy rácsatlakoztatott billentyűzetet (ezt is a Pipo S3-mal írom, egy sz*r teszkós wireless billentyűzet segítségével), egeret, légegeret miegymást is megfelelően felismer. Külső winchestert legyen az tápos vagy sem, nem árt aktív hubbal használni vagy aminek több értelme van, nas-on keresztül.
Jobb oldalon csak két dolog kapott helyet, az egyik a mikrofon, a másik pedig a töltő csatlakozó. Igen igen! Külön csatlakozó van, ami annyira bosszantó egyes embereknek, hogy ezen nyűglődnek, mióta világ a világ. Nos, a kábel másik végén pedig egy USB csatlakozó van, így bármelyik USB hálózati töltővel tölthető, de türelem kell hozzá, ha egy 3000mAh-s aksit felakarunk tölteni egy 350-800mAh-s töltővel, szóval javasolt a saját (valóban!) 2000mAh-s töltőjét használni. Továbbá így töltés közben is használhatunk bármilyen rádugott usb eszközt. Szóval kérdezném miért is hátrány ez egyeseknek? Mert plusz 1 kábel a háztartásban vagy az utazótáskában? Az akku egyébként a szokásos 3 óra folyamatos használatot hozza.
Hardver ügyileg Rockchip RK3066. Ami egy Cortex A9 két magos processzort takar, mindez 1.6GHz-en, egy Mali400 négy magos GPU, 1GB RAM, s 8GB ROM. Androidból a 4.1.1. Gyárilag totálisan megdöbbentő, de kapunk jó pár widgetet pluszban, alkalmazások terén pedig egy animált lapozással megáldott E-book olvasót, megteszi. Továbbá egy dokumentumok olvasására szánt app-ot, ez utóbbit nem próbáltam. Chrome talán már alap az újabb kínai tableteken, így ezen is előre telepítve van, ugyanakkor a frissítés ráfért, s ezen kívül gyak. az összes google alkalmazásra. Antutu teszt 11700-as értéket hozott, ami átlagosnak mondható ennél a hardvernél s ilyen felbontás mellett. Magát a hardvert, teljesítmény tekintetében nem fejteném ki, mindenki nézzen utána, ez az a hardver, ami a legtöbb Android miniPC-ben van. Dióhéjban annyit, hogy játék és média tartalmak terén nem lesz panasz a gördülékenységre.
A 7 collos képernyő felbontása az átlagtól némileg nagyobb, 1024×600 s IPS technológiával készült, így a betekintési szög igen magas (valóban 178 fok!). A színeket én egy hangyányit kevésnek érzem, de nem zavaróan, néhány óra használat után gyakorlatilag már nem is tűnik fel.
Wifi vétel erős, de ezzel általában nincs is gond, ha kínai tabletet választunk.
Bluetooth, 3G nincs, külső modemet viszont kezel, nem volt alkalmam kipróbálni, de gondolom a szokásos azok a bizonyos modemekkel működik együtt.A másik alany a Nextway F7, amit igen kedvező áron dobálnak, s mivel youtube-on egyetlen videó található róla, nagyon furdalt a kíváncsiság, hogy miként is lehet kihozni ezt 99USD-ból úgy, hogy azon a gyár is és a forgalmazó is keressen. Hardverben ugyanaz, mint a Pipo S3, előlapi s hátlapi kamera paraméterei is megegyeznek, aljzatok is hasonlóan alakulnak, microUSB OTG helyett miniUSB OTG-t kapunk, ugyanúgy külön aljzat a töltésre. Mivel a tablet igen vékony, mindösszesen 9mm, s a jobb ill. a bal oldala (csónak szerűen) elvékonyodik, ezért felülre került az összes csatlakozó, valami oknál fogva a jack-et ide nem tudták beszorítani (nagy hiba!), oldalra pedig csak 2.5mm-es fért el, így az elterjedtebb 3.5 jack az ugrott, kapunk hozzá cserébe a szokásokhoz hűen egy borzalmas fülest. A töltő nem a megszokott formájú töltő, sokkal kisebb, fehér színű, a töltőkábel is szintén fehér, ami a fekete tablet mellett elég hülyén néz ki, (persze kapható fehérben is, de ezzel az erővel a töltőből is készülhetett volna a fekete tablethez fekete). Kijelző elméletben szintén IPS. Gyakorlatban meg én nem tudom mi ez, nincs benne nagy tapasztalatom, mindenesetre a betekintési szöget én kb. 140 foknak mondanám, tehát kevesebb, mint a Pipo S3-nál, de így is határozottan jobb a TN-nél. A színek viszont sokkal telítettebbek. (mielőtt azt hinnétek, hogy én azokat a színeket várom el, amit egy LED-LCD ad, elmondanám, hogy plazma párti vagyok, tehát a természeteshez hű színek pártján állok). A hátlap érzésre fém, de mégsem merem kijelenteni (leírása alapján műanyag, de ezek a leírások sokszor állítanak valótlant). Mindenesetre a hátlapot a Kindle 4 hátlapjához bírnám hasonlítani, fogalmazzunk úgy, hogy egy nagyon vékony anyag borítja. Kezelőgombok a megszokottól eltérően alakulnak. Felül találunk egy bekapcsoló gombot, egy home egy menü és egy esc gombot. Hangerőszabályzó gomb nincs, így abból csak a virtuális áll rendelkezésünkre. Ez talán egy kicsit szerencsésebb választás abból a szempontból, hogy így hiányérzet nélkül használhatunk különböző hide bar appokat, (persze miután belőttük magunknak a hangerőt). Alul van egy reset gomb, amit pl. tűvel tudunk benyomni, s mellette van a microSD kártyaolvasó. Hangszóróból kettő is van a hátlapon, hangzásra egy cseppet lehetne hangosabb is, mélyet egyáltalán ne keressünk, szóval a Pipo S3 hangban lazán veri. Maga a tablet szolid 9mm-es vastagsága mellett, a keret vastagsága is kisebb az átlagnál, ami szintén kb. 9mm. Akku szintén 3000mAh-s. Antutu érték szintén 11700. Az illesztések tűrhetőek, de néhol sorjás, nincs recsegés.
A három dolog, amitől több, ebben az árkategóriában:
A ROM névleges mérete 16GB, ami igazából 13,5GB. Van bluetooth. S az “IPS” kijelző.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen processzort vegyek?
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- 143 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13500H, RTX 4060
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E6320 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I DVD I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLANiPhone XR 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3267, 96% Akkumulátor
- Bomba ár! Asus N551JQ - i7-4710HQ I 8GB I 256GB SSD I GT845M I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest