Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• -Solt-

veterán

válasz mcwolf79 #4661 üzenetére

Az idézetben használt jelző szerintem körvonalazza a szerző viszonyát az AMD-hez. Az száraz tény, hogy az Intel processzorai jobbak, de ettől még szutyoknak nevezni az AMD processzorait erős túlzás, és mint ilyen érdemben ezzel nem igazán kívánok foglalkozni. Véleményem szerintem kifejezetten dicséretes, hogy az AMD igyekszik olyan szoftveres környezetet teremteni a hardvereinek, amiben minél jobban szerepelnek... nem értem ezzel mi a gond.

A Mantle pontosan azt hozta amit ígértek, vagyis a CPU limites szituációkon segített. Ezen kívül elindított egy olyan lavinát, aminek köszönhetően olyan folyamatok indultak be, amiből a teljes PC-s játékos társadalom profitál, mindezt úgy, hogy helyzetbe hozza az AMD-t, aki ezeken felül még a játékfejlesztőket is maga mellé állította. Mindezt minimális ráfordítással, (emlékeim szerint Abu írta régebben, hogy a Mantle nem nagy befektetés) aminek a "vége" egy olyan cross platform API (Vulcan) lett, ami az MS-ne is "feladta a leckét", nem véletlenül tolják ennyire a W10-t.

Na most, ha ezek után nekem valaki azzal jön, hogy a Mantle-ből semmi nem lett, az vagy az eleje óta félre ért mindent, vagy nem akarja látni ennek az egésznek a lényegét! Irreális elvárásokból eredő frusztrációkért szerintem nem lehet az AMD-t hibáztatni még akkor sem, ha valakinek a Mantle sikeressége abban mérhető, hogy hány játék jelent meg a támogatásával röpke 1,5 év alatt.

Az MS biztos, hogy a háttérben fejlesztgette a DX12-t, szerintem senki nem gondolja úgy, hogy a Mantle-t meglátták és gyorsan összedobtak valamit. Itt a nagy kérdés az, hogy ha nincs a Mantle, akkor az MS mikor állt volna elő a DX12-vel, illetve milyen formában, milyen mélységben, milyen tudásszinttel. Az AMD a történések elébe ment úgy, hogy legkisebbként gyakorlatilag ő diktálta a tempót, és szinte minden úgy alakult, ahogy nekik (is) jó! Mindezt szerintem jól példázza az is, hogy az MS ennyire erőlteti a W10-t, és már "ingyen" átállást is biztosít... nem hiszem, hogy van köztünk olyan, akiben valaha is felmerült volna az, hogy az MS egy winfost "ingyen" adjon...

Érdekes az is egyébként, hogy a válaszodban diplomatikusan elsiklasz a GTX970 ellentmondáson... a Mantle vélt sikertelensége haraggal tölt el, a konkrét átbaszást meg vásárlással jutalmazod! Nekem ez az a júzer magatartás, ami nem megy a fejembe, és ezt most ne vedd sértésnek, nem annak szánom egyáltalán!

(#4664) daveoff: Nem nézek ezen kívül egyetlen NV-vel kapcsolatos topikot sem, mert a mazochizmus meglehetősen távol áll tőlem. A játék topikjaira néztem rá... A javítás meg nyilván azért jött, mert nem volt semmi gond.

Új hozzászólás Aktív témák