Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• GeryFlash

veterán

válasz b. #40559 üzenetére

Hát ha valóban 3070 lenne (ami abból a szempontból elképzelhető, hogy laptopokba x80-as számú kártya nem gyakran szokott jönni) akkor az állati komoly.Ezek alapján a 3060 valahol félúton lenen a 2080 és 2080TI között. Ez kb 60%+ előrelépés lenne, igazából tényleg nem lenne elképzelhetetlen, egy normális cég csak 7nm-re való ugrással tud hozni egy 25-30%-ot, és akkor még ott van az architektúrában lévő tartalék. Arról nem beszélve, hogy még mindig nem tudjuk biztosra min jön az Ampere, ha Samsungon akkor bizony ott van szabad kapacitás EUV nodera is. És talán még az árak sincsenek elszállva, lévén a Samu elég nagyokat szenved hogy bérbe tudja adni a gyártástechnológiáját, mindenki a TSMC-re viszi. Kérdés hogy a Samu EUV 7nm-je milyen.

Yutani: Szerintem nincs hova. Ampere leghamarabb nyárra jön ki, addigra már sokan keményen next-gen konzol generáció lázban égnek. Azt tudom elképzelni hogy esetleg az induló ár magas lesz, de kijönnek a konzolok és körberöhögik a 2xxx széria árait. Ergo a 2xxx szériát iszonyat módon le kell árazni hogy készlet kisöprés meglegyen, viszont ez fogja magával húzni a 3xxx árait is. Bízok benne hogy akkora lesz a konzol boom hogy az Nvidiának ahhoz kelljen árazni. Árszint emelkedést szerintem nem engedhet(ne) meg magának, hiába 50-60%-os ugrás. Aztán persze bármi lehetséges, hogy a jól fejhető PC gamerek most is kifizetik az évről évre magasabb felárat :)

Új hozzászólás Aktív témák