Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz norb55 #1432 üzenetére

Igen, a ref 780 TI hűtése nekem hangos lenne. :K Ahogy az összes házból kifújós hűtés.
    De megnézheted, pl. TPU ref 780ti: 39dbA [link] míg mondjuk egy MSI gaming ugyanarról az oldalról csak 30dbA [link], miközben 4 fokkal hűvösebb is.
    De még az EVGA Classified is csak 36dbA, tehát még fele hangerő a refihez képest, ami még mindig lényegesen halkabb a masszív tuning ellenére is, miközben 8 fokkal hűvösebb. [link]

A 7970 refhűtésével nem tudom, mi a bajod, nálam minimális alulfeszeléssel gyári órajelen, viszont felhúzott power limittel teljesen vállalható zajszint mellett üzemel, 1500-2000rpm között, miközben 80 fok fölé nem melegszik, a VRM pedig 75 fölé. Persze, nyilvánvalóan így se versenyképes mondjuk egy 30dbA-es gyártói karival, de nem is állítottam ilyet. Ugyanúgy, ahogy a refi 780TI sem.
    Megnézheted, 2000rpm-en, amit azért ritkán ér el, még mindig csak ugyanolyan hangos, mint a GTX780ti. [link] (290x quiet bios-al elért zaját nézd, az 2000rpm-re limitál, és ugye a hűtés tökugyanaz, bár a 7970-en szabadabb útja van hátrafelé kifelé a levegőnek, nincs útban a DVI csati, szóval ennél csak halkabb lehet. )

Új hozzászólás Aktív témák