Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
daveoff
veterán
válasz
proci985 #15472 üzenetére
VR nem magas felbontás, és a multiGPU támogatás mindkét oldalon rossz, sőt AMD-nél még talán rosszabb is. Igazából itt most nem is erről volt szó, én azt mondtam, hogy ha már Nano CF szóba jött költséghatékonyság szempontjából, akkor a 970 SLI-t is számításba vehetjük. Persze a Nano CF biztosan jobb, de drágább is jóval.
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #15397 üzenetére
Ja, PC-n igen.
Viszont a maradék 95% is AMD-n játszik.
AMD-nek ez teljesen jó, hogy csúnyan mondva, ennyire elkonzolosodik a piac, talán még rá is játszanak erre ezzel a low level api hisztériával, hiszen mégiscsak az Ő harverük van benne. Az más kérdés, hogy a beígért 1080p@60fps@atom grafika még mindig nem jött össze, és ezekkel a gépekkel valószínűleg nem is fog soha.
-
daveoff
veterán
Most már tényleg elkél egy kis popcorn....
Kis érdekesség, ma olvastam, hogy Division-ből ~3,5 millió példány kelt el első héten, Ubisoft durván megdöntötte vele saját rekordját, nagyon kapós játék lett, és ennek mindössze 5%-a PC-s eladás. Mindenki vonja le a következtetést.
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #15368 üzenetére
Ebben egyet értek, hogy az ms terjeszteni akarja a w10-et, viszont a dx12 előny mutatása már nem számít nekik, elég ha dx12 plecsnis játékok jönnek, nem számít a teljesítmény, elég egy sima marketing szlogennek a dx12...
-
daveoff
veterán
válasz
füles_ #15343 üzenetére
Most megint az az időszak jön itt ph-n, hogy az amd isten kártyakkal dobbant a nyáron, az nv meg sehol nem lesz.....pont mint tavaly.
Meglátjuk, kívancsi vagyok idén mi sül ki ebből a nagy váltásból...
Véleményedet ne tarts magadban, azért van a fórum, hogy beszélgessünk...
-
daveoff
veterán
válasz
TTomax #15159 üzenetére
Én már hagyom a francba a benchmarkot, mondom játszok inkább a játékkal, de folyamatosan kifagy, úgyhogy jatszani se tudok vele. Ritka egy szemét játék lett ez. Már rég nem láttam a gaming evolved logot egy játék elején, de ezek után remélem még ritkábban fogok.
Amit eddig láttunk a dx12-ből, az kicsit sem mutat derűs jövőképet, remélem nem az lesz, amitől tartok. Kb mantle szindróma, nem ér semmit, de legalább bugos is. Ennek az egésznek az a lényege, hogy a pc gaminget leamortizálják a segghülye konzolok szintjére....
-
daveoff
veterán
válasz
mlinus #15152 üzenetére
Nálam se megy a Hitman benchmark, egy hulladék ez a játék. A grafika az egy okádék, el se hiszem hogy ezt a játékot eladták nekem AAA címként, meg még bugos is mint állat....
Gondolom ezt is kiadták félkész állapotban, meg még beleerőltették a dx12-őt is, hogy legyen már benne megjelenéskor, mert azzal aztán úgy eladjuk a sok hülyének.
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #15129 üzenetére
Egyébként a Division-t érdemes megnézni, eszméletlen milyen részletes a játék, olyan dolgok vannak benne, hogy csak ámulok. Erre a játékra már azt mondom, hogy előrelépés az elmúlt évek játékaihoz képest. És DX11 alatt is egész jól fut mindenen, ahhoz képest milyen hatalmas nyílt terek vannak, milyen részletes grafikával, és milyen effektekkel.
(#15130) rupsz: Jah látom, nézd már meg Szaby eredményeit....
-
-
daveoff
veterán
-
daveoff
veterán
válasz
rocket #14990 üzenetére
A 0 day support most az NV-nek se sikerült a Division-nel, gondolom hallottátok. Nekem igazából nem volt gond az őj driverrel, de a biztonság kedvéért leszedtem, és visszament az előző WHQL.
om Clancy's The Division - komoly problémákat okozhat az új Nvidia driver
Vissza is vonták a drivert, itt is valami venti vezérlési gondok voltak, aztán túlmelegedtek a kártyák. Szóval NV is tud hibázni.... -
daveoff
veterán
válasz
FollowTheORI #14979 üzenetére
Jah, nem keveset....
20h már belement...tegnap jelent meg.....
-
daveoff
veterán
válasz
velizare #14972 üzenetére
13óra gameplay alatt egyszer láttan, hogy beesett 60 alá, meg éreztem is, hogy valami nem ok. Az esetek 90%-ban úgy fut, mint a benchben. Látszik, hogy a proci miatt esik be, nem a vga miatt, majd patchelik. Azért a látványhoz képest, meg hogy mekkora nyílt terek vannak, szerintem szépen megy a game.
-
daveoff
veterán
980Ti 1080p ultra preset(semmit nem állítottam, így állította be automatice), a benchmark tökéletesen tükrözi a valós játékbeli teljesítményt. de vannak olyan jelenetek, ahol beesik 50fps köré is, nem jellemző, de előfordul, robbanásoknál, füstnél/gőznél...
ez alapján legreálisabbnak a guru teszt tűnik, ha ott is ultra presettel mértek.. -
daveoff
veterán
Jött AotS driver NV-hez, biztos helyrerakták az A-sync-et...
Mindjárt megnézem...
-
daveoff
veterán
Most nézem, MS store-ban GoW-ra ajánlott gépigényhez 290X/970-et ír, a max élményhez meg 390X/980Ti-t......
Fury-t(a dx12-es csodakártyát) még ők sem ajánlják ehhez a játékhoz...
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #14779 üzenetére
290X-et nem is feltétlenül a konkurenciához mérten értettem, hanem amit én tapasztaltam vele. BF4 multiban dx11-ben gáz volt amit művelt, átlagosan talán még a 70%-os GPU kihasználtságot sem érte el egy tuningolt i7-el, az fps droppokról nem is beszélek. Én ott kezdtem el aggódni, hogy basszus, ez mi? Beraktam a 980-at, és a kihasználtság kiakadt 99%-on, stabil fps, és tök mindegy volt hogy a CPU húzva volt-e, vagy nem. Ilyen tesztet Te nem találsz a neten, és nem csupán pár fps-ről volt szó. Legutóbb, amikor néztük BF4 multiban, döbbenetes különbség van a 980Ti, és a Fury X között!
Ja, és közben NV jobban fogyaszt, out of box 1,4GHz-es kártyákat dobálnak ki, AMD meg leragadt 1GHz-en, és onnan is inkább lefelé boostol. Pedig Abu erről is miket áradozott, hogy mekkora találmány ez a powertune.
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #14776 üzenetére
Azért, mert a Fury-nál tetőzött a dx11-es driver overhead, vagy minek hívjátok. 7970-nél még happy volt minden, egy normális CPU-vel simán kihajtottuk a kartyát, és tartotta is a lépés a konkurenciával, talán még jobb is volt. Aztán jött a 290X, ami még elment, de már látszott, hogy valami nem ok, mert sokkal több van abban a kártyában, mint amit mi megkaptunk belőle, ha érted mire gondolok. Közben a konkurencia kezdett ellépni, mert ott még csak jele sem volt hasonló problémanak. Na Fury-nál kiburult a bili, dx11-ben képtelenség kihasználni a kártyában rejlő lehetőségeket, közben nv-nél még mindig nincs semmi jele ennek, az olló durván kinyílott. Hogy ez miért alakult így, tényleg a dx11 az oka, vagy driveres gond, vagy a gcn felépítése miatt, ezt én laikusként nem tudom megítélni. Okokat lehet keresgélni, de azzal sokra mi nem megyünk. Jönnek az új api-k, talán helyre áll a rend, de az látszik, hogy a nagy felhajtás ezért van. Aztán midenki döntse el melyik irány volt a jobb.
Habugi: Már ne is haragudj de az eszmefuttatásod nem kicsit hangzik bután az informatika világában.
Én nemrég töltöttem be a 33-at...
-
daveoff
veterán
válasz
füles_ #14635 üzenetére
Na, hát ha Roy bácsi azt mondta, hogy az a kártya gyorsabb lesz, mint a 970, az attól még nem biztos, hogy úgy lesz. Max az AMD által beállított tesztekben. De legyen úgy, kíváncsi vagyok. Azért illene már egy ütős kártyát kihozni abban az árszegmensben.....is!
Más:
Tomb Raider játékfájlokban ez van írva:
DirectX 12 Enabling:
DirectX 12 allows the game to use new hardware features, which were introduced by the DirectX 12 Graphics API.
This will improve performance, especially for users with a lower-end CPU.Akkor mindössze ennyit tud a DX12?(jó ez is nagy dolog) Pont mint a Mantle....
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #14563 üzenetére
igen látszik, meg az is, hogy nv-n negatív hatással van a teljesítményre, talán ezt mondták is korábban itt a szakik, hogy így lesz. az viszont érdekesebb, hogy nv async nélkül is ugyanott van, mint amd async-el, vagy talán még gyorsabb is tud lenni némi optimalizációval.
-
daveoff
veterán
válasz
#35434496 #14559 üzenetére
nincs fent oc progi, így is 1430-ra boostol, szvsz az a 70mhz már nem oszt, nem szoroz....
de egy crazy-t nyomhathatok, ha cain annyira szeretné!
ebben az egészben nem az a lényeg, hogy melyik gyorsabb 2 fps-el, mert annak semmi jelentősége. hanem hanem hogy mit várhatunk a dx12-től, meg ettől az async compute izétől, szerintem az eredmények tükrözik. amd-t talán kihúzza a gödörből, másra nem igazán jó....
-
daveoff
veterán
válasz
velizare #14557 üzenetére
Extreme
Malibutomi: ja utána visszaolvastam, ez reálinak tűnik. alapon van a kártyám. igazából ez az async dolog érdekes, mert nv-t lassítja, nem kicsit, kikapcsolva hozza az elvárt teljesítményt. arról nem beszélve, hogy még dx11-ben is csak egy hajszállal lassabb a Ti....
-
daveoff
veterán
válasz
#85552128 #14548 üzenetére
Ne megcsináltam a méréseket, érdekes eredmény született....
DX12 ASYNC ON 62.7 FPS
DX12 ASYNC OFF 68.3 FPS
DX11 65.7 FPSNa mit szólsz?
Egyébként a grafika förtelmes, ez a havas pálya még randább, mint ami az előző scene-ben volt. Komolyan mondom, ha ezt a játékot ezzel a hülye dumával el tudják adni, hogy sok egység van benne, meg dx12, meg async, akkor lehidalok. Mondjuk én is megvettem...
Ja és mindenki nyugodtan hasonlítsa össze az eredményeket, a napokban linkelt review-okban látottakkal, azért a custom 980Ti-nek köze nincs azokhoz az eredményekhez...ha még az async-et is kikapcsoljuk, akkor meg aztán...
-
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #14368 üzenetére
Ja a szemeteszsák az gáz nagyon, de sok olyan részlet van, amivel még nem nagyon találkoztunk játékokban...
-
daveoff
veterán
válasz
FollowTheORI #14365 üzenetére
Hát jah, FHD ultrához kell a 980Ti Division-ben, még azzal is beesik néha 60 alá, de szép folyamatos a game. Azért ez a játék gyönyörű lett, hihetetlen milyen részletesen ki van dolgozva. Ezt érdemes megnézni:[link]
-
daveoff
veterán
válasz
FollowTheORI #14362 üzenetére
Inkább nyomd a Division-t, jobban jársz hidd el...
-
daveoff
veterán
válasz
füles_ #14307 üzenetére
a gyerek csak találgat, összeollózta a sok infót(pletykát) a netről, amit eddig is tudtunk, aztán hozzátette a saját gondolatait. az akcentusa viszont nem kicsit idegesítő...
jah végül is, aki nem követi a dolgokat, annak jó kis összefoglaló, de azért kb pletyka az egész, szinte semmi hivatalos infó nincs benne...
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #14295 üzenetére
ha teljesítményben nem is tudtak, de technológiában mindenképpen mutattak újat, a HBM-mel...
szóval a kövi generációról van szó, arról még nem igazán tudni sokat egyik oldaltól sem.
-
daveoff
veterán
válasz
#45185024 #14259 üzenetére
Akkor már ezt is...
Tom Clancy’s The Division to be offered for free with GeForce graphics cards
-
daveoff
veterán
válasz
huskydog17 #14240 üzenetére
Vulkan leképző még nagyon kezdetleges, ez idővel gyorsulni fog
Később lehet beéri a DX11-es teljesítményt...
Csak hülyülök(vagy ki tudja), még mielőtt ráharap valaki....
Szaby: Én inkább ki sem próbálom, nem merem felrakni ezt az only Vulcan NV drivert, majd később. Egyébként a játékba raktak benchet? Én mondjuk már végigvittem, még a 980-al, de azzal is úgy futott, mint az álom, nem tudom minek ez alá másik API, de mindegy...
-
daveoff
veterán
Ha már a témánál vagyunk...
Digital Foundry vs Dying Light: The FollowingTechland's Enhanced Edition is brilliant on PC, but consoles suffer from presentation and performance issues.
PC: By far the best way to play Dying Light
-
daveoff
veterán
válasz
velizare #14192 üzenetére
Pontosan, butították a látótávot, és máris jobban ment a játék, egyáltalán miért b@szták fel olyan magasra, ha nem bírta a PC-s port? Nyugodtan visszavehették volna megjelenés előtt is, és akkor nincs ez az egész...
Igazából szintre észrevehetetlen volt a különbség a butítás után, csak screenshotokon vetted észre, játék hevében úgysem erre figyel az ember.
-
daveoff
veterán
A játék megjelenése után kb egy héttel jött a patch, ami már akkor elég jól helyre rakta a teljesítményt, szóval nem vágom miről beszéltek. Gondolom ezzel a játékkal is rengeteget játszottál. Az meg hogy egy év alatt ilyen jól optimalizálják, az nem egyedi eset, ez megszokott folyamat. Örüljünk hogy ennyit foglalkoztak a PC-s porttal. Gondolom kiadhatták volna így is, csak mégsem tették...
-
daveoff
veterán
Starting February 17th 2016, The Division will be bundled with GTX 970, 980, and 980 Ti cards, along with 970M or above notebooks/laptops.
Hitman will be bundled with R9 390/390X GPUs and FX 6000 and 8000 series processors. -
daveoff
veterán
válasz
huskydog17 #14166 üzenetére
Igen, ezt akartam is írni, hogy nagyon rendbe raták ezt a játékot megjelenés óta, csak ugye foglalkozni kell az optimalizálással, ennyi. És nem ráfogni a DX11, hogy amiatt szar...
Az effektekről így fejből nem tudok nyilatkozni, holnap tudom megnézni mit lehet kikapcsolni, mit nem. De nekem tetszik a grafika effektekel együtt is, megadja a hangulatot.
-
daveoff
veterán
-
daveoff
veterán
válasz
daveoff #14125 üzenetére
Ugyanez DX11-el, semmi különbség, ugyanaz az eredmény született, ráadásul nekem simábbnak tűnt az egész...
Emlékszem BF4-ben ugyanez volt, Mantle-el jobb volt a teljesítmény, viszont mikrolaggosabbnak tűnt a játék, mint a DX11-es kód. NV-vel meg tök mindegy, mert ott még teljesítményt se lehet nyerni a DX12-vel, csak a mikrolagot kapod...
Videónak lehet kell még pár perc, hogy elérhetővé váljon...
Ashes of the Singularity - DirectX 11 Benchmark - Extreme preset [980Ti+4790K] -
daveoff
veterán
válasz
#85552128 #14117 üzenetére
Ezzel a legfrissebb verzióval sokkal jobban megy nálam is, csináltam én is egy mérést, videóval.
VGA, és CPU is alapon, igaz hogy nálam a kártya alapon is 1430MHz-re boostol.
Ashes of the Singularity - DirectX 12 Benchmark - Extreme preset [980Ti+4790K] -
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #14018 üzenetére
A 380 minek az átnevezése? Kicsit lemaradtam az átnevezéseknél, AMD-nél elég nehéz követni, van amit már legalább 3szor átneveztek.
Árban ugyanannyi lenne?
(#14020) Abu85: Igaz, utánanéztem kicsit. 380 teljesítmény szempontjából 960-al van pariban, igazából csak az ár dönt, no meg az egyéb sallangok, support, stb.... Meg a 960 durván húzható.
A Kepler optimalizációjáról csak annyit, hogy TR-ben például jól szerepelnek, egy hetes játék...
-
daveoff
veterán
válasz
solfilo #13974 üzenetére
Ha újramérnek az összes kártyával, akkor nem tök mindegy hol teszik azt?
A különbségek így is ugyanúgy látszanak majd. Akkor lennének barmok, ha csak az AMD kártyákat mérnék újra egy másik pályán, de nem hinném, hogy erről lenne szó...
(#13975) cain69: Így hogy mindegyik kártyával esik az fps, a későbbi pályákon, nem mindegy?
-
daveoff
veterán
válasz
FollowTheORI #13889 üzenetére
Én nemrég tudtam meg, hogy igazából ez egy RPG, így engem már nem is érdekel. kipróbálom, aztán ennyi, szerintem is egy unalmas fosch...
-
daveoff
veterán
válasz
FollowTheORI #13884 üzenetére
Nekem 980Ti-vel auto maxra pakolt mindent a játék. FPS-t mondjuk még nem néztem, de folyamatos volt a játék, semmi akadás.
-
daveoff
veterán
-
daveoff
veterán
válasz
Laja333 #13854 üzenetére
Milyen korábbi "a-sync történet", lemaradtam valamiről? Tudod AoTS-ben is megvan az NV fölénye, DX12 id, vagy oda, és a radeon is csak akkor gyorsul jelentősen, ha gyenge proci van alatta.
(#13856) Kolbi_30: Biztos, hogy nem így van, de Ti ezzel most nyugtatjátok magatokat, vagy mi? Most tisztáztuk, hogy minden ok az AMD-k teljesítményével a játékban....akkor nem értem.
-
daveoff
veterán
- DX11 kódból egyelőre jobb teljesítményt tudtak kifacsarni, mint utódjából. Belsőleg tesztelik és dolgoznak DX12-őn, de csak akkor patchelik fel vele a játékot ha az egyértelműen javítani fogja a felhasználói élményt.
Square Enix nyilatkozta, hogy mennyire igaz az már más kérdés...
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #13830 üzenetére
Szerintem Ő is a Furykra gondolt. Egyébként marketing, és az AMD tulajok szempontjából nagyon is nagy jelentősége van, hogy egy teljesítményjavító, optimalizált "game ready" driver a 0. napon, vagy előtte érkezik, vagy akár 2-3 nappal később. Szerintem hatalmas a különbség, aki megvette a játékot, AMD kártyája van az a 0. naptól szeretne problémamentesen, kártyájához mért teljesítménnyel játszani, ez szerintem érthető. Persze nem sok az a pár nap, de ez az egész olyan hullámokat kelt a felhasználókban, aminek ez lesz a vége, ami itt is megy. Ha 2 nap múlva jön egy driver, azt miért nem tudták 2 nappal ezelőtt kiadni, ne mondjátok már, hogy ez normális, hogy mindig csúsznak a fontos, játékokhoz köthető driverekkel.
NV nem csinál mást, mint kiszolgálja a felhasználói igényeket, hogy ezt milyen módszerrel, milyen marketinggel teszik, és milyen rizsával körítve az teljesen mindegy. AMD meg elvan a maga kis világában, és nem bírnak elszakadni ezektől a dolgoktól...en utalom a lakodalmas zenet, megsem rohangalok lagzikra uvoltozni, hogy "mi ez a szar halgassatok jobb zenet"
Miért? Az tök buli lenne! Mondjuk lehet nem érnél épségben haza...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Óra topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- sziku69: Szólánc.
- Megreformálná a PC-s kézikonzolok SSD-jét a Biwin
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro BONTATLAN // Számla+Garancia //
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3179
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest