- Hobby elektronika
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPad topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
killbull
aktív tag
válasz #32839680 #55749 üzenetére
Gondolod hogy átlagfelhasználó Biost akar frissítgetni? Bemegy Jocó a boltba mert benyelte a marketinget és vesz egy ilyen PCIe x8 as kártyát és mondjuk 3 - 4 éves a gépe, szted érteni fogja hogy sz r amit vettél, hozd be a boltba a géped és megcsináljuk. Nem poénból én is bemegyek a kedvenc boltomba nem látsz mást csak 95% ban NVIDIA t.
Nézd meg: [link]
AMD ből azt hozzák amit rendelsz. Élő példa voltam ebbe a boltba az 5 napos kínszenvedésemmel hogy 5500XT t mertem venni és 5 napig szervezbe állt a gépem mert 30 percenként csontra fagyott bármit csináltál, pl youtube videó akármi se zene hallgatás, játékról nem is beszélve random fagyások. És minimum 3 drivert kellett végignézni melyikkel lehet használni rendesen. Én csináltam hülyét magamból, és ugráltam örömömben mikor eladtam egy bányásznak!
Nem leszek itt kapu őr csak leírom a tapasztalatimat, most is van egy fórumtárs kapott kölcsönbe egy AMD kártyát mert problémája volt azzal kellett kezdeni hogy milyen trükköt kell alkalmazni hogy ne tekerjen maxon a VRAM órajele, mert AMD képtelen rá hogy felraksz egy drivert és pöccre menjen. Egyáltalán minek ilyen tuning meg ilyen baromságok egy driverbe? Stressz teszt???? Miért kell alapból undervoltal foglalkozni állandóan, miért nem lehet rendeltetésszerűen csak betenni a gépbe és használni? AMD hez lassan mérnöki végzettség kell vagy tanfolyam hogy értsd mi mit jelent? Egy átlagfelhasználó ilyenekhez nem ért!
Másik oldalt érdekes nem kell így teleszemetelni a drivert, beteszed a gépbe és megy!
[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
válasz Thrawn #55747 üzenetére
[5500 XT PCIe 3.0 vs. PCIe 4.0, Hamstrung by PCIe Bandwidth?] 9:20 nál elég látványos!
Ez az a kategória ha te olyan játékkal játszol ami nem érzékeny rá akkor te egy olyan tulaj leszel aki örül, akinél kijön az így járt!
[RX 5500 XT is Handicapped by PCIe 3.0! PCIe 4.0 Shows HUGE Improvement!] 1:08 nál kezdődik!
[RX 5500 XT 4 GiByte + PCI-E 4.0 | Doppelte Leistung in Wolfenstein?!] Ez mutatja meg legjobban ha elfogy a VRAM 4GB os verzióban. Nyugodtan rakj rá Magyar feliratot!
Ez az én véleményem az RX6600 gyorsabb, több adatot kell mozgatnia és ha arra szorul hogy PCIe sloton mozgasson valamit akkor lassabb lesz 16GB/seces , az RX5500XT meg 14GB/seces.
[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
válasz Petykemano #55740 üzenetére
Marketing = bevétel
-
killbull
aktív tag
Demokrácia van, végig AMD ről beszéltem és a ti flamelésetek sokkal offosabb!
-
killbull
aktív tag
válasz Alogonomus #55723 üzenetére
Nem csak arról nem hallasz hogy crashelget a gép ha AMD t használsz!
Hogy kell vadászni a driverek között hogy melyikkel stabil és nem omlik össze!
Hogy kell configolgatni a monitor frissítését hogy ne tekerje maxon a VGA memória órajelét és a többi!Ezeket nem veszed figyelembe csak akkor mikor te is átéled hogy az AMD nél ez megengedett hogy crashelgessen a gép rendeltetészserű használat közben, míg NVIDIA alatt ilyen nincs hogy konkrétan csontra állóra fagy a géped!
Erre utaltam! És semmire se mész vele ha nincs CPU bottleneck meg fain fps ek vannak ha másik oldalt meg megy és nem crashel össze vissza a gép!
Én ezeket mind megéltem mert 1 évig teszteltem az AMD nek. Mert így megy, minek vannak a tesztelők ha mindent az userekkel szenvedtetnek el? Úgy hogy ezér kell ez az agresszív AMD marketing hogy milyen csodálatos, csak ezt nem fogod hallani soha amit most leírtam!
-
killbull
aktív tag
válasz Alogonomus #55717 üzenetére
Nyeled a marketinget, minden is sz r kivéve az AMD, csak arról nem beszél amit nem akarsz hallani.
Mondjuk heti szinten mennyit lehet röhögni azon hogy épp melyik AMD drivert kell kibarkóbázni amivel stabilan megy a VGA szinte minden típusnál külön topicokba ezt és ezt telepítsd mert ezzel jobb? Esetleg hogy kell configolgatni a frissítési frekvenciát hogy ne pörgesse állandóan maxon a memóriát mert alapból képtelen rá hogy normálisan működjön és ez már simán a R7 200 as szériánál is így volt.
Úgy is mindegy mit írsz ömlik az arcodba hogy ezér kell AMD t venni!
Onnantól mész a lecsóba hogy megvetted mert csak addig számítasz, majd szenvedsz magad ha már megvetted! Nem poénból NVIDIA dominál Steam statisztikán!
-
killbull
aktív tag
329 dollárért ott van az RTX 3060, 10% al gyorsabb, egy rakás RTX funkcióval és +4GB VRAM al!
400 dollárért meg a kiherélt PCIe 4.0 x8 as busszal működő új fejlesztés, 10 éve elavult H264 encoderrel, és örülni kéne hogy ki van adva egy RX5700XT szintű kártya amit 3 éve lehet venni és kiherélve sincs PCIe 4.0 x16 al úgy szint 400 dollár MSRP áron és kemény 45 Wattal fogyaszt többet.
Max 300 dollár kéne legyen az ára.
Ennek tényleg csak a hívők tapsolnak hogy mekkora attrakció.
[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
Ide komolyan felesleges járni mert csak a trash sz r minden drága, AMD minden sz r, nincs pénzem VGA ra meg semmi értelmes hozzászólás.
Komolyan már normálisan ír valaki az elvan hajtva, moderátor is dísznek van mert szét van offolva minden topic!
Ha nincs miről írni ki kényszerít hogy naponta kitoljátok ezeket a trash sírásokat?
-
killbull
aktív tag
válasz KillerKollar #55506 üzenetére
Egy érdekes hír válaszként, nem tudom mennyire lehet komolyan venni!
[Intel could make NVIDIA GPUs (in case of emergency)]
Pont ezért nem érdekel már az AMD mit csinál, másik oldalon ugyan abban az ársávban akár 2+ FAJTA termék vár mindig, míg az AMD nél kapsz 1 et és mehetsz a dolgodra tetszik vagy sem, ezt az AMD sz rul csinálja.
[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
válasz Petykemano #55476 üzenetére
Érdekesen tudsz összehasonlítani!
Az RX 580 egy 2017 es kártya, az 1660Ti 2019 es, és akkor van egy RX 5600XT ami egy szinten van az 1660Ti al.
Nem akarok kötekedni de egy 2017 es kártyának mi köze van egy 2019 eshez?
Ez a két kártya soha nem versenyzett egymással, melléraktam az RX 5500XT t ami budget és azzal van egy szinten az RX 580 még az agyon húzott RX 590 se ellenfél neki!
Rákereshetsz az RX 5600XT 115 000, az GTX 1660Ti 10 000 ft al alá van árazva, ergo az ellenpárja.
[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
Nem tudom honnan jön ez a "mennek le szép lassan az árak" de illő lenne más kártyát is megnézni. Követek pár VGA t ami szimpatikus és lefelé egyik se megy, van hogy egyik nap 80 000 el drágább másik nap meg visszaugrik - 80 000 et a középkategória.
Ne egy kártyából ítéljetek, tessék megnézni a többit, és az árukereső sokszor mást mutat mint a bolt, pl E MAG boltra kattintva tegnap nézegettük haverral, ugrott 200 000 et ha a boltit nézted nem az árukeresőt!
Szóval ez már nekem fájt hogy "mennek le az árak"!
[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
válasz Petykemano #55448 üzenetére
Csak poénnak szántam mert már az x8 as is kínos hogy rákontrázzak.
-
killbull
aktív tag
válasz Petykemano #55444 üzenetére
A W6600M PCIe 4.0 x4 es szóval az is lehet hogy még x8 se lesz!
-
killbull
aktív tag
AMD Radeon Pro W6600 PCI Express csatoló: x16 PCI Express 4.0
AMD Radeon RX6600 PCI Express csatoló: x8 PCI Express 4.0 -
killbull
aktív tag
válasz Aljasvip #55352 üzenetére
Végül is népellenség az aki nem nyeli a PR t és feltétel nélkül megeszik mindent és az a jó katona aki végrehajt minden parancsot. Én csak azt mutattam meg hogy nem jó amit az AMD csinál csak a szokásos másolás megy.
Az lenne a pozitív hogy a konkurens butítja a grafikát hogy fps e legyen, az AMD meg erőből ugyanazt vagy több fps t produkál ilyen butítgatások nélkül.
Ami rossz arra hogy lehet bólogatni? Teljesen jogos ha kifigurázom!
[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
És nincs jobban rázoomolva mert ha megnézed a pöttyöket ugyan akkorák! Max photoshop lehetséges, de ha odamész a cikk alá azóta már több példa van a DLSS re hogy konkrétan jobb a kép ha használod mint mikor nem megy és az fps is több! De igen élesbe kell nézni mérővel real timeba csak nem hamisítanak!
-
killbull
aktív tag
válasz Raggie #55344 üzenetére
Már nem kajálom be, AMD videó minőség rosszabb felvételnél, most mondjam hogy az AMD maga alá dolgozik hogy minden rosszabb minőség legyen? Lehet AMD vel vették fel a videót a prezentáció alatt is ami rosszabb kb 10 éves minőséget képvisel a konkurenciához képest!
Csak azt mutattam amit hozzászóltak a cikk alatt, nézz be alá, ez is egy megnyilvánulás amit csinálnak, és írtam kullognak a másik után most is semmi új nincs!
[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
Innen van, mivel úgy is ismeri mindenki az oldalt meg nézi feleslegesnek találtam linkelgetni!
[AMD FidelityFX Super Resolution also coming to Radeon RX 480 and RX 470]
Mellesleg nem csak itt cikkezték le hogy romlik a minőség, nincs benne AI ami tanul!
-
killbull
aktív tag
Quality
[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
válasz #32839680 #55338 üzenetére
Sorry ez kötelező!
Oroszok!
[Core 2 Quad Q9400 in Battlefield V Multiplayer]
2008 - 4 mag 2021 be trololo!
[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
válasz #32839680 #55336 üzenetére
Ez így van, csak példát írtam 2 mag, vagy pl a WOT nagyon népszerű az 4 mag max amivel elmegy. Vagy E sportot is írhattam volna a CS GO t vagy WOW, azt nemtom hány magos de nem hiszem hogy sok ha arról híres hogy okádja az fps t szinte mindenen.
Szóval mi az indok? Én bekajáltam a 2018 as dumát, mert mondjuk lett volna valami Win 10 átírás hogy párhuzamosít valamit vagy akármi hogy befog 4 magot vagy 8 at 1 szel mögé és megtolja és 1 szál mögött 8x osan lesz tolva de semmi, 1 szál az 1 szál!
[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
válasz #32839680 #55333 üzenetére
[DCS WORLD | 2021 AND BEYOND]
Ez a 2 magos szimulátor, és megfekteti az RTX 3090 eket és 32GB ram a min hozzá. Az amerikaiak configja ott kezdődik hogy kicsapja a 2 millás gépet meg a 4K tv t és elkezd repkedni, vagy a jobbak komplett kabint építenek egy Kamovnak vagy Hornetnek![ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
Csak marketing, hogy szaladj a boltba vásárolni. Nincs válasz hogy MI indokol 8 magnál többet. Mondjuk ha valaki CS 1.6 ozik, vagy WOT ozik kemény 4 mag is elég. De ha előkapnám a Core 2 Duo mat és aláraknám az R7 260X et ma is fixen 60 fps el Wotoznék 8GB DDR2 vel, ha meg eleresztem 80 - 100 fps easy. Pont ma néztem egyik csata után a feladatkezelőt mert csak úgy engedi tálcára tenni a játékot, ahányszor tárcára raktam röhögtem hogy 2 mag megy, meg még 1 kicsit magasabb, de a másik 13 semmit se csinál! Vagy visszamegyek szimulátorozni 1 mag engine 1 mag hang, és 14 mag malmozik.
2018. ba ezt tolta az AMD a lecsóskenyérrel hogy mindenki is tartalomgyártó lesz és hogy neked kódolnod kell mer finom a lecsóskenyér!
[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
2015 ös HBM es Fury azért jól el van most is 170 fps ekkel és ez innovatív volt 6 éve!
-
killbull
aktív tag
Szerintem azzal hogy amit mondtam (HBM a processzoron) eleve nem kéne venned memóriát a gépbe. Meg fejlesztenék az encoderüket akkor kényszerítve lennél hogy AMD t vegyél mert ez jobb.
Vagy azt az összefüggést hogy HBM memória - PCIe 4 vagy PCIe 5 sebesség mit eredményez, pl a processzoron lenne egy szekció HBM el ami cashel és ezáltal ezen a platformon brutál sebességek vannak, pl egy platform ami eleve a HBM memória, a PCIEe sebessége és a brutál HBM memória a VGA n is egy olyan közeget idézne elő ami hatalmas ugrás lenne egyik évről a másikra. Ez megint kényszerítené AMD felé az embereket. Ezt hívnám innovációnak.
Ez csak egy játék de így kiugrana az AMD a nép elé akkor Intelt NVIDIA t rakná a lecsóba és mondjuk még mellé az AMD innovációja lenne eleve nem lehetne másolni!
-
killbull
aktív tag
X264 ről beszéltem nem H265 ről, az X a szoftveres, a H a hardveres, és van értelme mert a streamelés meg a tartalomgyártás menő a tiniknél és ha felmész Twitchre 99% hogy NVIDIA t fogsz látni mert az AMD kb Superfast szinten van az NVIDIA meg Medium. Példa erre a Superfast a 2700X et 6% ra terheli, a Medium meg 40% ra. Na ez eltűnne 0% ra és menne a GPU mellé valami kis chipre, ez ami nem fejlődik semmit AMD nél.
A játékok nem esznek több magot, aki meg régivel játszik főleg nem. Max akkor van értelme a több szálnak ha OBS Studióba az X264 et rárakod a CPU ra és nem a VGA csinálja, de ez manapság már nem divat mert az NVIDIA Medium preset X264 minőséget produkál kb 1% CPU terheléssel. Ezért mondtam azt a példát hogy rakna az AMD egy chipet a GPU ra és mondjuk kicsapná a Placebo presetet és konkrétan veszteségmentesen streamelhetnél és az NVIDIA meglenne lőve hogy hopp Jócó figyeld sehol se vagyunk ezek viszik a felhasználóinkat mert AMD a best streamelésre!
[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
Érdekös dógok ezek! [UE5 Nanite 200K Mesh Test | GTX 1050Ti | Unreal Engine 5]
-
killbull
aktív tag
Mondjuk az AMD épített volna valami ketyerét a VGA k ba. Pl szoftveres encoder ami az X264 et futtatja és innovációként kiválaszthatod Superfast - Placebo között milyen minőséget akarsz encodolni. Gyakorlatilag lealázná vele az ellent.
Volt HBM memória is, pár éve azt nyeltük a lecsóskenyérbe hogy ez a jövő, azt GDDR6 van. Pl HBM szerintem bírta volna ezt a casht olyan gyors és sokkal nagyobb lenne mint ami most van. (ez annyira nem erős példa de innovatív lenne a lényeg)
Vagy már az lenne hogy AMD videokártya = csak HBM van rajta és gyorsabb mint a konkurens, mert a HBM el van valami fícsör ami megdobja és jobb!
Vagy vannak ezek a G típusú APU k, raktak volna bele 16 - 32 GB HBM et rá a processzorra és nem kéne memória a gépbe mert olyan overkill van magán a processzoron hogy meő meő!
PCIe 4 nemsoká már PCIe 5 lesz, nem látom a brutál fps gyorsulásokat, nem duplázódott a sávszélesség? AMD kiheréli a budgetet és a teljesítmény 10 éve ugyan az, de vegyed. PL RX 5500XT 2020 ba, 2021 be kapsz egy RX 5700XT teljesítményt akár úgy hogy bizonyos dolgokat nem tud, pl a konkurensnél volt ilyen hogy olcsóbb, cserébe nem kaptál dolgokat!
Ilyen dolgokra gondoltam hogy mondanám előrelépés! Ez újracímkézés, meg tuning!
-
killbull
aktív tag
Csak azt írom le amit tapasztalok, pl mikor 2700X et vettem akkor is felültem a vonatra mert hogy kell a 16 szál, és játszok tovább 2 szálas meg a 4 szálas játékokkal és a többi szál malmozik. Vagy mikor 5500XT t vettem, micsoda fícsörök azt egy RX 580 at tudott a kártya nem többet.
Most se látok semmi olyat ami kiverné a biztosítékot, csak mennek NVIDIA után meg tolják a népet hogy vegyél újat.
Amit látok felőlem lehülyézhetsz de nem normális hogy 32 szálas processzor kell a mostani játékokhoz hogy kihajts egy high end játékot.
Nem tolom a pesszimistát de nem látom hova kéne menni ennyi szállal mert nem látok semmit kb videószerkesztésen kívül hogy mi kéne neki ami meghúzza az alvó oroszlánt. Egy 8 magos 8700K sztem évekig elvan aki vesz pl egy olyat.
Bár nekem nem tetszik, talán azért mert a budgetet nagy ívben letojják, csak a 4K meg a 8K gamerek léteznek!
[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
[AMD FidelityFX Super Resolution in Ultra Quality shows visible quality loss]
Lol!
" of course it does - without AI HW to "predict" the missing pixels this is nothing but a gimmick by AMD - a fake alternative for DLSS... its not the first time AMD.. kind of like how they branded a standard PCIE spec feature (resizable bar) as "smart access" (lol always makes me laugh)... but you know what? the fanboys gobble it up and its working so why not?"
[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
Nincs még semmi élőben mért teszt hogy valaki ráfeküdne! Sokszor benyeltem már a lecsóskenyeret hogy ez csak arra jó hogy vevőket szerezzenek, de élesbe még semmi. Meg még azt se láttuk mennyit crashel, mert ugye ha felmegyünk youtubera van elég érdekes videó hogy az AMD driverek akkor a legstabilabbak ha kikapcsolnak rajta mindent.
-
killbull
aktív tag
Zabáljátok rendesen a marketinget, élőbe meg még sehol nincs!
-
killbull
aktív tag
NVIDIA bemutatót is sasolva ott meg RTX 3050 sincs!
De ha agyalni akarunk, RTX 3050Ti laptop, meg RX 6600 laptop 100 fps, az RTX 3050Ti laptop is 100 fps körül van. 6600 laptop és a budget 6500 lenne, egyel lentebb szóval annyi fps se lesz mint RTX 3050 Ti laptop, és az veri a 1650Ti vagy egyenlő vele, és az RX 5500XT egy GTX 1650 volt. Szóval a 3050Ti egyel fentebbi kategóriába sorolja magát ha nézegeted, szóval az RX 6500XT ki van lőve a játékból mint budget ha azt nézzük a kész pakliból ami volt 2020 ba az 5000 es szérián melyik mivel versenyzett, ha a múltba nézünk ahol kész volt minden!
Egyszerűbben, látszik hogy a 6600 laptop van az RTX 3050 Ti szintjén, és AMD nél a 6500XT lesz a budget így esélye sincs!
10 éve ugyan azt a teljesítményt veszed, és NVIDIA jobban támogatott. Nekem csak annyi hogy a szimulátor amit most hanyagolok, ha felmész a fórumára, vannak ilyen hozzászólás alsó részek hogy ki milyen configgal repül, 98% NVIDIA configokat látsz. Vagy amikor AMD hívő voltam pl mennyünk vissza 5 évet, alapból mindenkinek több fps e volt NVIDIA n mint a hívőknek, és csak az hogy akár most is meg 5 éve nézed ott is 95% NVIDIA encoderrel videózik mer jobb. Youtubeon kicsit több AMD t találtál de azok kis emberek voltak mindig.
Énnyi!
Szívesen vennék AMD t de ez lesújtott hogy 10 éve ugyan az, és ha videózni akarok megint falba vered a fejed mert kb 7 - 8 éves H264 minőség van. És ez számítási teljesítmény, 360 fps re emelték a TELJESÍTMÉNYT amit vihettek volna minőségre, és csak ez hogy egyel a konkurens feletti minőség lenne, már ez egy rakás Twitch streamert meg youtubert kiütne és menne AMD re, ami BEVÉTEL!
Nincs PCIe x16 se budgeten!
Egy érv maradt, ha Sapphire márkát veszel a legmagasabb minőségű alkatrészeket kapod.
[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
válasz awexco #55245 üzenetére
[AMD announces Radeon RX 6000M laptop graphics card series with RDNA2 architecture]
Reméljük lesz valami teszt is!
-
killbull
aktív tag
[RTX 3050 Ti vs RTX 2060 | Test in 10 Games - High Settings | Tech MK]
160 Wattos RTX 2060 tól csak 10 fps el marad le, és 60W. Dekstopon szerintem még lehet rá tolni.
-
killbull
aktív tag
[RTX 3050 ti Laptop - DLSS off vs. on in 8 games]
Abu85 szerinted az RX 6500XT ehhez képest hogy fog szerepelni?
-
killbull
aktív tag
Nagyba olvasgatok és ez elég szomorú hogy így van elvileg!
A Polaris20 nem lehet versenyképes laptopokban, míg az energiatakarékos RDNA2 N24 képes.
Igen, ugyanúgy, mint az 5500 xt vagy az 5600 xt vagy az 5700 xt, amelyeket később laptop m verzióként jelentettek be, de még soha nem láttam ilyen laptopot. A Legacy Political igaza van, az 5500 xt ugyanolyan teljesítményt nyújtott, mint az rx 580, amelyet 480-ban frissítettek, és ennek az új gpu-nak is ugyanolyan teljesítménye lesz, annyi év és az adott árban nyújtott teljesítmény változatlan maradt. ugyanazt a pénzt fizeti ugyanazért a teljesítményért, mint 2016-ban, csak az energiafogyasztás csökkent.
Elfelejtette, hogy az RX 480 egy frissítő / meghaló zsugorodás volt, ami lényegében az R9 390 volt, ami viszont egy R9 290 ... Kártyák, amelyeket az első bányászati fellendülés után használt 200 dollárért találtak. Szóval szó szerint ugyanaz a teljesítmény 200 dolláron, közel 10 éve.
Google fordítós!
Nem kezdem újra de pl a GPU encoder minősége javulna, 60 - 90 fps t tudtak a régiek, az RDNA felment 360fps re 1080P n, de ha 4x ni tudták a sebességet! Érthetetlen hogy miért nem 3x ni vagy 4x es MINŐSÉGET csináltak 60 - 90 fps körül.
Vicces hogy volt egy videó a youtubeon ahol levezettem ugyan ezt, (nagyba prezentálták mi csúcsszuper az AMD adrenalinos videó felvevő) hogy kb 2016 ba jár vagy régebbi időkbe a minőség H264 be amit a GPU encoder tud és nem bírtak rá írni semmit. Leírtam nekik hogy amit az NVIDIA 8000kb sebességgel csinál az AMD nek 30 000kb kell. És ellehet képzelni mi van ha NVIDIA t rakod 30 000kb re...
Ez az egy ok amiért kacsingatok RTX 3050 - RTX 3050Ti felé!
[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
-
killbull
aktív tag
válasz Televan74 #55070 üzenetére
Ezt nem tudom honnan vetted...
Nem kötekedni akarok de AMD pl memória szinten max 16 Gbps et tud, NVIDIA meg van 19.5 Gbps en.
És akkor ha akarná az NVIDIA átmegy 8 nm ről 7 nm re. Szerinted mi lenne? Vagy elkezdené a GDDR6X et közép meg alsó kategóriába is rakni. Szóval ez szerintem nem kérdés.
AMD meg mindenre 16 Gbps es memóriát rak és csak vágdos, fejlesztés meg semmi.
Vagy mennyünk vissza pl mi volt 2020 ba, 5700XT volt a plafon!
Vagy nézzük meg mi volt mikor az NVIDIA ráfrissített az 1650 re meg az 1660 ra és 1660 ból még Ti is volt.
AMD n meg ugyan csak vágdosott 5700 as, mert semmi fejlesztése nem volt rá, kényszerítették.
PCIe x16 sáv sincs és most is villognak 6600 meg 6600XT vel és a budget még odébb van de már ez se PCIe x16 sáv amivel vonzaná a népet, a 6500XT meg mehetne PCIe x8 ba mert ott elférne, de várj lesz 6300XT is!
Én is kb ezért lépek AMD ről!
[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
válasz Yutani #55062 üzenetére
Igaz!
De NVIDIA nál kapsz pluszba RTX et egy raklap más funkcióval, streameléshez, mikrofon háttérzaj szűréshez meg még jó pár dolog.
Ugye a 6600 100 Watt, a 3050Ti meg 90 Watt, de a 6600XT elvileg gyorsabb 2% al a 3060 tól.
Akkor 6500XT lesz a 3050 vagy a 3050Ti párja!
Innen már egyszerű a képlet!
-
killbull
aktív tag
válasz Petykemano #55018 üzenetére
Sajnos más a helyzet, ezért hupákolok!
-
killbull
aktív tag
Igen de ha 3.0 ás slotba teszed nem 16GB/s lesz hanem 8GB/s, én azon sírok hogy mind a kártya és a PCIe 3.0 ás slotom is le van fojtva. Copy paste laptopokból, ezért nem ok! Én tuti nem adnék ki laptopokba való hardvert, versenyeznék közép meg magas kategóriába.
[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
RX 6600 és RX 6500XT ről írtam, eddigi infók szerint PCIe x8 as mindkettő.
Nem minden savanyú amúgy, csak NVIDIA nál a megbízhatóság miatt borul a mérleg.
Azt nem kritizálom hogy így is nehéz még a döntés ezt látva!
[https://hwbench.com/vgas/radeon-rx-6500-xt-vs-geforce-rtx-3050-ti]
35 Watt a differencia nem 150 Wattos hanem 90!
[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
válasz #32839680 #55008 üzenetére
De jelentett mert mindenütt fps esés van, csak néha kevés néha sok. Akkor nem tűnik fel ha épp olyan játékokat játszol ahol kevés az fps esés, akkor gyakorlatilag te se panaszkodsz. Most még szerintem jobban fog látszani mert gyorsabbak lesznek a VGA k, még az RX 6600 is kiherélt x8 as!
-
killbull
aktív tag
válasz solfilo #54992 üzenetére
Végig az RTX 3050 és az RTX 3050Ti vs RX 6500XT, RX 6600, RX 6600XT ről beszéltem meg a megbízhatóságról.
Már az a tény eldönt mindent hogy 90 Watt vs 125 Watt (RX 6500XT) meg 150 Watt (RX 6600) mennyi hőt termel és budgetnek kéne lennie kiherélt PCIe slottal!
Véletlenül se pl egy 5500XT optimalizálva 130 Wattról levéve kb 100 Watt vagy kevesebb nagyobb x16 os PCIe slot, akár PCIe 3.0 ra downgradelni mert úgy is csak 16 GB/s es kártya és olcsósítani, a teljesítményt előtérbe helyezni nem azzal hogy agyonfeszelni.
Szerintem hagy sírjak már, mert 20+ éven át AMD t szerettem, és lehetne lehetősége versenyezni de semmi jele nincs, csak tol mindenkit előre a technológiában és papol a Gamerek szeretetéről csak valahogy másik oldalt nézzük budgetbe egyszerűen kánaán van.
Z10N nagyon jól összefoglalja és érvel miért rosszabb az AMD a versenyben és akarásnak nyögés a vége!
-
killbull
aktív tag
Igen, az hogy nem crashelget a géped csontra állva, vagy WIN 10 lemezzel javítgathatod a rendszered. Egy egyszerű usernek ez már advenced, és NVIDIA érdekes csak lassul nem crashel.
Itt vannak a példák amit ismerős mondott, ez NVIDIA nál nem megengedett, egyszerűen nem tehetik meg az userekkel, és mindig bevillan a múltkori AMD driver mizériám ahol már azon a szinten voltam hogy hardveresen hibásodott meg a gépem valamitől, azt közbe AMD driver hazavágta a gépet hogy 30 percig se játék se youtubozás mert állóra fagyott mindig.
[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
válasz killbull #54988 üzenetére
Prohardver nagyon nem akart erről az AMD s hírekről se posztolni, mert nem kompatibilis a marketingel.
Szokásos crashelgetések, még jobb mikor kijön egy új driver és hazavág minden beállítást amivel nem keveset szenvedtek az userek.
De vajon ilyet miért nem látsz a másik oldalt?
Félreértés ne essék, nem sírás, csak próbálom bemutatni miért ábrándultam ki az AMD ből, és nem vonzó amit kínálni akarnak, már a marketing se hat semmit.
[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
Komédia amit az AMD csinál VGA fronton.
Kb mint a Polarisnál pumpálják bele a Wattot hogy legyen teljesítmény, azt budgetnek jó a 130 meg 125 Watt, kiherélt PCIe slottal.Témáztam már róla fentebb hogy 2020 ba vehettél egy 3x kiadott Polarist agyon tuningolt megoldást, új köntösbe RDNA1 néven, az RDNA2 is ugyan ez kb megpumpálva az RDNA1. De valahogy nem érzem a fejlesztést csak a fogyasztást.
Érdekes hogy NVIDIA még budgetbe is 32 GB/s ot tol PCIe sloton, AMD meg ilyen 2015 be jár még mindig 16GB/s al.
NVIDIA 90 Watt RTX 2060 szinten PCIe x16 al.
Érdekes lesz mikor jön az RTX 3060 Ultra, vagy frissítik az RTX eket 8 ról 7nm re.
[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
válasz Piszmaty76 #54954 üzenetére
Szerintem ha valami nem jó azt lehet kritizálni, csak az a baj itt amit leírunk nem jut el AMD hez hogy okuljon belőle!
És ha gamereknek akarna kedvezni akkor nem 150 Watt lenne a budget, mert a másik oldalon többféle termék is van 150 Watt alatt. Itt meg max egy a legújabb 6000 esből!
Lehet szakmailag magyarázni az x16 os sávokat de megint a másik oldalon több a választék!
Tehetne érte hogy ne így legyen de nem érdekli az AMD t!
-
killbull
aktív tag
Csak AMD nél ment fel, és vajon pl Steamen miért használ NVIDIA t a többség!
Lássuk!
GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti OC 4GB: átlagár 53 921 ft - 2020.01.26
GIGABYTE GeForce GTX 1650 SUPER WF OC 4GB: átlagár 64 790 ft - 2020.01.03SAPPHIRE Radeon RX 590 8GB: átlagár 90 490 ft - 2020. 01. 07.
SAPPHIRE Radeon Pulse RX 5500 XT 8GB: átlagár 81 830 ft - 2020.01.01
SAPPHIRE Radeon RX 5600 XT Graphics 6GB: átlagár 119 451 - 2020.01.29Ha azt nézzük van RX 590 - 70 000 ft ért is, így még viccesebb hogy + 20 000 ft ért megkapod ugyan azt az FPS t vagy rosszabbat!
RX 590 egy 2018 Novemberi kártya!
2020 Januárjában ezek a lehetőségek voltak!
Nézd meg ugyan annyi áron RX 590 ről RX 5500XT re mit kapsz meg mennyibe kerül egy RX 5600XT ha alul akarsz budgetbe lenni, de AMD nél már ott bukott az egész hogy RX 5500XT 81 830 ft budget vs NVIDIA 17 040 ft al olcsóbban több fps vagy egyenlő GTX 1650 Super!
Itt az összehasonlítás, NVIDIA nál növekszik az FPS, AMD nél csökken vagy ugyan annyi úgy hogy régebbi technológiát veszel alapul és szarabb az új!
Itt meg az van hogy nézd meg hogy mit kaptak az NVIDIA felhasználók egy 1050Ti ról 1650 Super upgradere! kemény max 11 000ft al drágábban.
PS5 ön meg konzolon nem lehet szimulátorozni!
Engem nem fizetnek hogy valamit pártoljak!
[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
RX 5500XT 8GB ugyan ott volt mint az RX 590 8GB 2x újracsomagolva!
Akkor is próbálod megmagyarázni de ez nem fejlesztés, ez kb gyere Jóska kukázunk valamit a szemétből az alsó kategóriába. Fejlesztés kb az hogy új technológián adott áron vagy még olcsóbban több FPS t ad! 2020 elején vehettem egy RX 590 teljesítményt és kb a fejlesztést fizettem ki nem kaptam több FPS t
Az RX 590 egy 2018 Novemberi kártya!
Írogathatnék példát a GTX 1050 vagy GTX 1050Ti ról hogy lépkedsz felfelé GTX 1650 re FPS ben, de itt nem történt semmi FPS növekedés.
[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
válasz Yutani #54921 üzenetére
20 éve nem fagyott a gépem csak akkor ha betelt egy játékba a memória! Megvettem az RX 5500XT t ment kb 10 - 11 hónapig hibamentesen és utána 2 hétig szenvedtem a vége felé. Akkoriban a fórumok is hemzsegtek ettől mert a WIN 10 tehetett róla! Utólag meg direkt jártam ide fórumra hogy segítsek másoknak melyik drivert telepítsék mert pl RX 590 topicba is jött pár emberke aki crashelgetések miatt fórumra kényszerült segítségért!
Most is voltak érdekességek pl SSD kinyíró funkció és a többi WIN 10 nél, ha nem futsz bele nagy a mosoly ha meg igen megy a gyomor ideg!
[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
Azt választják amelyik több pénzt termel!
[https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-gt-1030.c2954] Bus Interfa:PCIe 3.0 x4
[https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-gtx-1050.c2875] Bus Interface: PCIe 3.0 x16
Ezek a kártyák bőven gyengébbek mint az RX 5500XT
[https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-gtx-1650.c3366] Bus Interface:PCIe 3.0 x16
GTX 1650 lett volna az ellenpárja és valahogy nem kellett senkinek cikkek tömkelegét meg videókat gyártogatni hogy mennyire vannak lekorlátolva az amúgy is budget kártyák.
Én ha mérnök lennék maximalizálnám a felhasználást, vagy eleve nem adnák ki szemetet (már bocs) de akkor lett volna egy RX 5600 3GB.
Most is megcsinálhatnák hogy az RX 6600 lenne a legalja a budgetnek és vinnék mint a cukrot, az RX 6500XT helyett meg toljanak ki több laptopba való chipet!
-
killbull
aktív tag
válasz Alogonomus #54917 üzenetére
Nem volt hibás, 1 évet használtam, ment a bányába 140 000 ért, ha az a kártya hibás nem bírtam volna eladni!
De látom nem olvasgatod végig az Amazonos hozzászólásokat, haveré jó akkó itt nincs probléma mer ő szereti azt jóvan!
-
killbull
aktív tag
válasz Yutani #54915 üzenetére
Nekem elég hogy szívtam vele és 1 hétig nem volt gépem HD 4850 óta AMD love volt. Procit tud gyártani az igaz, de én akkor is AMD n voltam mikor láttam éveken át hogy amit vettem épp az NVIDIA val mindig +10 fps ugyan abban az árkategóriában.
De nem vergődök, csak annyit mondok azok érzik akiknek volt is ebből az RX 5500XT ből, más keresgetni mi mennyi meg más mikor saját magad szenvedsz. Polaris régen jó volt de zsír új technológia kicsit többet vártam akkor. Nem látok semmi extrát most se az az RX 6500XT n pedig ha lenne PCIe x16 sáv maradnék mert a Sapphire mindig a legjobb PCB t gyártja még Pulse ba is.
Mondjuk 130W ról még 150W ra is megy a fogyasztás RX 5500XT vs RX 6500XT és ez állítólag budget kategória.
RX 6500XT- PCIe 4.0 x16 - 100W peak - 8GB Így lenne korrekt!
Emezeknél meg 90W alapból jobban szeretik a játékokl, PCIe x16 al, és csak a sima 3050 van 1660 on, a 3050Ti meg 1660Ti vagy afelett.
[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
válasz Alogonomus #54909 üzenetére
Még annyit kérdeznék hogy használtad is az 5500XT t? Nekem volt egy 2 hetes időszakom amikor egy driverrel olyan szinten meglett fektetve egy 600 000 es AMD config hogy a végén már a szerelőnél kötött ki a gép és lett nyúzva hogy van e hardveres hibája a gépnek. És 30 percet nem bírtál se játszani se youtubeozni. Jó ám gyomorideggel instalálgatni a drivereket hátha majd jó lesz!
Ugráltam örömömben mikor eladtam az 5500XT, most egy R7 260X van WOT ra elég, érdekes nem akar fagyogatni, 4K 60 fps youtube is easy neki!
-
killbull
aktív tag
válasz Alogonomus #54909 üzenetére
4 GB ost nézd ne a 8GB ost! Ha megtelik a VRAM akkor kell tekernie a káryának és akkor bevan korlátolva a sloton!
16 minimum FPS azért sztem már számít!
8GB osnál meg csak laza 9 FPS!
[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
Olvasgassatok a vélemények között legalúl, ezért adtam el az RX 5500XT Nitro+ SE met a bányába csak szabaduljak meg tőle. 20+ év alatt nem szívtam ennyit VGA val soha, maga az RX 5500 egy trash, az RX 6500 is az lesz mert laptopból van összekukázva. És amúgy is egy 2x újra kiadott RX 590 el volt egy szinten.
[link] <--- A lap alján a hozzászólások!
[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
válasz KillerKollar #54907 üzenetére
Csak az RX 5500XT 4GB szenved tőle.
Nálam azon van a hangsúly hogy magát a slotot szeretném úgy használni hogy nincs korlátolva. Meg még pár apróság hogy volt egy időszak kb 2 hét amikor csontra fagyott állandóan a gépem a driverek miatt. AMD nél meg semmi olyan nincs ami érdekelne, a játékok többsége nem AMD nek kedvez.
-
killbull
aktív tag
-
killbull
aktív tag
válasz Raggie #54902 üzenetére
Volt, ha keresed a topicba megtalálod! Ezért megyek NVIDIA ra ott a régieknél se számít mert annyival jobb. Ezt is kikeresed elég megnézni mikor a 2080Ti t rakták PCIe 2.0 ba és pár FPS volt csak a különbség.
AMD RX 5500XT nél meg ha 4GB ost vettél laggolt a gép ha betelt a VRAM. 8GB nál annyira nem de a hátrány ott is kijött ha PCIe 3.0 ba rakták
[RX 5500 XT is Handicapped by PCIe 3.0! PCIe 4.0 Shows HUGE Improvement!]
Biztos jó lesz az RX 6500XT nagyobb teljesítménnyel jobban lefolytva mint az RX 5500XT!
[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
válasz Petykemano #54896 üzenetére
- "We love PC gaming"
Jah ha szeretnék, a szokásos érvem, minek kell PCIe 4.0 x8 as megoldás az alsó szegmensbe mikor köztudott hogy ezek a gyengébb VGA k sokszor egy régi gép upgradelésre vannak használva.
Marketing az egész, van aki benyeli a lecsós kenyeret van aki nem!
-
killbull
aktív tag
válasz solfilo #54595 üzenetére
Topic neve: AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Ha esetleg van AMD s vagy NVIDIA s haverod aki bent dolgozik akkor pontosabb lesz, vagy szerezz titkokat! Ennyi lehetséges, szívesen nézegetnék jobb oldalt amin infok vannak ezekről a kártyákról de nem tudok én se jobbat!
-
killbull
aktív tag
válasz Obliterátor #54589 üzenetére
Nem hoz semmit, feltolták a memórát, ennyi, én ezért adtam el az 5500XT met pedig imádtam a Nitro+ ot, és majdnem ugráltam az örömtől hogy 45 000 el drágábban ment el mint amennyiért vettem. Mindezt mert a Nitro+ overkill PCB és biztonság meg minden!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Hobby elektronika
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Építő/felújító topik
- DIGI kábel TV
- Interactive Brokers társalgó
- LEGO klub
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Elektromos cigaretta 🔞
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG STRIX Geforce RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest