Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• wowpegazus

tag

válasz wassabi11 #8107 üzenetére

Szia!

Nálam a hőmérséklettel vannak még gondok, de szerintem - remélem lassan megoldódik. A legfrissebb biosszal, kétszeri újrapasztázással, minden szoftver fullos frissítésével, és a ventilátor profil megemelésével most úgy néz ki, hogy a bios 39 C fokkal tölt be (korábban 55 is volt), de rövid idő alatt felmegy 50 ig.(anno 67 volt)

A windowsban, most úgy, hogy csak a ph net, meg a 2 diagnosztikai szoftver van megnyitva 40-43 fokra visszament a hőmérséklet, ami azért jelentős javulás. Már nincsenek 8 másodpercenként 8-10 fokos ugrások, bár a ventilátor profl is fel van tolva. A ventilátor elég halk.

A teljesítményt még csak 1 játékban tudtam tesztelni, ME Androméda - ott nagyon durva az upgrade. 90+ fpsel csapatok full ultrán, úgy hogy a magok még jóindulattal sincsenek 40%-on.

A ramkezelés a legtöbb lapnál már valamilyen szinten működik, a B350 Tomahawk 2933mhzn kezeli a Gskill ripjaws 2x8 gb-s 3000mhzs ramot. Ez olyan 40 körül már van phn.

A ram nagyon sokat dob a teljesítményen, MAss effecten a 2133- és a 2933 között kb. fix 20 fps van.

A B350 Tomahawk lap kifejezetten jó minden külföldi teszten. A menü okés, a bios átlátható. Ami kicsit zavaró, hogy az MSI Command center minden újraindítás után biosszal nyit. Uninstall megoldja a problémát. Szerintem minden MSI B350 lapot érint.

Amire nagyon figyelj, hogy a gyári hűtő felrakásakor lenyomva kell tartani a csavart, ellen irányba tekerni, míg egy erős kattanást nem hallasz. Aztán irányt kell váltani, és normál módon betekerni egy fordulatot. Ugyanezt csillag irányban megcsinálod (tehát az átellenes oldallal kezdesz), és aztán mindegyiken mondjuk 2 fordulatot tekersz, szintén átellenesen, így biztos arányosan fogja nyomni a hűtő a procit. 3. nekifutásra sikerült szerintem jól. Az a baj, hogy az első kettőnél is ugyanígy csináltam, de mással nem tudom magyarázni a -10/15 fokot.

Továbbá fontos, hogy ne csak az alaplapgyártó oldaláról frissíts fel minden szoftvert, illetve a bioszt. Van egy amd saját szoftver is, amit telepíteni kell, hogy a windowsban aktiválja az AMD Balanced energiagazdálkodási sémát.

Összességében az első nap még kis info és tapasztalatlanság miatt aggodalmaskodtam a hőhelyzet miatt. A legtöbb usernek alapból minden flottul megy - nem kell újrapasztázni stb. Na mindegy, új a platform, ezek benne vannak, de elvileg a szívás nagyja letudva. Most megyek és szétcsapatom az agyam valami játékkal :D

Az irkafirkám végéig megint felment 51 C re a proci.

Mindenkinek köszi a segítséget, mára out.

Új hozzászólás Aktív témák