- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaben88
őstag
-
jeni
félisten
Memória nem lehet mert előtte a Giga 280X volt és sosem volt kék halálom vele! Az újra indulást kikapcsoltam.
2 dolog lehet.Az első,hogy az AMD drivere bekavar vagyis nem kiforrott.
A második meg a MSi 480 kari.
Játék alatt nem teszteltem még le.raykakas
Mikor a 480 8GB vettem akkor épen nem volt a 480 8GB X raktáron,de így a 2000Ft felárat akkor is kifizetném ha látványosan sem jutnék előrébb vele. Egyesek szerint nem sok előnye van a néhány MHz emelésének.
Elvileg most is lecserélhetném a karit X-re de nincs kedvem kiszerelni és elmenni a boltba vele a másikért. -
PlayMax
nagyúr
Sztem meg nagyon hasznos téma a cicergés mivel színte majdnem minden videokártyára érvényes a jelenség ,többeközt az RX re is!
Esetleg ha vlkinek ciripel az RX kártyája ,azért van a fórum hogy segítséget kapjon ,sztem nagyon sokan jártunk már így és általában tápegység csere megoldja a problémát.
-
kisza25
félisten
ok akkor magyarázd el a tápomnak, hogy a +100W az nem csak a VGA, hanem 75W VGA +25W CPU, akkor biztos kevésbé fog melegedni
Egyébként szuperjó kis kártya az rx 470, csak a házat kellett volna cserélnem, na meg a tápot,
csakhogy azt az asszony egyből kiszúrja, így is feltűnt neki, hogy hangosabb a gépem
Idén már 4 hardver csere volt, most marad az 1050ti és meglátjuk mit hoz az 5xx széria AMD-nél
Meg hát még ryzen-em sem volt -
kisza25
félisten
nem állítottam semmit, megvesz, berak, működik, ez a dolga
ahogy írtam a teljes gép fogyaszt vele 100W al többet, a CPU is jobban tekert vele, de tök mindegy, már eladtam és úton helyette a gtx 1050ti, amúgy rx 460 is többet evett 1050ti-nél, az rx 470 több, mint 2x annyi SP, mint rx 460, megnézed 175W gyártó szerint, GPU-z szerint 150W-körűl kajolt,
fogyasztásmérővel 250W volt az egész gép (ebből lejön a táp hatásfoka) -
astorre19
aktív tag
Sziasztok! Èn is kinèztem az emlìtett ajánlatot,de olvasom hogy a kártya kis finomhangolàst igènyel.
A kérdésem az lenne,hogy full HD-ra alkalmi jàtékosoknak ajánlott a modell?Az az igazság hogy többet nem nagyon akarnèk VGA ra szánni,mivel tènyleg nem vagyok HC Gamer.
Ìgy az ajàndèk egèrrel egèsz jònak tűnik.
-
taranis
addikt
Persze nincs, csak nem tűnt akkora ütőkártyának az amd vs nvidia vitában
Nekem is RX480 van, egy GTX960-ról váltottam. Videós utómunka miatt lett az RX480, Davinci Resolve-ban dolgozok, és ott egyértelmű előnye van a 1060-al szemben. A Titan X-nél is gyorsabb ebben a progiban, ami persze lehet, hogy a progi miatt van, nade mindegy is, örülök, hogy töredékáron kapok akkora teljesítményt
-
-
szeretem amikor olyan emberek mondanak véleményt akiknek nincs ilyen kártyájuk
van itt baj bőven nekem a wot-ból lépett ki különböző hibákkal az újabb driverek watman hibával a régebbiek az eszköz illesztő összeomlott, sem az előtte lévő sem az utána jövő gtx-ekkel nincs ilyen probléma ugyan arra a win-re és wot-ra telepítettem a drivert (előző ddu-val eltávolítva)
értem én hogy véditek a mundér becsületét de ami szar az szar, és ha előjön valakinél valamilyen hiba nem biztos hogy az a hülye mert másnál ez nem jelentkezik -
törölt tag
-
szasanyi
félisten
Ezt a 80k-s "versenyt" hol látod? AQUA ~83k, iPON ~84.5k, Compker ~88k, PCX ~82k (de innen nem érdemes vásárolni, mert a jövő hetet is felszámolják pluszban
).
-
PlayMax
nagyúr
Persze ,unalom kb.!
Azonos teljesítményben meg szerettem volna lesni ,hogy egy nvidia s játék (gta5) mennyivel megy jobban az rx 470-hez képest.
Az eredmény: Semmivel +fakultabb kép ,élettelen színek és egy picit még lassabb is volt.(#15752) ricsi8800gt
Köszönöm de már megoldottam ,reggel vissza vittem az eladónak a kártyát ,most meg várom az én kártyámat amit eladtam ,hogy visszavegyem.
-
-
Csupingo
veterán
Én is innen linkeltem az rx topikból.
Nem is azon van a fő hangsúly, hogy megy e a venti, hanem inkább azon, hogy emiatt emelt órajelen van a memória, valamint a kártya se 40 fok közelében tanyázik, hanem mondjuk 55 környékén. Ez azt eredményezheti, hogy egy rosszabban szellőző házban még a ventilátor is kénytelen ki-be kapcsolgatni.
(#15432) smc: csak az oldal címét nézve, azt hittem, hogy az amd nyilatkozott.
TechN7ne: szegény fórumtárs azóta vett már, de 1600*900 -ban, vagy már nem is tudom pontosan milyen felbontásnál 60 Hz felett, 85-nél biztos, 75-nél nem tudom (crt monitor) hibás, foltos a kép. Azért kiváncsi vagyok, hogy nálad mi a helyzet.
-
Csupingo
veterán
Már komolyan érdekel a dolog, akkor melyik áll közelebb a valósághoz? Nem kötekedésből írom...
-
Remus389
veterán
(#15420) Remusz911: Iponon van ez a kari 77000-ért, és 3 év garanciát adnak rá. Annyi a különbség, hogy talán 40 MHz-cel lassabb a Nitro+-hoz képest a GPU, és a memória órajele 480 4GB szinten van (8000 helyett 7000 MHz), de azt ugye szépen fel lehet húzni 8000-re, a GPU-t nyilván fel lehet Nitro+ szintre húzni, és máris kaptál egy Nitro+ 480 8GB-ot 77000-ért.
Hogy ha 3 év a garancia, ennyi pénzért nagyon jó vétel
Egyébként, lehet hogy rá lehet tenni a Nitro+ BIOS-át, és akkor Nitro+.
Nekem speciel a MSI tetszik a legjobban külsőre és talán hangban is a legjobb.
-
BReal
addikt
Hogy számokban is szemléltessem: első grafikonon még 13% volt a 1060 előnye, addigra a másodikon már csak 4% (előbbinél 2 referencia, utóbbinál 2 AIB változat). És ehhez még hozzájön kb. 2% gyorsulás a ReLive driverrel.
(#15420) Remusz911: Iponon van ez a kari 77000-ért, és 3 év garanciát adnak rá. Annyi a különbség, hogy talán 40 MHz-cel lassabb a Nitro+-hoz képest a GPU, és a memória órajele 480 4GB szinten van (8000 helyett 7000 MHz), de azt ugye szépen fel lehet húzni 8000-re, a GPU-t nyilván fel lehet Nitro+ szintre húzni, és máris kaptál egy Nitro+ 480 8GB-ot 77000-ért.
-
BReal
addikt
Még annyival egészíteném ki ezt Pepe78, hogy a DX12 és a Vulkan egyértelműen az AMD pályája. DX12-ben ugyan nem minden címben gyorsabb, de a legtöbben szépen veri a 1060-at. A Vulkanban pedig még jobban. Utóbbinak hátránya, hogy Doomon kívül tudtommal jelenleg semmi nem használja, viszont abból kiindulva, hogy IdTech-es motor hajtja a Doomot, meg merem kockáztatni, hogy a később érkező IdTech-es játékokban, például a Quake Champions, esetleges Wolfenstein, Doom, Quake folytatásokban szintén várható Vulkan támogatás.
És tényleg, ami a leglényegesebb: tény, hogy a régebbi játékok nagy részében a 1060 veri a 480-at, viszont az újabb (beleértve az 1-1,5 éve megjelent címeket is) címekben egál közeli az eredmény, a legújabbakban pedig szépen előzi a 1060-at. De olyan is van, hogy míg megjelenéskor tesztelt új játékban (Rise of the Tomb Raider) nagy különbségek voltak a 1060 javára, addigra a frissített teszttel gyakorlatilag a nyakára ért a 480.
Fontos hozzátenni, hogy a második, december 5-i teszt még a 16.11.5 Crimson driverrel készült, azóta jött ugye a 16.12.5 (és még újabbak), amivel a RotTR is még 2%-ot gyorsult kb.
-
Pepe78
őstag
üdv.
igen, én itt élek.
Amazonon van igen, de maga az Asus Computer az eladó.Legyen mondjuk egy oldal, amit a gyártó oldalán találtam : News & Award
Érdemes görgetni lefelé.
-
CptAdamica
veterán
Igen, de ők is kipróbálták, náluk is cicergett, szóval szerintem erősen vga, plusz tényleg előző R9 390-el nem cicergett.
(#15333) Simi37 Ez is igaz, bár úgy is letesztelték volna, akkor meg ugyanúgy rávágják, hogy hibátlan.
Szerintem ez barmira a vga gyártók hibája, akik inkább elsumákolják. Sőt, még az Asus garancia leírásában sem szerepel, mint kivétel.
-
-
füles_
őstag
Most nagyon jó árak vannak
Főleg az MSI kártyáinak árai csökkentek szemmel láthatóan. Tudom, hogy a topikgazda kérte, hogy ne, de az ilyet nem tudok nem belinkelni:
MSI RX 480 8GB Gaming-84 717 Ft iPON
MSI RX 470 4GB Gaming-65.459 Ft PCXAki ilyen kártyát akart venni az szerintem most vegyen. Nem sűrűn van olyan, hogy az MSI a legolcsóbb vagy majdnem a legolcsóbb
-
Hobbbyt
őstag
-
Hobbbyt
őstag
Soha nem volt 2x a CF vagy SLI.. de amúgy sok esetben tényleg elég jó a CF. Én is sokat gondolkodtam rajta, de a GTX1080 ára annyira le esett, hogy már nincs értelme. 170e Ft-ért lehet venni, ennyiből meg éppen kijön a RX480 CF és a hátrányairól nem is beszéltünk. (Melegedés, fogyasztás, kompatibilitás..)
(#14863) smc Nekem is, de nem felezi hanem beáll konstans 38 FPS-re az átlagos 50-ről.
-
-
ggbuffon1897
őstag
igen tök jó lenne, ha mindenki elállna ha kell ha nem, csak h tesztelgessenek, aztán meg mindenki vérig van és lesz sértve mikor már nem is lehet majd kapni bontatlan kártyát "újként".. és az még hagyján, főleg ha vki tuningvágyát is így éli ki..ez így rohadtul nem korrekt..
mondom ezt úgy h nemrég énis "eljátszottam" , de mondjuk ott komoly problémák voltak magával a kártyával..
-
Don.Corleone
aktív tag
Köszönöm szépen a válaszokat! Azért merült fel a kérdés, mert lehet a 4 gigásra fog esni a választásom, FHD-hoz kellene a kártya, és a leírtak alapján azt bőven teljesítené a 4 gigás is. Na meg hát a pénztálcának sem mind1. A 8 giga inkább a jövőre nézve lenne a biztosabb? Nem tudom mi lenne a jobb döntés, félre tenni a 8-ra vagy használni a 4-t. :/
-
Nekem a 4 gigás verzió van belőle, én teljesen meg vagyok vele elégedve, teszi szépen a dolgát, gondolom a 8 gigással sincs semmi komolyabb gond, annyi hogy a temp targetet fel kell vinni 75 fokra, mert gyárilag 65-re van belőle, (de lehet hogy ez is csak a 4 gigásnál van) de úgy meg teker mint a barom, így viszont teljesen csendes. És hát a 3 év gari sem utolsó. Mindig asus kártyáim voltak, egyikkel se volt gond soha. Ezt csak azért írom, mert egy páran félnek ettől a kártyától, bár nem tudom miért.
-
Cronerator
tag
Asus 470-ben nagyon nem domborít,de 480-as Strix változata elé jó szerintem. Két dologba tudnék belekötni. 65 fokos cél hőmérsékleten nekem "hangos". 75ön 40-45%-on pörög a venti, "szinte" hangtalan.
Az ár tekintetében a legdrágább, amit nem tudom mi indokol. MSI valóban jobb, de nem sokkal, mégis olcsóbb. Az ár miatt egyáltalán nem ajánlanám, de amúgy rendben van.
Még a végére, vrm firestrike alatt Max 75 fokos, egy CM690 házban. Szőrös fánkkal nem játszok. -
lacus83
senior tag
Az Rx 480 4Gb is Nitro + az is világít és dual biosos külső kapcsolóval.
Nekem volt, azzal kezdtem.
Gyártói cikkszám : 11260-02-20G GPU: 1208 MHz/1306 MHz, RAM: 7000MHzAz Rx 480 8Gb Nitro is +
Itt van 2 típus.Gyártói cikkszám: 11260-07-20G ez GPU:1208/1342MHz, RAM:8000MHz
Gyártói cikkszám: 11260-01-20G ez GPU:1342MHz, RAM:8000MHz
Világítanak ezek is. -
flatline#2
tag
Ohh hát nagyon köszi, hogy ez írtad.
Nemsokára szeretnék venni egy 480-t és eddig agyaltam, hogy a 4Gb vagy a 8Gb legyen.
Eddig úgy éreztem, hogy kb 15-20.000 Ft-ot most nem ér nekem az a plusz 4 giga memória, de tervezek venni egy 34"-os LG monitort (2560x1080) és szerintem oda nem ártana a 8 Gb.
Így hogy egy 10-es a különbség lehet, be is ruházok rá.
Amúgy is a Sapphiret néztem ki -
Habugi
addikt
Elképzelhető hogy van némi minimális ív a lapodban/alaplapi tálcán/házon és miután a PCI-E sín rögzítő pöcke az örök vadászmezőkre távozott, nincs azon a szélén semmi ami benntartaná a foglalatban azt a sarkot/végét, így amikor csavarozod a másik végét kicsit kibillen/nem érintkezik megfelelően.
Hirtelen csak ez a párhuzam jut eszembe amivel összekapcsolható lenne az elpöcöktelenedés ténye, mint egyetlen változó. Próbáld ki óvatosan egy teszt erejéig úgy, hogy nem csavarozod be miközben az oldalára van fektetve a gép/kézzel tartod. Nézd meg hha rendesen be van dúgva a sínbe, milyen viszonyban van egymással a házad hátlapján lévő rögzítőlyuk ill. a lefogatás/csavar helyét képző kis rés magán a kártyán.
Ugye ha kézzel rá kell/kéne segítened ahhoz hogy be tudd csavarozni (kvázi összehúzni a kettőt) akkor esélyesen meg is van a probléma.Ultimate megoldás ha átrakod egy másik slotba ami sokkalta pöckösebb (a legalsó 2.0-ás) és megnézed feltámadnak-e az eltűnésben lévő felbontások.
Ha szerencséd van akkor maga a kártya/PCI-E érintkező nem sérült meg a hirtelen lefolytatott aktus során és abban a slotban rendbejön, ellenkező esetben érdemes alaposan átvizsgálnod szemmel hátha találsz valamit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ingatlanos topic!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged