Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Formaster

addikt

válasz ÁdiBá #21717 üzenetére

Nálam azért vannak határok. Nem is anyagilag, inkább erkölcsileg. Nem vagyok milliárdos, mert akkor xarnék az erkölcsre, megvenném a legfullosabbat mindenből, ahogyan te is, de én rangsorolom mire mennyit költök és utána mennyire használom ki azt. Számomra egy CF nem lenne kihasználható, örülök, ha az SC-hez oda tudok ülni, és amíg nem lesz emberibb ára (nem terjednek el) a WQHD/UHD monitoroknak, addig nem lesz szükségem ettől komolyabb kártyára. Ha meg elterjed, akkor a kártyáknak is komolyabb verziója lesz elérhető, ergo számomra felesleges lesz ismét a CF-el járó jelentős többletköltség (táp-fogyasztás).

Oké engem is zavar, hogy butított, de ha teszteket követek, akkor nem veszek csak azért drágábbat, mert az "okosabb"-nak van feltüntetve. Úgy gondolom, hogy 20k-nak más helye is lehet.

• HSM

félisten

válasz ÁdiBá #21717 üzenetére

Hát ez így nem igaz. Alapból megnézem, hol éri utol bármilyen ALAP 7970 mondjuk egy 1150/1600-ra húzott 7950 sebességét, amit egy normális típus simán bír.... :U

Röhögni fogsz, de a "butítás" pont kiegyensúlyozottabbá teszi a kártyát, mert magasabb órajelet tudsz vele elérni kisebb energiaigénnyel, tehát összeségében hatékonyabb a 7950. Ugyanis csak a textúrázók és a shaderek egy kis része lett letiltva, amiből kicsit túl sok is került a 7970-re a többi részegységhez képest. Gondold végig, ugyanaz a setup motor, ugyanaz a ROP kapacitás, mint egy Pitcairn-ban... :U Sőt, már ugyanaz a setup motor, mint egy 7790-ben... :DDD
    Ezért van az, hogy a bő 14%-os textúrázó/shader kapacitás előny mindössze 5% sebességelőnyt realizál a mai játékokban. ;)

Új hozzászólás Aktív témák