Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Hát nem egészen ilyen szép egyszerű a világ.
A windóz feladatütemező folyamatosan váltja a szálhoz tartozó magot, így hamis (vagy inkább megtévesztő) adatot mutat, amit monitorozol. És akkor a HT mérhetetlenségéről nem is beszéltem.
Olyan rejtett "procilimiteket" tud okozni, hogy csak úgy füstöl.
Mindegy, én leírtam, hogy tudod csekkolni, a többi rajtad áll. Próbáltam csinálni egy ingame képet Planetside2-ből, csak valamiért nem tudta lementeni se a Steam, se az Afterburner, de a lényeg, hogy a játékkal monitorozni lehet, a proci vagy a VGA a limit, és igencsak gyakran előfordult, hogy azt láttam az OSD-n, hogy "Max Thread Usage: ~70%" mellette "Total CPU-usage:60%" és mellette a VGA ilyen ~60%-on teker, ami már masszív CPU-limit, és a játék motorja is CPU-limitet ír. Körübelül a ma esti egyórás játékom 60-70%-át jellemezte ez az állapot, 100% max thread usage-ot direkt figyeltem, sosem volt, 70-80% köztött maradt mindig, mikor néztem, a HWiNFO is 97%-ot jegyzett maximumnak a szinte végig masszívan CPU-limites játékomnak:
Kattintásra nagyítódik, és az oszlopok: pillanatnyi érték, minimum, maximum, átlag. A játék elején indítottam, és a végén a kép. Annyiból csalóka picit, hogy a valóságnál kicsit kisebb az átlag azért, mert közben lehetett 3-4 perc netezés az egyórás játékban.
Tehát nyoma sincs már a régi szép procilimites ábrának, ahol szépen lehetett látni ahogy a proci 99%-on teker végig....
Csak okulásként.
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI GeForce RTX 4090 GAMING X TRIO 24GB - Friss wellness - Garancia
- MSI RTX 3060 VENTUS 2X OC 12GB - GARANTÁLTAN KIVÁLÓ ÁLLAPOT! - 30 nap próbagarancia!
- NVIDIA ASUS TUF RTX 3070 TI OC 8GB GAMING Videókártya
- XFX Quicksilver RX 9070 XT White Magnetic Air Edition 16GB (3 év garancia ALZA)
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3060 OC Edition 12GB GDDR6
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L530 - i5-3G I 8GB I 500GB +16SSD I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Sanyo akkutöltő + 2 használható akku
- Apple iPhone 14 Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Nuki Smart KeyPad 1 okos zár kiegészítő
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 G3 G4 /// 6-8. gen //// i3 / i5 /// garancia /// Budapest / MPL / Foxpost
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

A windóz feladatütemező folyamatosan váltja a szálhoz tartozó magot, így hamis (vagy inkább megtévesztő) adatot mutat, amit monitorozol. És akkor a HT mérhetetlenségéről nem is beszéltem.
Olyan rejtett "procilimiteket" tud okozni, hogy csak úgy füstöl.