- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED monitor topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Milyen notebookot vegyek?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Házimozi belépő szinten
- DUNE médialejátszók topicja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem kell semmi féle mokolt BIOS
itt már leírtam hogy lehet kitolni esetleg kellhet hozzá még az ULPS kikapcsolása!
ha jól emlékezem csak az után engedte a gpu tweak progi!
és még az előbb tárgyalt power limit is látszik ahogy használom!
-
odorgg
addikt
Fix 60-at, még 7970-GTX680-al sem lehet.
Viszont nem rossz ez a 7850, vettem 1-et én is, a 7970 utánn
Kicsi, nem melegszik, és van benne potenciál, nem rossz kártya. BF3-hoz 1680-ban élsimi nélkül, bőven megfelel:
64-es Caspianon csináltam pár tesztet is Fraps-al, érdekesség képpen 1680-ban. Annyit hozzátennék, hogy itt max FPS nem releváns, mert ha ha véletlenül kicsit többet nézünk az ég felé, (ami halál esetén nem egyszer megesik) akkor irreálisan magas értékeket kapunk, minden VGA-val. Többnyire járművekkel mentem, amik mindíg fel is robbantak, a nem túl jó min FPS-ek, ennek köszönhetők.
7970 1125/1575 MSAA off AF x16
2012-04-12 17:17:35 - bf3
Frames: 16760 - Time: 197809ms - Avg: 84.728 - Min: 47 - Max: 182GTX480 alap órajel: MSAA off AF x16
2012-06-21 09:58:03 - bf3
Frames: 35853 - Time: 568352ms - Avg: 63.082 - Min: 34 - Max: 1137850 alap órajel MSAA off AF x16
2012-06-22 11:19:44 - bf3
Frames: 25205 - Time: 420672ms - Avg: 59.916 - Min: 31 - Max: 1357850 1200/1300 MSAAA OF AF x16
2012-06-23 11:50:44 - bf3
Frames: 40271 - Time: 549920ms - Avg: 73.231 - Min: 37 - Max: 1467850 1200/1300 Minden ultra
2012-06-23 12:19:14 - bf3
Frames: 17467 - Time: 365365ms - Avg: 47.807 - Min: 22 - Max: 112 -
tixem
addikt
Nekem is most szállt el egy Gigabyte vga, igaz 5850 volt. Vásárlás előtt állok, próbáltam magam meggyőzni, hogy a Giga 3év garit ad, de ahogy ránézek arra a kártyára, olyan gagyinak tűnik az egész nekem, főleg a hűtő, hogy sehogy se tudom magam rászánni
Sapphire valóban nagyon jó, de engem érdekel az msi is. MSI és Asus Közül melyiket választanátok, vonatkoztassunk el, hogy van Sapphire is, csak ez a kettő.
-
Beze1974
csendes tag
Igen de egyik magyarázat sem állja meg a helyét. Ha megnézed az első kártyámról feltöltött videót:
http://www.youtube.com/watch?v=iYaV3YeOi-A&feature=plcp
Ezt ne mondja nekem senki memória sajátossága. Az új kártya ugyanezt kezdte csinálni pár hét után. , egyre sűrűbben... csak az egeret húzogatom, olyankor ne mondjátok betegre melózza magát a GDDR5 és nem bírja -
BullZeye
veterán
http://logout.hu/cikk/sporoljunk_40w-ot_a_vgaval_downclock/mennyit_eszik_a_gep.html
Itt leírtam 3 éve, az viszont közel sem biztos, hogy működni fog még ATT az új VGAkkal, tekintve, hogy rég volt az utsó update. De egy próbát megér. Gondolom van alternatív program, ami tud profilokat kezelni.
-
BullZeye
veterán
Akkor ez 90%, hogy DDR5 memória órajel változás lesz. Nézz valami programot, hogy változik e, ha igen, akkor már legalább tudod, hogy ő a ludas. Nem lepődnék meg, ha energiatakarékosság jegyében 2D-ben még a memória órajelét is levenné közel 0-ra.
4890OCnál pl a memória 1100ról 200-ra csökkentése vagy 30Wattot eredményez.
-
törölt tag
Azért egy kicsit érdekes dolog,hogy manapság nem tudnak a neves gyártók kiadni úgy egy új generációs terméket,hogy ne legyen valami gebasz vele.Most pl.egyre több embernél jelentkezik ez a villogó képernyő a hd7850-eseknél.Az ember kiad egy valag pénzt egy termékért és cserébe jól megszívatja.Winne :még nem próbáltad meg valahogyan orvosolni a problémát a kártyával?Jelenleg is szarakodik?
-
szasanyi
félisten
Hát ez az... most kemény 96GT-vel tolom, és asszem marad is. GTX670 tűnik jobb választásnak, de minimum HD7870 az ami érdekel(ne), alatta esetleg a GTX660 jöhet szóba ha jobban sikerül mint a 7850 (tuning nélkül, én azt nem preferálom).
Így lehet, hogy karácsony körül lesz VGA vásárlás. -
szasanyi
félisten
Hogyne már! VGA-t akarok venni, de így? Aztán meg beleolvastam a 7970/50 topikban, ott is van probléma szép számban - többek között amit be is linkeltem -, így most elbizonytalanodtam kell-e sok pénzért problémát vennem?
Egyik hsz-ban olvasva azt láttam, hogy ez a villogás (villanás) a GCN sajátos hibája lehet, mikor változik az órajel. Keldor papa pölö azt írta, hogy ezért adta el a 2 db 7970-esté, és váltott GTX680-ra.
-
-
játék függő! de állt. 10-15.% extrém esetekben lehet -20.% is!
de kb egyenesen arányos a felbontással amennyivel nagyobb a full HD az 1680 -tól! annyival lesz lassabb
Nálam még az is érződik(-2-5.FPS) ha 1920*1080 ról felteszem 1920*1200 ra pedig ott már nincs olyan nagy eltérés!
-
szasanyi
félisten
Az a mennyiség ami itt fogy, az AMD-t nagyjából semmiben sem befolyásolja, nem még az áralkotásban
De szinte minden téren olyan jelentéktelen piacok képviselünk, hogy ez alapján számítani sem lehet semmi jóra, nem még befolyásolni bármit. És még nem beszéltünk a jóféle valutánkról, meg a sok sz@rságról ami azt - negatívan persze, hogyan máshogy - befolyásolja.
-
-
szasanyi
félisten
Az AVP az éppen az AMD égisze alatt készült. De mint mondtam az a lényeg, hogy a HD7850 bármennyire jó kártya - optimalizálási vagy egyéb okból, szvsz tökmind1 - de nem lehet kompromisszumok nélkül használni. FullHD felbontásban. Oda GTX680 kell és nem lesz akadás, lassulás sem a PhysX nélkülözése ha amúgy a játék támogatná - ha már kompromisszumok nélküli játékról van szó ugye. Csak világos legyen én mint gondolok ez alatt.
-
nálam megy még 1150/1500 -at is én nálam is 0.% on van (csak 1.kis feszt kell adni még neki az 1150.hez!)
1ébként meg elmegy a kártya (alapon ha nincs tuning) ~90.W al nagyon Max 100.W al!
ugye gyárilag 130W ra van tervezve ez lenne a 0% tehát tuningal is menni kell 0.% on
-
synthattik
aktív tag
jó neked ,ebből is látszik nincsen kb 2 egyforma kártya,én amikor először kitoltam 1050/1450 olyan szép fagyim lett,mondhatni citromos,elég keserű volt.
Én azt hittem,hogy ezekben is van az a zero core,hogy nem engedi fagynia kártyát,de ezekszerint nincsen
Fura mert nálam a ram emelésre érzékeny ,amíg csak a gpu-t tolom addig nincs fagyesz,de amint tolok a ramra is ott már kéri a plusz kakaót.
Akkor te elég jó darabot fogtál ki,ha viszi fesz emelés nélkül1050/1450, vagy csak nekem van kevésbé tuningos darabom,de így is elégedett vagyok vele,ref 6950@70 után.
Végre csend van,nem melegít mint 1 kazán és cserébe sokkal jobb teljesítményt is kapok,hát nekem most nem is kell ennél több,bár ahogy nézem ilyenből eléggé megérné 1 cf. -
csucsbicep
nagyúr
Én 24/7-re eleve nem növelném a feszt, mert nem látom értelmét, annyit nem hoz, mint amennyit árhátat, benchek erejéig oké, mert az csak rövid időtartam. Természetesen minden esetben megfelelő hűtés kell. Mondjuk, ha picit növeled a feszt, akkor valószínűleg az annyira nem rövidíti le az élettartamot. Szerintem a +0,1V az már elég sok tartósan, lehet, hogy kibírja, de kb. 0 haszna.
-
Mint írtam olyan beállításon teszteltem ahogy írtad (1150/1450.MHz)
igen attól hogy elmúlt 2.éves az i7 -em még a mai procikat is leveri (kivéve szandy és Ivy Bridge) és még megy többet is ha kellene!
********************************************************************************
#1743 szasanyi : igen 1680.ra az biztos hogy elég a 7850 (jobban mondva rajta a 2.g vram)Viszont FuLL-HD. ra már most is találni olyan játékot ami majdnem ki akasztja a 2.giga ramot rajta!
Én a helyedben nem a gétéix570 mellett tettem volna le a voksom jó kártya de a 1280.Mega VRam az már most kevés lenne nekem! (amilyen beállítások mellett játszom)
Egy pár kép 1920x1200 (rajta OSD -n a vram használat is)
BF3 ~1500.Mega -t használ
Crysis2 ~1800 -at
-
-
-
Természetesen PERFORMANCE módban ment de ezt a 3D11 pontszámoknál is látni mivel P -betűvel kezdődik a pontszám!
De próbáld csak ki Entry -nél nem P lesz és Extreme nél sem, ha meg bele nyúlsz az előre beállított értékekbe szintén mással kezdődik, tehát simán látni egy pontszámból hogy milyen beállításon ment egy teszt!
************************************************************************************
Többieknek: kijött tegnap egy végleges MSi Afterburner 2.2.1 verziószámmal ez már nem fagy le a 7850 -től és kezeli is rendesen a kártyát (csak sajnos feszt nem lehet állítani vele csak Referencia nyákos 7850.el)
és a Sapphire TriXX OC Utility V4.3.0 is elérhető ami teljes mértékben kezeli már a 7850.et!
-
szasanyi
félisten
Ami a kártya tudását és erejét megmutatja, az a 3DMark11 és az Unigine Heaven 3.0 - esetleg egy 3DMark Vantage még mehet, de régebbi fölösleges.
Játékok közül a Batman AC, Crysis 2 (DX11 + texture pack) és a Hard reset ami látványos, és megizzasztja a VGA-t. Hirtelen ennyi jutott eszembe. -
akela91
addikt
Nah bejött akkor az élet.
Használd egészséggel, és persze jó kis tuninggal!
malware: Dehogy befolyásol.
Egyszerűen fejlődik a technika, kisebb helyen elférnek a dolgok, ezért kisebb nyák is elég volt. De ennek csak örülj, mivel a hőtermelés is kisebb, és elfér minden kuckóban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OLED monitor topik
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest