- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Elegáns és igen kompakt NVIDIA Blackwell VGA-t villantott az MSI
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
- = Zk = - #5394 üzenetére
errőljut eszembe: am3+ ba amibe a bullok mennek, mindegyikbe elmegy az x6 ?
-
Majkee84
aktív tag
Sziasztok.
Idő közben megjött a kártyám, csak nem értem rá írni.
A procit egyelőre 3.4-re húztam, az nagyon harmatos? Hd-ban játszok. Az Nb-t érdemes lenne húzni? -
törölt tag
válasz
ricshard444 #5385 üzenetére
Új van itt is csak itt 6 ezer , de hátha alkudható..
-
-
törölt tag
válasz
ricshard444 #5383 üzenetére
milyet? Alpenföhn Civetta ?
itt is van az apróba...
-
-
törölt tag
valaki meg tudná mondani a gyári ventilátor körülbelüli zajszintjét? olyan félfordulaton
Hűtést akarok cserélni. De mivel nem tuningolok, ezért nem akarok 12 ezerért hűtőt venni.
erre gondoltam.
22dBalaplapot cserélgettem vagy 4x a hétvégén, és a gyári kenőcs van még a hűtő alján. így net közben 3500 körül pörög most , de csak 30 fok kb a proci.
-
Reaper04
aktív tag
De akkor adtál neki azért feszt is nem-de ?
Az olyanokat bírom amikor folyékony nitrogénnel (is) hűtik a 8-10 ghz ra felhúzott procit
Itt egy 8.1 ghz es AMD FX-8150 Azért ez is már valami ...
Már csak ha a folyékony nitrogén beszerzését nézzük -
Reaper04
aktív tag
válasz
#81556480 #5371 üzenetére
Bevallom őszintén, én sem
Akitől vettem ő mondta, hogy ezen az órajelen és fesz mellett stabil volt, kipróbáltam ... tényleg
Van valami turbo core is,azt meg gyári 3,3 ra állítja, fesz módosítás nélkül. Hozzá nem értőnek (pl. nekem is) az jó ...sőt.
De így 3,8on jobb
...bár nem tudom ha visszaállítanám mondjuk 2,8 ra, akkor mennyivel lenne másabb -
Reaper04
aktív tag
Én már kölök korom óta AMD-s vagyok, meg mellé Ati-t szoktam párosítani.
Én szeretem, intel jobb azt mondák (meg drágább), de kit érdekel. Felhasználói szinten nem látni különbséget a kettő között. (vagy igen? Mert nem vettem még észre?)
Athlonnal kezdtem, lett dupla magos phenom, aztán egy 720 BE, 3 maggal amit feloldottam 4re, most meg nemrég újítottam egy x6-ra (1055T). Fantasztikus, tetszik
Feltekertem 3,8 Ghz-ra, nekem ez így bőven jó.Ennél a procinál kinek mennyit sikerült elérnie?
-
-
=HG=
addikt
-
apollo12
veterán
hát nálam vígan viszi 480 at fullhd ban bf3 ban, a 6magos phenomom, de majd én is váltok i5 re sli miatt
-
Gyufaaa
veterán
válasz
kaszas19 #5361 üzenetére
Annyira nem poén, mert az 1155 tokozásnak nem az AM3 az ellenfele, mint inkább az AM3+. Szerintem nem volt rossz az X6. Én csipáztam. Ha az AMD OD-ban belőtted rendesen a profiját és a játékokat RT-ben futtattad vele, azért igen szépen tudott teljesíteni szerintem. Volt mikor idegesített viszont, hogy mindig pepecselni kell vele, mert bizonyos beállításokat nem jegyzett meg az OD, mert minden újrainduláskor betette alapra, de amikor a rendszer betöltött és be volt lőve a játékokra az a profil, szerintem korrekt volt.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az Intel nem bizonyul jobbnak.
-
kaszas19
senior tag
válasz
- = Zk = - #5356 üzenetére
eddig én is visszafogtam magam a munkanélküli mellett
de vissza mentem melózni és aránylag jól keresek szóval mér-ne?
meg hát úgy váltok hogy a postát fizetem és kész jön a másik ez meg megy
-
kaszas19
senior tag
válasz
- = Zk = - #5354 üzenetére
én meg úgy vagyok vele hogy ha van 1 gépem amire költök akkor nelegyen az FPS EKG jellegű játéknál
úgy néz ki megyek 1155-tre az még nem volt
vándórlok mint zsidóban a fájdalom a platformok között
-
kaszas19
senior tag
válasz
- = Zk = - #5352 üzenetére
Hàt a stabil fps hiànyzik nagyon sajnos időnként a battlefield3 hàt olyan az fps mint az éig-m
-
kaszas19
senior tag
válasz
ricshard444 #5347 üzenetére
mert az elvártakat nem hozzá még játékban se.
-
-
Majkee84
aktív tag
Sziasztok!
A jövő héten érkezik a 7850-esem, mellé elég lesz szerintetek egy 1055t full hd-ban? Egy kicsit elbizonytalanodtam.
beluschi, ricshard444: köszi a gyors választ! 3.5-ig jutottam el eddig tuning terén.
-
-
kaszas19
senior tag
válasz
ricshard444 #5345 üzenetére
Hali nem akarok okoskodni de a tesztet úgy kellett volna lefuttatni hogy fogod az X6-tost meg az I7-test bedobod ugyan azt a VGA-t mind kettőbe.
Aztán nyomsz Game tesztet mind kettőről alap órajelen azt ábrázolod grafikonon.
Utána meg ráncigálod mind 2 tőt tegyük fel 3,8-4,0Ghz-re aztán még1szer lefuttatod ugyan azokat a játékokat és ezt is ábrázolod grafikonon.
Ebből szépen kirajzolódott volna a két CPU közötti diferencia.
Én tisztában vagyok vele hogy nem 1 kategória az X6 és az I7 920 mert volt nekem is 930-casom meg most X6-tosom van és érezhető a különbség a két CPU között.
Annak idején volt nekem X4 955-tös Phenom II procim is GTx 295-tel párusítva és a Battlefield 3 nál ultrán a kártya vitte volna ha a proci bírta volna de ezt I7-tel nyomtam volna ki is játszottam volna ultrán, de sajnos nem tudtam le is cseréltem.
De a tesztek azért jók szó se róla, csak a 2 kártya között is van különbség akár hogy is nézem.
Most tervezem a vissza állást I7-re nem hozza az X6 az elvárásaimat.(sajnos)
Remélem nincs harag kolléga hogy bele szóltam? -
válasz
Motaba78 #5343 üzenetére
3815-n 3050-s NB freki mellett.
Jogos,ott az erőssebb vga,mivel késöbb szereztem az i7-t mellé,de ha visszaolvastok az előző tesztemhez láthatjátok ,hogy miért volt olyan "visszafogott" az 5970 néhol a 6950hez képest.Nyilvánvaló,hogy a 6990 és 5970 között nincs olyan nagy difi,mint amennyi van grafikonokon.35 számomra nagyon kevés,stabil 60al szeretek játszani,az F1ben meg akkora volt az X6-al a cpu limit,hogy elsem bírt érni annyit átlagban.Nade nem flame-elek,csak megakartam mutatni,hogy 6990 kaliberhez már nemelég.
-
beluschi
tag
válasz
ricshard444 #5342 üzenetére
Teljesen egyértelműen nem vonható le a tesztből az a következtetés, amire jutottál, mivel az X6 minden tesztben a gyengébb, míg az I7 az erősebb VGA-t kapta. A kétkedők meggyőzéséhez mindenképpen ugyanolyan VGA-val kellett volna tesztelni a procikat, vagy esetleg megcserélni, hogy a gyengébb VGA alá tenni az erősebb procit és megnézni, hogy mit tud.
Így azt is mondhatják, hogy csak azért van több FPS az I7-tel, mert ott az erősebb VGA.
Egyébként szerintem is érezhető, hogy játékok alatt is többet tud az I7, de a mellett is lehet érvelni, hogy elég az X6, mert a tesztedben leggyengébb 35-ös min FPS-el is el lehet játszogatni, tehát nem korlátoz.5343: azt még nem is néztem, hát ez is erősen tud befolyásolni
-
Motaba78
addikt
válasz
ricshard444 #5342 üzenetére
és a tesztben mennyivel ment az x6 ? mert az i7 látszik, hogy 4gigára fel volt pöckölve.
mert így kb semmit nem érnek a mérések.
-
Csakhogy bizonyítsam az igazam...:
-
Reaper04
aktív tag
válasz
viktoriokid #5340 üzenetére
Oda se fér be sok minden
Nekem 17.7 talán ha jól mértem és toldani kellettBár más hűtővel elkerülhető a procedúra.
-
viktoriokid
csendes tag
17 cm széles a házam...
-
Reaper04
aktív tag
válasz
apollo12 #5338 üzenetére
Szia!
De minden bizonnyal. Az előzőt, amit befestettem úgy csináltam, hogy középről jobbra kifurkáltam egyre nagyobbra, de sajna "süvítő" hangja volt, és néha rezonált is. Valószínü a doboz vékony anyaga miatt. Nem erre terveztékDe amúgy biztos jobb a szellőzése úgy!
Mondjuk így is 30 egynéhány fokos a CPU, a magoknak meg 18-as mutat.
Kettő Coolink SWiF2-1201 120 milis szélgépem van bent. Irtó csendes és jól nyomják
-
Reaper04
aktív tag
Most hogy így mondod, hogy eper.... málna volt bent!! Eszembe jutott.
Mindenki egy kicsit evett belőleÚgy hogy, ha moddingolni kell, egy doboz málnával el lehet kezdeni bármit
Akár plexinek is lehet használni!De jó lett nem?
Keresgéltem a befestett doboz képét is mert megörökítettem, de nem tudom már hová tettem, egyáltalán át-e pakoltam a gépre. Ha meg lesz azt is megmutatom
-
Reaper04
aktív tag
válasz
viktoriokid #5329 üzenetére
Szia!
Igaz este van, de gyors lekaptam. A fényviszonyokért és a homályos képért bocsi, de a lényeget látni lehet
Egy műanyag átlátszó dobozt (nem tudom már mi volt benne) vágtam szét, majd aszerint kijelölve az oldallapot flexeltem. És mezei szigetelőszalaggal felragasztottam.
Voilá! KészElőször úgy gondoltam hogy teszek rá lyukakat is és befújom feketére. Amit meg is csináltam egy másik dobozkával, de még 3 nap után is ha kicsit megtörölgettem zsepivel az is elszíneződött. Kopott a festék róla. Azt meg nem mertem úgyhagyni, hátha baja lesz a gépnek tőle...
Úgy hogy ez lett belőle.
-
törölt tag
egymagosítani szeretném az x6-ot, és jó lenne ha a karórám eleméről is működne olyan 1- 1,5volt körül
-
Gyufaaa
veterán
válasz
ricshard444 #5331 üzenetére
Jóöreg, megboldogult Gainward GTX275 Golden Sample volt.
-
-
Gyufaaa
veterán
válasz
csucsbicep #5325 üzenetére
-
viktoriokid
csendes tag
válasz
az igen!
-
Reaper04
aktív tag
válasz
viktoriokid #5321 üzenetére
Szia!
Nálam is ez a helyzet, csak más hűtővel
Cogage true spirit a neve, batár nagy, de jól hűt(igaz már cseréltem a gyári ventit róla, mer csapágyas lett.
1 centivel kijjebb van a borda mint az oldallap. Találtam rá megoldást
Ha lesz időm lefényképezem és belinkelem.
Igazi kreatív megoldás -
leonel
aktív tag
válasz
Mondtam én hogy flex.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Megoldás: [link]
-
beluschi
tag
válasz
Akkor itt az ideje egy casemodnak
-
leonel
aktív tag
válasz
Flex?
-
viktoriokid
csendes tag
vettem arctic freezer 13 pro-t nem tudom visszatenni a ház oldalát olyan nagy...
-
=HG=
addikt
válasz
- = Zk = - #5319 üzenetére
Én is így vagyok vele !
-
- = Zk = -
félisten
válasz
ricshard444 #5318 üzenetére
tudod, azért nem szeretném megcsinálni, mert féltem a lapomat. mert az ördög soha nem alszik, csak szundít. mondhatsz bármit... ez nem az a lap, ami kedveli a tuningot. igaz, ahol lehetett, felextráztam, de akkor is. egyelőre ez van, nincs másikra zseton.
amúgymeg annyira nem vagyok az a tuning mániás. van, hogy elkap a kedv, a lendület, de aztán le is csillapodik. nem mindíg van nekem kedvem "pepecselni" a MHZ-cekkel..nemcsinálja meg a gép helyetted
tán jobb is!... -
válasz
- = Zk = - #5317 üzenetére
Azzal is kell majd feszt emelned és NB-t állítgatnod...nemtudom tényleg miértnem ugrasz bele. Mondogatod,hogy tuningolnál,de nemcsinálja meg a gép helyetted
-
=HG=
addikt
válasz
- = Zk = - #5314 üzenetére
Óvatosan a fesz emeléssel ! 1,45 fölé ne menj! semmi értelme....Először próbáld meg NB-t emelni max 2500 Mhz-ig mehetsz 50-100-as lépésekben.. Ha kell neki egy kis fesz, itt is emelhetsz, de kicsiket, mert melegedős lessz.Utána megint próbálj szorzót emelni, hátha... FSB-n is aprókat kezdhetsz emelni 2-3Mhz-enként, van rá esély hogy 210-215-ön még stabil lessz. Minden energiatakarékos beállítást off!
Azután ha megnézted mit tud, menj vissza 3,7-3,8Ghz-re csökkentsd a feszt amíg stabil és úgy használd ! Nincs értelme ez fölé menni, mert lessz egy instabil kályhád ! -
Motaba78
addikt
válasz
- = Zk = - #5314 üzenetére
igen, így kell működnie.
ez egy én eredményem, itt már 0,01v droppol a lapom lefelé biosban 1.45V volt megadva -
Motaba78
addikt
válasz
- = Zk = - #5312 üzenetére
biosban pöccintesz a szorzón 19-re és 3,8Ghz lesz , ha ez a volt a kérdésed.
ha jól emlékszem 18,5 szorzó felett c&q nem működött nálam, illetve cpu függő kell-e további fesz hozzá, hogy stabil legyen. -
- = Zk = -
félisten
mesterek, X6 tuning gyorstalpalóban, úgy, hogy egy papucsállatka is megértse...
jelenleg csak a szorzó van emelve és a CPU fesz fixálva 1,4V-ra... 3,7Ghz.
ha emelni szeretnék a szorzón, hogyan tovább? mik a lehetséges alternatívák?.. -
törölt tag
HÁJ!
Úgy néz ki behalt a Giga 770 TA UD3 alaplapom. Vagyis gariztatom, de az sok idő így addig veszek egy MSI 790FX-GD70.lapot. Kérdés az lenne ha megjavul a giga, melyiket érdemesebb megtartani?
X6 1055T alá persze. ez a lényeg, neki melyik a jobb
-
mpierre
veterán
válasz
- = Zk = - #5250 üzenetére
Egyszerűsödött a kérdésedre a válasz. Másokat is foglalkoztatott.
[link] Hátha okosabbak leszünk ezzel a 7970 mizériával kapcsolatban.
X Factor: Köszi ilyesmit kerestem.
-
X Factor
addikt
válasz
ricshard444 #5302 üzenetére
Még egy utolsó
1920-tól felfele, érdemes nézni. Oké, semmi probléma
-
válasz
X Factor #5301 üzenetére
Cseppet sem vagyok szubjektív,csak a valós tapasztalatokat írtam le,ha ezt nem fogadod el a te dolgod. Pártatlan vagyok,régen a kék oldalon álltam,aztán kipróbáltam a zöldet 1055 és 1100T által,majd ismét Intel. Mindig azt veszem ami jelenleg a legjobb ár/teljesítmény mutatókkal rendelkezik. Nem vitatkozom tovább
-
X Factor
addikt
válasz
ricshard444 #5296 üzenetére
Tehát tesztet nem mutattál, maradt a szubjektív megérzésed, köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- EAFC 25
- Alig látni, olyan vékony lesz a Fold
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest