Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Nikk

senior tag

válasz GAbre #6168 üzenetére

No most az a helyzet, hogy picit túldimenzionáltam a dolgokat... =)

A BIOS-ban alapban AUTO-n 400-as RAM-okat ismer fel a masina. Megfogtam és manuál felraktam 1066-ra... FSB:DRAM ratiot automatikusan állította hozzá és most 3:8-on mennek a RAM-ok 1066-on... Úgyhogy igazából meg van amit akartam... Rendereléshez van a gép úgyhogy csak ezért volt fontos...

• Nikk

senior tag

Üdv mindenkinek!

Egy fogós kérdést szeretnék intézni minden olyan emberkéhez, akinek van némi tapasztalata tuning terén. Én kb. 6 évvel ezelőtt húztam a 2500-ös Barton-onomat, úgyhogy nézzétek el nekem jócskán beporosodott tudásomat e-téren...

No a probléma ami megoldásra vár a következő.

Jelenleg egy Phenom II X4 940BE duruzsol a gépemben, de felfigyeltem egy apróságra... 15x200=3000Mhz... Mondom okés, csak akkor minek vettem 1066-os RAM-okat, ha a masina mindössze csak 800-on járatja a kezei között őket. A kérdés az volna, hogy van-e értelme a RAM-okat 800-ról 1066-ra pörgetni, a szorzót pedig lejjebb venni.

Az alternatíva ami működhetne elméletben a jelenlegi 15x200 helyett, hogy 11,5x266,5-re állítom át a szorzót és FSB-t (vagy minek híjják már itt az új integrált memóriavezérlőknél). (A processzor tuningját még azért nem kockáztatom meg mielőtt megkérdeznétek, mert gyári hűtő duruzsol rajta még egyenlőre és a ház sem valami tuti hűtés szempontjából)

Nos akkor a kérdés, hogy van-e (vagy lenne-e) ennek valami értelme teljesítmény szempontjából. Olvastam már mindenfélét, hogy van de nincs de mégse meg az h#lyeség, de szeretném kikérni inkább személyesen egy hozzáértő társaság véleményét, mert más tapasztalatából azért annyira sokat még nem sikerült megtudnom...

Köszi előre is a Help-et...

Mobo: ASRock AOD790GX
    Proci: Phenom II X4 940 BE
    RAM: Kingston HyperX 1066-os (elvileg 5-5-5-15) RAM

Új hozzászólás Aktív témák