Új hozzászólás Aktív témák
-
concierge
csendes tag
válasz
leviske #2377 üzenetére
Hello
Ki lett cserelve az alaplap egy M3A32-MVP-re. Nem hiszed el .... ugyan az
Probaltam futattni a memoria tesztet de 10%-nal egyszeruen kikapcsl a gep. Nem tudom beallitani a DRAMSB ratiot . Folyamatosan 1:1 . Kicsereltem a 2x2GB OCZ-t masik 2x1GB OCZ-re es ugyan az. Elindul a VISTA azta par perc mulva egyszeruen leall a gep es el sem lehet inditani !!!!!!!! A tapventije megy van fesz az alaplapon de bekapcsolni nemlehet. Kikapcsolom a tapot lehuzom a tap kabelt aztav vissza es elindul a gep de par perc es kezdodik elorol.
-
concierge
csendes tag
válasz
leviske #2332 üzenetére
Remelem meg itt vagy
2 perce jartam a BIOS-ban es mit talalok ???? egy D.O.T.3 Step 3,1,2 setup menut
Kiprobaltam
Az alap beallitas a BIOS-ban el ...... 12,5 x 200MHz ; 533MHz ( 1066 ) a memoriaknal , szoval minden alapon de ebben a setup-ban adtam neki 5% Kapitany mod de ne kerdezd mit jelent. Minden maradt ugyan ugy a BIOS-ban .
VISTA indul .... olyan gyorsen boot-t a VISTA hogy meg ilyet nem lattam , nem akarok hazudni de az udvozlo kepernyo es a password megadasa utan talan ha volt 5 masodperc hogy minden felallt , gadgets stb. Finoman szepen fut .....
Na most jon az erdekesebb ...... AMD Over Drive Utility.
Beleneztem es mit latok a szorzo 12,5 , az NB szorzo 10x de a CPU 2,6GHZ megyTobb info :
NB speed 2080MHz
RAM speed 554MHz (1108MHz)
Bus speed 200MHz
PCIe speed 100MHz
South bridge speed 350MHzA fokokrol: ( van par dolog amirol fog. sincs !!! az csillaggal jelolom )
AMD Over Drive Benchmark 7669 pont
Stability teszt lefutottTMPIN 2 : 128 fokos *
TMPIN 3 : 30 fokos *
CPU : 30 fokosMost nagyon szepen megy. Lassuk a Compani of Heroes
1680x1050 DX10 High .
Ha ez nem oli meg akkor jo. Mindjart jovok. -
csatahajós
senior tag
válasz
leviske #2326 üzenetére
Najó, csak lejjebb írtad aztán h nem érted hol a haszon ebben. Ott a haszon hogy egy más plecsni rányomásával eladják a félig halott procit részáron, csökkentve ezzel a veszteséget ami már haszon. Egyébiránt szerintem még a 6k-s K8as Sempronokon is van valamekkora haszon, különben nem forgalmaznák még mindig a kiskereskedések. Azért kíváncsi lennék hogy a valós gyártási költsége egy procinak kb. mennyi (természetesen tudom hogy a kifejlesztési költség irdatlan magas és ez mint fixköltség oszlik el az x számú eladott procira). Én érzésem szerint maximum néhány száz forintba fáj egy proci valós anyag és összeszerelési költsége.
-
csatahajós
senior tag
válasz
leviske #2321 üzenetére
Figyi leviske, végső soron ha belegondolsz minden eladott proci nyereség valamennyire, mert maga a gyártási költség az nem egyn agy része az árnak, a fejlesztést kell megfizetni. Főleg ha a félig elrontott X4esekből lesznek a Kuma-k, akkor ha belegondolsz azokat is legalább nem "kidobják" hanem el lehet adni, ami még veszteségesen is megéri, mert minimalizálja a saját bukásukat.
Ami azt illeti lehet h az Intel kivezeti magát a dual-coreokat is, de ne felejtsük el hogy ettől még sokan vesznek ilyet, mert pl nagy tételben az a pár dollár árkülönbség is marhára számít és egy OEMnek simán megéri olyan gépekbe amikbe nem kell az überbrutál teljesítmény (és nyílván a PC piac túlnyomó része ilyen, mi játékos tuningőrültek csak egy viszonylag kis részét teszzük ki - kb sztem ha a 15-20%át). Nem véletlen hogy az X3akra is lecsaptak az OEM-ek mert még ha csak marginálisan is olcsóbbm, 1000 eladott gépnél az már 1000X akkor haszon (és nem ezret adnak el persze
).
-
HERR Z
veterán
válasz
leviske #2317 üzenetére
najah 3ghz-es sempron x2?
még most is van ember aki vesz 1 magos procit, mértne vennének jövőre 2 magosat?nem mindenki filmet konvertál ötszázezerrel a gépén, játékok meg amíg nem lesznek rá rendesen énse nagyon fogok váltani, mert minek
még mostis megéri az amd mert ár/értékbe jók....és sok embernek ez a szempont nem pedig a maxx teljesítmény -
HERR Z
veterán
válasz
leviske #2305 üzenetére
amit leírsz az olyan mintha van 20-25 miskád és azt nézed hogy melyik kocsi mennyit fogyaszt, és ez alapján döntesz.
kb olyan a lasabb HT mintha eggyel kisebb procid lenne, ergo mifasznak adtál ki egy valag lét?Hogy ne használd ki MAXIMÁLISAN a tudását?értelme....00
crosshair phenom alá felejtős.PONTmondjuk én elpasszolnám a CF rendszert és vennék egy 4870-et, mert eléggé megöti az alaplapvásárlási lehetőségeket.....és akkor szabad az út a 780a felé akár
-
concierge
csendes tag
válasz
leviske #2299 üzenetére
Akkor nagy valaoszinuseggel ez az MSI itt a ludas. Szeretnek maradni az ATI-nal.
Milyen lenne ez a variacio ????
Asus Crosshair + HD4870 + Phenom 9850BE ??????En Skociaban elek es itt mar lattam az Asus Crosshair kb 24.800- . Eladom az MSI lapot meg a 2 HD3870-t es veszek 1 Asus Crosshair + HD4870-t.
-
-
concierge
csendes tag
válasz
leviske #2289 üzenetére
Koszi
Most valamiert a NB es a HT is alap 2000MHz van es a szorzon emeltem . Most eppen 2.6GHz megy.
XP alatt 2.8GHz ment folyamatosan .... de GEIL ULTRA 800MHz 4-4-4-12 RAM-al.
Masik lap lesz .... nem szereti ez a SB600 a Phenom-otMondhatnal megfizetheto , jo minosegu mobo-kat ami visszi a 1066 MEMORIAKAT.
Koszi
A jatekokrol annyit , hogy nincs ami megfogja meg 2.5 sem ( CRYSIS nem szamolom mert az egy optimalizalatlan szar amit azert csinaltak hogy a lamak meg tobb pezt koltsenek )
1680x1050 es 1920x1080 felbontasban jatszok ( a nagyobb egy 50" Plasma ) problema nelkul. Ez a tuning is csak kivancsisagbol ..... igy legalabb kibuknak a hibak. A masik ha mas 3.0GHz tudja hajtani ....... Jo lenne tuni milyen lappal . -
concierge
csendes tag
válasz
leviske #2278 üzenetére
Problem signature
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.0.6001.2.1.0.256.1
Locale ID: 2057Files that help describe the problem (some files may no longer be available)
Mini061208-01.dmp
sysdata.xml
Version.txtView a temporary copy of these files
Warning: If a virus or other security threat caused the problem, opening a copy of the files could harm your computer.Extra information about the problem
BCCode: 101
BCP1: 0000000000000031
BCP2: 0000000000000000
BCP3: FFFFFA60005EC180
BCP4: 0000000000000001
OS Version: 6_0_6001
Service Pack: 1_0
Product: 256_1
Server information: 74bc84db-22b7-439a-a768-1b660f214426Ez tortent 3 perce amikor 2.6-on probaltam .
-
concierge
csendes tag
válasz
leviske #2278 üzenetére
Hello
Semmi hatassal nincs ra a fesz. emelese. Legtobb esetben a tipikus VISTA betegseg "Blue screen" jelentkezik.
Amemoria hibakat ilyen formaban probaltam. Volt 2 x 2GB , es 4 x 1GB modulom.2 x 2GB ok ; 2 X 1GB ok ; 3 X 1GB no; 4 X 1GB no;
2 X 2GB + 1GB ok ; 2 X 2GB + 2 X 1GB ok ;ASUS , ABIT , MSI lapoknal egyarant ... bar az infok alapjan ezt a VISTA generalja.
A megjeleno hibauzenetek: " BLUE SCREEN"
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL ; PFN_LIST_CORRUPTEl nem tudom kepzelni mi lehet a gond. Olvastam egy kulfoldi oldalon , hogy a memoria idozitesevel lehet a gond amit a Phenom okoz. Valamiert nem akar a gyari idozitesen futni a RAM. Ha az FSB-t emelem ugy az hozza magaval memoria FSB-t is. Ez mar 1066-os memorianal talan elmegy 1100-ig utanna ( memoriaja valogatja ) nem tul egeszseges 2.3V fesz mellett.
Szoval varom a guru-kat talan tudnak mondani valamit. -
csatahajós
senior tag
válasz
leviske #2269 üzenetére
Na szia tesó, én is ugyanezen agyalok, nomeg a 9850BE vs. Deneb dolgon, de sztem nyár vége felé meglépem a dolgot.
Szerintem a 790FX-es lapokból a 750SB-jű verziók is érdekesek lehetnek...
Ezt egyébként hogy érted, hogy a 790GX-szel netezés közben kevesebbet eszik? Ki tudja kapcsolni a dedikált VG GPUA-ját és át tud váltani az integráltra? Ez nekem új....
Itt a Kuma-s cikk "fordítása":
Ezek szerint nem vetették el teljesen egyiket sem ,csak várnak a 45nm-es verziókra, végül is logikus lépés.
-
shabbarulez
őstag
válasz
leviske #2246 üzenetére
Az egy TDP osztály elnevezése, nem pedig konkrét órajelhez köthető fogyasztás. Az extreme kategóriába sorolt prociknál eddig is csak ez az egy TDP osztály volt definiálva, mert ide jellemzően magas órajeles, extreme húzható felső kategóriás termékeket pakol az Intel.
De ugyanez a proci lesz használva a DP szerver procikhoz is, ahol már nem csak a maximális teljesítmény hajszolása a cél. Ha megnézed az általad linkelt táblázatban DP szervernél már több TDP osztály van definálva, hasonlóak amik már jó ideje megvannak már most is. Ami változott Penrynes szerverekhez képest az hogy eddig 50W TDP osztály volt a low voltage szerver procik legkisebb TDP kerete, ez most úgy néz ki 60W nő majd Nehalem procik esetén. TDP 80W osztály marad, a legnagyobb TDP 120W-os osztály pedig 130W-re változik. Vagyis két TDP osztálynál 10W-tal bővítette a keretet Intel, már amennyiben a fenti előzetes adatok valóban így is lesznek.
De ezek TDP keretek, amik maximum az adott TDP keretbe tartozó legmagasabb órajelű proci fogyasztását jelölik, de a többi köztes példány fogyasztás értelemszerűen az órajellel arányosan kisebb.
Pl. itt vannak a 45nm-es DP szerverek TDP besorolásai a mostani 50/80/120-as osztály szerint, ami azóta menet közben kiegészül egy 40 és 150W-os példánnyal legalul és legfelül. [link]
-
csatahajós
senior tag
válasz
leviske #2236 üzenetére
Azért azt ne feledd, hogy a Phenomban van integrált memvezérlő plusz L2 és L3 cache is, ami megdobja elég rendesen a ofgyasztást a Core 2 Quadokohoz képest. A nemrég megjelent Ananadtech-es Nehalem előzetes teszt szerint az Intel üdvöskéje is 130-135W körül fogyasztott 2,66 Ghzen....szóval csodák nincsenek, csak a marketingesek jól csűrik csavarják a számokat. Ha mondjuk Intel oldalon a CPU + északi híd fogyasztását írjuk össze akkor már egyáltalán nem biztos hogy annyival kikap az Agena egy Kentsfieldtől a (a Yorkfieldtől igen
).
Másik dolgo, és ebben majd Oliverda vagy a nagyok megerősítenek, hogy elvileg a Phenom dinamikus órajel szabályozásra képes mind a 4 magján, egymástól függetlenül, tehát ha kell terhelés függvényében tudják módosítani az órajelet. Mindenesetre az Overdriveban én is jót játszottam, hogy mind a 4 magot aszinkron órajelre tettem (eleve más szorzó) és gond nélkül ment. Tudom teljesítmény szempontjából ez nem hoz semmit, de akkor sem semmi technikai ficsőr (szerintem).
-
slett27
addikt
válasz
leviske #2236 üzenetére
Alapfesz 1,25V vagy 1,275V ? Vagy mindkettő lehet. Akkor ez tényleg a vége lehet, ha 1,44V-to adtak neki, de Phenomtól nagyon szép, 2,2GHz-ről.
Nagyon mennek ebben a lapban a Phenomok, de ennyi pénzért hallod el is lehet várni.
Mod.: Ami még érdekes, hoyg pont 2,4GHz->2,5GHz-re (9750->9850 95W->125W) kapásból 30W-ot ugrik a fogyi, majd 2,5GHz->2,66GHz-re (9850->9950 125W->140W) 15W-ot. Ez miért, hogyan, frekvencia eléggé lineáris, a proci alapfesze nem változik, vagy igen ?
-
slett27
addikt
válasz
leviske #2234 üzenetére
Nem találtam még előzetes tesztet sem a Denebről. Csak screenshotot. Nem igaz hogy seni nem kapott ebből tesztre vahalol ? Már pedig a Deneb készen van rég. Nem tudom mit módosítanak. Ha csak a cache lesz növelve, nem tudom mire lesz elég. Ráadásul nem is az L2 hanem az L3 cache.
#2206-nak a végét olvasd ! Vélemény ?
-
-
TomBoy1986
veterán
válasz
leviske #2204 üzenetére
AM2-es lapban biztos hogy nincs.
Egyébként érkezik egy új Phenom:
Agena 9350 (B3, 65W) - 2GHz-es órajel társul a 65W-os csúcsfogyasztáshoz.
-
slett27
addikt
válasz
leviske #2169 üzenetére
DS5-öm volt.
Igen, bosszantott hogy egy majd 40k-s lappal vége volt. És midnent kipróbáltam, végignyálaztam az xtremesystems-et, itt a Phenom topicot, semmi sem segített. Ráadásul 2,8GHz-hez már 1,4V kellett, azthittem leolvad a lap a procival és hűtővel együtt.
Q6600 után nem volt alternatíva az a konfig. Ha lett volna egy X2 4000+, 4400+-om akkor ok, de így...
Lehet hogy "kiegyensúlyozottabb" a Phenom, mint a Core2, én nem annyira vettem észre, számokkal élek, csak azt látom, hogy az adott cucc mennyi idő alatt konvertál/kódol és játékokban mennyi az adott FPS.
Amúgy nem volt az rossz cucc, tetszett is.
Valaki tényleg bepróbálhatna egy ABIT AX78-at egy 9850BE-vel.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
leviske #2162 üzenetére
"igen és azzal a 8750-essel minden esélyed meg van arra, hogy elérd a 3GHz-et, vagy esetleg kicsivel többet... vízzel akár még többet.
Az eddigi 9850BE tulajok többsége nem érte el a 3GHz-et..."
Mert sz@r Gigabyte lappal próbálkoztak. Tiszta bug az egész, legalábbis memória fronton.
m4rc!:
Ez szomorú
+5K és +1 mag és BE... -
TomBoy1986
veterán
válasz
leviske #2130 üzenetére
Kevés tulaj van egyelőre szerintem - itt legalábbis.
És ha valaki tuningolni akarja, akkor általában meg szokta találni ezt a topicot. Lényegében eddig is eképp funkcionált szerintem.csatahajós:
Gondolkodtam még az ASUS Silent Square Series-en, de kicsi abban is a venti, bár a heatpipeok száma az nekem többet számít. Valami vélemény esetleg erről a hűtőről? Megéri az árát? -
csatahajós
senior tag
válasz
leviske #2028 üzenetére
Azért ez nagyon érdekes:
"In the end, I took the plunge. I would say that even if I were to rebuild from scratch, if I could get this chip again I'd go Phenom. I had seen rumours from Tony over at Extremesystems.org that a majority of reviewers were praising Phenom for it's smoothness that was lacking in Intel systems (http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=183025 - he has a Phenom at 3.4Ghz stable, but with water). But how do you quantify 'Smoothness'?
Overall I think the Phenom was over-ambitious. I think if they'd upgraded core performance along with the bandwidth - it would be one hell of a chip. Like, I suspect, Nahelem will be. So I'd say the Phenom is a Nahelem with a weak heart, though the arteries are top-notch - but if you quicken the pacemaker, maybe you can get it really pumping
Cheesy, eh?"
Főleg a második bekezdés az ami szerintem lényeglátó...
Reméljük a Denebnél a pacemaker is felpörög majd
Van itt esetleg olyan akinek van/volt Intel-es konfigja is és "aláírja" ezt a Phenomon folytonosabb FSP dolgot (tehát kisebb maximum érték de konstansabb magas értékek)?
-
Joshi
titán
válasz
leviske #2059 üzenetére
Ez a fogyasztás(TDP) téma ott sántít, hogy nagyon kevés ember használja a processzorát alapon. A tuning mára egy általános fogalom még a kezdők körében is. Ezzel azt akartam mondani, hogy emelt órajelen minden proci okádja a hőt, mert ugye ez általában feszültség emeléssel jár. Azt meg sem említem, hogy AMD prociknál kötelező a tuning az aránylag alacsony órajelek miatt. Egyébként az alacsony fogyasztásnak is meg vannak a hátrányai amitől az AMD népszerűtlen, gondolom sejted mi az.
-
m4rc!
őstag
-
Tibord
senior tag
válasz
leviske #2023 üzenetére
Egyébirát a 9850-es nem lehet drága ha valaki 9800GX2-öt akar venni. ()
Az más kérdés hogy nem tudjuk mi van meg vagy hogy mennyi pénzből kell kihozni egy rendszert vagy hogy AMD vagy INTEL, ATI vagy NVIDIA a vonzalom tárgya vagy mindegy.
Ha rajtam múlna és most kellene gépet vennem (és pénzem is lenne rá) akkor:ASUS M3A-32MVP deluxe
PHENOM 9850
Zalman 9500 vagy valami jobb
4GB tuning ram
HD3870 amíg ki nem jön a HD4870x2 értelmes áron (kb 1,5-2 hónap ha jól tudom)
+a szokásos egyéb. Legalább 650-es táp(az is jóbbfajta) vinyó DVD stb.De persze ez csak az én véleményem volt. És az nem biztos hogy elfogulatlan
-
-
slett27
addikt
válasz
leviske #1934 üzenetére
Nem, még nem adtam el. Van kp-s ajánlatom, úgyhogy nemsokáig lesz meg. Nincs vele semmmi probléma, csak idegesít, hogy egy 38k-s laptól ennyi telik. És direkt a 9850BE-t vettem, biztos ami biztos. Tudtam, hogy akkora tuningpotenciál nincs a Phenomban, mint a Core 2 Quad-ban, de bíztam abban hogy meglesz a 3GHz. Tehát érted : P35 DS3 (20k)+Q6600(40k)=60k Gigabyte MA790FX-DS5 (38k) +Phenom 9850BE(44k)=82k. Na ez a nem mindegy. Úgyérzem ezt a helyzetet, mint anno a PentiumD vs Athlon X2 (fogy/ár/teljesítmény) az X2-ők mosták a PentiumD-ket minden tekintetben.
Crosshair II ? Nincs az a pénz a világon, rettenet drága...
-
Richter36
őstag
-
-
TomBoy1986
veterán
-
zlutor
aktív tag
válasz
leviske #1322 üzenetére
en azt ertem, de mi lenne az ertelme? Ha ugy erzi valaki, hogy harom magon jobban fut a progi, mint negyen, irja meg ugy, hogy max annyi szalon fusson egyszerre...
Masreszt meg ez valamennyire ongyilkossag is lenne a fejleszto reszerol, mert ki a fene tudja szamon tartani az osszes cache meret variaciot? Meg kitesztelni, hogy mikor mennyi szal a jo...
-
vedini
őstag
válasz
leviske #1312 üzenetére
szerintem intel nem nagyon törődik amd-vel, szépen halad a kis saját tempójában, sőt még fel is lélegezhet, hogy amd nem megy csődbe, én nem kell intelt feldarabolni
amd-nek mindig csak pont annyire fogja engedni a gyeplőt, míg nagyobb szeletet nem akar kiszakítani, ilyenkor vagy árral vagy technikával oda csap intel
és természetesen az sem mellékes, hogy a felhasználóknaknak csak egy ici-pici része tuningol, de az mind ittvan a PH-ntényleg most akkor x3 mért gyorsabb játékban mint x4, tényleg a belső cache felosztás miatt? mert akkor ez elég nagy fiaskó
-
-
g@bo
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest