- iPad topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Mini PC
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spleenszuru
őstag
"A Time-spy annyiból nem a legjobb teszt, hogy eszement módon terheli a kártyát egy játékhoz képest ahogy tapasztaltam"
Mit javasolnál ts helyett tesztelni? Szerintem is a szükségesnél jobban terhel, legalábbis ahogy látom az órajeleim és hőmérsékleteim, játékhoz képest.
(TS-ben kevesebb az órajel, magasabb a HS temp)Játékokban én azért nem szeretek tesztelni, mert ha crashelne épp egy mentetlen állás közben, igen átnyúlnék a monitoron.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ó, nekem 1200mv (gyari) 430 korul volt a max
persze ahhoz ki kell venni a limitet..(ppt, tdc off) ha hagyom a limitet, akkor 380wn all..
1075mv mellett 280-310w kozott van.
de most errol eszembe jutott az h a max oc eredmenyem megnezem mit produkal bekapcsolt limitek mellett.. de valszeg keves lesz a kakao.
ami a kemeny, hogy ingame 1200mv mellett 380-400w a max, azonos orajel mellett adok neki 0,025mv-t, az mar +10% fogyasztas, ergo 430-440w..
-
-
Mint a jobb oldalon felül vastagon kiemelt linken is olvasható:
"Anschließend speichert das MPT diese veränderten Werte in der Windows Registry (Write SPPT), NICHT im Bios der Grafikkarte (dieser Vorgang wäre ‚flashen‘ – das ist weder nötig, noch einfach machbar)."
Ami magyarul kb. "az MPT a megváltoztatott értékeket a Windows rendszerleíró-adatbázisában tárolja (Write SPPT), NEM a videokártya BIOS-ában (ez volna a "flashelés", ami se nem szükséges, se nem lehetséges).
-
HSM
félisten
Legyen itt még egy mérés ezeknek az 1.15V-os alapfeszeknek a margójára.
Az én 6800XT-m kb. bő 2.4Ghz-et megy 1.063V-ból. Lefuttattam így egy TimeSpy-t jó magas fogyasztási limittel és elég durván felment 316W-ig a GPU PPT értéke így is!Mondjuk grafikus pontokat is szépen hozott a konyhára, közel 21 000.
Gyakorlatilag +1000 pont a gyári működéséhez [link] vagy a 224W PPT-s 'alulszabályzásomhoz' [link] képest, kb. ugyanannyi, mint 1.1V-on AVFS-el 293W limittel. A ventilátorprofil szokásosan csapnivaló ehhez, 60-100W-al alacsonyabban szoktam használni a kártyát.
[link] -
hackeeeee
Jómunkásember
-
HSM
félisten
válasz
Raggie #22822 üzenetére
A WattMan ír néha érdekes dolgokat. A HWiNFO viszont nem ver át.
#22827 Kvg : A szokásos helyről tölthető Igor honlapjáról: [link] .
A sima 6800-assal szerintem sok örömöd nem lesz benne, mivel azok gyárilag is eléggé takarékosra van hangolva, ellentétben az XT verziókkal.
Lásd pl. a sima 6800 max fesze 1.025V, a 6800XT-é 1.15V. A saját 6800XT-m pl. 1.05V magasságára szoktam korlátozni, mert ott nagyon jó a perf/watt, ellentétben az 1.15V-al, ami kb. csak a lakást melegíteni és TimeSpy rekordokat dönteni (kiakasztott power limitekkel) jó.
A szürke paraméterek ellen betöltöd a kártyád BIOS-át, és máris lehet szerkesztgetni.#22829 Raggie : A Time-spy annyiból nem a legjobb teszt, hogy eszement módon terheli a kártyát egy játékhoz képest ahogy tapasztaltam. Kb mini-furmark.
Emiatt pedig máshogy viselkedik benne a kártya, mint a játékokban amiket játszom vele.
-
NyalokAA
aktív tag
Most dobta fel az Adrenalin a 23.2.2 -őt javítottak 6700xt bugokat + Atomic Heart támogatás , de nem merem felrakni
23.2.1 elég stabil most nálam ( Red Devil 6700xt )
-
sline
csendes tag
Hello!
Újdonsült AMD tulajként tudnátok infóval szolgálni légyszi, hogy melyik driver jelenleg a legstabilabb/érdemes letölteni rx 6750 xt-hez?
-
Zamma
őstag
válasz
Raggie #22829 üzenetére
HWINFO-ban az első sárga villámos sort nézd
GPU Core Voltage (VDDCR_GFX)Ezekre a frekikre nézz rá - ne zavarjon hogy nem ASUS (Asrock), viszont ha az Asrock ezt tudja az ASUS biztosan tud ennél többet is: [link]
V-F görbe:
Itt a lényeg:
23 játék átlaga
- 2342-2673 MHz
- 1.037-1.200 VOC-ról pedig itt olvashatsz: [link]
Mem: 2400
Boost: 2820 -
Raggie
őstag
Na most gyorsan le tudtam futtatni 3 kör TimeSpy-t a jelenlegi beállításokkal.
Így egyébként 22000 graphics score körül adja a pontot(legfrissebb 23.2.1 driver).És akkor kérem valaki mondja meg, hogy melyik fesz értéket nézzem, ha MPT-ben szeretném limitálni a kártyát, mert mást ír ki a GPU-Z és mást a HWinfo.
-
Kvg
senior tag
-
-
Raggie
őstag
A kisebb kártyát nem perf/watt-ra írtam hanem csk perf-re.
OK, akkor melyik programot kell néznem, hogy azt a feszültséget lássam ami alapján az MPT-ben be tudom lőni a felső limitet?
Mert mintha azt írtad volna, hogy amit kiír valamelyik progi az nem helyes.
HWInfo, Aida64 és GPU-Z van a gépen asszem. -
Thrawn
félisten
Valaki tudja mi a különbség a két kártya között?
SAPPHIRE RX 6700 10GB GDDR6 (11321-02-20G)
SAPPHIRE RX 6700 10GB GDDR6 (11321-03-20G)A Sapphire honlapján nem is szerepel a 02-es verzió
-
HSM
félisten
válasz
Raggie #22816 üzenetére
A WattMan kisebb feszültségeket adott, de érdekes eredmények születek, amikor pl. nem csak az egyik csúszkához nyúltam. Kiír konkrét értékeket, amikor úgy tapasztaltam, a háttérben ugyanúgy %-osan arányosít pl. ami elég félrevezető lehet.
Illetve a WattMan alulfeszelésnél könnyű belefutni, hogy magas órajelen stabil, alul összeesik. Persze lehet ezt próbálni orvosolni amit csináltál, hogy a minimum értéket felhúzni, hogy ne legyen lent, de akkor meg hatékonyságot vesztesz amikor nem padlón van hajtva.
Szóval, ami nálam bevált és egyszerű, ha MPT-ben adtam felső korlátot a fesznek, és csak kicsit igazítottam hozzá az órajelhez WattMan-ból. Így maradt az energiatakarékosság, és UV is lett, elkerülte az áramzabáló 1150mV körüli feszeket, de az alacsonyt meg jobban kihasználta.Nem űrtudomány, egy paraméterhez érdemes nyúlni MPT-ben, ami a Vmax a power fülön, a többi már mehet WattMan órajel csúszkából.
A kisebb kártya nem alternatíva, a letiltott számolókat nem tudod visszarakni bele. Mindig a nagyobb/teljesértékűbb lapka lesz visszafogottabb paramétereken jobb perf/watt-ban.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
spleenszuru #22817 üzenetére
Tegnap egy map bf42 alatt úgy emlékszem 90 fokot láttam, de most meglehetősen hideg van a kuckóban, tud ez 100+ is lenni. Ventiprofil gyári, nem piszkáltam.
#22816Raggie: ezt így nem mondanám. Én lusta és tehetségtelen vagyok a finomhangoláshoz.
Néha elkap az érzés, hogy próbálkozzak, de aztán hamar feladom. Attól meg külön agyérgörcsöm lesz, ha valamit beállíotk és kitesztelek, majd a soron következő drivernél már nem stabil a móka
-
spleenszuru
őstag
válasz
Sontir Fel #22815 üzenetére
Szia!
Mennyi szokott lenni így a max HS hőmérsékleted?
-
Raggie
őstag
Ezt hogy érted? A wattmanos alulfeszelés nem adott kisebb feszültségértéket?
Én úgy tudtam eddig, hogy ugyan nem konkrét értéket állítasz be a csúszkán, hanem offset szerűen működik egy maga által meghatározott veszültség görbéhez viszonyítva és abból vel vissza a csúszka vissza húzásával.Nekem ez pont elég lenne ha így valamennyit vissza tudnék venni rajta azt akkor oké.
Sebességet pont, hogy nem szeretnénk veszíteni, mert akkor inkább kisebb kártya lett volna véve.
Ha nagyo nem megy semmi a wattmannal, akkor nem szarakszunk tovább és minden marad alapon egy venti görbe állítással és kész.#22815Sontir Fel: ok köszi. Akkor úgy tűnik, hogy a 6900/6950-eseken nem annyira divat itt az UV? Inkább csak az OC?
-
Raggie
őstag
válasz
spleenszuru #22811 üzenetére
Köszi!
#22812HSM : Tudom, hogy az nem egzakt hanem inkább egy offset a kártyán belüli saját fesz szabájzáshoz képest, de az az igazság, hogy már nincs annyi időm (és lelkesedésem) hogy kitesztelgessem és finomhangoljam a kártyát tényleg profi módon.
Egyelőre annyit szeretnék, hogy egy stabil UV+OC beállítást találni Wattman-ba amivel a gyárinál valamivel gyorsabb, de leginkább mindíg halk lesz a kártya és eközben ne főjön meg.
Az eddigi tapasztalatok alapján lehet az lesz a vége, hogy UV-t nem(vagy alig) tudok alkalmazni és csak egy minimál OC és powerlimit kitolás lesz belőle, természetesen egy a saját fülemhez hangolt venti vezérlési görbével... -
HSM
félisten
válasz
Raggie #22810 üzenetére
A WattMan elég érdekes dolgokat tud ám produkálni onnantól, hogy a feszültség-csúszkához nyúlsz.
Először azt kellene ellenőrizni (pl. HWiNFO), amikor a WattMan 1145mV-ot mutat, tényleg ezt kapja a VGA? Ha azt kapja, akkor drop után kb. 1100mV körül kellene visszajelezzen a GPU. Lehet, meg fogsz lepődni... -
spleenszuru
őstag
válasz
Raggie #22810 üzenetére
Szia!
6900 XT red devil ultimate itt.
Jelenleg 1075 mV (ez viszont MPT-ben, hogy fix legyen).A gyári értékem 1200 mV.
Órajel beállítás: GPU 2385-2500 van adrenalinban, de a max, amit képes hozni +15% TDP-vel, kb. 2470.
Memória: 2114 MHz, nem fast timing.1000 mV-n is működik, de ott kb 2300 MHz a max, amit tud játék közben mutatni.
-
Raggie
őstag
Szia, persze fogok normálisan is tesztelni és ide beírni amint lesz rá időm, csak tudod az életem nem a PH fórum körül forog...
Írtam is a legelején, hogy majd a napokban tudom normálisabban teszteni a VGA-t.Annyit tudtam tegnap este letesztelni, hogy 2400/2500 MHz-en sem tudott lefutni a TS 1145mV-on tehát tényleg full anti UV-s a kártyám. Mondjuk ha hozza a frekit és nem is fő meg 1165 mV-al, akkor nekem az is jó, fogyasztásra nem vagyok annyira háklis.
Egyébként azt megkérdezhetem a fórumtársaktól, hogy kb milyen órajel/feszültség értékekkel mennek itt a 6900/6950 VGA-k másoknak akik UV-val vagy UV+OC-val tolják?
(Wattman-os értékekre gondolok, egyelőre nem MPT-zném szét a kártyát, annyira nem akarom minmaxolni)
Előre is köszi! -
Kvg
senior tag
válasz
Raggie #22786 üzenetére
Valami képeket dobj már be léci Ez az a fórum, ahol valós infókat tudunk átadni, egy-egy termékről.
Nem nekem van szükségem rá, de elég "érdekes" számokat írtál le, amit kb az én elit 200W os os 6800-am tud. 52/75 200W.
A TUF meg 350W TS ben. Nem tudom elképzelni hogy jöttek ki nálad ilyen jó értékek.
A TUF hűtője, kb annyit tud, mint az én Red Dragon om ami limit 240W jól el van GPU 52 fok max!!! HS nem is érdekel kb senkit.
Egy értelmes GPU 60 -75 fok ot nem tudok kinézni a TUF ból. Röviden várom a teszteket képekkel. -
HSM
félisten
"A Witcher 3-at nem úgy írták meg, hogy majd lesz rajta RT"
Ettől függetlenül szvsz igencsak jó munkát végeztek vele, látszik, hogy komolyan gondolták.
A CPU-használaton persze látszik a motor kora, ettől függetlenül szerintem egy épkézláb CPU-val nincs vele különösebb gond. Én egy Ryzen 5600-assal tolom OC nélkül, azért az nem egy erőmű és szépen elviszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPad topik
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...
- ASUS GeForce RTX 4070 12GB Dual White OC Edition
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- GAINWARD GeForce RTX 5070 Python III 12G - 36 hó garancia
- DOBOZOS!! ASUS GTX 1660S Phoenix (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest