Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz Raggie #22816 üzenetére

    A WattMan kisebb feszültségeket adott, de érdekes eredmények születek, amikor pl. nem csak az egyik csúszkához nyúltam. Kiír konkrét értékeket, amikor úgy tapasztaltam, a háttérben ugyanúgy %-osan arányosít pl. ami elég félrevezető lehet.
    Illetve a WattMan alulfeszelésnél könnyű belefutni, hogy magas órajelen stabil, alul összeesik. Persze lehet ezt próbálni orvosolni amit csináltál, hogy a minimum értéket felhúzni, hogy ne legyen lent, de akkor meg hatékonyságot vesztesz amikor nem padlón van hajtva.
    Szóval, ami nálam bevált és egyszerű, ha MPT-ben adtam felső korlátot a fesznek, és csak kicsit igazítottam hozzá az órajelhez WattMan-ból. Így maradt az energiatakarékosság, és UV is lett, elkerülte az áramzabáló 1150mV körüli feszeket, de az alacsonyt meg jobban kihasználta.

    Nem űrtudomány, egy paraméterhez érdemes nyúlni MPT-ben, ami a Vmax a power fülön, a többi már mehet WattMan órajel csúszkából.

    A kisebb kártya nem alternatíva, a letiltott számolókat nem tudod visszarakni bele. Mindig a nagyobb/teljesértékűbb lapka lesz visszafogottabb paramétereken jobb perf/watt-ban.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák