- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- TCL LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
Olvasd már végig, légy szíves, vagy ne kommentáld!Én és dudu5130 végig a custom kártyákról beszéltünk azt az egy mellékes mondatot kivéve a #83-ban.
beef-ről egészen a #92-ig nem derül ki, hogy ő viszont a ref-ekről. a #86-ban semmi utalás nincs rá, a #88-ba így utólag beleérthető, de az is minimum kétértelmű(és/vagy nem nyelvhelyes)."Ha 180k fölött lesznek, akkor inkább veszek egy ref-et 145k-ért és 20 forintért pár alátéttel megfixálom." Ennek nem volt folytatása.
De elég ebből, inkább saját gondolattal állnál elő, mint hogy a mieinket magyarázod(félre)...
[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Kansas
addikt
Szerintem igazából a sima 2070-ek ára körül esetleg picit fölötte lenne a reális árazás a custom XT teljesítményének megfelelően, a 2070 Super-eket nem lenne szabad nagyon megközelíteni... Mondjuk olyan arányban, ahogy az MSRP viszonyul a 2070 árához kb. Maximum az extrém OC-s példányok(lesz olyan vajon?) mehetnek följebb...
Szóval én olyan 170e környékére várom őket...[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Kansas
addikt
Hát, ha a gari nem fog hiányozni... per pill úgy tűnik, nem lehet leszerelni a ref. kariról a hűtőt, hogy ne látsszon meg, a GPU "hűtőpárna" eléggé oda van gyógyítva.
-
Kansas
addikt
válasz ScomComputer #111 üzenetére
Nem az a része gázos, hanem a GPU-blokkon a Hitachi thermal pad szakad szerteszét.
Ha másmire cseréled, csöppet feltűnő tud lenni egy garis átnézéskor.Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Qtya123
őstag
170e forint fölé tényleg nem nagyon kellene mennie, mert 178ezerért már lehet kapni [custom 2070 supert]. Ráadásul ha marad a jelenlegi helyzet, hogy a 2070 super kicsit erősebb, akkor el is dőlt az ár/érték arány.
-
Kansas
addikt
Nem az itt a kérdés, hanem ha leveszik és nem eredeti thermal pad-ot találnak, hanem teszem azt, pasztát... no azt relatíve nehéz kimagyarázni...
De ahogy érzed...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
üdv!
valaki már tesztelte a Sapphire RX5700 és az MSI RTX2060 Gaming Z karit egymás mellett vagy egymás után?
Az RX5700 előny a spec alapján,hogy az RTX 2060 Super szinten van de csak REF ventivel kapnám meg. ez nem zavar,hogy REF ventis,esetleg hangosabb lenne,úgysem tuningolnám.
a custom ventis RX5700 amik majd később kijönnek majd feltehetőleg 140000Ft felettiek lesznek majd.
valóban a tesztek alapján annyival jobba az RX 5700?
egy árban kapnám meg.[ Szerkesztve ]
-
Tyrel
őstag
XFX 5700 - olyan szép...
Turenkarn
-
Tyrel
őstag
De onnantól kezdve hogy van róla kép (nyilván nem renderkép), az azt jelenti hogy leesett az első széria-gyártott példány a futószalagról, szóval simán jelentheti azt hogy hamarabb fog jönni.
Nincs kép nyilván jelentheti azt is hogy nem leakelnek, de mellette könnyen jelentheti azt is, hogy egyáltalán nincs még termék sem amit le lehetne fényképezni...
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Tyrel
őstag
-
zef
tag
Relatíve gyakran csavarozok és volt korábban MSI GTX1070 Gaming X kártyám, nagyon nehezen tudtam becsavarozni.
Biztosan idegesített másokat is ez a probléma, mert egyre több gyártó kártyáján legalább a hűtő csavar felé eső végén van egy kis lejtő. Ilyet találtam amúgy kis guglizással, szóval nem vagyok egyedül:
"I came across a video review on Youtube regarding an MSI GTX 1070 Gaming (I forgot if it was X or Z, since I couldn't find the video again). It appeared he found some difficulty when trying to put the fastening screw on the case, since the cooler was too large, obstructing even a long screwdriver. Eventually, he only use the top screw hole to hold the card on the case."
-
MiklosSaS
nagyúr
Sziasztok!
Mennyire vállalható a referencia 5700XT? Egy Vega 64 Nitro+ kártyáról jönnek.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Kansas
addikt
válasz MiklosSaS #137 üzenetére
Vega64-ről nem igazán éri meg rá váltani, különösen Nitro-ról Ref-re nem, vacak az a ref. hűtés.
Hozzávetőleges teljesítmény-viszonyok alapján megérheti, de akkor már ha tudsz várni 2-3 hetet, inkább egy Sapphire Nitro-t érdemes venned....[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
"The new PowerColor RX 5700 XT custom cards are coming starting from 399$...."
Forrás PW USA...FB... -
DeckardCain
senior tag
válasz MiklosSaS #137 üzenetére
Nem tudom, mi a váltás oka, de szerintem nem nagyon éri meg cserélni.
A ref biztos hangosabb lesz. A "plusz" teljesítmény se olyan sok, szerintem.Én vega 56 pulse-ról gondolkodtam, hogy váltanék de úgy gondolom még onnan se éri meg. (Alulfeszelve 1600/925-on megy.)
Itt egy jó teszt. [link]
-
beef
őstag
Azért nem nevezném vacaknak a hűtést és ezt első kézből mondom.
Egy picit dolgozni kell vele. Ami nekem annyiból állt, hogy 1900MHz/980mV és máris csendesebb, mint a ref vega56-om volt
A fogyasztás is drasztikusan csökkent ezzel és egyértelműen vitte magával venti zajt is. Persze egy jó custom jó eséllyel csendesebb lesz és némileg magasabb órejelen fog járni.
AMD jó szokása szerint egekbe húzta a feszültséget. -
Kansas
addikt
Ja, nem vacak, csak hangos és több helyről hallani thermal throttling-ról. Ugyan alátétekkel és/vagy underclock/undervolt-tal relatíve kordában lehet tartani, de az hogy egy ref. Vega56-nál csendesebb, még mindig nem valami nagy dícséret...
Egyébként pontosan hogy vetted vissza az órajelet és tápfeszt? Ugye nem BIOS-moddal? Vagy AMD WattMan-ból?
Ha utóbbi, akkor hogy éred el, hogy időnként ne törölje a beállításokat?
Én az RX480 esetében csak a TDP limitet emeltem meg 20%-kal, de kb. ahányszor megnézem, mindig 0-n áll +20% helyett, és állíthatom be megint...Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
BReal
addikt
-
ScomComputer
veterán
Már szivárognak a custom-ok....ROG start aug. 16....
[link] -
Tyrel
őstag
válasz ScomComputer #149 üzenetére
Bazz kb. nagyobb hűtő van rajta mint anno a 300W-os Hawaii kártyákon volt...
Mondjuk ez az első ami jól néz ki, csak mivel Asus így tuti indokolatlanul drága lesz...
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs