Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• petakpa1

őstag

válasz eastone1 #7138 üzenetére

Kicsit volt időm hétvégén foglalkozni ismét az A6-3500 tuningjával:

Az alábbit sikerült elérnem:
    IDE módba kapcsolva (ehhez WinXP reinstall kellett persze:O), elindul a gép az általam megcélzott 133*18=2394 MHz-en, és nem is fagyott:DD Tudom ez nem nagy teljesítmény, mert 100*24=2400 MHz-en is stabil volt, tehát lényegében még nem tuningoltam semmit.
    Ami viszont furcsa nekem, hogy hiába a 33% FSB tuning, a GPU továbbra is csak 444 MHz-en megy, amit nem értek. Én arra számítottam, hogy az is 33%-kal gyorsul majd 590 MHz-re. Sajnos a BIOSban nem lehet buzerálni a GPU-t külön:O, és őszintén szólva nem is világos előttem, hogy milyen osztókkal jön ki a az FSB-ből a GPU órajel:F Van ötlete erre valakinek? Esetleg egy jó monitoring progi is jól jönne, ami Windows-ban korrektul ki tduja olvasni az összes órajalet (CPU, GPU, DRAM, FSB, HT .... stb). Tudtok ilyet? GPU órajalet Catalyst-ból olvasom, az megbízható egyáltalán?

Ja és persze a D-Sub kimeneten nincs kép 133-es FSB-nél. Pedig ez nekem nagyon fontos lenne, mert HDMI-n keresztul továbbra sem sikerül éles képet összehoznom a Sharp LCD TV-men:(

Más: Az alaplapon találtam egy TPU switchet. Ha engedélyezem akkor automatikusan megtuningolja csak a GPU-t. Egészen pontosan 457 MHz-re viszi fel. Az érdekes, az, hogy ezt is FSB tuninggal éri el, mert mikor végre kiadott képet egy elég régi CRT monitroron, akkor FSB 103 MHz-en állt BIOS-ban. FSB-t manuálisan visszevettem 100 MHz-re, de a GPU bennt ragadt 457 MHz-en, egészen addig amíg alaplapon ki nem kapcsoltam a TPU switchet.

Folyt. köv. amint lezs időm:)

Új hozzászólás Aktív témák