- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Amazon Kindle
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- OLED TV topic
- Logitech szerviz
Új hozzászólás Aktív témák
-
petakpa1
őstag
válasz
eastone1 #7138 üzenetére
Kicsit volt időm hétvégén foglalkozni ismét az A6-3500 tuningjával:
Az alábbit sikerült elérnem:
IDE módba kapcsolva (ehhez WinXP reinstall kellett persze), elindul a gép az általam megcélzott 133*18=2394 MHz-en, és nem is fagyott
Tudom ez nem nagy teljesítmény, mert 100*24=2400 MHz-en is stabil volt, tehát lényegében még nem tuningoltam semmit.
Ami viszont furcsa nekem, hogy hiába a 33% FSB tuning, a GPU továbbra is csak 444 MHz-en megy, amit nem értek. Én arra számítottam, hogy az is 33%-kal gyorsul majd 590 MHz-re. Sajnos a BIOSban nem lehet buzerálni a GPU-t külön, és őszintén szólva nem is világos előttem, hogy milyen osztókkal jön ki a az FSB-ből a GPU órajel
Van ötlete erre valakinek? Esetleg egy jó monitoring progi is jól jönne, ami Windows-ban korrektul ki tduja olvasni az összes órajalet (CPU, GPU, DRAM, FSB, HT .... stb). Tudtok ilyet? GPU órajalet Catalyst-ból olvasom, az megbízható egyáltalán?
Ja és persze a D-Sub kimeneten nincs kép 133-es FSB-nél. Pedig ez nekem nagyon fontos lenne, mert HDMI-n keresztul továbbra sem sikerül éles képet összehoznom a Sharp LCD TV-men
Más: Az alaplapon találtam egy TPU switchet. Ha engedélyezem akkor automatikusan megtuningolja csak a GPU-t. Egészen pontosan 457 MHz-re viszi fel. Az érdekes, az, hogy ezt is FSB tuninggal éri el, mert mikor végre kiadott képet egy elég régi CRT monitroron, akkor FSB 103 MHz-en állt BIOS-ban. FSB-t manuálisan visszevettem 100 MHz-re, de a GPU bennt ragadt 457 MHz-en, egészen addig amíg alaplapon ki nem kapcsoltam a TPU switchet.
Folyt. köv. amint lezs időm
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Horgász topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Nintendo Switch
- Eredeti játékok OFF topik
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged