Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• petakpa1

őstag

válasz eastone1 #7131 üzenetére

Legfrissebb biost feltettem:))
    Gép továbbra is atomstabil, az alábbi beállításokkal:
    24x100=2400 MHz megy az CPA
    Memok 1866-on
    Feszültségek gyári alap értékeken
    GPU 444 MHz-en megy
    Dsub kimeneten ekkor 60 Hz a frissítési frekvencia.

Ha elkezdem emelni az fsb-t akár csak pár MHz-el is akkor annak az a következménye, hogy DSub-on is azonos arányban emelkedik a frissítési freki. Ezt úgy tudtam, meg, hogy van egy régebbi képcsöves monitorom ami kiírja a frissítési frekit. A dolog szépséghibája, hogy ez a rendszer egy htpc lenne, amit vga kábellel (Dsub-Dsub) kötnék egy Sharp LCD TV-re, ami csak 60 Hz frissítés mellett akarja fogadni a jelet, egyébként nem ad képet.

Tesztként összekötöttem HDMI-vel is, de ekkor a Win XP képe elmosódott, ezzel már sokat szenvedtem korábban, sehogy nem tudtam megoldani, ezért maradt a Dsub. De most nem is ez a lényeg...

Tuningra visszatérve
    USB 3.0-t letiltottam, mind az A75 chipsetét mind az Asmedia-t (ez egy 3rd party USB3.0 vezérlő ezen a lapon).
    Az alábbi beállítással probálkoztam
    18x133=2394 MHz (elméletileg mennie kellene, mert 24x100=2400-al ment)
    Memokat visszavettem, így a 133-as FSB eredményeként 1766-on vannak, ami szintén kevesebb, mint a korábban stabilnak bizonyult 1866.
    Gép bootol, elkezdni tölteni a WinXP-t, de kifagy és újraindul.
    Természetesen Dsub-ra kötve nincs kép, pedig pont azért probálkoznék 133-al, mert az a régi szép időkben szabványos buszfreki volt, és abban reménykedtem, hogy ez a lap is visszaosztja, így netán megint 60 Hz frissítést kapnék DSub-on. Hát nem:O
    HDMI-vel összekötve látszik, hogy indulás utáni post képernyő bejön, elkezdi tölteni a WinXp-t. Megy a kék csík a Win logo alatt, majd kékhalállal elszáll, és újraindul. Sajnos nem tudom leolvasni, mi a kékhalál oka:(

Következtetéseim:
    i) Rendszer maga bírná a fenti beállításokat, de AHCI mód miatt elszáll.
    Kérdés ha BIOS-ban visszakapcsolok IDE módra, akkor el fog indulni a Win, vagy mindenképp újratelepítés kell?

ii) Dsub-ot valszeg el kell felejtenem.
    Kérdés, hogyan lehetne DVI-D-vel vagy HDMI-vel éles képet kicsiholni a Sharp LCD TV-mből?

Új hozzászólás Aktív témák