Új hozzászólás Aktív témák
-
Silentfrog
veterán
Ha tényleg nem lesz játék akkor érdemes a 2x2 gb-os 1600 mhzes ramokból választani.
Viszont amit linkeltél lapokat abban csak 2 memoria slot van tehát bőviteni csak eladással tudsz majd,ha ezt választod
Mivel a rendszer memoriából csip le az integrált rész ezért szereti a gyorsabb memoriát ami dualba megy igy érdemes inkább a 2 modul mint az egy ugyanakkora méretre -
Silentfrog
veterán
Meg az órajelben, és a magok számában, és a TDP-s besorásukba különböznek!
Ha elég a 2 mag akkor veheted a legolcsobbat amit leirtál félelmeket az egyik procival sem fog már bekövetkezni.512 mb memoriával az integrált résszel játszok a Fallout 3 mal a legnagyobb részletességgel 1280X1024 felbontásba igaz a 6550D vel.
Kizárt,hogy ne legyen elég bármire ennyi memoriaAmit tudsz állitani az alaplapon a Videokártyára vonatkozik,tehát ja játszol mennyit kapjon a rendszermemoriából!
Én ajánlom 2x2 gb 1600 mhz-es memoriát vegyél,és nem lesz baj semmivel -
Silentfrog
veterán
Ezzel az alaplappal 512 mb memoriát tudsz adni max az integrált résznek. Nekem is ilyen lapom van,ezért rz biztos.
Én úgy tudom,hogy az összes Asrock lapnál ez a helyzet,ennyi a maximum.
Ha minden igaz a giga lapok engednek többet,tehát alaplap függőA processzor orajele autómatikusan csökken ha nincs kihasználva de ehhez az alaplaphoz van olyan nevű program ,hogy AXTU
Az a program telepitése után további energiamegtakaritást lehet elérni a program IES részében az "on" gomb aktiválással.Ilyenkor a 1.085 voltról még jobban 0.985 re veszi vissza terheletlenűl a processzor feszültségét,igy további pár wattal fogyszt kevesebbet a gép.
Ha aktivan akarsz szórakozni az órajelekkel le-fe akkor érdemes "K"-végű procit nézni mert azzal biztos tudsz manuálisan is változtatni mindent.
-
Silentfrog
veterán
válasz
azigazimoris #5306 üzenetére
-
Silentfrog
veterán
válasz
atti_2010 #5300 üzenetére
Hát igen visszatérni nehéz.
Ezért ki sem probálom a nappaliban lévő 102 centisen.
Jó ez,eladni ugysem tudnám, max kavicsot, kagylót ,vagy üveggyöngyöt adnának érte csak!(#5301) azigazimoris.: Nekem ezek a hőfokok egy 700 venti. fordulatra visszaszabályzott tx 2 hűtővel vannak.
-
Silentfrog
veterán
válasz
westcoastog #5291 üzenetére
Az Aida program ugyebár mér maghőt és kupakhőt. A maghő lesz a fars érték mert ott is ezt a butaságokat irja ki.
Viszont a kupakhő az reális az lesz a proci valós főfoka.
Idle 30 fok alul fesz.-el , 35 normál orajel mellett. Terhelve alulfesz.-el 36fok alap orajellel terheltve 45. Tuninggal 3.5 ghz-en 55 fok.
Az Aida programmal nézd meg! -
Silentfrog
veterán
Szerintetek van különbség abban ha órajelet emelek ,hogy ezt biosból vagy windows alól teszem programmal? /pl Axtu-val /
Mivel eddig win. alatt tuningoltam 3.4 körülig ment a túlhatás,de most biosból állitottam és már 3.7 ghz-en jár stabilan,feszültség emelés nélkül -
Silentfrog
veterán
válasz
westcoastog #5279 üzenetére
Nekem ez a program 4 fokot ir ki proci hőmérsékletnek.!
Most meg minusz 272 fokot!
-
Silentfrog
veterán
válasz
westcoastog #5279 üzenetére
Minden program ilyen alacsony értékeket mutat? Ez biztos hibás érték.
-
Silentfrog
veterán
válasz
Taifa Díaz #5253 üzenetére
Neked is pü!
-
Silentfrog
veterán
válasz
r3dsnake #5243 üzenetére
A 6670 a legnagyobb amit tudsz használni dualban.
Az alaplapi kimenetbe kell ezesetben dugni a monitorkábelt.
Ha minden igaz akkor ki tudod kapcsolni a integráltat a biosból,legalábbis nálam van ilyen bios menüpont de nálam nagyobb kártya van bent igy kiprobálni nem tudom.Viszont bekapcsolni be tudom úgy,hogy a APU gpu része is megy és a 7770 is,de értelemszerűen a 7770 dolgozik csak.
-
Silentfrog
veterán
válasz
headhunter #5234 üzenetére
Én ezeknek egy szavát sem hiszem el,olyan szinten látszik,hogy ki sponzorálja őket,hogy az már hihetetlen.
MEg mondanak néha olyat,hogy az ember füle kettéáll./pl.:egy proci hűtő tesztben mondták,hogy a magok hőmérséklete 6 fokról egészen felmnet 35 fokig a teszt alatt. Gondolom a Titán holdon végezték a stabilitástesztet
/
-
Silentfrog
veterán
Egy kis segitség kellene.
Egy 3870k procinak mekkora az a max feszültség amit adhatok? 1.5V?(#5229) r3dsnake.: A gyári hűtő az bizony elég hangos!
-
Silentfrog
veterán
válasz
Taifa Díaz #5205 üzenetére
És ráadásul le is van matricázva a másik 4. Igy értelemszerűen egyből a jó helyre dugja az ember el sem lehet téveszteni
-
Silentfrog
veterán
válasz
katona.jozsi #5178 üzenetére
Ssd-vel?
-
Silentfrog
veterán
-
Silentfrog
veterán
válasz
westcoastog #5137 üzenetére
Akkor az sem megoldás. Sokan nem tudják még az a pick pack pontot,hogy van ilyen. Csak olcsóbb egy kicsivel!
Akkor nem szóltam semmit! -
Silentfrog
veterán
válasz
MZperX75 #5130 üzenetére
Mivel te is szeretsz játszani az órajelekkel és igy a fogyasztással neked vetnék fel egy ötletet.
Én régebben csináltam úgy a Phenomommal ,hogy kiválasztottam egy órajelet a processzornak amivel még jól futnak a játékok,és megpróbáltam a legalacsonyabb feszültséget hozzá megkeresni.
Most is kipróbáltam ezt a taktikát már fél orája meg a stabilitás teszt és még minden ok.A jelelegi APU-m 3ghz -es orajellel megy alapba,és megpróbáltam alulorajelezni 2ghz re. Igy kipóbáltam a Flatout autós játékot. Ugy néz ki,hogy a 60 fps helyett igy 40 fps-e fut a játék,igy a 2 ghz lett a proci órajele. Kinyomtam a biosba az energiagazdálkodást majd nekiestem a feszültségnek.
Egy kis próbálkozás után meg is lett az 1.0857 v.
Igy stabil./nem veszi vissza ennyi fixen/
Terhelve az AIDA stabilitás teszjével 75 wattal megy az egész gép 130 watt helyett 7770 kártyával. /durva különbség/
Szerintem hagyom is igy,net,közbe nincs lassulás és a kisebb játékok elmennek az alacsonyabb orajelen is 15-20 fps csökkenéssel.
Azért jutottál te eszembe mivel te mivel neked sem biztos,hogy kell a 2.6 ghz orajel a 6550D mellé
.Neked most pont forditva van mint a játékosoknál akik kérdezik,hogy "kihajtsa e" a proci a vga-t .
Neked biztos,igy lehet egy kicsit játszani még a fogyasztással.
Idle modban meg 5 watt amivel többet kér.Ez csak egy ötlet,amit gondoltam megosztok veled.
(#5135) westcoastog.: Nálatok Pick Pack Pont nincs? Mert akkor csak 1100ft a kiszállitás az ipontól és ugyan úgy van garifutár is.
-
Silentfrog
veterán
válasz
westcoastog #5133 üzenetére
Gondolom személyesen mentél el érte. Úgy drágább mint a webshop ár?
-
Silentfrog
veterán
válasz
westcoastog #5131 üzenetére
Hangja milyen? Én is olyat akartam venni de én sajnáltam rá a plulsz 4 k-t.
"Proci és proci közt is rengeteg a különbség.Ha kifogod és szerencséd van alapon csak 80W-ot zabál,alulfeszelve talán 65-70-et." ezt nem is tudtam.Azt hittem szinte egyformák.
-
Silentfrog
veterán
válasz
westcoastog #5125 üzenetére
A 3870k-m az 1.415 ön megy terhelve. igy 100wattos tdp-s besorolású.
Ha 1.365 vagy esetleg 1.2 volton használom akkor 65 wattos vagy annál is kevesebb lehet a besorolása?
Ugy tudom ezek teljesen egyformák csak más a fesz.és más az órajel. -
Silentfrog
veterán
válasz
westcoastog #5122 üzenetére
A 3820 -nak mennyi a gyári feszültsége?
-
Silentfrog
veterán
válasz
MZperX75 #5113 üzenetére
Végülis igaz,de ő még a gpu tuninghoz sem ért igy e memoriával való bajlódás még nehezebben menne neki. Ramokat meg nem is lehet tudni,hogy mi van neki.
Sót a 100 wattos proci kis fesz emeléssel 3.6 ghz-en a 170 watott is megette nálam.
Azért ha egy kis feszültséget ad a gpunak és fel tudja húzni mondjuk 960 ig akkor az már 60 % és a tesztek szerint 20% többlet fps-t hoz 35 wattos többletfogyasztással.
Mivel sok játék mozog a 22-30 fps körül ezzel az APU val igy lehet ,hogy a 20 % nem olyan rossz ebben az esetben és megér egy kis tuningot. Persze ez állandóra nem megoldás akkor inkább egy "k" nélküli proci és egy vga ami jobb megoldás,
Vagy másik rendszer.De ez van neki!
-
Silentfrog
veterán
válasz
kjani18 #5111 üzenetére
Ha nincs videokártya a gépedben akkor a biosban megjelenik egy GFX ENGINE nevű menüpont. Ezzel tudod állitani a gpu orajelét.
Alapban 600mhz innen kellene probálkozni felfele állitgani,és póbálgatni,hogy mit bir. /nekem 900 mhz-is birja feszültség emelés nélkül,úgy tudom,hogy 800-900 mhz az átlagos amin mindegyik megy./Ha meg a processzor orajelét akarod állitani, akkor meg ennél a procinál csak a szozrót kell elemni /CPU FREQ.M menüpontba/
30-as szórzó az alap ez a kiindulópont. -
Silentfrog
veterán
válasz
stratova #5109 üzenetére
Igen ez ragadt meg bennem is,hogy lehetséges a gpu tuning,csak rossz részt idéztem.
Viszont tényleg dereng az is,hogy irták itt ,hogy hiába emelik az órajelet és hiába irja ki minden tesztprogram,hogy megasabb orajellel fut mégsincs érdemi gyorsulás tehát a tuning csak elméletben létezik.
A tévedés jogát fenntartom!/ a 3870k nál külön lehet a biosban állitani a gpu és a cpu orajelét ez biztos/
-
Silentfrog
veterán
válasz
El Kebir #5104 üzenetére
Ha tudnád,hogy,hogy utálom a szarkazmust.
Még jó,hogy mindig van akinek meg tudom köszönni a szemlélet kiigazitást,igy meg is teszem,hisz félreolvastam,félreértelmeztem az egyértelműt.
Szövegértés egyes,google a barátod,meg a hasonló hozzászólásoktól meg viszketek. Lekezelő,lekicsinylő hozzászólásnak tartom,ha valaki téved miért kell mindig ilyen hangsúllyal kiigazitani?
Értem,hogy a cpu tuningnál,jutottak többre a 3870k gpu tunignjával,nem a 3850 és a 3870k gpu tuninggal jutottak messzebbre... Felfogtam ,sry.... -
Silentfrog
veterán
válasz
El Kebir #5101 üzenetére
Ez felett elsiklottam mert nekem "K"-s processzorom van....
"Ez 20%-os túlhajtást jelent, ami mindössze 100 MHz-cel több, mint az A8-3850 esetében korábban elért eredményünk. A GPU-val már jóval messzebbre jutottunk. Ezt 600 MHz-ről egészen 960 MHz-ig sikerült felhúznunk, ami 60%-os túlhajtást jelentett"
Ez a ph.s tesztből van és én ugy értelmeztem,hogy lehet túlhajtani a gpu oralejét,szorzózáras Llanoknál is.
-
Silentfrog
veterán
válasz
westcoastog #5098 üzenetére
Majd mondasz véleményt róla ,hogy milyen kiváncsi vagyok!
(#5099) MZperX75 A 3850 sem szorzózármentes és mégis lehet tuningolni a gpu-t a 3820-at nem lehet?
-
Silentfrog
veterán
válasz
westcoastog #5094 üzenetére
Használtan? Mit kértek érte?
Te vitted el az uccsót mert már nem elérhető!
Ér 4 k val többet mint a giga?
-
Silentfrog
veterán
válasz
westcoastog #5092 üzenetére
VTX3D VX7770 linkeltél be,nem Sapphire-t !
-
Silentfrog
veterán
válasz
westcoastog #5087 üzenetére
Miért veszel drágábbért, nem oc-s 7770 et, kevesebb garival?
-
Silentfrog
veterán
válasz
westcoastog #5084 üzenetére
Ja értem,ha nincs pont annyi pénz akkor érthető,ha nincs 4 ezer akkor nincs sajnos.
-
Silentfrog
veterán
válasz
westcoastog #5082 üzenetére
Nekem ilyen giga van ami a 30 ezres. Elég játék a hűtése de hangja semmi,sőt én úgy használom,hogy 40% rpm ről 30 ra van fixálva téve és ugy se melegszik 65 fok fölé.
én 34 ért vettem még 2 hete azóta lett egy kicsit olcsóbb.
A 7750 a 6770 alatt van sebességben picivel a 7770 oc meg a 6850 alatt egy picivel.
Szerintem a pár ezres felárat megéri a plusz 30% -
Silentfrog
veterán
válasz
Tomix24 #5078 üzenetére
Én sokszor nem értem a külföldi teszteket.
Néha hihetelen eredmények jönnek ki. Lehet ,hogy direkt bizonyos játékokat tesztelnek amik az adott procinak jobban fekszik
Viszont én még magyar tesztekben sosem láttam olyat,hogy azonos vid. kártya mellett egy jobb i7 és egy phenom 980 között 2x fsp számok legyenek,nagy felbontásban. ugyanannál a játékoknál.
Ez hogy lehet?Söt itt a fórumokban is azt irják ,hogy magas felbontásba szinte mindegy a proci,mert a kártya a lényeg./persze egy 100k-s kártyát nem egy Sempon 140-el használnak/
Ha fele annyi fps-t produkálna egy proci mint egy másik akkor biztos nem általánositanák ennyire a véleményüket.(#5080) westcoastog.: szvsz ne! 30k ért van 7770 oc giga 3 év garival. Szerintem az jobb vétel,nem sok a felár.
-
Silentfrog
veterán
válasz
Tomix24 #5064 üzenetére
Most egy kicsit vitatkoznék.
Mivel nem rég vettem a 3870k-t mindent kiprobáltam,hogy mit tud ,mi mire elég, mennyit fogyaszt ,tuning. stb
Játszottam az orajel fesz. kombóval is. 1.075 volton 2 ghz elég nagyon sok játéknak 7770 mellett,semmi fps szám csökkeneés nem látszik az eredeti 3 ghz hez képes.
/igy 110 wattal elmegy a BF 3/
Próbáltam a tuningot 3.6 ghz sikerült feltornázni és az emlitett kártya mellett nem vettem észre semmi fps növekedést. 3-4 játékkal próbáltam.
Pedig alacsonyabb felbontásba játszok ott a procierő is befolyásol sokat. /1280X1024/
Én meg merném kockáztatni a kijelentést,hogy egy 7850 szintű kártyákhoz is elég egy 3870k ,3.5 ghz-en magas felbontásba/full dh/ -
Silentfrog
veterán
Teljesen korekt az amit eddig vettél de ez azért nem általános" max 1366x768-on de azt high-on" a 3870k-val
Erősen játékfüggő.
Sok játékkal tudsz játszni igy,de nagyon sok játék megfekteti ezt az APU-t.
Pl.: a Flatout ultimate Carnage 1280X 1024 ben csak medium felbontásfan fut 25-30 fps-el
900mhz-es gpu tuninggal.
A Fallout 3 meg megy ami a csövön kifér.
A Crysist probáltam még az APU-val,de az a játék nem a "barátja"
Szóval ne lovald bele magad,a 1366+768 magas felbontásba. -
-
Silentfrog
veterán
Látom Asrock lapod van a bios frissités nagyon egyszerű az instant flash-el. Nem tudom,hogy segitene a problémádon de én többszőr frissitettem már biost Asrock lapon.
Itt egy leirás,hogy mi a modja ,ha mégis szeretnéd.
[link](#4983) Telegdy .: Ha a mostani Phenomod elmegy vele passzivba akkor biztos!
Nekem egy x4 Phenomom volt volt 95tdp-s most meg egy 3870k.
A hűtő ugyanaz.
Pont ugyanúgy melegszik mindkettő. -
Silentfrog
veterán
Nekem is volt ilyen problémám amikor Hd 5830 kártyám volt.
A kártyáról a felfele áramló forró levegő felmelegitette a Cm. tx 2hűtőbordát ráadásul olyan szarul volt a hűtő felszerelhetősége,hogy a ventillátor pont videokártya meleg levegőjét fujta át a cpu hűtő bordáin. Tehát felfele kavarta a levegőt proci ventije. -
Silentfrog
veterán
Szó volt róla,pár oldallal feljebb,a memoria fesz. emelésről. Lehet buta kérdés de érdemes probálkozni emelt feszültséggel az 1600mzh-es ramokkal,hogy esetleg 1800 mhzen menjenek? Van erre esély? Jelenleg 1600 mhzen mennek 1800 -on nem indul a rendszer.
-
Silentfrog
veterán
válasz
westcoastog #4746 üzenetére
Tudom,hogy a proginak/fraps/ van full verziója de ,hogy mit takar arra nem jöttem rá.
Én fps-t számolni és képet videot kimenteni használom. Tud mást is esetleg amiért fizetős lesz? -
Silentfrog
veterán
válasz
westcoastog #4742 üzenetére
Az aida úgy jön ide ,hogy van annak is monitorozó funkciója.
Nah az a program nem ingyenes.
[link] én évek ota használom,de sosem tünt fel,hogy fizetős lenne. A tévedés jogát fenntartom! -
Silentfrog
veterán
válasz
westcoastog #4738 üzenetére
A fraps az egy ingyenes program egy két funkcióját eltekintve. Pl Jpg-be nem engedi menteni a kimásolt képeket.
Nem Aida-t akartál irni? -
Silentfrog
veterán
válasz
antikomcsi #4694 üzenetére
Meddig vártál,hogy ezt a szóviccet el tudd sütni?
-
Silentfrog
veterán
válasz
antikomcsi #4690 üzenetére
Szerintem "tudnék" a szó amit akart irni.
-
-
Silentfrog
veterán
válasz
MZperX75 #4608 üzenetére
Csak terhelve fogyaszt kevesebbet 30 wattal,idle a 3870k alá megy az i 3 nak is.
Sokan panaszkodnak,hogy a Bf 3 hoz már kevés az i 3 ,az a játék kéri a 2 nél több magot. Igaz én nem játszok sokat de a valós 4 mag után nekem visszafele fejlesztés érzésem lett volna az i 3 2120-alA tuningot értettem semmire mert azokat nem lehet tuningolni
#4607) atti_2010 Értem!
-
Silentfrog
veterán
Én azért vettem fm1 Llanot mert nem nagyon volt más ami viszonylag erős és keveset fogyaszt.
Nézegettem az i3 2120-at de az 2 mag +2 ht,tuning az semmi és még drágább is 4-5 ezerrel.
Akartam bull.-t venni de a fx 4100 megint csak 2+2 mag igy az sem kell . Az Fx 6100 már jobb lenne de az meg sokat fogyaszt idle modban biztos.
Igaz,hogy a 3870k mellé lett egy 7770 is igy nem sok érteleme van az Igp nek a prociba,de a mostani játékokat viszi szépen,nem eszik sokat és szorzózás mentes igy egy 3.5 ghz-et könnyedén ki lehet csiholni belőle fesz. emelés nélkül.
Engem nem sikerült rábeszélni a bull-i3 páros egyikére sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Goddess of Victory: Nikke
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kompakt vízhűtés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Dell notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple asztali gépek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- IPhone 13 Mini 128GB Bontatlan! ÚJ! Független! 12 hó jótállás!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest