Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• frescho

addikt

válasz hokuszpk #83846 üzenetére

Ki beszélt itt Intelről? Nagyon nem szeretem amikor elfogultnak gondolnak, mert az megkérdőjelezi a szakmai hozzáértésem. Az FX elsők között volt itthon a kezemben és elég hamar kiábrándultam belőle. Cserébe sokat tanultam a TDP/áram csúcsok méréséről. Mind a két oldalról olvasgatok whitepaper-ket és előfordult, hogy megjelenés előtt kaptam tesztelésre gépeket, rendeltem adott CPU-t/rendszert. Most pl. az új Intel generációval vagyok elégedetlen, ahogy korábban az FX volt a fekete bárány. De ugyanígy megvan a véleményem az Intel féle 14+++ mókáról és a szállítani képtelen AMD-ről is.

Visszatérve a TDP-re: Ryzenről mondjuk olvasd el ezt: [link] és esetleg ezt: [link] Láthatod, hogy a TDP-t már nem a maximum felvett teljesítményt jelenti, hanem egy elvontabb dolog lett ahol a különböző részlegek szüksgéletei, a pillanatnyi hőmérséklet és sok más dolog alapján vezérlik a CPU-t, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa. Ezért sem érdemes már kézzel bohóckodni. A TDP már régen nem a maximumot jelenti, hanem egy valahogyan kalkulált átlagot jelent ahol tized másodpercekre a TDP-hez tarozó áramok többszöröse is folyhat.

• válasz hokuszpk #83846 üzenetére

Elvből nem veszek már sima asztali cuccokat (lap+proci+vga fronton) ryzen szerver/workstation megoldása az threadripper/epyc meg nem eléggé elterjedt hogy olcsó legyen. Ilyen szemponból xeonok sokkal olcsóbbak.
    Amúgy visszakereshető 10+ éve amd fan voltam gyakorlatilag 386, 5x86, socketA, 939, am2, am3 x6-ig aztán Fx-ek gyengék lettek és amíg nem jött a ryzen addig totál logikus volt xeonosdi ami beszippatott és nem amd fan lettem hanem workstation és szerver fan :DDD abban meg intel előnybe van a használt piacon nem is kicsivel. Tény hogy ryzen 3 gen óta igencsak kívánatos és jól sikerült de nekem nem alternatíva.
    Ha lesz valami olcsó epyc akkor simán lecserélem a nagyxeon gépemet rá.
    Ja és persze videókártyából sem lehetne rám mondani hogy nvidia vagy ati, ami éppen jön, most quadrókkal és teslákkal elvagyok de firepro kártyáim is voltak.
    Hwinfo nekem itt írja a tdp-ket:

356w a max limit.
    Ez amúgy egy 24eft-os buta ES skylake, elég gyenge egy szálon. HT nálam off mert úgy 3,2ghz felett is turbózik attól függetlenül hogy mi is a turbó táblája.
    Állítható is, illetve van intel speed shift de azt letiltottam mert ennél a procinál káosz módon működik.

Új hozzászólás Aktív témák